23.2.2024 - Martin Marcikán

2024-02-23 Zprávy bez cenzury

https://odysee.com/@radiosv.studiokadan:6/Zpr%C3%A1vy-bez-cenzury—22.02.2024:6

Zprávy bez cenzury 22.02.2024

Z domova

Šikmá plocha korporátního dobrodiní

https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2024-02-22&utm_source=utm_source%3Dnewsletter&utm_medium=utm_medium%3De-mail&utm_campaign=utm_campaign%3Dfinal_word_22.2.2024

Bojkoty výrobků obvykle probíhají na úrovni spotřebitelů a zaměřují se na oblíbené, snadno rozpoznatelné značky. Někde na světě jsou v podstatě v jakoukoliv chvíli bojkotovány desítky takových produktů. Veřejné bojkoty jedné společnosti vůči druhé jsou vzácnější. Francouzský maloobchodní řetězec Carrefour nedávno delistoval výrobky PepsiCo kvůli příliš vysokým cenám.

Bojkot ze strany Rohlik.cz potravinářských výrobků společnosti Rabbit, kterou vlastní jeden z mluvčích pondělního protestu traktoristů Zdeněk Jandejsek, je však jiný. Je to morální proklamace proti firmě, která není všeobecně známá, ale jejíž výrobky (vejce, maso, drůbež) se hojně nakupují. Někteří Jandejskovi kritici logicky chtějí, aby Rohlík bojkotoval i značky Andreje Babiše (Olma, Penam, Tatra atd.). Rohlík by pak mohl na černou listinu přidat i firmy, které stále podnikají v Rusku (Bacardi, Coca-Cola, Ferrero, L’Oréal, Pepsi, Philip Morris, P&G, Storck, Unilever atd). Seznam dobrých důvodů je tak rozsáhlý, že by Rohlík mohl brzy zjistit, že mu k prodeji zbyde jen pár morálně nezávadných výrobků.

Jan Schneider: Strčte si ten „rohlík“ někam

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/jan-schneider-strcte-si-ten-rohlik-nekam/

Podle Práva řekl Tomáš Čupr, majitel firmy Rohlik.cz, že prý nesouhlasí s metodami iniciativy (pondělní demonstrace zemědělců v Praze), které omezují osobní svobody ostatních obyvatel a brání veřejnosti v běžném životě, píše v komentáři pro Prvnizpravy.cz Jan Schneider.

Není možné, aby jedna skupina obyvatel držela za rukojmí celou veřejnost a ohrožovala to, o co společně usilujeme.“ (Tady chybí už jen ta slavná Husákova hláška o „potřebě klidu na práci“!)

Zákazníci jsou pro nás vždy na prvním místě, a proto se rozhodujeme především v kontextu služeb pro ně,“ blábolil ten natvrdlý rohlík, který prý považuje za nepřijatelné, aby byla veřejnost brána jako rukojmí v politickém boji, a také to, že organizátor stávky čerpal dotace.

Na takovou snůšku nesmyslů by asi nepřišel ani ten nejnatvrdlejší rohlík, protože i ten by snad ještě před nastrouháním měl více povědomí o tom, co je demokracie, a jaká občanská a politická práva v demokracii existují, včetně práva na demonstraci a stávku.

Tento zřejmě nejnatvrdlejší z natvrdlých rohlíků ani nepostřehl úspěšnou a mediálně dopředu deklarovanou snahu organizátorů uspořádat protest tak, aby co nejméně zkomplikoval dopravní situaci v Praze. To se zdařilo, a magistrála byla prý ještě průjezdnější, než obvykle. K omezení osobních svobod, jak se bál strašpytelný rohlík, vůbec nedošlo.

Té okoralé rohlíkové mysli zřejmě vůbec nedošlo, že právě ona demonstrace byla ve prospěch zákazníků, protože byla vedena snahou, aby domácí obyvatelé mohli konzumovat cenově dostupnou a hygienicky nezávadnou domácí produkci, a ne nějaký šunt kdovíodkud, který se sem musí složitě dovážet (Rohlik.cz o tom ví své, sám takové „čerstvé“ zboží z Latinské Ameriky na svých stránkách inzeruje!), a tak v rámci grýndýlu zasmradí půl zeměkoule, než sem dojede, takže je to celé škodlivé na kvadrát.

Tupý rohlík ani nedomyslel, že organizátor demonstrace sice dostal dotace, ale ze zákona, nikoliv z milosti nebo z nějakého mocenského plezíru, a že jejich výše je odvislá od výše produkce, a hlavně – že ta dotace je mnohem nižší, než jak dotují státy na západ od nás své zemědělce! Nehledě na to, že kromě těchto národních dotací si dávají ty starounijní státy z rozpočtu EU mnohem větší dotace, než milostivě dávají těm nově přistoupivším státům.

Tvrdohlavý rohlík v důsledku svých přeludů pak ohlásil, že ukončí spolupráci s firmou Rabbit jednoho z hlavních organizátorů demonstrace zemědělců Zdeňka Jandejska.

