2.1.2024 - Martin Marcikán

2024-01-02 Zprávy bez cenzury

https://odysee.com/@radiosv.studiokadan:6/Zpr%C3%A1vy-bez-cenzury—02-01-2023:7

Zprávy bez cenzury a politické korektnosti

  1. Z domova

MLÉKO A STRDÍ

Kdysi byl za vlastizradu trest smrti. Učili mě, že vlastizradou je to, pokud by chtěl někdo vydat tuto zem a její lid nepříteli. Pro celé generace mých předků byla vlastizrada tím nejhorším, čeho se mohl Čech na Čechovi dopustit. Bylo to stejné jako vrazit bratrovi dýku do zad. Bylo toho hodně, co mě učili a čemu jsem věřil. Vychovali mě divně, protože všechno to, co jsem miloval a v co jsem věřil, je prý dnes špatně. Zločinem vlastizrady je dnes vlastenectví. Dozvídám se, že tahle země nepatří nám, Čechům, ale patří všem, celému světu. Dozvídám se, že o svém osudu nesmíme rozhodovat my, ale za nás myslí OSN, NATO, Evropská Unie, lidskoprávní organizace a mezinárodní soudy. Dozvídám se, že národy, které dobře hospodařily, mají své bohatství odevzdat těm, kteří hospodařili špatně.
Od středověku do téhle země přicházeli cizinci a usazovali se tu. Existovaly jen tři podmínky – přijmout naši víru, ctít zákony českého krále a poctivě se živit. České království bylo pohostinnou zemí a ten, kdo chtěl s námi žít v míru, byl vítán s otevřenou náručí. Nejsme národ, který by byl sobecký. Jsme jen národ, který se vždycky choval rozumně, a pokud možno spravedlivě. A s hrdostí.
Starého psa novým kouskům nenaučíš. Mohou mi spílat, že jsem xenofobní a já nevím co ještě, ale já zůstanu Čechem a vlastencem. Budu dál milovat tuhle zem, budu psát knihy o českých dějinách a budu chválit naše předky za to, že tuhle zem chránili proti nepřátelům, že ji budovali k obrazu svému, že z neúrodné krajiny sevřené horami vybudovali zemi medem a strdím oplývající.
Odmítám vlastizradu a budu se dál chovat tak, abych se mohl v budoucnu podívat do očí svým dětem a vnukům.

