2.12.2018 - Studio CS Soňa Ludmila

2018-12-02 – Miroslav Polreich_ Neviditeľno_ 122min_mp3

 

Přehrát nebo stáhnout mp3
2018-12-02 – Miroslav Polreich_Neviditeľno_

 

Oficiální blog Miroslav Polreich

Československá hymna na Bradle

Dne 28 října jsem se zúčastnil mezinárodní konference na téma „Energia života 2018“ ve slovenské Myjavě, která leží nedaleko Bradla, kde je známá mohyla Milana. R. Štefánika. Konference s mezinárodní účastí se zaměřila na hledání zdroje morální a duševní síly člověka a jeho sjednocující duchovno.

Mne zaujala však i jiná věc či raději dokument o vztahu Čechů a Slováků. Součástí programu a vlastně i výrazu vzájemného chápání dvou národů, nyní administrativně rozděleného dřívějšího soustátí Československa, byla i cesta na Bradlo, památného a poutního místa spoluzakladatele Československa Štefánika, s důrazem na místě konstatovaného „ Byli jsme jako státy administrativně rozděleny, ale lid je a zůstane jednotný.“ To bylo nejenom předsevzetí, ale hluboce chápaná realita pod vlajkou Slovenska i Česka. Událost byla zakončena také Československou státní hymnou. Vítr, chlad i déšť na vrcholu hory se mísil s dojetím přítomných Slováků a jediného Čecha.

3.Medzinárodná konferencia Energia života 26. – 28.10.2018

Pořadatel: Naša Svetelná

Archiv pořadů / SVCS Studio CS - Soňa Ludmila Medzinárodná konferencia Energia života / Miroslav Polreich / Naša svetelná / Přirozenost / Rozhovory SVCS Studio CS / Soňa Csiffáry / Soňa Ludmila Csiffáry / Studio CS – Soňa Ludmila Csiffáry /