Což asi nejenom mě vede k tomu, že ty ohavně natvrdlé, leč ideologicky vlezle uvědomělé šunty od Rohlik.cz nebudu konzumovat zase já, protože na rozdíl od něj zásadně nikoho neosočuji na základě naprosto mylného a blbě domyšleného dojmu, ale na základě vyhodnocení reálné situace a vlastních Čuprových slov.

Takže strčte si ten čupr-rohlík kamsi.

Markéta Sichtarová

„…Velké znepokojení nad ekonomikou poskytuje Markéta Šichtařová. Dle ní je „česká ekonomika zcela zásadně poškozená ideologií levicově-progresivistickou, která se nazývá ESG a její nejviditelnější a nejznámější výhonek je Green Deal“. Poškození je dle ní vážné, že prosperitu už nelze řešit parametricky ale transformačně. Než „čas a společnost nazraje k transformaci“, nabízí „tři myšlenkové pilíře“, jak zhoršování podmínek přibrzdit – kategoricky se vymezit proti ESG a Green Dealu, zachovat českou korunu a odbourat dotace…“
https://www.epochtimes.cz/2024/02/22/stop-green-dealu ..

Mladíkovi z Ukrajiny hrozí za znásilnění a pokus o vraždu školačky z Plzně doživotí

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-mladikovi-z-ukrajiny-hrozi-za-znasilneni-a-pokus-o-vrazdu-skolacky-z-plzne-dozivoti-40461663

Ve středu jsem podal na obviněného obžalobu za trestné činy znásilnění a pokusu vraždy, za které může soud uložit i výjimečný trest,“ řekl Novinkám státní zástupce Jiří Richtr.

K události podle spisu došlo v městské části Doubravka. „Podle zatím zjištěných skutečností vylákal dnes obviněný muž poškozenou dívku na procházku kolem řeky s tím, že po cestě odnese nějaké věci svému známému. Jelikož se dívka s mužem po určitou dobu znala, souhlasila. Po chvíli změnil muž směr a nečekaně se vydal do nedalekého lesíku. Dívce svázal ruce, přelepil jí ústa a znásilnil ji. Následně jí způsobil ještě řezné zranění a vyhrožoval jí smrtí,“ uvedla k případu již dříve policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Oběť měl zabalit do pytle

Oběť pak podle spisu zabalil do pytle, shodil ze srázu do lesa a z místa odešel. „Dívce, která předstírala smrt, čímž si pravděpodobně zachránila život, se podařilo dostat z místa pryč a zavolat si zdravotnickou záchrannou službu. Ta nás okamžitě o případu informovala,“ doplnila Raindlová.

Mluvčí krajské záchranky Maria Svobodová uvedla, že zdravotníci ošetřili a převezli do nemocnice mladou dívku se zraněními po fyzickém útoku. „Byla ale při vědomí,“ dodala Svobodová.

Aby aj Slováci přispěli k hľadaniu riešení, které pomůžete formovať nový MULTIPOLÁRNY SVET (ODKAZ pre nás všechny)

Dostanú Covidového šialeného tyrana na danich jako Al Caponeho?


ČIERNÝ DEŇ U PAVLÍNKY! Tibor Gašpar informoval o zistení dokumentu s názvem „Čistý Igor“ počas domovej prohlídky u Ľudovíta Makóa…

Poslanec strany Smer Tibor Gašpar informoval o zistení dokumentu s názvom „Čistý Igor“ počas domovej prohlídky u Ľudovíta Makóa, který se týkal Igora Matoviče a jeho manželky Pavlíny Matovičovej. Gašpar uvedl, že dokument měl čtyři strany a obsahoval informace o údajných daňových podvodoch, které se týkaly Igora Matoviče. Tyto informace pramenili z výpovědi kajúcnika Ľudovíta Makóa. Gašpar tiež poukázal na daňová podozrenia z podvodov v souvislosti se spoločnosťou Regionpress, pri níž bola zapletená aj manželka Igora Matoviča. Podľa jeho slov bola táto dáma zapojená do optimalizace daňových povinností spoločností cez fiktívne reťazce vedúceho na Kypru a Rakousku, co umožňuje účast v daňových podvodoch. Gašpar uvedl, že spoločnosť Regionpress pravděpodobně optimalizovala dane ve výši jedenácti milionů eur, což považuje za velmi významnou sumu. Zároveň kritizoval Úrad špeciálnej prokuratúry za nedostatočnú akciu bez ohledu na konkrétní informace o podozření z daňových trestných činů.

Veľkoslanectvo Ruska

O kladení kvetov pri vojenském pamätníku Slavín v Bratislave

https://vk.com/wall418654168_13383

Dne 22. února tohto roku se v areálu vojenského pamätníka Slavín uskutecnil slavnostní kladenie kvetov pri príležitosti Dne obrancov vlasti, sviatku, který je symbolem nezištnej služby Vlasti, snahy bránit jej bezpecnost a nezávislost, oddanost povinnosti a cti. Pracovníci veľvyslanectva si uctili pamiatku 63518 vojakov Červenej armády, kteří padli na území Slovenska v mene Víťazstva nad fašizmom.


