8.10.2017 - Martin Marcikán

2017-10-07 Majitelé reality – dokumentární film/ Karel Rada na Startovači

 

 

Stáhnout nebo přehrát

 

 

Majitelé reality – dokumentární film
https://www.startovac.cz/projekty/majitele-reality/

 

Námětem filmu je zobrazení čtveřice lidí, kteří sice nežijí takzvaným tradičním způsobem života, ale ani se nedají nazvat losery, nýmandy nebo životními ztroskotanci. Naopak, většinou mají výjimečné schopnosti i nadání, dělají nebo provozují věci, které by běžné lidi dělat nenapadlo, akorát jejich životní podmínky, v jednom případě psychická choroba, jim některé tyto věci dělat znemožňují nebo ztěžují:

Bývalý světoběžník Ivo Trmal žije s kozama na pozemku u Berounky a je tam celkem spokojen (KOZÍ REALITA).

Někdejší věhlasný reportér magazínu Koktejl Libor Michalec žije s rodinou ve svém domě v Lubenci a psychická nemoc mu znemožňuje naplno pracovat jako novinář, jak byl kdysi zvyklý (SAMETOVÁ REALITA).

Tanečnice, výtvarnice a léčitelka Milena Dolečková žije v Kadani na sídlišti „C“ v malém panelákovém bytě, ale raději by žila blíž k přírodě na čistém vzduchu ve vlastním rodinném domku (REALITA VYLOUČENÉ LOKALITY).

Výtvarník Karel Vašák žije s kočkama na smetišti u zahrádkářské kolonie za Kadaní a moc si v tom nelibuje (KOČIČÍ REALITA).

Studio Kadaň / Tematické pořady Informace / Ivo Trmal / Karel Rada / Karel Vašák / Libor Michalec / Majitelé reality / Milenka Dolečková / Pravda na dosah / Svobodný vysílač CS /