22.1.2024 - Martin Marcikán

2024-01-22 Zprávy bez cenzury

https://odysee.com/@radiosv.studiokadan:6/Zpr%C3%A1vy-bez-cenzury—22.01.2024:8

Zprávy bez cenzury 22.01.2024

Jmeniny slaví Slavomír a Slávek

Česká republika

PePa – rezident

https://www.facebook.com/plugins/video.php?

Remigrační hrozba

https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2024-01-22&utm_source=utm_source%3Dnewsletter&utm_medium=utm_medium%3De-mail&utm_campaign=utm_campaign%3Dfinal_word_22.1.2024

Evropská komise v listopadu 2021 varovala před „instrumentalizací zoufalých lidí“ na vnějších hranicích Evropské unie, zejména v souvislosti s Litvou, Polskem a Lotyšskem, což podle ní vede k bezprecedentnímu nárůstu nelegálních překračování hranic z Běloruska. Komise přislíbila, že členským státům poskytne lepší nástroje k ochraně vnějších hranic, a uvedla, že „řádná a pevná správa hranic při plném dodržování evropského azylového práva a základních práv migrantů je jediným účinným a humánním způsobem, jak tuto situaci zvládnout“. Česká televize a další média o víkendu informovala, že v Německu protestovaly desetitisíce lidí proti plánům pravicových radikálů na masové deportace cizinců. Pokud média a „mlčící většina“ Němců považují „remigraci“ za tak velkou hrozbu, měli by ji vzít vážně i čeští politici a podívat se na možnosti, jak Českou republiku ochránit před náporem deportovaných cizinců v duchu „řádné a pevné správy hranic.“

Napíšou, že Babiš byl fuj. Oni pak podle toho volí. Klaus nebyl na voliče mimo ČR laskavý

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Napisou-ze-Babis-byl-fuj-Oni-pak-podle-toho-voli-Klaus-nebyl-na-volice-mimo-CR-laskavy-749405

Sněmovna pokračuje v boji o korespondenční volbu pro Čechy žijící v zahraničí. „Za korespondenční volbu půjdou politici do pekla,“ říká v internetové televizi XTV exprezident Václav Klaus s tím, že volbu poštou považuje za fatální chybu. Opakovaně varoval před společnou evropskou měnou. Věnoval se také datu, kdy začala válka na Ukrajině, je přesvědčen, že to bylo před šestnácti lety.

Pokud by korespondenční volba byla prosazena, považuje to exprezident Václav Klaus za velikou chybu: „Myslím, že je to fatální chyba. Je to fatální narušení myšlenky svobodných voleb, což byla osa veškerého uvažování za komunismu, že musejí nastat svobodné volby, ale svobodné volby samozřejmě vyžadují určitá pravidla, potřebují, aby byly svobodné, aby je dělal člověk, svobodně, sám, aby mu do toho nikdo nemluvil, nekecal. Považuji otázku posunu od normálních tajných voleb k netajným volbám za fatální chybu. Korespondenční volby musíme označit za netajné volby, což je porušení základní myšlenky voleb jako takových. Jestli se tu podaří tohle prosadit dnešní pětikoalici, tak myslím, že půjdou do pekla za to, že tu něco takového udělali, a tak narušili zásadní principy svobody v našem státě,“ říká Václav Klaus.

Nechci pouze používat příměrů, co to udělali v Americe, v Rakousku a někde jinde. Mně stačí, co to udělá u nás. Volby jsou výjimečný svátek demokracie. Najednou bude o volbách u nás rozhodovat někdo, koho se netýká náš politicky systém, náš ekonomický systém, systém školství, systém zdravotnictví, systém důchodový a bude tu dávat hlasy Pirátům nebo někomu takovému. Jsme fatálně, zásadně, nemilosrdně proti,“ konstatuje Klaus.

Na přetřes přišel následně konflikt na Ukrajině. Václav Klaus zmínil teze německého novináře Bruna Banduleta o Ukrajině. Podle něj je válka na Ukrajině „falešná“, s čímž souhlasí: „Myslím, že ta válka vznikla z podivných důvodů. Ta válka není autentická, nebyla potřeba, nebyla nutná, přivede jen k neštěstí, nebude mít vítěze, všichni, kteří se jí účastní, budou poražení. Svět udělat strašlivou chybu, že tuto válku dopustil,“ dodává Klaus.

