5.1.2018 - Martin Marcikán

2018-01-04 Policajt, který narazil – Pavel Nováček

 

Stáhnout nebo přehrát

 

Případ „Policajta, který narazil“ bude hlavním tématem pořadu na Svobodném vysílači CS od 21.hodin dne 04. ledna roku 2018. Pokud z jakýchkoliv příčin nestihnete živé vysílání, dohledáte pořad v archivu na stránkách www.svobodny-vysilac.cz

Snažil se vyšetřovat stamilionové podvody solární mafie. Jenže byl za podivných okolností sám odsouzen – prý kvůli dvaceti pěti tisícům korun. Řadový policista z teplické kriminálky Pavel Nováček je v nesnázích, zatímco solárníci mohli být spokojení. „Je moc hodnej,“ říká jeho manželka, která ho podporuje. „Jen řekni… že jsem blbej,“ odpovídá jí Nováček.

Případ je na první pohled jasný jako facka.

Okresní soud v Teplicích odsoudil v říjnu 2015 policistu teplické kriminálky Pavla Nováčka kvůli tomu, že si řekl o úplatek realitní makléřce Šárce Skramušské. Té hrozilo trestní stíhání za podvody při prodeji nemovitostí a Nováček se údajně nabídl, že jí v kauze pomůže, pokud mu dá 25 tisíc korun.

Soud uznal Nováčka vinným. Šlo sice o tvrzení proti tvrzení, ale soud uvedl, že věří realitní makléřce. Nováček dostal podmínku.

https://reportermagazin.cz/a/iN9fR/policajt-ktery-narazil

Archiv pořadů / Pravda na dosah / Studio Kadaň aktuality / bez cenzury / bez korektnosti / Česká justice / fotovoltaika / Informace / korupce / Pavel Nováček / Policajt který narazil / Policajt nebo rošťák / Pravda na dosah / Svobodný vysílač CS / Tajemství /

Komentáře

  • galaxie5 napsal:

    To myslíte vážně? Málem jsem si sežral prsty až k zadnici. Vždyť Vám tam vystupuje Alois Hlásenský ze sdružení K213. Nováčkův případ je materiál přesně pro tohle sdružení. Doufám, že jste mu dali kontakt, nebo aspoň webovky ,,http://k213.cz/„. Jestli ne, tak to alespoň udělejte dodatečně. Je to soukromá osoba, nakonec mu dojdou možnosti a lepší je poradit se s nimi dřív, než pozdě. Navíc jeho případ by mohl znamenat průlom v metodách, k nimž se pokouší nabádat sám pan Hlásenský, abysme se všichni naučili chodit na veřejná jednání a zajímali se o ně. Vstoupí to do podvědomí a začne se to šířit a budou to moci dělat i lidi, který mají šanci to tady akorát tak poslouchat, protože nemůžou cestovat dvakrát do týdne přes půl republiky ať už z finančních nebo časových důvodů. Protože tohle se děje úplně všude. Dejte mu kontakt na to sdružení. A jestli někdo chcete mít bombastickej pořad ve studiu, tak oslovte předsedu Pana Fialu. To je skutečnej borec. On a lidi kolem něj, včetně pana Hlásenskýho mají šanci zažehnout veřejný zájem o tyhle dění tak, aby se toho mohl účastnit úplně každej. Chcete důkaz? Tady je:
    https://www.youtube.com/watch?v=3hAmFiTizGc
    Mohli by nastartovat právní obranyschopnost obyčejných lidí a ostatní myšlenky, který tady probíráte by mohly vejít do veřejného podvědomí mnohem snadněji. Myslíte, že když lidé společně vybojují válku s justicí a se systémem úspěšně, že se jich systém veřejně nezeptá, co vlastně chtějí?