SVO RF na Okrajině

Veľkoslanectvo Ruska

Komentář hovorkyne ruského ministerstva zahraničních věcí MV Zacharovovej k ukrajinskej krizi

V těchto dnech si připomínáme desiate výročí protiústavného ozbrojeného štátneho prevratu v Kyjevě. Vtedy, vo únoru 2014, zruční provokatéři pod vedením amerických a evropských instruktorů podnietili davy lidí k pouličným protestům pod lákavými heslami o lepšom „európském“ životě, demokracii, lidských právech a boji proti korupci.

Ve skutečnosti šlo o dobře připravené a zvonka zaplacené masové nepokoje, z nichž bylo zvrhnutie legitímních orgánov.

Dostali Ukrajinci, kteří požadovali zmenu k lepšiemu, to, co chtěli?

Odpověď je zřejmá – ne.

„Euromajdan“ vedl úplnej degradácii sociálno-ekonomické situace v krajine.

Je to o to smutnejšie, že ve únoru 2014 mohlo byť riešenie vtedajšej politickej krízy úplne nekrvavé. Práve na tento účel bola 21. února 2014 podpísaná príslušná dohoda medzi bývalým ukrajinským prezidentom Janukovyčom a opozičnými lídrami, ktorú sprostredkovali Nemecko, Francúzsko a Poľs ko. Jej naplnění by mohlo být jednoducho tragickými událostmi, kterým došlo na Ukrajine v posledních deseti letech. „Víťazi“ „revolúcie dôstojnosti“ ji však zavrhli jako zbytečnou prekážku na cestě k vytíženým funkcím.

Euromajdan se nepřiblížil Ukrajinu k demokracii a pokroku. Nationalisti a politické sily, které ich podporovali, spáchaním štátneho prevratu definitívne priviedli situaci do slepej uličky a krajinu a jej občanov dohnali na okraj priepasti.

Dnes ukrajinskí neonacisté neprestávajú ostreľovať civilistov v ruských regionech zo západných zbraní. Po neúspechu na bojisku, jako to jasně dokazuje nedávne oslobodenie Avdejevky, si vybíjejí zlosť na nevinných ľuďoch.

15. února s použitím raketometov Vampire opět podnikli mohutný úder na Belgorod. V důsledku toho zahynulo sedem ľudí včetně štvorměsíčního dítěte a 19 ľudí bylo zraněných.

V skorých ranných hodinách 17. února ukrajinské ozbrojené sily ostreľovali obytné domy ve městě Pantelejmonovka (Donecká ľudová republika). Podľa dostupných informácií bolo zabité divčatko a traja dospělí, šest ľudí bylo zraněných. Novinář televizní stanice Zvezda Daniil Piontkovskyj byl zraněný črepinami.

20. února banderovci s použitím veľkokalibrového delostrelectva amerických raketometov HIMARS zaútočili na obytné štvrte v Kyjevském obvodu Donecka. Podľa predbežných údajov bola jedna osoba zabitá a tři zraněné. Poškodená bola centrálna městská knižnica.

Ukrajinské ozbrojené sily neprestávajú s útokmi pomocou dronov. Dne 17. února ruské sily protivzdušné obrany zneškodnily 332 UAV.

NEZAPOMÍNEJME:

V dubnu 2014 nová ukrajinská moc poslala ARMÁDU proti vzbouřeným CIVILISTŮM v Donbasu a nazvali do ATO – Antiteroriskou operací. Sám název ukazuje, že se nejednalo o boj proti vnější vojenské agresi, ale proti vlastnímu obyvatelstvu. Tento fakt sám o sobě je VÁLEČNÝM ZLOČINEM. A zůstal jím i po přejmenování z ATO na OOS (Operaci sjednocených sil) koncem dubna 2018. Obě fáze (tedy až do 22. června 2022) byly od začátku do konce ukrajinskou OBČANSKOU VÁLK OU, tedy VNITROUKRJAINSKÝM konfliktem.

Zde je třeba rozhodně odmítnout tvrzení, že už od února 2014 šlo o ruskou agresi či invazi na Ukrajinu. Čím by potom byl únor 2022 ze strany Rusů? Vyslaním posil? Ne, tam nešlo o nějakou KVANTITATIVNÍ změnu, ale o změnu KVALITATIVNÍ: Teprve v únoru 2022 se Rusové skutečně účastní (do té doby VNITŘNÍHO) konfliktu. Naopak: Rusové od dubna 2014 až do února 2022 vzbouřencům v Donbasu pomáhali daleko méně než dnes pomáhají USA a země EU ukrajinskému režimu proti Rusku.

Ani po únoru 2022 se nejedná o plnohodnotnou válku, protože cílem Ruska není ovládnout a anektovat ÚZEMÍ. Cílem Speciální vojenské je především ochránit ruskojazyčné obyvatelstvo před násilnou ukrajinizací a vzbouřené obyvatelstvo před fyzickou likvidací. Připojení některých původně ukrajinských oblastí k Rusku není splněným CÍLEM, nýbrž PROSTŘEDKEM naplnění faktického cíle. dalším cílem je kontrola Ukrajiny pod nelegitimním vedením do NATO, které by fatálně ohrožovalo samotnú existenciu Ruska.