Zmínil i den, kdy tato válka skutečně začala, a sice 4. dubna 2008. „Bruno Bandulet říká, že nezačala 24. února 2022. Nezačala ani při tzv. majdanu v roce 2014. Autor říká – a opravdu to velmi sdílím – že ta válka začala 4. dubna 2008, to byl summit NATO v Bukurešti, na kterém jsem seděl a hlavním tématem toho summitu bylo, jestli pozvat Ukrajinu a Gruzii do NATO. Pak bylo svolání zasedání jenom těch hlav států na sedmou hodinu večer a do ranních hodin se neskutečně nekonečně hádaly. Vím, že tam byl nesmiřitelný souboj. Ze všech sil tam Bush mladší a tehdejší britský premiér Gordon Braun tlačili, všechny hlasy těch, kteří se účastnili, byly proti. Proti bylo Německo a Francie i já. Věděl jsem, že to vyvolá strašlivý problém a historie prokázala, že to tak je,“ uvádí Václav Klaus.

Kriticky se také pozastavuje nad tlaky na přijetí eura. „Nedokážu si představit, že bych mohl vystoupit v novoročním projevu s iniciativou tohoto typu, to do novoročního projevu vůbec nepatří, někdo to tam ale protlačil a chtěl to tam mít,“ kroutí hlavou nad tím, že prezident Petr Pavel vyzval v novoročním projevu k zahájení konkrétních kroků na přijetí eura.

Proto to chtělo tvrdou a radikální odpověď,“ dodává Klaus, který následně veřejně vystoupil a vyzval politiky, aby zanechali veškerých aktivit směrem k urychlenému přijetí eura. „My jsme se od roku 1918 nikdy koruny nezbavili. Nevím, jestli to vůbec někdo doceňuje, ale ani za největšího neštěstí našich dějin německého protektorátu jsme se nezbavili koruny. I v komunistickém režimu, kdy hrozilo, že vše převezmeme ze Sovětského svazu, jsme nikdy žádný rubl nepřevzali. A teď nás chce někdo tohoto symbolu naší státnosti zbavit? Navíc s pofiderními ekonomickými efekty?“ pozastavuje se Václav Klaus.

Slovenská republika

Slovenská ministerka kultúry Martina Šimkovičová podporila obnovenie spolupráce s Ruskom a Bieloruskom

https://vk.com/wall465198416_18376

Od pondelka sa rozhodnutím ministerky kultúry povolila zakázaná komunikácia a spolupráca s týmito krajinami.

Pripomeňme, že bývalá ministerka Milanová po vypuknutí konfliktu na Ukrajine vydala príkaz, ktorým sa zakázala akákoľvek komunikácia či spolupráca s Ruskom aj Bieloruskom.
Od pondelka však toto rozhodnutie neplatí.

„Nadobudnutím účinnosti tohto rozhodnutia zrušujem interný riadiaci akt,“ rozhodla ministerka Šimkovičová, ktorej rozhodnutie nadobudlo platnosť 15. januára 2024.

„Vo svete sú desiatky vojnových konfliktov a podľa nášho názoru by naň nemali doplácať umelci a kultúra,“ uviedol hovorca Ministerstva kultúry SR Pavel Čorba.

Ficovo prošetření covidu. Pomoci mají Peková a Rajchl

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/ficovo-prosetreni-covidu-pomoci-maji-pekova-a-rajchl/

Slovenská vláda v čele s premiérem Robertem Ficem (Směr-SD) jmenovala svého zmocněnce, který má za úkol prošetřit řízení pandemie koronaviru u našich východních sousedů. Stal se jím poslanec Slovenské národní strany (SNS) Peter Kotlár. Asistovat mu navíc mají také advokát a předseda strany PRO Jindřich Rajchl a molekulární genetička Soňa Peková.

Úlohu nově jmenovaného zmocněnce bude plnit koordinační úlohy zaměřené na posouzení a analyzování zákonnosti, hospodárnosti, účelnosti a efektivity opatření přijatých v souvislosti s pandemií COVID-19 v letech 2020 až 2022,“ vysvětlil svůj záměr slovenský premiér Robert Fico.

Podle jeho mínění se během pandemie tvorba opatření i jejich prověřování „vymkly standardní kontrole, probíhaly mimo řádné legislativní procesy a řádnou soudní kontrolu“. Ve zmíněných letech byl Fico v opozici. U moci byly neúspěšné vlády Igora Matoviče a Eduarda Hegera, které přivedly zemi k předčasným parlamentním volbám loni v září, kdy volby jednoznačně vyhrála strana SMER v čele s Ficem.

