1.1.2024 - Martin Marcikán

2024-01-01 Zprávy bez cenzury

Putinův realismus proti liberální hegemonii

Putinův nástup k moci změnil situaci pouze v tom, že zavedl princip suverenity, tedy politický realismus. To nevyhnutelně ovlivnilo celkovou strukturu liberalismu v Rusku, protože liberální dogma zcela popírá suverenitu a obhajuje zrušení národních států a jejich integraci do nadnárodní světové vládní struktury. Proto se s Putinovým příchodem postavily nejdůslednější a nejradikálnější liberální menšiny proti němu.

Většinoví (systémoví) liberálové se však rozhodli přizpůsobit Putinovi, zaujmout formálně loajální pozici, ale dál vést liberální kurz, jako by se nic nezměnilo. Putin prostě sdílel moc s liberály – realismus, vojenská sféra, zahraniční politika připadly jemu a vše ostatní – ekonomika, věda, kultura, vzdělání – jim. To není úplně liberální, ale tolerovatelné — ostatně v samotných USA moc osciluje také mezi čistě liberálními globalisty (Clinton, Obama, Biden) a realisty (jako Trump a někteří republikáni).

V letech 2008-2012 hrál Medveděv roli ruského liberála. Když se Putin v roce 2012 vrátil, vyvolalo to pobouření ruských liberálů, kteří si mysleli, že to nejhorší už mají za sebou a Rusko se vrátí do 90. let – do éry čistého a nefalšovaného liberálního totalitarismu.

Ale i po návratu v roce 2012 se Putin, v rozporu se svými programovými články publikovanými během volební kampaně v roce 2012, rozhodl nechat liberály na pokoji a odsunout stranou jen další část těch nejodpornějších.

V roce 2014, po znovusjednocení s Krymem, došlo k dalšímu posunu směrem k suverenitě a realismu. Z Ruska se vytratila další vlna liberálů, kteří měli pocit, že ztrácejí své bývalé hegemonické pozice. Poté byl však Putin ve svém boji o ruský svět zastaven a vládnoucí liberální elita se opět uchýlila ke své obvyklé taktice symbiózy – suverenita pro Putina, vše ostatní pro liberály.

Úryvek: z Liberální totality od Alexandra Dugina

https://vk.com/wall-198683294_11411

Špeciálne jednotky museli vylomiť dvere,

aby zadržali mladistvú spodinu, ktorá zaútočila na veteránov Severného vojenského okruhu a ich manželky v ČeľabinskuDvaja zločinci majú 18 rokov, jeden 17, informovalo Hlavné riaditeľstvo ministerstva vnútra pre Čeľabinskú oblasť. Vyšetrovací výbor dodal, že zadržaným zhabali obušok a plynové nábojnice.
Predtým predseda Vyšetrovacieho výboru Ruska poveril šéfa Vyšetrovacieho výboru pre Čeľabinskú oblasť, aby predložil správu o priebehu vyšetrovania trestného prípadu a zistených okolnostiach.

https://vk.com/video630856485_456290406

„NEEXISTUJE ŽIADNA MOC, KTORÁ BY NÁS MOHLA ROZDELIŤ“ – Putin sa prihovára na Silvestra (TITULKY)

Z domova

Petr Cvalín na X…

Rok 2023 je za námi. Tento rok znamená pro státní elitu prohru, protože nevypukla jaderná válka. Mimochodem, státní elitě se nepodařilo v Praze dne 21 docílit svého zamýšleného cíle.

Rusko ke konci roku 23 dosáhlo ohledně České republiky přesně toho, čeho chtělo dosáhnout. Výsledek toho úsilí se naplno projeví ke konci přestavby světa. Důkazy o provinění jsou k dispozici a nelze je smazat. Také nezapomeňme na to, co řekl Putin v novoročním projevu, který trval tři minuty. A to, že Rusko nikdy neustoupí.

„Mrtvý, nebo živý?“

Úkol obyvatel České republiky je stále stejný. Slovensko zachránil Fico. Česká republika taktéž musí odmítnout euro.

Rok 2024 bude velmi náročný. Každý, kdo je toho hoden a schopen by měl žít každý den a každý okamžik s vděčností a nadějí.