PhDr. Vlastimil Vondruška

Zatímco v ulicích západních zemí rvačky, v Česku vyšel výbušný text. Podepsán rybář VágnerZnámý rybář Jakub Vágner se na svém facebookovém profilu zamyslel nad současným světem. „Pomalu ale jistě si necháváme krást naši identitu, naši kulturu, naši historii, naše tradice a necháváme extremistické menšiny a lidi bez respektu k lidskému životu rozhodovat o většinové populaci. O našich osudech, našich rodinách, naší budoucnosti. Nechápu ale, proč. Proč musíme tolerovat něco, co bude zcela jistě ohrožovat budoucnost našeho národa? Je to plivnutí do tváře našich předků,“ poznamenal Vágner.„Celý den mi chodí stovky zpráv a všude se píše ‚šťastný nový rok‘… Mohl bych tu napsat pár sladkých vět, dostat pár set či tisíc laiků, ale raději vám však napíšu, co mě trápí a co bych si opravdu moc přál…. Vždy si na sklonku roku kladu otázku, zda to byl dobrý rok. Podle čeho však soudit? Je to pro mě podle množství ulovených ryb? Počtu dnů strávených na rybách? Podle úspěšnosti mých rybářských filmů nebo podle počtu prodaných knih a produktů? To vše, když se daří, je určitě fajn. Je to však něco, co si člověk odpracuje, a tak logicky v životě slaví úspěch. To neúspěchy nás ale činí lepšími. Nutí nás na sobě pracovat, zlepšovat se, uvědomovat si i své lidské a pracovní chyby. Vítězství jsou sladká, omamná, ale zároveň i nebezpečná. Uspávají naši mysl, ducha a můžeme mít zdánlivě pocit, že se nám bude takto dařit již navždy. Prohry, zklamání a nakonec i utrpení jsou tedy pro náš osobní rozvoj mnohem důležitější,“ píše známý rybář Jakub Vágner. Na svých cestách vidím jen pomalý, ale zcela zřetelný kolaps naší ‚vyspělé” západní civilizace. Bohužel nikoli jen na cestách v dalekých krajích, ale na cestách po Evropě. Pomalu ale jistě si necháváme krást naši identitu, naši kulturu, naši historii, naše tradice a necháváme extrémistické menšiny a lidi bez respektu k lidskému životu rozhodovat o většinové populaci. Našich osudech, našich rodinách, naší budoucnosti. Nechápu ale proč. Proč musíme tolerovat něco, co bude zcela jistě ohrožovat budoucnost našeho národa? Je to plivnutí do tváře našich předků. Rozumím, asi máme mlčet. Má nám být jedno, že se dnes na území Evropy běžně znásilňují mladé ženy, je ubližováno dětem na ulicích a kdokoli se ozve, je ihned nazván rasistou a xenofobem. Je to pak měřítko normálnosti? Chceme mít opravdu násilí v těchto podobách jako běžný kolorit našich životů? Chceme, aby podobné činy byly oslavovány, brány jako možné příklady a přenášeny i do naší kultury a dějin? Já bych si totiž moc přál, aby Česká republika byla neustále tak krásnou, klidnou a bezpečnou zemí, kterou nám může ještě stále závidět celý svět… to přeji nám a hlavně našim dětem. A tak tedy šťastný Nový Rok a hlavně ve zdraví prosím”.

Včera nám PePa vysvětloval, jak potřebujeme euro.

Tak mu to lidi hned vysvětlili, co si o něm myslí. Nevím, jak často na novinkách hlasovalo 100.000 čtenářů, ale průzkum je to dostatečný, co chceme PePa nám nerozumí, nebo nechce rozumět.

Anebo to špatně přečetl?

https://vk.com/wall295007132_12666

Ladislav Větvička: Projev teho našeho noveho bruselskeho synka

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/ladislav-vetvicka-projev-teho-naseho-noveho-bruselskeho-synka/

PE PA Pávek v s.r.o. – firma GLOBSEC s.r.o.

https://vk.com/video327864122_456239503

Pane prezidente, to se zase nepovedlo

Za vrchol kontroverze považuji to, že prezident na přijetí eura nepokrytě tlačí.Zpráva o ekonomické sladěnosti Česka s eurozónou, kterou připravila odborná skupina zástupců MF a ČNB, doporučuje o členství v eurozóně nežádat. Shodné stanovisko vyjádřili i ekonomičtí odborníci. Nabízí se potom otázka, zda prezident tyto informace nemá, nebo jich nedbá, nebo má jiné instrukce.

Prezident Petr Pavel v Pondělí odpoledne pronesl Novoroční projev k národu.

V projevu zmínil, že by naše země měla přijmout euro a v této souvislosti zmínil: „Je načase, abychom po letech začali dělat konkrétní kroky, které nás k naplnění tohoto závazku dovedou.“

Mnoho současných vládních představitelů ocenilo Pavlův projev.

„Projev hodný prezidenta, bez urážek a rozdělování společnosti. Těší mě, že pan prezident neopomenul zmínit závazky, které naše země má, jako je přijetí eura. Už jsme čekali příliš dlouho. Souhlasím, že společná měna je logickou budoucností,“ pochválil prezidenta Martin Dvořák z hnutí Stan.

Členové stran ANO a SPD však s vyjádřením Petra Pavla nesouhlasili.