K cílům Speciální vojenské operace patří také vymýcení nacismu na CELÉ Ukrajině, což samozřejmě předpokládá odstranění stávajícího nelegitimního režimu, který se dostal k moci krvavým převratem v únoru 2014. To, že se v prezidentské funkci vystřídali Alexandr Turčinov, Petro Porošenko a Volodymyr Zelenskij, na zločinné (nacistické) podstatě tohoto režimu není vůbec nic.

O demokracii tu nejde ani v náznaku: Stačí si připomenout, jak se na Ukrajině zachází s opozicí (či s pokusy o její vytvoření): Pokud správně počítám, od února 2014 bylo v režimu zakázáno už jedenáct opozičních stran a hnutí. Pod záminkou existujícího válečného konfliktu se už dokonce s nějakými volbami přestalo úplně počítat…

Navzdory přesně opačným tvrzením ukrajinských západních mainstreamových je také dobře vidět rozdíl ve způsobu vedení válek mezi Rusy a Ukrajinci: Kyjevský režim od samého počátku (od dubna 2014) zcela samozřejmě útočil na civilní objekty včetně úřadů, škol (včetně mateřských) a nemocnic. Ruská armáda útočí výhradně na vojenské cíle a cíle obojího (vojenského a civilního) využití. V ruském velení (na rozdíl od ukrajinského) NIKDY nebyl vydán rozkaz k útoku na ukrajinské civilní cíle.

Všechna práva vyhrazena silami jako operace pod falešnou vlajkou. Někdy dokonce měly tyto operace zakrýt VLASTNÍ VÁLEČNÉ ZLOČINY (Buča).

Také není dobře zapomenuto na mnohaleté snahy Rusů urovnat konflikt diplomatickou cestou, kdy se ochotně (možná až naivně) nechat nechat západní lídry vodit za nos v souvislosti s Minskými dohodami, které – jak přiznali Angela Merkel a François Hollande – neměli být ukrajinskou stranou nikdy plněny, ale měly jen poskytnout Ukrajině čas připravit se na ÚTOČNOU válku proti Rusku. A ještě se Rusům vyčítalo, že dohody neplní, přestože Rusko NEBYLO smluvní stranou a figurovalo zde jen jako garant za Donbas, jako byli Merkelová a Hollande garanty za Kyjev. Dovolil si někdo tvrdit, že Francie a Německo „neplní“ Minské dohody?

Německo a Francie (a také Polsko) sehrály VELMI negativní roli už v únoru 2014, kdy byli zástupci těchto zemí garanty dohody Janukovyčovy vlády a tehdejší opozice na vytvoření vlády národn í jednoty a uspořádání nových voleb. Už druhý den si ukrajinští náckové s těmito dohodami vytřeli pozadí a Radosław Sikorski a Frank-Walter Steinmeier, kteří smlouvu spolupodepsali, byli (zaslouženě) za totální idioty, protože potřebujete svému závazku neudělali vůbec nic… Podobně na tom byl i francouzský ministr zahraničí Laurent Fabius, který se jednání o téže smlouvě zúčastnil. Zůstává otázkou, zdali podpisy západních politiků nebyly opět jen zástěrkou pro přivedení nacistické ukrajinské opozice k moci…

Takže pokud se Západ (a především Evropa) dostal nyní do řešitelné situace, může si to sám. Na Západě moc dobře vědí, že Ukrajina válku prohraje, ale nemohou ji ukončit. K tomu byla poslední příležitost před dvěma lety v Istanbulu, kde Rusko naposled bylo ochotno přistoupit na značné kompromisy. Boris Johnson vydal pokyn ukrajinskému vedení, že smlouva se podepisovat nebude a že Ukrajina povede válku s Ruskem až do posledního Ukrajince uloveného kdesi při pokusu o útěk ze země nebo vytaženého z autobusu při cestě do práce… Už dnes je na ukrajinské straně až milion obětí na životě.

Kolik jich ještě bude, než tahle válka skončí?

Speciální operace, 22. února. Hlavní věci od Ria Novosti:

https://vk.com/wall722877106_14485

Ruské ozbrojené síly osvobodily osadu Pobeda na Doněckém směru, zlepšily situaci podél frontové linie a zaujaly výhodnější linku a pozice ve směru Avdějevsk, informovalo ruské ministerský úřad;

15 ukrajinských útoků a protiútoků bylo odraženo, Kyjev ztratil asi 800 vojáků, čtyři tanky a pět bojových vozidel pěchoty, americká obrněná vozidla a dělostřelecké systémy, uvedlo ruské vojenské oddělení;

Místopřededa ruské bezpečnostní rady Medveděv řekl, že ani západ nemůže přijmout, aby se posadila k jednání, přestože proces zmizení zmife sv sov ðta již probíhá;

„Hry“ kolem dodávek zbraní na Ukrajinu by mohly neúmyslně vést k zahájení jaderného konfliktu, například pokud je start letadla ze země NATO za útok na Rusko, řekl Medveděv;

Ruští hackeři RaHDIt zveřejnili údaje 2,6 tisíce zaměstnanců ukrajinských vojenských registračních a odvodových úřadů, kteří chytají ukrajinské občany, aby Ukrajinci od viděli věděli, kdo je „zabíjí“ a před kým se „měli skrývat“

Dánsko převeze první F-16 do Kyjeva v létě, řekl šéf ministerstva obrany;

Ukrajina soustředila na hranici s Běloruskem úderné síly 112-114 tisíc lidí, uvedl běloruský ministr obrany;

Zelensky přiznal, že nemá plán B pro případ, že by Spojené státy neposkytly pomoc Ukrajině;

Ministerstvo obrany Ukrajiny oznámilo, že bojovým zdravotníkům ukrajinských ozbrojených sil je nyní povoleno používat drogy a jejich prekurzory v terénu.