Kotlárovi mají pomáhat také osobnosti z Česka. Jde o advokáta a předsedu strany PRO Jindřicha Rajchla a molekulární genetičku Soňou Pekovou. Oba v průběhu posledních let velmi často vystupují proti vládě premiéra Petra Fialy (ODS) mimo jiné právě v oblasti pandemických opatření.


Rajchl informaci, kterou přinesla jako první CNN Prima News, potvrdil s tím, že se na spolupráci s poslancem Kotlárem těší. Rajchl také prohlásil, že má v úmyslu zaměřit se na celou škálu věcí.

Na všechny aspekty naprostého selhání státu v rámci přijímání covidových opatření,“ řekl pro CNN Prima News předseda PRO Rajchl, který také jmenoval „předražené nákupy vakcín, PCR testů i respirátorů či protiprávní a protiústavní omezování základních práv a svobod“.

Slovensko obnovilo spolupráci v oblasti kultury s Ruskou federací a Běloruskem

http://www.infokuryr.cz/n/2024/01/21/slovensko-obnovilo-spolupraci-v-oblasti-kultury-s-ruskou-federaci-a-beloruskem/

Ministryně kultury Slovenska Martina Šimkovičová zrušila nařízení, podle kterého byla po 24. únoru 2022 zastavena spolupráce republiky v oblasti kultury s Ruskou federací a Běloruskem. Informoval o tom deník Pravda .

Ve světě probíhají desítky vojenských konfliktů a podle nás by kvůli nim neměli trpět umělci a kulturní osobnosti,“ předal ministryně slova deníku tiskový tajemník Pavel Čorba.

Ministerstvo kultury Slovenska v březnu 2022 zakázalo vlastní kontakty a spolupráci s Ruskou federací a Běloruskem. Její exvůdkyně Natalja Milanovová, představitelka jedné z liberálních stran, které po výsledcích nedávných parlamentních voleb ztratily moc v republice, to vysvětlila odsouzením ruské speciální vojenské operace na Ukrajině.

Současná ministryně zastupující ve vládě Slovenskou národní stranu nařízení svého předchůdce 12. ledna zrušila. Neplatí podle deníku od 15. ledna.

SVO RF na Okrajině

Speciální operace, 22. ledna. Hlavní věci od Ria Novosti:https://vk.com/wall722877106_13330

Podle ministerstva obrany ruské jednotky odrazily 18 útoků ukrajinských ozbrojených sil v různých směrech. Ztráty Ukrajiny činily až tisíc vojáků a 18 tanků, včetně jednoho Leoparda 2A5.
Systémy protivzdušné obrany sestřelily letoun Su-25 v oblasti Ivanovka v Charkovské oblasti, informovalo ministerstvo obrany. Šest raket Storm Shadow bylo zachyceno během 24 hodin.

Obyvatel Novokuzněcka byl zadržen za zradu: FSB uvádí, že muž převedl peníze ukrajinským ozbrojeným silám „za účelem nákupu vojenského vybavení“.

Na Státní dumu byl předložen návrh zákona o konfiskaci majetku za padělky o ruské armádě, informace o něm se objevily v databázi dolní komory.

Šéf zahraniční zpravodajské služby Naryškin řekl, že Spojené státy se rozhodly vytvořit „koloniální správu“ na Ukrajině.

Peskov označil útoky ukrajinské armády na Doněck za „monstrózní teroristický čin“. Putin dostává zprávy o situaci ve městě, dostal instrukce.

Zelensky podepsal dekret o „územích Ruské federace historicky obývaných Ukrajinci“. Nařídil také vypracovat akční plán na „zachování národní identity Ukrajinců v Ruské federaci“.

Francouzští dobrovolníci z organizace SOS Donbass předali RIA Novosti seznam 13 žoldáků z Francie, kteří byli v Charkově během ruského útoku na místo nasazení, jejich osud – živých nebo mrtvých – se objasňuje.

OSN odsuzuje ukrajinský útok, který zabil 27 civilistů v ruském městě. Česká vládní prasata u koryt mlčí!

http://www.infokuryr.cz/n/2024/01/22/osn-odsuzuje-ukrajinsky-utok-ktery-zabil-27-civilistu-v-ruskem-meste-ceska-vladni-prasata-u-koryt-mlci/

Moskva označila bombardování rušného tržiště v Doněcku za „barbarský teroristický čin“

Generální tajemník OSN Antonio Guterres odsoudil útok na město Doněck, ale odmítl připsat komukoliv vinu za ostřelování, které si vyžádalo nejméně 27 mrtvých civilistů a přes dvě desítky zraněných, včetně několika dětí. 