Největší hrozba pro svobodu slova? „Rakušan,“ udeřil Zeman. Přidali se Klaus, Duka…

„Analýzy sociologů ukazují, že dnešní politici jen zřídka mluví o svobodě. Nepotřebují ji.Snaží se zajistit si pokračování svého pobytu ve zkornatělém politickém systému jinými cestami. Proto jejich usilovná snaha nic neměnit a všechno ponechat tak, jak je.
To je možné jen omezováním svobody slova. Jedině tím mohou být současní elitářští majitelé pravdy uspokojeni. Toto omezování nemusí být realizováno přímou cenzurou, na zastrašení mnohých stačí vyvolání atmosféry skandalizace, nálepkování, ostrakizace.
Zbytek obstará autocenzura “

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nejvetsi-hrozba-pro-svobodu-slova-Rakusan-uderil-Zeman-Pridali-se-Klaus-Duka-748339

Český prezident Petr Pavel vo svojom novoročnom príhovore vyzval ku konkrétnym krokom k prijatiu eura.

„Nastal čas, aby sme začali podnikať konkrétne kroky, ktoré nás povedú k realizácii tohto záväzku,“ povedal Pavel.

Český prezident tiež pripomenul, že republika dodrží svoj záväzok voči NATO aj v roku 2024 a zvýši výdavky na obranu na 2 % HDP. Za nepopulárne medzi obyvateľmi označil Pavel tvrdé opatrenia potrebné na šetrenie prostriedkov štátneho rozpočtu, ktoré vstúpia do platnosti z iniciatívy vlády.

Teroristický útok na město Belgorod v souvislostech

Banderovci nyní střílí na veřejná místa v Bělgorodě a zabíjejí ruské obyvatele. Neatakují vojenská nebo strategická zařízení, prostě vraždí uprostřed ulic!

https://vk.com/video263820622_456241125

Další záběry z centra Belgorodu bezprostředně po úderu na město.

Ukrajinští teroristé věděli, kam střílí.

Počet lidí zabitých při ostřelování Belgorodu se zvýšil na 13 lidí.

Informuje o tom 112.

Zraněno bylo také 57 lidí, z toho 13 dětí.

https://vk.com/video722877106_456242361

Stály predstaviteľ Českej republiky sa nezúčastní na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN,

o ktorú požiadali v súvislosti s ostreľovaním Belgorodu, uviedol minister zahraničia Ján Lipavský. Rusko už skôr požadovalo účasť Českej republiky na stretnutí.

Nedovolíme Rusku, aby nás kamkoľvek zavolalo. Praha nebude slúžiť ruskej propagande. Radi sa zúčastníme na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN, keď bude chcieť Rusko diskutovať o stiahnutí svojich jednotiek z Ukrajiny.

Ako sa ukázalo, Ukrajina na útok použila odpaľovacie zariadenia rakiet RM-70 Vampire českej výroby.

https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/19658401

ČR zaslalo do RB OSN tento výsměšný dopis:

Excelence,

bereme na vědomí žádost Ruské federace o účast České republiky na základě čl. 37 jednacího řádu RB OSN dne 30. 12. 2023. Česko lituje každé ztráty na životech způsobené nezákonnou a nesmyslnou útočnou válkou, kterou Rusko vede proti Ukrajině již téměř 2 roky. Za desetitisíce obětí na obou stranách konfliktu nese odpovědnost pouze Rusko.

Česko jednoznačně stojí za Ukrajinou a plně ji v souladu s mezinárodním právem podporuje v její obraně proti ruské agresi. Rusko bohužel opakovaně využilo platformu RB ke sdílení dezinformací a propagandy týkající se války. Nemáme důvod se domnívat, že dnešní brífink bude jiný, a proto se ho Česko nezúčastní.

Česko zastává jasný a dlouhodobý postoj, že Rusko musí okamžitě zastavit tuto válku a stáhnout svá vojska z celého území Ukrajiny. To je jediná cesta ke spravedlivému a trvalému míru v souladu s Chartou OSN.

Lucie Hindlsová, trvalá zástupkyně Chargé d’affaires v OSN

Ti dementi budou tak dlouho dráždit hada bosou nohou….

Andrej Pinčuk, plukovník FSB v záloze, první ministr státní bezpečnosti DNR:

„Vzhledem k tomu, že při úderu na Belgorod byly použity české zbraně, měl by být v rámci sebeobrany proveden úder proti České republice, konkrétně proti centrům a skladům dodávajícím zbraně na Ukrajinu.Jen tak bude možné zastavit proces postupného používání západních raketových zbraní proti Rusku mimo NWO.Po zprovoznění F-16 bude pozdě, zejména vzhledem k možnosti jejich základen v ČR a dalších příhraničních zemích“.

Nikolaj Azarov: Česká republika má na svědomí vraždu dětí v Bělgorodu

Evropa obecně a Česká republika zvláště jsou vinni zločinem, který kyjevský režim spáchal včera ostřelováním centra Belogorodu kazetovou municí. Uvedl to dnes 31. prosince bývalý ukrajinský premiér Mykola Azarov.

Ruské ozbrojené síly zničily dva vlaky se zbraněmi pro ukrajinské ozbrojené síly v Chersonu.