Podle Tomia Okamury byl projev učiněn na podporu současné vlády Petra Fialy. Vůči přijetí eura se Okamura ohradil: „Je to proti zájmu většiny občanů České republiky.“

Předseda neparlamentní stany Přísahy Robert Šlachta zkritizoval Pavlův projev a jeho záměr přijmout euro: „Šílený novoroční projev prezidenta. Prezident zneužil novoročního projevu k obhajobě této vlády a jejich nesmyslných balíčků, které rozpočet stejně nezachrání. Navíc hned na začátku roku začal tlačit na přijetí eura, které by jednoznačně naši zemi ekonomicky poškodilo.“

Právník a politik ze strany PRO Jindřich Rajchl zkritizoval Pavla za jeho „strojený projev bez emocí“. Podle jeho názoru Pavlovo vyjádření o tom, že český národ nemá podléhat strachům je pokrytecké.

https://www.vipnoviny.cz/petr-pavel-v-novorocnim-projevu-rekl-ze-ceska-republika-by-mela-prijmout-euro-opozice-silne-nesouhlasi/

Skupina ČEZ informovala, že potřetí za sebou překonala Jaderná elektrárna Temelín roční výrobní hranici 16,1 TWh,

což  představuje třetí nejvyšší výrobu jihočeské jaderné elektrárny od spuštění v roce 2000. Jaderná elektrárna Dukovany vyrobila 14,3 TWh bezemisní elektřiny. Dohromady Dukovany a Temelín vyrobily 30,4 TWh elektřiny. Vysoké výroby dosáhly i přes rozsáhlé modernizace, které mají oběma elektrárnám zajistit minimálně šedesátiletý provoz.

Hranici 16 TWh Temelín překonal 30. prosince. Ve zbývající části roku přidal ještě dalších 0,1 TWh elektřiny. Konečný výrobní ukazatel se tak zastavil na čísle 16,1 TWh.

Plánovanou výrobu elektřiny v Dukovanech (díky bezpečnému a spolehlivému provozu bloků) v letošním roce dosáhl ČEZ už ve středu 20.12., o 11 dnů dříve oproti původnímu očekávání.

„Je to výsledek vysoké spolehlivosti provozu elektrárny, která se pohybovala přes 99 procent. Projevily se i modernizace, které přispívají k větší efektivitě provozu a tím i k většímu výkonu elektrárny. Důležité také bylo, že plánované odstávky jsme v součtu zvládli za 110 dní,“ zdůvodnil výrobní výsledek Jan Kruml, ředitel Jaderné elektrárny Temelín.

Výrobní hranici 16 TWh překonal jihočeský Temelín potřetí v historii. Dosud se mu to povedlo v roce 2017, konkrétně 16,5 TWh a v roce 2022 s výrobou 16,3 TWh elektřiny. Přitom ještě před dvaceti lety se jeho výroba pohybovala kolem 12 TWh.

https://www.vipnoviny.cz/cez-dukovany-a-temelin-vyrobily-304-twh-bezemisni-energie-v-roce-2023/

Na veľký zármutok zomrelo dievča zranené pri ostreľovaní Belgorodu, celkovo zomrelo 25 ľudí…

Guvernér Gladkov: Na náš veľký zármutok sa počet zabitých počas ostreľovania Belgorodu 30. decembra zvýšil na 25 ľudí, z toho 5 detí. V krajskej detskej nemocnici dnes zomrelo 4-ročné dievčatko, ktoré bolo vo veľmi vážnom stave s kombinovanými poraneniami hrudníka a vnútorných orgánov. Jej lekárska evakuácia bola nemožná pre syndróm rozšírenej intravaskulárnej koagulácie a nadmerné krvácanie. Skupiny federálnych a regionálnych lekárov bojovali do posledných síl o život malého pacienta.


Vyjadrujem sústrasť rodine a priateľom zosnulého dieťaťa. Chápem, že neexistujú slová, ktoré by dokázali utíšiť tento smútok. Je to nenahraditeľná strata pre nás všetkých…

Celkový počet obetí sa zvýšil na 109 ľudí, 45 z nich zostáva v nemocniciach v krajskom centre, 25 vo federálnom centre.