Hlavní město Doněcké lidové republiky – začleněné do Ruska koncem roku 2022, ale stále si na něj vlastnictví nárokuje Ukrajina – je asi 20 km (12 mil) od frontové linie konfliktu. 

Generální tajemník důrazně odsuzuje všechny útoky proti civilistům a civilní infrastruktuře, včetně dnešního ostřelování města Doněck na Ukrajině,” uvedl mluvčí šéfa OSN v neděli večer v krátkém prohlášení.

Útoky proti civilistům a civilní infrastruktuře jsou mezinárodním humanitárním právem zakázány, jsou nepřijatelné a musí okamžitě skončit,“ dodal.

Počet obětí nedělního ukrajinského ostřelování rušného tržiště v Doněcku se podle nejnovějších údajů šéfa DLR Denise Pušilina vyšplhal na 27 lidí. Dalších 25 lidí bylo zraněno, z nichž někteří jsou ve vážném stavu, včetně pronikavých ran v oblasti životně důležitých orgánů a traumatických amputací končetin,“ uvedl úředník. Dvě děti, které byly zraněny při bombardování, jsou ve středně těžkém stavu.

Moskva vyzvala vlády a mezinárodní orgány, aby tento „zrádný útok na civilní obyvatelstvo“ odsoudily, přičemž ruské ministerstvo zahraničí uvedlo, že pokud tak neučiní, bude to znamením tichého souhlasu s vraždami civilistů“ , což by jen povzbudilo Kyjev páchat ještě krvavější zvěrstva.“

Ostřelování, které zasáhlo Kirovský okres na jihozápadě Doněcka, bylo provedeno s použitím 152mm a 155mm munice standardu NATO.

To opět potvrzuje přímé zapojení Západu do konfliktu a činí jej spoluviníkem na zločinech Zelenského režimu, který opět projevil svou nelidskost a nenávist vůči nevinným lidem,“ dodalo ministerstvo.

No a česká vládní prasata mlčí jak hrob a u svých koryt jen blahem mlaskají.

Absolutní drzost ukrajinských diplomatů. Pokračují a šíří své lži i v OSN

Stálý představitel Ukrajiny při OSN Kislytsia prohlásil, že za včerejší ostřelování v Doněcku je odpovědné Rusko.

Kislytsia řekl: „Nejtěžší údery z Ruské federace byly zaměřeny na Doněckou oblast.“

Lavrov začal mluvit v Radě bezpečnosti na jednání o dodávkách zahraničních zbraní do Kyjeva. Zdá se, že mu stálý představitel Ukrajiny pozorně naslouchá.

https://vk.com/wall722877106_13329


Rusko je připraveno na jednání o Ukrajině, ale ne o tom, jak udržet současné vůdce Kyjeva u moci, řekl Lavrov.

Zelenského mírová formule je cestou nikam, čím dříve si to Spojené státy a Evropská unie uvědomí, tím lépe, řekl Lavrov.

To hlavní z dnešního projevu Lavrova v Radě bezpečnosti OSN:

Kyjev záměrně útočí na čistě civilní cíle, jako tomu bylo při útoku na obytné oblasti Belgorodu 30. prosince a na tržiště a obchody v Doněcku.

Pokud Ukrajina dnes přestane bojovat, statisíce jejích občanů nebudou muset umírat pro západní geopolitické zájmy.

Západní pomoc Kyjevu zjevně komplikuje hledání mírového řešení krize na Ukrajině.

Americká pomoc Kyjevu je podobná ziskovému obchodnímu projektu; nápadným příkladem je příjem černozemě Sorosovými strukturami k likvidaci odpadu.

Kyjev přeprodává některé zbraně ze západních dodávek na černém trhu, je nepravděpodobné, že by to Západ nevěděl.

USA blokují pokusy o vyšetřování výbuchů Nord Stream a EU mlčí, rezignovala na veřejné ponížení.

„Kyjevský starosta se obává, že se Ukrajina pod Zelenským stává stále více autokratickou“

Kličko se přidal k těm, kteří chtějí Zelenského nahradit, a Kanaďanům řekl, že Ukrajina je plná autoritářství a země „jde špatným směrem“.

„Podle Vitalije Klička se jeho země ubírá špatným směrem a stává se stále více autokratickou. Již 23 měsíců vysílají hlavní ukrajinské televizní kanály jediný program. „Jednotný zpravodajský teletrh“, který podle Klička ponechává jen malý prostor pro nesouhlasné hlasy, zatímco novináři kritizující prezidenta Zelenského a jeho administrativu jsou vystaveni tlaku.