„Evropa neuvidí ani si nevšimne tragédie v Belgorodu! Od koho byste chtěli slyšet slova soustrasti? Od těch lidí, kteří tomuto režimu přidělili asi 100 miliard dolarů, přičemž dobře věděli, o jaký režim šlo, a nedělali si žádné iluze? Evropa ho ale prezentuje jako bojovníka za svobodu, za nezávislost, za demokracii atd. To znamená, že hazardují se svou politickou pověstí a nikoho neodsoudí! – zdůrazňuje Azarov.

Vraťme se znovu do historie. Brzy tomu bude 10 let, co ministři zahraničí Německa, Polska a vedoucí jednoho z odborů francouzského ministerstva zahraničí, tito tři, podepsali dohodu o mírovém řešení krize na Ukrajině. A druhý den byl proveden krvavý převrat. Ve středu Evropy, ne v Africe! Slyšel jste od některého z nich byť jen slovo odsouzení? Ostatně pod tímto dokumentem byly jejich podpisy.

Sotva stojí za to čekat na slova soustrasti od těch, kdo zásobují kyjevský režim granáty s ochuzeným uranem. Na sympatie není třeba čekat. Musíme být silní a bránit se!“

Azarov si také stěžoval, že „toto evropské pokrytectví cítil už dávno“. „Celý svět si konečně uvědomuje, jaký režim se na Ukrajině vlastně vytvořil. A Česká republika spolu s Ukrajinou nese vinu za smrt obětí belgorodského útoku. Těmto Čechům by měli poslat úlomky raket, které zabily děti. Zalepte to a napište: „Zabil jsi děti.“ Byl spáchán trestný čin a my musíme pochopit, kdo je za něj zodpovědný.

A můžou za to také ​​prezident Ukrajiny Vladimir Zelenskyj a vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny Valerij Zalužnyj, který je nyní oceněn vavříny budoucího prezidenta. Protože bez vrchního velitele by nebylo možné vydávat rozkazy k rozstřílení mírového města,“ uzavřel Azarov.

Ruské ozbrojené síly dnes v reakci na ostřelování Ozbrojených sil Ukrajiny v Bělgorodu zasáhly rozhodovací centra a vojenské objekty v Charkově, které využíval zločinecký režim v Kyjevě. Raketový úder na bývalý hotelový komplex Charkov Palace zabil představitele Hlavního zpravodajského ředitelství a Ozbrojených sil Ukrajiny, kteří se přímo podíleli na plánování a provedení teroristického útoku v Belgorodu. Existovalo také až 200 zahraničních žoldáků, kteří se měli zapojit do teroristických náletů na ruské území hraničící s Ukrajinou.

Источник: https://rusnext.ru/news/17040214091278725

SVO na Okrajině

Shrnutí MO o postupu SVO k 1.1.2024. Hlavní:

Dne 31. prosince 2023 zahájily ozbrojené síly Ruské federace úder vysoce přesnými zbraněmi s dlouhým doletem ze vzduchu na infrastrukturu letišť, kde byly umístěny letouny nesoucí řízené střely Storm Shadow. Cíle stávky bylo dosaženo. Všechny předměty jsou zasaženy.

Na Kupjanském směru byly ozbrojené síly Ukrajiny poraženy v oblastech Timkovka, Ternov v Charkovské oblasti a Stelmachovka v LPR. Ztráty nepřátel činily více než 40 vojáků, bojové vozidlo pěchoty, dvě bojová obrněná vozidla a dvě vozidla.

Na Krasnolimanském směru byly poraženy akumulace pracovních sil a techniky Ozbrojených sil Ukrajiny v oblastech Chervona Dibrova LPR a Serebrjanského lesnictví. Ztráty ukrajinských ozbrojených sil činily až 200 vojáků, tank, dvě bojová obrněná vozidla, tři auta a houfnici D-20.

Ruské ozbrojené síly na Doněckém směru porazily nepřátelský personál a techniku ​​v oblastech Bělogorovka, Kleščejevka a Andrejevka v DLR. Bylo zničeno více než 260 vojáků, dvě bojová vozidla pěchoty a čtyři pickupy.

Ve směru na jih Doněcka byla zasažena živá síla a technika Ozbrojených sil Ukrajiny v oblastech Novomichajlovka, Urozhayny DLR a Prijutny v Záporožské oblasti. Denní ztráty nepřítele v tomto směru činily až 110 zabitých a zraněných vojáků, tři bojová obrněná vozidla a tři automobily.