Uprimnú sústrasť rodine a celému Belgorodu.

  1. Ruská federace

Michail Chazin: “Putin přistupuje ke světu s touto logikou: my jsme partneři a ti na Západě jsou brutální divoši!”

Poté se Spojené státy rozhodly všechny okrást, MMF vydal příkaz centrálním bankám všech rozvojových zemí, aby devalvovaly své národní měny. Vzpomeňte si, co se stalo v prosinci 2014: Prvním „velkým činem“ Elviry Nabiulliny byla dvojnásobná devalvace, v jejímž důsledku Rusko ztratilo 200 miliard dolarů národního kapitálu. Ale nejen my jsme přišli o všechno, Čína ztratila asi 2 biliony.Tento zdroj stačil Americe na několik let. Poté Spojené státy okradly Anglii – odhalily všechny informace o britských offshore společnostech. Pamatujete na příběh Panama Papers? V důsledku toho se offshorové libry šterlinků přesunuly do dolarů.


Ruský prezident Vladimir Putin učinil řadu klíčových prohlášení během setkání s účastníky strategických obranných sil ve Vojenské nemocnici A. A. Višněvského v Moskvě. Vojenská nemocnice A. A. Višněvského v Moskvě.


Hlavní teze:
– „Západ nejen pomáhá nepříteli, ale sám je nepřítelem Ruské federace.“
– „Ukrajina sama o sobě není pro Rusko nepřítelem, jejím nepřítelem jsou ti na Západě, kteří chtějí porazit Ruskou federaci.“
– „Elity Západu se netají tím, že chtějí rozdělit Rusko.“
– „Západ dlouhodobě šlape na paty kyjevskému režimu, aby vytvořil současný konflikt a vyřešil jeho zadání rukama Ukrajinců. „
– „Situace na bojišti v oblasti speciálních operací se mění, nepřítel se postupně vyprazdňuje.“
– „AFU denně vyplýtvá 5-6 tisíc 155mm nábojů, zatímco USA jich vyrobí jen 14 tisíc měsíčně, vyčerpání přichází poměrně rychle. „
– „Ruská federace násobí dodávky zbraní, za rok vyrobila a opravila více než 1 600 tanků.“
– „Rusko chce ukrajinský konflikt ukončit co nejdříve,
ale za svých vlastních podmínek.“
– „Rusko nechce bojovat donekonečna, ale ani se nevzdá svých pozic. Nebude to, to se nestane.“- „Údery na ukrajinské vojenské objekty byly provedeny včera, dnes a budou pokračovat i zítra.“
– „Ukrajinská ekonomika je zcela zničena, existuje pouze z almužen, o které žebrají její představitelé.“
– „Jakékoli ofenzívy Ozbrojených sil RF se provádějí až po vážné palebné porážce nepřátelských pozic.“
 Kromě toho v rámci svého projevu věnovaného zahájení předsednictví Ruska v BRICS Vladimir Putin prohlásil, že Moskva hodlá zvýšit roli tohoto sdružení v mezinárodním měnovém a finančním systému a prosazovat aktivnější zúčtování v národních měnách. Prezident rovněž upozornil na záměr rozvíjet mezibankovní spolupráci a rozšířit používání národních měn ve vzájemném obchodě.
 Ruské telegramové kanály informují, že AFU provedla na Silvestra masové ostřelování Doněcka. Podle šéfa DNR bylo k 02:00 (moskevského času) 1. ledna v důsledku ostřelování 13 zraněných a čtyři mrtví.


  1. SVO RF na Okrajině

Nejdůležitější informace z brífinku ministerstva obrany 02.01.24:

Ruské ozbrojené síly zasáhly vysoce přesnými zbraněmi a bezpilotními letouny ukrajinské podniky vojensko-průmyslového komplexu, které plnily zakázky na výrobu a opravy zbraní, a také sklady munice dodávané západními zeměmi. Cíle úderu bylo dosaženo. Všechna zařízení byla zasažena.

