8.11.2021 - Martin Marcikán

2021-11-07 Komentované zpravodajství – opravený záznam

A/ Komentované zprávy

1. Informace z USA

               2. Aktuality z Ruské federace

               3. Události na Ukrajině a v Bělorusku

               4. Zprávy z EU

               5. Zajímavosti z domova

               6. covid, očkování, následky

               7. Zprávy odjinud

        B/ Tematické okénko

Dr. Richard Fleming: Mezinárodní trestní tribunál a připravované stíhání farmaceutické mafie a politiků.

Hosté: Ing. Jaroslav Tichý

7. listopad je 311. den roku podle gregoriánského kalendáře (312. v přestupném roce). Do konce roku zbývá 54 dní.

Jmeniny

EKONOMIKA
Podivná hra USA: Nord Stream-2 neblokují, ale doporučují to Evropě 
07.11.2021 09:01 – https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/ – rp,prvnizpravy.cz,Süddeutsche Zeitung* 

Spojené státy americké prostřednictvím diplomatických kanálů varovaly Německo a další evropské spojence před nebezpečím eskalace konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou, píše německý Süddeutsche Zeitung. 
 Podle listu se Spojené státy obrátily na Evropskou zahraniční službu a také na ministerstva zahraničí v Berlíně, Paříži a Londýně.V Berlíně zástupce Washingtonu hovořil jak s německou vládou, tak se členy potenciální koalice nové vlády. 

 VÝCHODNÍ EVROPA 

USA kontaktovaly EU kvůli přítomnosti ruských vojsk u hranic s Ukrajinou
06.11.2021 15:53 – https://cz.sputniknews.com/20211106/ – Sputnik / Alexey Vitvitsky /* 

Spojené státy kontaktovaly Evropskou službu pro vnější činnost a řadu evropských států v souvislosti s údajným zvyšováním počtu ruských vojsk poblíž ukrajinské hranice. Washington také sdělil svým partnerům údaje o pohybu ruských vojenských jednotek. Informoval o tom německý deník Süddeutsche Zeitung s odkazem na diplomatické zdroje.

Znova rozdúchavajú protiruskú hystériu? USA sa “obávajú” že Putin bez varovania napadne Ukrajinu! Do Moskvy poslali šéfa CIA
07.11.2021 – https://www.hlavnespravy.sk/ – HSP/, Andrea Lopatková* 

USA sa obávajú, že Rusko by mohlo začať inváziu „bez varovania“ po nasadení 90 000 vojakov. Satelitné snímky zverejnené v pondelok odhalili podľa Američanov “dramatickú vojenskú prítomnosť 90 000 vojakov v ruskom meste Yelnya.

 STŘEDNÍ ASIE, STŘEDNÍ VÝCHOD, SEVERNÍ AFRIKA

Tri štáty ich už odmietli: USA sa neúnavne snažia vybudovať vojenské základne v blízkosti Afganistanu
07.11.2021 – https://www.hlavnespravy.sk/ – HSP/, Andrea Lopatková*

 Podľa ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova, USA pokračujú v úsilí o zriadenie vojenských základní a svojej vojenskej infraštruktúry na území krajín susediacich s Afganistanom 
 Návrhy už boli zaslané Pakistanu, Uzbekistanu a Kirgizsku. Krajiny však ponuku Američanov podľa všetkého odmietli dosť jednoznačne. 
   Uzbekistan dokonca verejne vyhlásil, že jeho ústava neponecháva priestor pre akékoľvek akcie, ako je rozmiestnenie zahraničných základní na jeho území. 
  “Aj Kirgizsko v zastúpení svojho prezidenta oznámilo, že si to nepraje,” dodal Lavrov.


NWO – NOVÝ SVĚTOVÝ ŘÁD

Užiteční klimaidioti a temné síly za nimi. Ivan David v Glasgow, na vlastní oči. Ti jejich „vědci“ jen drží hubu a krok 
07.11.2021 – https://www.novarepublika.cz/2021/11/ – Zdroj: 

Parlamentní listy, v rozhovoru odpovídal europoslanec za SPD MUDr. Ivan David, CSc.*„Jsem si jist, že ‚bojem‘ proti skleníkovým plynům v Evropské unii nelze dosáhnout pozitivní změny klimatu. Smysl má bránit likvidaci pralesů, sázení stromů a návrat k řešení populačního vývoje v zemích, které nemají dostatek zdrojů,“ je přesvědčen europoslanec Ivan David (SPD). 


ČESKÁ REPUBLIKA

Jan Keller: Babiš ještě bude rád… 
07.11.2021 – https://www.novarepublika.cz/2021/11/ – Jan Keller* 

Jestliže se projeví společný efekt zdražování základních potravin, hrozícího nedostatku energie, prudkého nárůstu inflace, kritické bytové nouze a popřípadě další vlny covidu, může být Babiš upřímně rád, že volby dopadly tak, jak dopadly. 

 Jak bude předcházet nová vláda nespokojenosti? „Jestliže se projeví společný efekt zdražování základních potravin, hrozícího nedostatku energie, prudkého nárůstu inflace, kritické bytové nouze a popřípadě další vlny covidu, může být Babiš upřímně rád, že volby dopadly tak, jak dopadly,“ komentuje známý sociolog, bývalý europoslanec, profesor Jan Keller. Koalice teď budou muset vyložit karty a říct, na čem se kromě nenávisti vůči Babišovi shodnou. Profesor reaguje také na některé nenávistné komentáře vůči hlavě státu.

Zprávy bez cenzury Ing. Jaroslav Tichý / komentované zpravodajství / Studio Kadaň / SVCS / Svobodný vysílač CS / Zprávy / Zprávy bez cenzury / Zprávy bez politické korektnosti /