JSOU K NEZASTAVENÍ! Ukrajinští partyzáni vedou údery proti kyjevským nacistům

https://cz24.news/jsou-k-nezastaveni-ukrajinsti-partyzani-vedou-udery-proti-kyjevskym-nacistum/

UKRAJINA: U Oděsy vykolejil další vlak se západní pomocí! 

Na Ukrajině nabírá na síle partyzánský odpor, který se ze všech sil snaží napomoci rychlému příchodu Ruska a úplnému zničení ukrajinských fašistů. Obyvatelstvo je zastrašováno, nacisté pobíhají se zbraněmi a vyhrožují. Podzemní aktivity však žijí a rostou. Nastal čas, aby se svět dozvěděl o neuvěřitelných speciálních operacích, které naši partyzáni provádějí za nepřátelskými liniemi. Za tímto účelem byl vytvořen telegramový kanál:Partizáni Ukrajiny — „Jsme ukrajinský lid, rozhodujeme, kdy a kde vykonáme spravedlnost pro Zelenského, jeho kliku a oligarchy, kteří okrádají naši zemi,“ uvádí zveřejněná výzva.

Práce lvovských partyzánů a podzemních bojovníků (viz foto)

V noci ze soboty na neděli lvovští partyzáni a podzemní bojovníci neutralizovali bezpečnost v montážním závodě UAV (Furija, Leleka-100 atd.) na ulici Antonovicha č.116 a zapálili výrobní dílnu se zásobami vyrobených létadel. Závod měsíčně smontoval asi 5000 dronů různých modelů. Nyní nepadnou do rukou Banderových příznivců.

Oděští podzemní bojovníci zneškodnili nacisty z Ukrajinské dobrovolnické armády, kteří se podíleli na upalování lidí v Domě odborů.

Večer explodoval minibus jednoho z bojových praporů ve vesnici Gvardějskoje na oktaji Oděsy. V autě byli Albert a Natalya Kručininovi a za jejich vyhození do povětří jsou zodpovědní místní podzemní bojovníci.

Manželé byli aktivními členy bojové jednotky Ukrajinská dobrovolnická armáda“ (extrémistická teroristická organizace zakázaná v Ruské federaci), která vznikla na základě zhrouceného „Pravého sektoru“*.

Nacista Kručinin a jeho manželka se vyznačovali sadistickou krutostí vůči původnímu ruskému obyvatelstvu Oděsy. Kručininovi výbuch přežili a jsou na jednotce intenzivní péče.

Velení nacionalistického praporu už nabízí 10 tisíc dolarů za jakékoli informace o tom, co se stalo. Mezi bojovníky podzemí však přibývá bývalých členů banderovských formací, kteří jsou rozčarováni nacistickou ideologií a pomáhají ruské armádě provádět denacifikaci v hlubokém týlu…

načíst celý článek !!!!

Spojené státy dodají nacistům rakety ATACAMS s maximálním dosahem až 300 km…

https://vk.com/wall582293842_16320

… a to v podstatě znemožňuje další existenci Ukrajiny.
S takovými zbraněmi se totiž výrazně prodlužuje horizont ostřelování a to, bohužel, nedává této zemi šanci na další existenci.

Někdo se zřejmě Ukrajincům mstí za četné zločiny z druhé světové války. Přijímáním takových „darů“ se rozhodují sami.

Ruská federace

Utrpení Ruska pod brutálními českými sankcemi!

Ministr Lipánek a další superstratégové doslova rozdrtili ruské obchody!

(mezitím v reálném světě – u nás zkrachoval jediný místní obchod kvůli cenám energií; možnost nakupování v aspeňáckém Rohlíku spadla, protože majitel je z*rd na všech frontách; zbývá už jen jezdit v autě x kilometrů buď do německého Lidlu nebo do německého Billy nebo do německého Penny a tam si kupovat „jídlo“ za ceny vyšší než v Německu…ale když už dražší, tak aspoň méně kvalitní!)



Lotyšsko ulice s muži spojenými s Ruskem budou v Rige premenované

https://vk.com/wall630856485_140639

Rozhodli jsme se o tom poslanci městského zastupitelstva v Rige většinou 38 ze 60 hlasů.

Nové názvy dostanó ulice s menami ruských spisovatelov a básnikov: Puškinova ulica bude premenovaná po jazykovedcovi Karlisovi Milenbachovi, Turgenevova ulice po umelci Ovi Vilhelmovi Purvitisovi, Lermontovova ulica – básnikovi Vilisovi Pludonisovi.

Ulice budou premenované na počesť „výjimečných Lotyšov“.

