14.11.2015 - Alexandr Goetz

2015-11-13 – Studio Kladno – Host vysílání: Šéfredaktor Aeronet.cz pan VK. Téma aktuální situace u nás a ve světě. Prohlášení Vladimíra Kapala a Soni Zikmundové o odchodu z SVCS kvůli cenzorským praktikám Pavla Hlávky. Představení projektu: Svobodné rádio www.svobodne-radio.cz

Přehrát nebo stáhnout

Archiv pořadů

Komentáře

  • múza napsal:

    ano, slyšel jsem od nich proč odešli, a pokud k tomu nemáte co říct, a jakože nemáte,, i když jsem se vás na ptal na konkrétní věci ..tak se ještě docela divím, proč neodešli už dříve… asi ještě nebyly zatlučeny pomyslné hřebíky do rakve, a když se následně tvářili, že zůstávají, tak asi chtěli napřed zprovoznit vlastní stránky… inu, zatím to vypadá na převahu narcismu nad svobodou, který zavládl při příležitosti prvního mezistudiového konfliktu.. pokud ale prý nemá smysl, abyste mi cokoliv vysvětloval, tak to není tím, že bych byl zaujatý, nebo že vás nedokážu pochopit.. je to tím, že sám cítíte vinu a selhání, a máte problém to přiznat… můj názor je prostý: stále máte co vysvětlovat.. a pokud chcete říct, že už jste řekl vše, že tohle je pouze váš interní problém SVCS, a že bych se měl starat o svoje problémy a přestat strkat hlavu do cizího zelí,, tak se zcela evidentně máte za co stydět… můžete se zkoušet tvářit jak chcete, ale já nejsem na ničí straně, takže vás můžu prokouknout.. nejste upřímný, copak je to takový problém, když chci abyste byl? ..nebojím se o Kladno, ti už si nějak poradí.. já mám starost o Vás pane Hlávka.. 🙂

    • Studio Plzeň napsal:

      Neznáte všechny skutečnosti jak se udály a proto se k tomu nebudu více vyjadřovat…jen mne to vyčerpává energeticky. Díky za Vaši starost o mně, snad si také, my „zbytek“, nějak poradíme.

  • Studio Plzeň napsal:

    Ano přiznávám, jsem cenzor a nedovolil jsem, aby se tento pořad neustřihl z vysílání a také jsem nedovolil, aby se bludy v něm obsažené neuložily sem do archivu i když bylo vše toto v mé moci udělat a jistě každý jen trochu rozumný člověk pochopí, že by to udělal každý, neboť skutečně šlo za strany kladenského studia o manipulativní vykonstruované lži, které poškodily pověst tohoto svobodného média. Já to neudělal, neboť pak by nikdo nemohl slyšet na vlastní uši, jak se samo studio Kladnu zdiskreditovalo v přímém přenosu!
    Nemá smysl věci dále rozmazávat, protože jak všichni víme, čím více se do hovna píchá, tím více smrdí. Stejně jako jsem byl napaden před rokem R.Veličkou, také jsem nic nepodnikal na svoji obhajobu, neudělám to ani nyní. Stejně tak se ukáže, že Kladenské studio již delší dobu plánovalo odchod a potřebovali k tomu jen záminku, kterou jsem jim minimálně 2měsíce neposkytl, neboť jsem toho poznání, že vzniklá situace se nejlépe vždy urovná bez pocitu křivdy na každé straně JEN oboustranným pochopením a následně odpuštěním…jinak vzniká nesmiřitelná situace.
    Jsem cenzor tím, že nemám problém, aby Kladno dále vysílalo na vlnách SVCS (i když mně pomluvilo a nařklo věcmi, které jsou vlastní Kladnu).ovšem za podmínek, které samo kdysi odsouhlasilo při vstupu do SVCS a které začalo systematicky a trvale porušovat až jsem musel zasáhnout na obhajobu ostatních studií!
    Jsem cenzor, že jsem Kladnu po dlouhém domlouvání, přikázal uvolnit veškeré účelově zarezervované místo ve vysílání do konce roku a ustanovil jako zakladatel rádia, že je třeba též nechat místo pro vysílání ostatním.
    Jsem cenzor, že jsem po těchto skutečnostech rozhodl sjednotit zadávání pořadů do programu tak, aby se některé studio nepovyšovalo nad ostatní svou propagací na úkor ostatních!
    …a takto bych mohl pokračovat dále, ale nejsem ten, který si vše zaznamenává, aby to mohl požít v boji proti ostatním….jsem člověk, který již z tohoto vyrostl a vyznávám již jiné hodnoty, než boj.
    Pokud tedy budete chtít vědět o mně, co jsem vše provedl, pusťte si tento pořad, kde se o mně vše dozvíte z úst, které jakoby mluvili o sobě…ale to je na vašem uvážení….já se na nikoho nezlobím, já mohu jen někoho litovat…
    Vážení posluchači, je mi velmi líto nastalé situace, kdy Kladno došlo k přesvědčení, že již dále nemůže zůstat pod ohromným tlakem cenzora (rozuměj mne) a kdy si svobodně založilo potají svoje nové rádio s názvem Svobodné-rádio.cz a svobodně tam odešlo, ač ještě před dvěma dny, kdy jsem jim férově nabízel, aby to řekli na rovinu, když chtějí odejít, jsem byl ujišťován, že nic takového neplánují! Jak typické pro intrikáře!
    Ale nechme toho, věřím, že duch SVCS zůstal spolu s ostatním kolegy a další 2 brzy začnou vysílat. Na kvalitě SVCS by se to tedy nemělo projevit a můžeme hrdě říci, že se zrno samo oddělilo od plev….(třeba ty plívy jsme my a Kladno zůstává tím zrnem..kdo ví?)
    O tom samozřejmě rozhodnete Vy, ale moc bych si přál, aby to nebylo telefonáty do vysílání…takové telefonáty já budu ustřihávat! Vše je nutno prožít srdcem, nikoliv pomluvou….