Evropa

ROZDĚL A PANUJ. EU A NĚMECKÁ VLÁDA POSLALI NA FARMAŘE SVÉ NEZISKOVKY VEGANŮ A ODPŮRCŮ MASA

https://vk.com/video655367599_456242176

K protestujícím farmářům v Berlíně se připojili aktivisté převlečení za zeleninu. Demonstranti přišli na shromáždění, aby bránili práva zvířat a vyzývali lidi, aby se stali vegany. Na demonstraci přitáhli obří nafukovací kuře. Zatím je farmáři na protestu nezasypali hnojem, protože nucené veganství už Němcům hrozí, pokud vládní směšná rozhodnutí zcela zničí místní chov dobytka.

Finsko ztrácí tisíce pracovních míst: zemi zachvátila vlna bankrotů

http://www.infokuryr.cz/n/2024/01/22/finsko-ztraci-tisice-pracovnich-mist-zemi-zachvatila-vlna-bankrotu/

Loni ve Finsku vyhlásilo bankrot více společností než kdykoli jindy v tomto tisíciletí. Podle statistického úřadu této severoevropské země v důsledku toho zaniklo téměř 15 000 pracovních míst, informuje dnes 22. ledna televizní stanice Yle.

Podle finské spotřebitelské agentury loni ve stavebnictví vzniklo 1 592 nových společností. Téměř 800 firem v této oblasti přitom zkrachovalo.

Někteří z nich byli velkými zaměstnavateli ve svých komunitách. Ve finském městě Pyh tak došlo na území místní samosprávy k jednomu z největších bankrotů roku, kdy zkrachoval soukromý developer domů Jukkatalot.

Nejvíce pracovních míst zaniklých v Helsinkách kvůli rekordní finanční insolvenci podnikatelských subjektů v roce 2023 zaniklo – téměř 3800.

V důsledku loňských bankrotů zmizely z finské ekonomiky celkem 2 miliardy eur, poznamenává Yle.

Finské statistiky minulý týden představily údaje o bankrotech v zemi. Finanční insolvenci loni podalo 3315 místních firem, o čtvrtinu více než v roce 2022.

Připomeňme, že Finsko se připojilo k protiruským sankcím, které Brusel v roce 2022 zavedl proti Ruské federaci a právě tato situace způsobila vlnu bankrotů z  příčiny, že finské firmy byli propojeny s ruskou ekonomikou. 

Začíná rozsáhlé cvičení NATO v Evropě: Příprava na Třetí světovou válku začne příští týden. Minsk a Moskva připraveny na vojenské provokace. Chystají Poláci provokace v Bělorusku? Likvidace 60 francouzských žoldáků v Charkově

https://protiproud.info/politika/7694-zacina-rozsahle-cviceni-nato-v-evrope-priprava-na-treti-svetovou-valku-zacne-pristi-tyden-minsk-a-moskva-pripraveny-na-vojenske-provokace-chystaji-polaci-provokace-v-belorusku-likvidace-60-francouzskych-zoldaku-v-charkove.htm

VÁCLAV DANDA přináší podstatné informace o začínajícím obřím cvičení armád zemí NATO, které bude simulovat úder na Rusko při stupňujícím se zahrávání s rozpoutáním Třetí světové války – což si již dlouho neúspěšně zkouší Západ na Ukrajině, kde právě ztratil šedesát francouzských žoldáků

V předvečer začátku velkých cvičení NATO Ministerstvo obrany Běloruska, vyzvalo alianci, aby držela svůj válečný potenciál na uzdě. Stejný vzkaz vyslalo na Západ i Rusko, jehož se stejně jako Běloruska chystané cvičení rovněž zásadně dotkne v oblasti bezpečnosti.

Ministr obrany Běloruské republiky Viktor Chrenin učinil několik prohlášení k nové vojenské doktríně Minsku. Oznámil, že konfrontace mezi Západem a Východem tímto cvičením vstupuje do horké fáze a rozmístění jaderných zbraní v Bělorusku je vynuceným opatřením strategického odstrašování.

Minsk a Moskva připraveny

Nová vojenská doktrína zároveň předurčuje kroky Minsku v případě ozbrojené agrese proti jeho spojencům z Organizace Smlouvy o kolektivní bezpečnosti (OSKB) a rusko-běloruské unii. Chrenin dodal, že Bělorusko je otevřeno spolupráci ve vojenské sféře s jakýmikoli státy, včetně zemí NATO, a také vyjádřil zájem o obnovení efektivní práce OSN, OBSE a dalších organizací při předcházení a řešení ozbrojených konfliktů. To samozřejmě vyžaduje, aby Západ přestal s válečnickou rétorikou vůči Minsku a Moskvě, protože „naše jednání závisí především na zájmech našich lidí a na vzájemných spojeneckých závazcích“.