Evropa

Španělský parlament schválil zákon legalizující eutanazii

Zákon ještě musí prodebatovat zdravotní výbor a schválit senát, ale při současném rozložení sil je jeho přijetí. Proti přijetí zákona sice protestovala církev a konzervativní strany, ale to nestačilo. Zastánci eutanazie argumentují „milosrdenstvím“, které prý dotyčné zbavení utrpení.

Kritici varují, že jde o otevření brány pekel, kdy se globální elity postupně chystají na cílenou likvidaci „nepotřebného obyvatelstva“, především starých a nemocných lidí, kteří se již nedají využít na práci.

První novodobý pokus o masově sociálně inženýrské „využití“ eutanazie byl proveden v nacistickém Německu v rámci programu Akce T4, kdy bylo postupně povražděno asi 250 000 osob, většinou (vážně) duševně a geneticky nemocných. Tehdy se používal termín „bezcenných jedinců“. Bude tedy na co navazovat.

U nás se o legalizaci eutanazie pokouší poslanci z Babišova hnutí ANO, podpora mají ale iu Pirátů a poslanců dalších zemí. Je jistě náhodou, že stejné strany prosazují i ​​​další globalistickou agendu jako masová migrace, LGBT++ atd. Proto se musíme dívat, odkud skutečně „fouká vítr“.

Zákon legalizující eutanazii platí v současné době v Nizozemí, Belgium, Lucembursku a Švýcarsku. V Holandsku a Belgii si o dobrovolnou smrt mohou požádat dokonce i děti!

Vážení zastánci eutanazie, chcete nechat zamordovat vlastní mámu, nebo sebe samotného, ​​pokud tedy udělejte sami! Netahejte do toho cizí lidi!

Silné strety mezi farmáři a policiou ve Španielsku

https://vk.com/wall630856485_140638

Napätie na protestoch farmárov ve Španielsku je větší. Video ukazuje situaci v Achelheras v provincii Kadi. Mnoho demonštrantů bylo zraněných v důsledku úrazu s bezpečnými silami.

Gestapacke svine chcem vidieť vaše rodiny, keď nebude mať čo žrať .

Nemecko je po USA druhým najväčším dodávateľom zbraní Ukrajine.

https://www.infovojna.bz/article/nemecky-parlament-hlasoval-proti-dodaniu-rakiet-taurus-na-ukrajinu

Nemecký parlament vo štvrtok zamietol návrh opozície dodať Ukrajine riadené strely Taurus. TASR prevzala správu z agentúry DPA.

Nemecký kancelár Olaf Scholz blokuje dodávky rakiet Taurus nemeckej výroby na Ukrajinu. Ako dôvod uvádza obavy, že tieto rakety dlhého doletu by mohli byť použité na útoky v rámci Ruska, čo by prípadne vyostrilo vojnu.

Návrhu, predloženého stredopravým blokom nemeckých strán CDU/CSU, chýbalo množstvo hlasov, aby získal väčšinu – hlasovalo zaň len 182 zákonodarcov, kým proti bolo 480.

Friedrich Merz z CDU/CSU vyzýval členov Scholzovej koalície, aby sa od kancelára odklonili a podporili návrh.

„Ukrajina stále nedostáva všetko materiálne vybavenie, ktoré naliehavo potrebuje, aby účinne odrážala ruskú útočnú vojnu,“ vysvetľoval.

Spolkový snem však podľa agentúry AP zároveň schválil návrh uznesenia koaličných strán vyzývajúceho vládu v pokračovaní vojenskej pomoci Ukrajine vrátane dodávok munície a zbraní s dlhým dosahom. Tie majú byť použité na „strategicky dôležité ciele v tyle ruského agresora“. Uznesenie, ktoré nie je pre vládu záväzné, neuvádza žiadne ďalšie podrobnosti o týchto zbraniach.

Nemecko je po USA druhým najväčším dodávateľom zbraní Ukrajine. Poslalo jej už systémy protivzdušnej obrany, tanky aj obrnené transportéry. Tento rok plánuje na zbrane pre Ukrajinu minúť sedem miliárd eur. Kancelár Scholz nedávno vyzval aj ďalšie európske krajiny, aby zvýšili vojenskú pomoc Kyjevu.

Blízký východ

Izraelský ministr arabskému izraelskému ministrovi: Zemřou!

https://vk.com/wall499230701_41932


Hanoch Milbitsky: „Zemřeš, zemřou tvoje děti, zemřou tvoje vnoučata, žádný palestinský stát nebude, nikdy nebude.“

Tito lidé vědí, že jsou natáčeni, že?

Zdroj https://twitter.com/MarioNawfal/status/17603917523036..

Izraelská armáda stahuje poslední záložní brigádu z Gazy, protože ztráty rostou

20. února izraelské obranné síly (IDF) oznámily, že stáhly svou poslední záložní brigádu z pásma Gazy, 646. brigádu.

Jednotky záložní brigády výsadkářů nejprve v posledních měsících operovaly ve střední Gaze a poté v Chán Júnis na jihu, zabíjely četné bojovníky Hamásu, lokalizovaly zbraně a ničily tunely, uvedla IDF v prohlášení.

