24.6.2017 - Martin Marcikán

2017-06-17 Rozumní – Adam B. Bartoš

Stáhnout nebo přehrát

Studio Kadaň / Suverenita Adam Bartoš / bez cenzury / bez korektnosti / Česká republika / ČR / Evropská unie / Informace / Národní demokracie / Rozumní / Svobodný vysílač CS / Zprávy bez cenzury /

Komentáře

  • vladvit napsal:

    Po zkušenostech z loňského roku nemyslím, že největší problém je „vlastní“ střecha…. ale programová shoda respektive neshoda – viz. popsaná situace výše…V.V.

  • vladvit napsal:

    Dobrý den,

    dovolte, abych zrekapitulovala údajné odmítnutí spolupráce ANS s Národní demokracií a uvedla vše na pravou míru.

    1. ANS dělala během roku 2016 a do jara 2017 několik kulatých stolů. Na ně zvala všechny vlastenecké politické strany. Kolega Janko opakovaně oslovoval ND. Ta ale neměla o spolupráci zájem. Nikdy se žádného kulatého stolu nezúčastnila.

    2. SPR-RSČMS opustila ANS z důvodů údajné spolupráce s KSČM.
    3. Národní obroda (která komunikovala úzce právě s ND) opustila ANS také z důvodů údajné spolupráce ANS s komunisty a navíc nesouhlasila s tímto bodem programu ANS: „Nechceme zrušení dekretů prezidenta Beneše“.

    4. Demokratická strana zelených požádala Norberta Naxeru, aby vyzval stávající členy ANS, aby platformu ANS opustily a staly se součástí nového projektu VLAST, který zorganizovala právě DSZ. Dále byla spuštěna nechutná pomlouvačná kampaň proti kolegovi Jankovi a mně. Nutno říci, že členové vedení Vlasti snahu DSZ a Norberta Naxery odsoudili a projekt opustili.

    5. Strana Zdravý rozum Petra Hanniga se účastnila kulatého stolu ANS jednou a poté přejala myšlenku ANS být „střechou“ a oslovila výše zmíněné politické strany a zapojila je do obdobného projektu zvaného Rozumní. Rozumní však NIKDY neoslovili ANS s žádostí o spolupráci. Pouze si „osvojili“ know how ANS – včetně stavby programu (od verze nejstručnější k obsáhlejší atd.).

    6. Pan Adam Bartoš mi asi před měsícem telefonoval s dotazem, že SLYŠEL, že já osobně chci kandidovat u Rozumných. O nabídce spolupráce s ANS však nepadlo ani slovo. Sdělila jsem mu, že členové ANS se nyní domlouvají, který z jejich členů podá kandidátku.
    Velmi mě mrzí, že k takovéto situaci došlo a že tím byla u některých posluchačů poškozena pověst ANS.

    Vladimíra Vítová, ANS

    • Studio Plzeň napsal:

      Je to stále stejný problém. Všichni by se spojovali i spolupracovali, ale musí to být právě „pod jejich střechou“.