NATO ale svou nepřátelskou rétoriku měnit nechystá, ale naopak ji ještě více posiluje. Šéf vojenského výboru aliance admirál Rob Bauer tento týden prohlásil, že vlády členských zemí aliance a jejich obyvatelstvo musí být připraveny na rozsáhlou válku s Ruskem v následujících dvou desetiletích. Německé noviny „Bild“ již dříve s odvoláním na „tajný dokument“ Bundeswehru informovaly, že Německo se připravuje na vojenskou konfrontaci mezi NATO a Ruskem, k níž prý může dojít již v roce 2025.

Začátek třetí světové války?

Scénář nadcházejících manévrů NATO „Steadfast Defender 2024“ má být cvičením k „začátku třetí světové války“, kde bude NATO muset prokázat svou schopnost rychle nasadit síly ze Severní Ameriky a jiných částí aliance v Evropě. Začátek cvičení, které bude rozděleno do několika etap, je naplánováno na 22. ledna (některé aktivity se však již realizují) a potrvá až do května. Oznámil to hlavní velitel aliance Chris Cavoli.

Válečných manévrů se zúčastní více než 50 lodí – od letadlových po torpédoborce – více než 80 stíhaček, vrtulníků a bezpilotních letadel, nejméně 1100 bojových vozidel, jakož i 133 tanků, 533 bojových vozidel pěchoty a přibližně 90.000 vojáků. V tomto rozsahu se naposledy NATO shromáždilo během studené války, v roce 1988 za účasti 125.000 mužů (Reforger) a v roce 2018 za účasti 50.000 mužů (Trident Juncture).

Zvláštní pozornost bude věnována části cvičení „Dragon-24“, jehož aktivní fáze je naplánována na období od 25. února do 14. března. Právě zde je možné očekávat polské provokace vůči rusko-běloruské unii. Kromě toho se v Bělorusku v tomto období plánují parlamentní a místní volby. Už v březnu 2023 prezident Lukašenko uvedl, že volby v roce 2024 budou obtížné:

Ze světa

Ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba prohlásil, že kyjevské úřady nabízejí Západu „nejlepší obchod na světě“, když posílají své vojáky bojovat proti Rusku výměnou za americké zbraně a peníze. Podle něj je „v tomto případě nejdůležitější, že USA zachraňují životy svých vojáků“.

Ukrajinský premiér Denis Šmygal uvedl, že ukrajinská vláda se rozhodla vyčlenit rekordní prostředky na rozvoj obranných linií – asi 466 milionů dolarů.

Poradce vedoucího kanceláře ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak uvedl, že o možnosti vyslání vojenského personálu z jiných zemí na Ukrajinu se nediskutuje, a připustil, že se Rusko nepodařilo izolovat.

Vysoce postavení představitelé administrativy Joea Bidena varovali členy Kongresu, že Rusko může v konfliktu na Ukrajině zvítězit „během několika týdnů nebo měsíců“, pokud Washington neposkytne Kyjevu nový balík pomoci.

Francouzský ministr ozbrojených sil Sebastien Lecornu v komentáři k informacím o zabití několika desítek francouzských žoldnéřů v Charkově uvedl, že Francie „jako demokratická země“ nemůže zakázat svým nevojenským občanům, aby dobrovolně odjeli na Ukrajinu bojovat na straně Kyjeva.

Vedoucí kanceláře ukrajinského prezidenta Andrij Jermak prohlásil, že protiofenzívu ukrajinských ozbrojených sil považuje za „poměrně úspěšnou“ vzhledem k možnostem, kterými disponují, včetně pomoci zvenčí.

Orgány činné v trestním řízení v Berďansku uvedly, že odhalily činnost Polsko-ukrajinského centra obrody, které se před SVO zabývalo protiruskou propagandou.

Šéf Hlavního zpravodajského ředitelství ukrajinského ministerstva obrany Kirill Budanov uvedl, že AFU bude pokračovat v útocích na území Republiky Krym, neboť „jednou z priorit AFU je zničit logistiku ruské armády na poloostrově“.

Joe Biden prohlásil, že balíčku dohod o otázce imigrace do USA a pomoci Ukrajině by mohlo být dosaženo v Senátu Kongresu na konci ledna 2024, ale „není jasno“ o vyhlídkách na dosažení dohody v těchto otázkách ve Sněmovně reprezentantů.