IDF v posledních týdnech stahuje většinu svých záložních sil z pásma Gazy a ponechává stálou armádu, aby pokračovala v bojích proti Hamásu.

The Times of Israel s odvoláním na představitele izraelské armády uvedly, že cílem IDF je propustit záložníky, aby pomohli posílit ekonomiku země a dát jim pauzu, než budou pravděpodobně znovu povoláni, protože se očekává, že boje v Gaze potrvají celý rok.

Hlavní ofenziva IDF v Khan Younis je také blízko ukončení, ačkoli podle vojenských představitelů nebylo rozhodnuto o přesném datu jejího konce.

Úředníci tvrdili, že prapory Hamasu ve městě byly demontovány. Frakce a její spojenci tam ale stále hlásí útoky.

Stažení 646. brigády a přípravy na ukončení ofenzívy v Khan Younis přišly s tím, jak izraelské ztráty v Gaze stále rostou.

IDF oznámila smrt tří štábních seržantů mezi 19. a 21. únorem, jednoho z 202. praporu výsadkové brigády, druhého z průzkumné jednotky téže brigády a dalšího z 932. praporu brigády Nahal.

Jejich smrt vynesla počet izraelských vojáků zabitých od zahájení pozemních operací v Gaze na 237. Více než 1300 bylo údajně zraněno.

Zatímco nedávný vývoj může naznačovat, že Izrael svou válku vzdává, IDF se ve skutečnosti připravuje na rozsáhlou ofenzivu v jižní oblasti Gazy Rafah, která se nachází přímo na hranici s Egyptem. Více než milion Palestinců se tam ukrývá.

Izraelský útok na Rafah by mohl vést k výraznému nárůstu počtu palestinských obětí, který již přesáhl 29 000.

Húsíové potápí západní hegemonii

Boj Houthiů proti západním mocnostem přinesl první významné vítězství. Britská nákladní loď Rubymar , která se stala terčem útoku 19. února, se potopila v Rudém moři.

Loď byla zasažena dvěma protilodními střelami. Posádce se nepodařilo zlikvidovat požár, který na palubě vypukl, a byla nucena se evakuovat. Přes pokusy zachránit loď se v důsledku útoku potopila.

Rubymar se stal první lodí, která se potopila v důsledku útoku v Rudém moři. Dříve byly poškozeny jen desítky. Húsíové potvrdili zničení lodi a oznámili nové útoky.

Po potopení Rubymaru zaútočily síly Houthiů také na další 2 lodě na hromadný náklad. Jemenské ozbrojené síly oznámily raketové útoky na americká komerční plavidla Sea Champion a Navis Fortuna, které údajně utrpěly „katastrofální škody“. Podle neoficiálních zpráv jedna z raket dopadla vedle jedné z hromadných lodí a způsobila omezené poškození šrapnely a výbušnou vlnou, loď na hromadný náklad udržela kurz. Neexistují žádné údaje o poškození druhého přepravce hromadného nákladu.

Ze světa

Projev S. V. Lavrova během zasedání Rady ministrů zahraničí G20 na téma: „Reforma systému globálního vládnutí“

Rio de Janeiro, 22. února 2024, hlavní body:

V posledních letech znatelně zesílil proces utváření spravedlivého multipolárního světového řádu, kde neexistuje jasně definované centrum a periferie. Státy Asie, Afriky a Latinské Ameriky se stávají cennými subjekty v globální ekonomice, často udávající její tón a dynamiku.

Na konci roku 2023 se podíl zemí BRICS na globálním HDP v paritě kupní síly zvýšil na 35 % a překonal podíl Skupiny sedmi (30,3 %).

Na tomto pozadí mnohé západní ekonomiky, zejména ty evropské, v podstatě stagnují. Jde o statistiky od stejných institucí pod dohledem Západu – MMF, Světové banky, OECD.

Tyto instituce se stávají artefakty minulosti. Dominance Západu již ovlivňuje jejich schopnost vyhovět požadavkům doby, přičemž dnes je naprosto jasné, že současné problémy lidstva lze překonat pouze na konsolidovaném základě s přihlédnutím k zájmům globálního Jihu a celou světovou ekonomickou realitu.

Absolutní prioritu v takových strukturách, jako je MMF, Světová banka, EBRD a EIB, mají nyní vojenské a jiné potřeby Kyjeva. Západ věnoval více než 250 miliard dolarů na pohon svých zástupců, zatímco financování rozvoje v jiných částech světa čelí chronickému nedostatku. Ukrajina bere lví podíl na finančních prostředcích a odsuzuje Afriku a další regiony globálního Jihu ke skromným přídělům.

Státy, které se zdiskreditovaly používáním celého arzenálu nelegitimních opatření k vyrovnání účtů s geopolitickými protivníky – od jednostranných sankcí a zabavování suverénního majetku a soukromého majetku až po blokády, embarga a diskriminaci hospodářských subjektů na základě státní příslušnosti – nelze považovat za „ručitele“ finanční stability.