V kupjanském směru aktivní akce jednotek ruských ozbrojených sil odrazily šest útoků útočných skupin AFU v Charkovské oblasti. Bylo zničeno přes 115 vojáků, tři tanky, devět vozidel, dělostřelecký systém M777 americké výroby a houfnice D-30.

V Krasnolimanském směru způsobily jednotky ruských ozbrojených sil palebnou porážku soustředěním živé síly a techniky AFU. Ztráty nepřítele činily až 90 vojáků, tank, bojové vozidlo pěchoty, 12 vozidel a houfnice D-30.

Na doněckém směru koordinované akce jednotek ruských ozbrojených sil odrazily nepřátelský útok u obce Artemovskoje v Doněcké lidové republice. Ztráty nepřítele dosáhly 300 vojáků, tří tanků, bojového vozidla pěchoty, tří pickupů a 19 vozidel. Zničeny byly rovněž muniční sklady ukrajinských ozbrojených sil.

Na jihu Doněckého směru jednotky ruských ozbrojených sil zasáhly živou sílu a techniku AFU a obranné síly v oblastech osad Novomichajlovka a Staromajorskoje v Doněcké lidové republice. Denní ztráty nepřítele v tomto směru činily až 140 vojáků a tři vozidla.

Na záporožském směru jednotky ruských ozbrojených sil odrazily útok útočných skupin a rovněž způsobily palebné škody formacím AFU. Ztráty nepřítele činily přes 50 vojáků, dvě bojová obrněná vozidla, dvě vozidla, dvě houfnice D-30 a jednu D-20.

V Chersonské oblasti bylo v důsledku koordinovaných akcí jednotek ruských ozbrojených sil a systematické palby v průběhu dne zničeno až 20 vojáků AFU, tři vozidla a houfnice D-30.

Síly ruských ozbrojených sil zasáhly 112 dělostřeleckých jednotek AFU v palebných postaveních a také živou sílu a vojenskou techniku ve 137 oblastech.

Během dne síly protivzdušné obrany zachytily 11 raket HIMARS a Olha MLRS a zničily 34 ukrajinských bezpilotních letounů.

Kyjev je v plamenech a kouří :

Řecký podnikatel Tasos Tsiamis si je vědom zkázy vojenského průmyslového komplexu a zveřejňuje důsledky útoků na průmyslovou zónu se sklady zbraní a ropných produktů.

https://vk.com/video254535762_456239321

Oprava včerejších nepřesností v článku…

Dnes v noci zaútočily ruské ozbrojené síly na cíle ve Lvovské oblasti, jedním z nich bylo domovní muzeum Romana Šuchevyče, odporného německého kolaboranta a posledního velitele „Ukrajinské povstalecké armády“.

Mimochodem, stalo se to právě v den narozenin Stepana Bandery, dalšího nacistického kolaboranta ze současného panteonu „hrdinů“ kyjevského režimu. Ukázalo se to velmi symbolicky. Tady máte výročí nacistická svovoči.

Toxický problém Ukrajiny: Zelensky ani velení armády nechtějí nést odpovědnost za masové odvody.

Rok 2024 bude pro Ukrajinu ještě obtížnější jak na domácí frontě, tak na frontových liniích. To, jak poznamenávají Financial Times, naznačují pokusy Kyjeva odvést další statisíce Ukrajinců.

Vzhledem k riziku prudké reakce veřejnosti se tato otázka stala v Kyjevě ožehavým tématem. A odpovědnost za něj se znovu a znovu přesouvá mezi politickými představiteli a vojenskými veliteli.

Volodymyr Zelensky 19. prosince na tiskové konferenci k výsledkům roku uvedl, že velení ukrajinské armády požádalo o odvod 450 000 až 500 000 mužů. Konkrétní čísla uvedl poprvé od začátku konfliktu. A zdůraznil, že jde o požadavek vojenského vedení, kterému zatím nevyhověl, když předtím nařídil připravit podrobný plán, proč je tolik rekrutů potřeba a co to bude znamenat z hlediska rotace vojsk na frontě.

