17.8.2021 - Martin Marcikán

2021-08-17 Debatní speciál X – PhDr. Josef Skála, CSc. a Ing. Jan Michael Kubín

Pořadem provázel ing. Jaroslav Tichý

Okruhy otázek

1. Dosavadní postup neparlamentních stran ve volbách byl setrvale neefektivní. V čem vidíte hlavní příčiny a co dělat k nápravě tohoto stavu?

2. Jaké jsou reálné možnosti spolupráce neparlamentních stran a jejich případného spojování před parlamentními volbami?

a/ Jsou automaticky neparlamentní strany stranami alternativními?

b/ Jaký program by měla prosazovat a hájit vlastenecká strana?

3. Na jakém organizačním principu by se měly k volbám spojovat jednotlivé neparlamentní subjekty?

4. Jaký subjekt by měl stát v čele event. spojené kandidátky?

Ten, který má:

a/ program schopný oslovit a získat širokou vrstvu voličů nebo

b/ dosud největší členskou a voličskou základnu či

c/ největší finanční prostředky na volby, event.. financiéra, příp.

d/ nejlepší přístup do médií nebo

e/ nejznámější celebritu v čele.

5. Existuje u některé z neparlamentních stran již plán, jak společným úsilím vyhrát konečně parlamentní volby?

6. Uvažuje či dokonce má již některá neparlamentní strana ve svém programu prvotní plán povolebních systémových změn či alespoň jejich nástin?

Má přitom:

a/ ucelenou představu o podobě rekonstrukce české ekonomiky, školství a sociálního systému?

b/ představu o naší další zahraničně-politické a obchodní orientaci?

c/ potřebné povědomí o zahraničně-politických a ekonomických podmínkách a souvislostech nutných k realizaci příslušných systémových změn?

Josef Skála

(* 27. května1952) je český politik a podnikatel, novinář a publicista, VŠ pedagog, komunistický ideolog, v letech 20092010 a opět 20162018 místopředseda KSČM. Od roku 2018 je signatářem levicové platformy Restart

Josef Skála ve svých 18 letech vstoupil do KSČ. Na Univerzitě Karlově v Praze studoval žurnalistiku a promoval v roce 1975.

Přispívá do internetové revue StřípkyZeSvěta.cz, kterou vydává spolek INSPIRACE.

Pravidelně vystupuje na YT v pořadu Rozhovory s…, který přináší Petr Bureš, kde má pan Josef Skála zajímavé hosty do debaty.



Jan Michael Kubín

Narodil jsem se 10. 11. 1963 na Praze 5. V Praze bydlím celý život. V roce 2003 jsem byl u Československé církve husitské pokřtěn jménem Michael. Jsem podruhé ženatý a mám 5 dětí.

Vystudoval jsem přírodovědné gymnázium a obchodní fakultu na Vysoké škole ekonomické v Praze. Devatenáct let jsem pracoval v manažerských funkcích několika výrobních firem jako zaměstnanec i spolumajitel. Nyní již patnáct let podnikám na mezinárodním zdravotním trhu v oblasti exportu a importu lékařských přístrojů a poradenství ve zdravém životním stylu. Mluvím anglicky a rusky. Jsem spolutvůrcem sportovní haly na curling v Praze na Chodově.

Byl jsem u zrození divadla Mana na Praze 10. Jsem autorem textu o Přirozeném řádu života (www.pansofia.cz), na jehož základě bylo v roce 2017 založeno politické hnutí Cesta odpovědné společnosti (www.hnuticesta.cz). Máme vizi a řešení, jak v souladu s Přirozeným řádem uzdravit společnost.

Suverenita debatní speciál / Ing. Jan Michael Kubín / Ing. Jaroslav Tichý / internetové rádio / PhDr.Josef Skála CSc. / Studio Kadaň / SVCS / Svobodný vysílač CS /