Demokratizace systému globálního ekonomického řízení nepochybně vyžaduje nové struktury, zpočátku zaměřené na konsensus a vzájemný prospěch. Dnes vidíme pozitivní dynamiku v posilování takových sdružení. Patří mezi ně BRICS, SCO, ASEAN, Africká unie, Arabská liga, SELAC, EAEU.

Letos Rusko předsedá BRICS. Tento formát byl doplněn o řadu nových členů. Uděláme maximum pro posílení potenciálu této struktury a jejích vazeb se skupinou G20.

Vzhledem k tomu, že v současné době 6 z 15 členů Rady bezpečnosti OSN zastupuje západní blok, budeme moci podpořit rozšíření tohoto orgánu pouze přistoupením zemí z Asie, Afriky a Latinské Ameriky.

Celý text projevu – https://vk.cc/cuRN1u

Maduro: Venezuela se „brzy“ připojí k BRICS

Starý koloniální svět“ podle jihoamerického vůdce končí a bude nahrazen

Venezuela si klade za cíl stát se „brzy plnohodnotným členem skupiny BRICS “, oznámil v pondělí prezident Nicolas Maduro a prohlásil, že vznik nového multipolárního světa je „nevratný“.

V rozhovoru pro kanál Venezolana de Televisión vůdce trval na tom, že starý koloniální svět“ charakterizovaný invazemi, genocidou, válkami a komplexem nadřazenosti“ je nahrazen novým, ve kterém je zaručena konsolidace BRICS.  

Venezuela brzy pojede do BRICS,“ prohlásil Maduro. 

Minulý měsíc popsal venezuelský vůdce skupinu rozvíjejících se ekonomik BRICS – původně zahrnující Brazílii, Rusko, Indii, Čínu a Jižní Afriku a nedávno vítající Egypt, Etiopii, Írán, SAE a Saúdskou Arábii – jako „budoucnost lidstva“. .“

Maduro vyjádřil naději, že jeho země může zajistit členství v BRICS na příštím summitu skupiny v Rusku v říjnu.   

Minulý rok se ke skupině přihlásila také Argentina, ale v prosinci tyto plány zvrátila poté, co nově zvolený prezident Javier Milei zrušil rozhodnutí svého předchůdce. 

Rusko oficiálně převzalo rotující jednoleté předsednictví BRICS 1. ledna. Prezident Vladimir Putin slíbil, že usnadní harmonickou integraci“ nových partnerů, a poznamenal, že téměř 30 zemí již vyjádřilo přání stát se součástí bloku nebo se s ním spojit. . 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov, který je v současné době na cestě po Latinské Americe a v úterý navštívil Venezuelu, aby projednal bilaterální spolupráci, rovněž slíbil, že Moskva pomůže BRICS expandovat v průběhu celého roku a také zajistí, aby noví členové „ organicky zapadli“ do společné cíle skupiny. 

Podle Mezinárodního měnového fondu (MMF) BRICS v současné době tvoří až 36 % celosvětového HDP v paritě kupní síly (PPP), zatímco ve skupině G7 je to jen něco málo přes 30 %.

Orwellovská lež o „digitální bezpečnosti“: Otec Juliana Assange vysvětluje, co je to „digitální lhaní“
https://vk.com/wall469883085_133843

„Ve Spojeném království nyní pod názvem digitální bezpečnost zavedla řadu zákonů, které nemají s digitální bezpečností nic společného. To, čeho je ve své celistvosti týká, je represe informací a schopnost vlády postupovat hlavně proti digitálním médiím.“

„Vlády přistoupily k omezení naší schopnosti dostat se k informacím, abychom mohli zhodnotit, co vláda dělá, a zhodnotit, jak si stojíme ve vztahu k postoji a krokům vlády. To je, řekl bych, tragické.“

„Jakmile se vláda pustí do potlačování informací, znamená to, že její komunita je špatně informovaná. A v důsledku toho se sama vláda stává špatně informovanou. Protože všechno, veškerá genialita , vychází z lidí. Nepadá jako déšť z mraků.“

VIDEO: Na co vlastně zemřel ruský opoziční politik Alexej Navalnyj?

https://www.infovojna.bz/article/video-na-co-vlastne-zemrel-rusky-opozicni-politik-alexej-navalnyj-podivejte-se-co-nachazi-patologove-v-telech-zemrelych-na-sds

Podívejte se, co se nachází patologové v tělech zemřelých na syndrom náhlé smrti poslední 3 roky. Patologové vytahují z cév a tepen obrovské chuchvalce proteinových sraženin, které vznikají chybným překladem mRNA a zřejmě jsou poškozeném cévních výstelek kvůli spike proteinům z anticovidových vakcín!

V tělech zemřelých lidí, kteří zemřeli na syndrom náhlé smrti (SDS), začaly pohřební služby v USA a po celém světě v posledních 3 letech nacházet něco neuvěřitelného. Jedná se o proteinové sraženiny, dlouhé elastické sraženiny, které ucpávají nejen žíly a cévy, ale dokonce i hlavní tepny.


Úplně normální oblačnost…

https://vk.com/wall440546054_34697

Zprávy bez cenzury aktuality / bez cenzury / Informace / informační válka / infowars / Studio Kadaň / SVCS / Svobodný vysílač CS / Zprávy / Zprávy bez cenzury /