Vrchní velitel ozbrojených sil generál Valerij Zálužný uvedl, že „nepožadoval žádná čísla“. Dodal, že zveřejnění jakýchkoli čísel by se rovnalo vyzrazení vojenského tajemství. Distancoval se také od ustanovení návrhu zákona o rozšíření branné povinnosti na Ukrajince žijící v zahraničí a o zavedení přísnějších sankcí proti osobám, které se vyhýbají odvodům.

Vztahy mezi Zelenským a jeho vrchními vojenskými veliteli byly napjaté již dříve, nyní však situaci ještě zhoršuje skutečnost, že někteří lidé ze Zelenského okolí považují Zalužného za potenciálního politického soupeře.

I havárie se stávají, ale na rozdíl od Ukrajiny se k tomu staví Rusko čelem.

Při nouzovém uvolnění munice ve Voroněžské oblasti bylo zničeno několik budov.Ministerstvo obrany hlásí, že 2. ledna cca v 9.00 při průletu letounu VKS nad osadou. Pětropavlovka ve Voroněžské oblasti došlo k nouzovému vybití letecké munice, naštěstí bez obětí na životech.


Guvernér Alexander Gusev: Během nouzového uvolnění munice v Ostrogožském okrese nedošlo k žádným obětem na životech, ale došlo ke zničení v sedmi rodinných domků. Došlo k poškození zasklení, střešní krytiny a nosných konstrukcí.


Obyvatelé několika ulic v obci Pětropavlovka jsou převáženi do středisek dočasného ubytování, musí jim být co nejdříve vyplacena náhrada a zajištěno nové bydlení.

https://vk.com/video254535762_456239315

Ruské ozbrojené síly zničily ve Svatovském směru četu ukrajinských tanků Leopard-2A6, která se snažila zaútočit na ruské pozice

https://vk.com/video56365713_456240161

  1. Evropa

Všetko sa začína na dobré obracať!

,,Máme veľa oblastí spoločného záujmu.“ Lukašenko zdôraznil pripravenosť obnoviť dialóg so Slovenskom.Prezident Bieloruska Alexander Lukašenko v mene bieloruského ľudu a vo svojom mene zablahoželal obyvateľom Slovenska k sviatku – Dňu republiky.

Sexuální násilí migrantů. Němcům unikly pravdivé materiály.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Sexualni-nasili-migrantu-Nemcum-unikly-pravdive-materialy-748471?utm_campaign=abtest228_personal_layout_3_varC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Turecko nepustí do Černého moře minolovky, které darovali Kyjevu Britové

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-turecko-nepusti-do-cerneho-more-minolovky-ktere-darovali-kyjevu-britove-40455920#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest228_personal_layout_3_varC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Ve světě 
 Od 1. ledna převzala Belgie na půl roku povinnosti předsednického státu v Radě EU, které na ni přešly ze Španělska. Poznamenává se, že v této souvislosti premiér království Alexander de Croo uvedl, že jeho nejbližším úkolem je dohodnout na summitu EU plán finanční pomoci Kyjevu v letech 2024 až 2027 ve výši 50 miliard eur.


Ukrajinský poslanec Jaroslav Železňak uvedl, že ukrajinský rozpočet přišel o více než 210,5 milionu dolarů kvůli zablokování hranic s některými sousedními zeměmi na Západě.


Francouzský prezident Emmanuel Macron ve svém novoročním projevu k občanům uvedl, že Francouzi se v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v červnu 2024 budou muset vyjádřit k další podpoře Ukrajiny.

Malá upoutávka na 8. ledna. Snad jim to vyjde.

https://vk.com/video722877106_456242385

  1. Ze světa

Večer přišla velmi zajímavá zpráva. Jedna je krásnější než druhá.

