20.4.2021 - Martin Marcikán

2021-04-20 Debatní speciál #V – ČR v diplomatické válce – ing. Jaroslav Tichý a Bc. Jaroslav Bašta

Téma:  

ČR v diplomatické válce:

 perspektivy dalšího vývoje situace na Ukrajině a možnosti jejího diplomatického řešení

Hosté:  

Bc. Jaroslav Bašta, býv. velvyslanec ČR v Ruské federaci a na Ukrajině

ing. Jaroslav Tichý

Moskva: „Nic víc ponižujícího pro občany České republiky než to, co oznámila Praha si nelze představit“  

Muniční sklad ve Vrběticích cílem operace ruské GRU? Když se vytváří zpravodajská fabulace, musí se to umět, ale BIS se tohle nikdy nenaučí aneb Proč se vláda tak trestuhodně podřizuje a proč je BIS umožněno trvale klamat a poškozovat národní bezpečnost?  


Zbyněk Prousek

Za aktuální zahraniční politiku vlády ČR vůči suverénnímu Rusku se jako občan ČR moc a moc stydím, a považuji ji za očividný projev vazalství, patolízalství a současně akt nedůstojný a trapný.

Z mého občanského pohledu považuji celou kauzu „Vrbětice“ za jeden z dílčích aktů předem připraveného řetězce provokací v rámci programu štvavé a agresívní politiky západních a prozápadních sil proti Rusku a pod taktovkou USA.
Současně kauzu vnímám jako ideální záminku ke zmaření účasti Ruska na dostavbě jaderné elektrárny Dukovany, a v neposlední řadě také jako ideální záminku ke zmaření dodávky vakcíny SPUTNIK – V do ČR, a tak prosazení vakcinačního sajrajtu ve prospěch byznysu západních farmaceutických gigantů, kterým vždy šlo, jde a půjde jen o prachy, ale nikoli o zdraví lidí, a to vše vykonstruované tak, aby to ve finále vypadalo, že za vše vlastně může „zlé RUSKO“. To, že tak vláda odepisuje početnou skupinu národa, která čeká na vakcínu Sputnik-V bohužel politické elity ČR zřejmě nezajímá.
Ostatně čeští politici se v poslední době celkově značně odkládání od názorů a potřeb lidí i od jejich základních lidských práv a svobod, a od řešení závažných vnitrostátních problémů odvádí pozornost.

Za aktuální zahraniční politiku vlády vůči suverénnímu Rusku se jako občan ČR moc a moc stydím, a považuji ji za očividný projev vazalství, patolízalství a současně akt nedůstojný a trapný.


Vrbětice

Suverenita Bc. Jaroslav Bašta / debata / Ing. Jaroslav Tichý / internetové rádio / Ruská federace / Studio Kadaň / suverenita / Suverenita České republiky / SVCS / Svobodný vysílač CS / Ukrajina /