    Váš neúnavný CENZOR, zakladatel a koordinátor v jednom Pavel Hlávka

    • múza napsal:

      jenže pan Kapal mluví o tom, že byli napadáni jinými studii za svůj jiný pohled na Martina Urminského a na Zeitgeist.. také si stěžuje na jakousi nemožnost dohody na vysílacím čase… a ono vyhrožování, že Kladno skončí když se nepodvolí? pane Hlávka, nějak moc mlžíte… já chápu, že si chcete zachovat tvář „svobodného“ vysílače.. jenže bohužel touto svojí ironií, kterou jen vyzobáváte šťavnaté rozinky si jen nasazujete masku.. co takhle říct na rovinu, jaké konkrétně to byly ty podmínky, které Kladno začalo porušovat? Kladno účelově zarezervovalo místo ve vysílání do konce roku? tím jste chtěl říct, že jste se s Kladnem nedokázal domluvit nebo že vám to Kladno přerostlo přes hlávku? 😀 … vždyť vy mě už přece znáte, já nekomentuji, protože chci někomu pochlebovat, já komentuji tehdy, když mám dojem, že v diskuzi schází kritické myšlení.. a z této události mám dojem, že na obou stranách se projevila jistá míra arogance, těžko říct proč, nicméně domluva už pak ani nebyla možná… pokud ale chcete všechno shodit jen na Kladno,, pak jste jako zakladatel a koordinátor zklamal pane Hlávka, neboť namísto řešení tohoto sporu, se nechal problém vyhnít ,,, a proto tu asi vidíme ten váš sarkasmus, totiž někde uvnitř tu spoluvinu stále cítíte, jenže dokud vaše maska na povrchu drží svoji formu, nic skutečně nepřiznáte a zůstanete sám sobě cenzorem vlastních pocitů…

      • Studio Plzeň napsal:

        Múzo,
        já se nijak neobhajuji, ani nic nemlžím! Nemám důvod! Kladno již dlouhodobě chtělo odejít (neuměli to jen říci nahlas jako čestní lidé a patrně jen potřebovali záminku- důkazem může být založení domény svobodne-radio.cz v polovině Září). Věřte si čemu chcete, to není vůbec důležité, neboť situaci to neřeší!
        Mohu vám dát ještě odkaz na http://www.svobodny-vysilac.cz/wordpress/?p=5071 kde se můžete na jasných důkazech sám přesvědčit, kde je pravda (pokud si myslíte, že to něčemu pomůže)!

        za SVCS P.Hlávka

        • múza napsal:

          inu, jistým způsobem se obhajujete.. a zase mlžíte… pokud chtělo Kladno dlouhodobě odejít, tak k tomu muselo mít nějaké pádné důvody.. mluvíte o zámince, jakou záminku to tedy potřebovali? založení domény není ani záminka ani důvod k odchodu, to je pojistka pro předpokládaný odchod, když se věci nezmění.. a podle všeho se věci nezměnily, asi protože se ne(vy)řešily, naopak se zdá, že se jenom vyhrotily… (nemusíte mi sem dávat odkaz na kterém se právě teď bavíme, právě kvůli tomu že jsem si to poslechl jsem se vás ptal na konkrétní věci).. vskutku, nejde o to, čemu věřím já… neboť tohle není můj problém 😉 a já se na jeho řešení podílet nebudu, ale jak již z mého jména vyplývá, inspirovat k řešení budu, když budu chtít.. jenže, to by někdo musel začít skutečně poslouchat co říkám, a né se furt jen stavit na zadní… inu, uznávám, že má snaha vypadá jako pláč nad rozlitým mlékem a Kladno se nejspíš už nevrátí… jenže o to skutečně nejde.. řešení spočívá ve vaší upřímnosti.. jak k sobě samému, tak k posluchačům…

          • Studio Plzeň napsal:

            No, však jste slyšel od nich, proč odešli…pokud jsou to pro vás pádné důvody, pak je to váš názor…
            Nemá smysl, abych vám dál cokoliv vysvětloval…k čemu to je!
            P.H.