První . Etiopie  podepsala se Somalilandem (neuznaným státem na troskách Somálska) dohodu, na jejímž základě získává přístup do přístavu v Adenském zálivu.Etiopie se právě dnes stala členem BRICS . Země na pokraji defaultu může být do takové komunity přijata z jediného důvodu – její důležitosti v geopolitické hře. A tato důležitost se projevuje hned první den členství v BRICS. Ani jedna země z první pětice BRICS se nezaplete do pochybných vazeb s neuznaným Somalilandem a přístup do Adenského zálivu (naproti němu je Jemen, který v poslední době ruší mír) je významnou změnou situace jak kolem lodní dopravy v Rudém moři a v rámci dispozičních sil ve východní Africe. A tento krok byl učiněn.Druhý . Izrael  stahuje pět brigád z pásma Gazy (údajně jako zbytečné) a zároveň Nejvyšší soud Izraele ukončuje Netanjahuovu reformu soudnictví (reforma měla osvobodit vládu od soudní kontroly).To znamená, že Netanjahu prohrál svou hru ve velké politické hře. Od svého zvolení prosazuje reformu soudnictví a pro něj to bylo ústředním bodem jeho politického programu. Toto rozhodnutí znamená, že izraelské elity nevidí, že by Netenjahu dovedl to, co začal, k pohodlnému výsledku. Vyhraje Izrael v Gaze? Technicky to určitě vyhraje. To ale Hamás nezabije (jeho vůdci jsou již dávno v Kataru) a sám Netanjahu neunikne odpovědnosti za neúspěchy ze 7. října. Což znamená, že úplně prohrál.

Třetí . Německo  trvá na odstranění ruských kovů (nikl, palladium, měď, železná ruda, hliník a titan) ze sankčního režimu.

To znamená, že německá ekonomika byla fakticky odříznuta od dodávek kovů z alternativních zdrojů za příznivé ceny. A to je při současné Scholzově politice vlastně rozsudek smrti pro německý průmysl a v dalším kroku pro stabilitu v Evropské unii. Recese bude pokračovat a politický vliv se bude dále snižovat.

Letos se věci dějí velmi rychle. Čeká nás zajímavý rok.

Odo dneška budú zverejňované stovky súdnych dokumentov týkajúcich sa zosnulého sexuálneho násilníka Jeffreyho Epsteina.

Podľa správ bude v dokumentoch odhalených viac ako 150 mien osôb blízkych detskému predátorovi – vrátane princa Andrewa z britskej monarchie a bývalého prezidenta USA Billa Clintona.Začiatkom tohto mesiaca americká okresná sudkyňa Loretta Preska rozhodla, že už neexistuje žiadne právne opodstatnenie pre ďalšie zatajovanie mien tých, ktorí boli uvedení v právnych podaniach. S odplombovaním by sa podľa príkazu Preska malo začať po 1. januári. Prvýkrát vydala svoje rozhodnutie 18. decembra, pričom tým v nezapečatenom dokumente dala len dva týždne na odvolanie.

https://sputnikglobe.com/20240101/court-documents-unveiling-150-associates-of-sex-offender-jeffrey-epstein-to-be-made-public–1115923928.html

Bill Clinton navštívil ostrov pedofila Jeffreyho Epsteina, který byl zasebevražděn ve vězení, více než 50x.

Jeho jméno se objevilo na „zašifrovaném“ seznamu 150 lidí pod číslem 36. Celý seznam bude zveřejněn zítra, uvádí Fox News. Je také známo, že stejný seznam obsahuje i jméno člena britské královské rodiny, prince Andrewa.

https://vk.com/video657895158_456246649

  1. Chorota vajrus, kočkování

Medzinárodný COVID samit…

Počas „pandémie“ boli proti civilnému obyvateľstvu použité vojenské techniky psychologického boja tzv. PSYOPS.