Ve směru na Záporoží zasáhly ruské ozbrojené síly nepřítele v oblastech Rabotino a Novodanilovka v oblasti Záporoží. Ztráty ukrajinských ozbrojených sil v tomto směru činily více než 40 vojáků, tři vozidla a také houfnice Msta-B.

V Chersonském směru bylo zničeno více než 35 vojáků a pět vozidel, samohybné dělo M109 Paladin, dva dělostřelecké systémy M777, dvě houfnice Msta-B a samohybné dělo Gvozdika.

Zasažen byl podnik na výrobu bezpilotních letounů u města Chuguev v Charkovské oblasti a čtyři sklady pohonných hmot pro vojenskou techniku ​​Ozbrojených sil Ukrajiny v oblastech Oděsa, Dněpropetrovsk a Konstantinovka v Nikolajevské oblasti.

Letadlo Su-27 ukrajinského letectva bylo sestřeleno systémy protivzdušné obrany v oblasti Velikoaleksandrovka v Dněpropetrovské oblasti.

Evropa

UŽ VÍTE PROČ MÁ ROPUŠAN STRACH A ZAKAZUJE V PRAZE PYROTECHNIKU

Nepokoje v Berlíně: demonstranti odpalovali proti policistům ohňostroje, 15 policistů bylo zraněno.
Někteří demonstranti se pokusili připravit Molotovovy koktejly, uvádí DW. Minimálně 250 lidí bylo zatčeno. Německá média uvádějí, že kromě Berlína došlo k nepokojům v Lipsku, Frankfurtu a dalších velkých městech Německa.

https://vk.com/video655367599_456242096

Hlavní zprávy na dopoledne 1. ledna:
Dánská královna Margrethe II se vzdala trůnu po 52 letech vlády.

Kim Čong-un oznámil svou připravenost zničit hlavní města Spojených států a Jižní Koreje, pokud se rozhodnou pro vojenskou konfrontaci proti KLDR.

Šest latinskoamerických zemí bude volit prezidenty v roce 2024

Indie vypustila do vesmíru družici XPoSat, její zařízení bude měřit polarizaci rentgenového záření.

Putin neposlal novoroční pozdravy americkému prezidentovi Joe Bidenovi, stejně jako představitelům dalších západních zemí.

Ze světa

Dne 1. ledna 2024 zasáhlo podél Japonského moře poloostrov Noto v prefektuře Ishikawa v Japonsku bezprecedentní zemětřesení o síle 7,6 stupně.

Japonská meteorologická agentura zaznamenala maximální seismickou intenzitu 7, což je nejvyšší úroveň na jejich stupnici. Bylo to poprvé od roku 2018, kdy Japonsko zažilo zemětřesení této intenzity. Zemětřesení vyvolalo tsunami, 5 metrů vysoké vlny zasáhly Noto a vlny přesahující 1,2 metru zasáhly město Wajima v prefektuře Ishikawa.

Další oblasti, jako je prefektura Toyama a ostrov Sado, také zasáhla tsunami. Epicentrální oblast byla svědkem zřícení budov a nejméně 36 000 domácností se po zemětřesení ocitlo bez energie. Elektrárenské společnosti, včetně Kansai, Tokia a Hokuriku Electric Power Companies, kontrolují své jaderné elektrárny, zda nevykazují abnormality. Obrovská část japonského západního pobřeží, táhnoucí se od Hokkaida po prefekturu Nagasaki, byla vystavena varování před tsunami.

Příkazy k evakuaci byly vydány v několika prefekturách, včetně Ishikawa, Niigata, Toyama a Yamagata. Pacifické centrum pro varování před tsunami poznamenalo, že nebezpečné vlny tsunami se mohou objevit do 300 kilometrů od epicentra zemětřesení. Dopad zemětřesení byl pociťován mimo Japonsko, protože korejský meteorologický úřad oznámil, že východní pobřeží provincie Gangwon v Jižní Koreji zaznamenalt vzestup hladiny moře, přičemž podél východního pobřeží země se také očekávají velké vlny. Video, které je zatím k dispozici, toho příliš neukazuje, ale uvidíme, jak se situace vyvine.

Majk Spirit o falošnej agende ekoalarmistov s ich katastrofickými víziami a obchode so strachom spôsobujúceho paradoxne fatálne vedľajšie škody nielen ľuďom a ich prosperite, ale aj ekonomike a životnému prostrediu celej planéty, ale aj o existencii prirodzených klimatických zmien, ktoré sú ekoteroristami zneužívané na politické ciele ich bábkovodičov

https://www.infovojna.bz/article/video-majk-spirit-o-falosnej-agende-ekoalarmistov

Zprávy bez cenzury aktuality / Informace / informační válka / Studio Kadaň / SVCS / Svobodný vysílač CS / Zprávy / Zprávy bez cenzury /