106. den: Izrael bombarduje Gazu, Libanon a Sýrii, USA bombarduje Jemen

http://www.infokuryr.cz/n/2024/01/21/106-den-izrael-bombarduje-gazu-libanon-a-syrii-usa-bombarduje-jemen/

20.leden 2024

Biden trvá na tom, že Netanjahu je otevřený řešení dvou států, přestože Netanjahu tvrdí opak. Mezitím Izraelci na Západním břehu Jordánu zabili palestinsko-amerického teenagera a OSN odhaduje, že v Gaze jsou každou hodinu zabity dvě matky.

Ženy a děti čelí v Gaze „peklu“, zatímco přeživší vyprávějí o mučení, ponižování a popravách ze strany izraelských vojáků

Izraelské síly zabily za posledních 24 hodin v Gaze nejméně 165 Palestinců a dalších 280 zranily, informovalo v sobotu ministerstvo zdravotnictví v malé bombardované enklávě, čímž se oficiální počet obětí od 7. října v Gaze zvýšil na 24 927 a dalších nejméně 62 388. zraněný.

Toto číslo nezahrnuje lidi, kteří se pohřešují a věří, že jsou uvězněni pod sutinami, neidentifikovaná těla, lidi, kteří byli pohřbeni svými rodinami, aniž by šli do nemocnice, ani lidi, kteří zemřeli v důsledku nemoci, nachlazení nebo hladu v důsledku Izraelská nelítostná blokáda Gazy. Některé skupiny věří, že skutečný počet obětí překročí 32 000 .

Smrtící izraelské údery od pátku zasáhly oblasti Khan Younis, al-Qarara, Bani Suheila, al-Zana, Abasan, Batn Al-Sameen, uprchlický tábor Nuseirat, uprchlický tábor al-Shati a Jabalia, uvedla agentura WAFA . Po osmi dnech úplného výpadku mezitím Paltel oznámil částečný návrat telekomunikačních služeb v Gaze.

Palestinské ozbrojené frakce mezitím uvedly, že čelí pozemním izraelským silám v různých čtvrtích města Gaza, stejně jako v al-Bureij, al-Maghazi, Jabalia a Khan Younis.

Nelítostná izraelská válka v Gaze zabíjí každou hodinu dvě matky, odhaduje UN Women v nové zprávě zkoumající genderový dopad katastrofální situace v palestinské enklávě od 7. října.

„Znovu jsme viděli důkazy, že ženy a děti jsou prvními oběťmi konfliktu a že naše povinnost usilovat o mír je povinností vůči nim. Beze změny bude těchto posledních 100 dní pouhou předehrou k dalším 100,“ řekla v pátek výkonná ředitelka OSN pro ženy Sima Bahousová . „Jsou to lidé, ne čísla, a my je klameme. Toto selhání a generační trauma způsobené palestinskému lidu během těchto 100 a počítání dní nás všechny bude pronásledovat po další generace.

UNICEF, který odhaduje, že se v Gaze od 7. října narodilo asi 20 000 dětí, uvedl, že tyto palestinské děti se „narodily do pekla“.

Poradce prezidenta Středoafrické republiky: země je připravena přijmout ruskou vojenskou základnu

Středoafrická republika žádá Rusko, aby v zemi vybudovalo vojenskou základnu a už k tomu vyčlenila speciální pozemek. 

Poradce prezidenta Středoafrické republiky, pan Fidèle Ngouandika, učinil v rozhovoru pro agenturu Africká iniciativa následující prohlášení:

Rádi bychom, aby Ruská federace vybudovala svou vojenskou základnu ve Středoafrické republice, vláda již poskytla místo v Beringu, 80 km od [hlavního města] Bangui, kde je mezinárodní letiště”.

Poradce prezidenta Středoafrické republiky upřesnil, že na místě, které africká země poskytuje Rusku na výstavbu vojenské základny, jsou již kasárna a po přípravě infrastruktury bude schopna pojmout 10 000 ruských vojáků.

Účelem přítomnosti ruské armády ve Středoafrické republice je vycvičit naše vojáky, aby byli disciplinovaní, respektovali lidská práva, aby učili naše vojáky chránit území, protože Ruská federace je přední jadernou vojenskou mocností na světě“. 

Fidèle Ngouandika je přesvědčen, že „na světě neexistuje žádná země, která by mohla vojensky ovládnout Rusko“.