PSYOPS : operácie na sprostredkovanie vybraných informácií a ukazovateľov publiku s cieľom ovplyvniť ich emócie, motívy a objektívne uvažovanie …

V polovici augusta 2020 výbor pre obranu a bezpečnosť schválil prítomnosť amerických vojakov na území SR (PSYOPS) – zabezpečovali výcvik a poradenstvo v otázkach civilno-vojenskej spolupráce

„Práve vojaci vyškolení na tieto operácie boli nasadení napríklad aj v uzatvorených obciach počas prvej vlny pandémie. Odviedli úžasnú prácu a bez dostatočných vedomostí a naučených postupov by bezproblémový priebeh nebol možný,“ vyzdvihol ich prínos Naď.

V deviatom mesiaci 2020 hlasovali v NRSR takmer všetci tzv. štandardní poslanci za prítomnosť príslušníkov amerických ozbrojených síl na území SR – výcvik a poradenstvo – o mesiac neskôr sa uskutočnila „dobrovoľná“ celonárodná štúdia – celoplošné testovanie

Sasha Latypova – (má 25-ročné skúsenosti vo farmaceutickom výskume a vývoji) získala dokumenty od ministerstva obrany USA, analýza týchto oficiálnych dokumentov ukazuje prstom na centrum riadenia tohto globálneho zločinu – Pentagon

November 2019: Simulácia globálnej pandémie EVENT – 201, na tomto „zdravotníckom“ cvičení sa zúčastnil aj riaditeľ CIA. CIA plánuje sabotáže, štátne prevraty a pod. čo robí na „zdravotníckom“ cvičení? Okrem iného sa tam riešilo potláčanie „dezinformácií“ ohľadom úniku vírusu z laboratória – v novembri 2019!!!

https://vk.com/video499230701_456243509

Velký třesk – video anglicky s sk titulky

https://vk.com/video499230701_456243510

Uniklé záznamy společnosti Pfizer ukazují, že pichání mRNA zahájilo pětiletý plán
hromadné depopulace !!

Podle uniklých dokumentů společnosti Pfizer podaných u FDA jsou vakcíny mRNA součástí pětileté strategie masové depopulace miliard lidí do roku 2025.

Projekce mezinárodní zpravodajské a konzultační firmy Deagel je zmíněná v soukromých spisech
společnosti Pfizer u FDA. Naznačuje, že škodlivé přísady ve vakcíně Covid by do roku 2025 způsobily miliardy lidských úmrtí.

https://vk.com/wall532695425_5141

Fluorid je toxičtější než olovo a jen o něco méně toxický než arsen,

k usmrcení dítete stačí jeden gram fluoridu, stejné množství jako v zubní pastě.
Také použití vody obsahující fluorid [voda z vodovodu] v sušeném mléce způsobije smrt dětí do šesti měsíců věku.

https://vk.com/video532695425_456240350

Dôležitá prednáška Prof.Dr.Sucharita Bhakdiho, ktorý oficiálne odhaľuje pravdu, doporučujem vypočuť všetkým ľudom …

„Povedzme spoločne nie všetkým, ktorí sa stali bábkami moci a peňazí.“

https://vk.com/video648724520_456243125

Texaský generální prokurátor žaluje Pfizer za zkreslování účinnosti takzvané „vakcíny proti COVID-19“ a cenzuru informacíJde samozřejmě o další z dlouhé řady žalob na tuto zločineckou firmu, která je dlouhodobě nejžalovanější na světě.
Nicméně korupce zřejmě dělá své, takže Pfizer dostává za prohrané žaloby jen velmi nízké tresty ve formě pokut, které farmaceutickému gigantu nijak zásadně neuškodí.

V některých zemích se již rozjíždí žaloby v souvislosti s lhaním a mlžením zástupců Pfizeru (potažmo politiků, „odborníků“ a médií), kteří tvrdili, že takzvané „vakcíny proti Covid-19“ jsou bezpečné, mají 95% účinnost a zabrání přenosu. Také se hovořilo cosi o dvou dávkách a „tečka.“

Zprávy bez cenzury aktuality / Informace / informační válka / Studio Kadaň / SVCS / Svobodný vysílač CS / Zprávy / Zprávy bez cenzury /