17.4.2022 - Martin Marcikán

2022-04-16 O společnosti lidství #XI s Yanni Slánskou / Přirozenost # 120

Bojové umění Slovanů – Systema
 
https://vk.com/rb_sklad_stavropol
 
 
KURKUMA A IBUPROFEN

Statisíce lidí v Česku, nemluvě o Slovensku a zbytku světa, užívají ibuprofen na zmírňování bolestí hlavy, zad či svalů.
Ačkoliv se zdá, že tyto pilulky potlačují bolest rychle, jejich vedlejší účinky vyvolávají značné obavy. Netřeba se nechat zmýlit tím, že tablety s účinnou látkou ibuprofen jsou volně dostupné bez lékařského předpisu a tedy, že jsou zřejmě bezpečné.
Ve skutečnosti mohou mít jejich vedlejší účinky na tělo dalekosáhlé následky.

*Varování úřadů pro kontrolu léčiv*
Před 8 lety dokonce i americký Úřad pro kontrolu léčiv FDA vydal ohledně ibuprofenu varování, v němž upozorňoval na vážné a zvýšené riziko srdečního infarktu a mozkové mrtvice.
Loni toto varování ještě posílili. Poté, co znovu prozkoumali daný lék, vydali toto prohlášení:
Ibuprofen výrazně zvyšuje riziko srdečního infarktu a mozkové mrtvice, dokonce i při krátkodobém užívání.
*Čím déle se lék užívá, tím je riziko vyšší.*
Faktem je, že uvedené riziko je vyšší v případech lidí s existujícím onemocněním srdce. Nicméně, týká se i lidí, kteří se srdcem nemají žádné problémy.
Navíc, dané riziko se prudce zvyšuje u lidí nad 40 let.
Jak je uvedeno v prohlášení, šance, že tito lidé dospějí k potížím se srdcem, je extrémně vysoká.
Úřad FDA proto lidí nad 40 let důrazně varuje před užíváním léků obsahujících ibuprofen.
*Největší problém léků bez předpisu*
Jak jsme již uvedli, největším problémem léků bez lékařského předpisu, jako jsou ibuprofen či paracetamol je, že se o nich lidé mylně domnívají, že jsou bezpečné.
Další velkou chybou je jejich nadměrné užívání, protože mají jen málo viditelných nežádoucích účinků. Ty neviditelné v podobě ohrožení srdce nebo mozku však již většina lidí většinou ignoruje.
Výsledkem pak je, že se někdy konzumují doslova jako bonbóny.
V našem článku vás však nechceme pouze varovat před nebezpečnými situacemi těchto často užívaných léků, ale současně vám doporučíme i alternativy.

*Bezpečná alternativa k lékům proti bolestem*
Jednou z nejlepších přírodních látek, která dokáže účinně potlačovat různé typy bolestí, je kurkuma, o které píšeme pravidelně.
Patří do stejné rodiny rostlin jako například zázvor a představuje koření se snad nejširší paletou prospěšných účinků na lidský organismus, jaké můžete konzumovat.
Kurkuma má přirozenou schopnost blokovat zánětlivé enzymy a cytokiny.
Proto, kromě potlačování běžných bolestí hlavy nebo svalů, je neskutečně účinná i při chronických onemocněních jako například revmatoidní artritida.
Na druhé straně, léky jako ibuprofen pouze na chvíli potlačí zánět, ale nedokážou jeho vzniku zabránit.

Navíc, kurkuma je velmi efektivní i při přímém tlumení bolestí. Proto, pokud vás příště budou trápit nějaké bolesti, určitě sáhněte raději po ní než po tabletách.
Další skvělou věcí na kurkumě je, že ji koupíte v téměř každých potravinách mezi kořením a stojí jen pár korun.

*Jak užívat kurkumu*
Kurkuma se užívá tak, že si ve sklenici vody rozmícháte 1 čajovou lžičku kurkumy a vypijete.
Pro zesílení účinku můžete ještě přidat špetku mletého pepře.
Podle potřeby užívejte 2 až 3 krát denně až do ústupu bolestí

8 výhod vody pro naše tělo 
 
Voda je důležitým zdrojem života.
 
Norma vody za den pro dospělého je asi 3 litry. Navíc asi 1,5 litru – čistá voda. Stačí vypít po troškách, ne více než 150 mililitrů za 10 minut. V opačném případě nebude asimilován a nebude užitečný.

1. Voda omlazuje pokožku.Při každodenním používání dostatečného množství vody dochází k hydrataci a regeneraci buněk. Je zabráněno suchu.

2. Voda odstraňuje toxiny.Filtrem našeho těla jsou ledviny. Právě voda, respektive dostatečné množství vody přispívá k jejich správnému fungování. Voda odstraňuje většinu toxinů z těla přes ledviny.

3. Voda je přirozeným lubrikantem kloubů.Jednou ze složek mazání kloubů je voda. Proto se s jeho nedostatkem v kloubech může objevit silná bolest. Zvláště se doporučuje pít vodu před a po tréninku.

4. Voda snižuje riziko infarktu.Vědci tvrdí, že asi 5 sklenic vody vypitých během dne snižuje riziko infarktu až o 75 %.

5. Voda obnovuje energii.Během dne naše tělo ztrácí hodně vlhkosti. Jeho nedostatek způsobuje dehydrataci. Může způsobit bolesti hlavy a svalové křeče. Člověk se stává podrážděným a letargickým. Proto je pro normální fungování těla nutné udržovat vodní rovnováhu.

6. Voda spaluje tuky.Voda spaluje tukové „rezervy“ a normalizuje metabolické procesy. Pamatujete si větu „Chcete-li jíst – pijte trochu vody“? Snižuje pocit hladu. Důležité je, že nemá žádné kalorie.

7. Vodu potřebuje trávicí trakt.Je nezbytný pro normální trávení. Voda zabraňuje zácpě, podílí se na procesech trávení, dodává živiny a odstraňuje „odpad“.

8. Voda zlepšuje celkovou pohodu.Detoxikuje, obnovuje energii a působí jako antipyretikum. 


Tak pijte na své zdraví! A buďte krásní a zdraví!

Přirozenost O společnosti lidství / Přirozenost / Studio Kadaň / SVCS / Svobodný vysílač CS / Yanni Slánská /