Jsme na 1000% oddáni Rusku a věříme, že Ruská federace by měla zůstat s námi. Pokud nás dnes Rusko opustí, ti ze Západu, kteří s námi byli od získání nezávislosti a kteří pro naši zemi nic neudělali, nás sežerou“ uvedl poradce prezidenta Středoafrické republiky.

Připomněl také, že v roce 2014 rozhodnutím OSN byl do země vyslán vojenský mírový kontingent MINUSMA, který zahrnoval 12 tisíc vojenských a dalších specialistů:

Nic neudělali, nepřinesli mír, ale díky Rusku u nás máme mír. Doufáme, že příkladu, který dáme zde ve Středoafrické republice, budou následovat všechny země na kontinentu, aby Afrika byla silná a vojensky nezávislá.“

Podobné prohlášení o možnosti rozmístění ruské vojenské základny již učinil velvyslanec Středoafrické republiky v Rusku.

Vznik ruské vojenské základny ve Středoafrické republice vyřeší bezpečnostní problém.

NWO

Globální reset – Dr. Michael Salla ( krátký film )

Chorota vajrus, kočkování

BioNTech: Speciální očkování pro vlastní zaměstnance, kontaminované genové injekce pro lidi

Možná si ještě pamatujete nedávný skandál, kdy při vyšetřování v Austrálii zjistili, že zaměstnanci tamní pobočky Pfizeru dostali speciální šarži, jakou nedostal žádný jiný Australan.

Již v počátcích aplikace genových injekcí se objevily zprávy, že pro politiky a jiné prominenty jsou vyhrazeny „speciální“ šarže, aby pak toto podezření umocnilo zjištění, že genové injekce skutečně nabízely množství různých šarží – od vyloženě smrtících s vysokým procentem úmrtnosti až po šarže, které měly být snad jen pouhým placebem.

Dokonce i německý mainstream již potvrdil, že v tomto směru si pokusné subjekty jen zahrály ruskou ruletu. Někdo měl štěstí na neškodné šarže, jiný měl smůlu na ty horší.

Ovšem v případě genových injekcí nešlo jen o rozdílnost šarží. Jak se ukázalo, tak přípravky, které Pfizer prezentoval pro schvalovací proces, neměly příliš mnoho společného s injekcemi, které byly plošně aplikovány lidem po celém světě.

Ty, které procházely schvalovacím procesem, totiž postrádaly kontaminanty DNA, jichž byly plné injekce, které byly podávány miliardám lidí.

Jak však bylo nyní zjištěno, tak tyto nekontaminované přípravky byly přece jen někomu aplikovány: použili je pro zaměstnance BioNTechu, výrobce genových injekcí Pfizer…

Očkování „Proces 1,“ které bylo certifikované pro schvalovací proces, bylo dostupné pouze zaměstnancům BioNTech a prodejním partnerům – široká veřejnost obdržela vakcínu „Proces2,“ u které byla potvrzena kontaminace cizorodou DNA.

Skandál se rozšiřuje, i když byl v mainstreamu zatím jen marginalizován.

Nejprve je třeba odpovědět na důležitou otázku: Proč je problém, když jsou takzvané „vakcíny“ kontaminovány DNA a jinými látkami?

Tato kontaminace, o které se mluví od jara 2023, vzhledem k přítomnosti cizorodé DNA ve vakcíně Covid-19 od Pfizer/Biontech, ale také od Moderny, může vést k rakovině.

Lze citovat z amerického patentu US10077439B2 od společnosti Moderna:

DNA templát používaný v procesu výroby mRNA musí být odstraněn, aby byla zajištěna terapeutická účinnost a bezpečnost, protože zbytky DNA v léčivých přípravcích mohou vyvolat aktivaci vrozené imunitní reakce a mají potenciál být příčinou RAKOVINY v populaci pacientů.

Nemělo by se zapomínat, že se jedná pouze o jeden z desítek možných škodlivých účinků takzvaného „očkování“ – ale ten, který lze nejlépe prokázat, protože jej lze vysledovat až k hrubé nedbalosti ve výrobním procesu. Hrubá nedbalost otevírá řadu možností pro právníky po celém světě – a pravděpodobně také podkope velkorysé vyloučení odpovědnosti výrobců.

Prof. Peter Staněk – změna systému – https://www.facebook.com/100011885583401/videos/1087573672430253

Zprávy bez cenzury aktuality / bez cenzury / Informace / informační válka / infowars / Studio Kadaň / SVCS / Svobodný vysílač CS / Zprávy / Zprávy bez cenzury /