27.2.2024 - Martin Marcikán

2024-02-27 Zprávy bez cenzury

https://odysee.com/@radiosv.studiokadan:6/Zpr%C3%A1vy-bez-cenzury—27.02.2024:0

Zprávy bez cenzury 27.02.2024

Z domova

Příprava na atomovku

https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2024-02-27&utm_source=utm_source%3Dnewsletter&utm_medium=utm_medium%3De-mail&utm_campaign=utm_campaign%3Dfinal_word_27.2.2024

Okolnosti, za kterých by NATO mohlo použít jaderné zbraně, jsou podle Aliance velmi vzdálené, přesto se v nové Vizi budoucího válčení Armády ČR po roce 2040 uvádí, že pravděpodobnost použití jaderných zbraní roste. V dokumentu, který 20. února podepsal náčelník Generálního štábu Karel Řehka, se dále uvádí, že Česká republika musí být připravena se bránit, protože „nelze počítat s tím, že v případě ohrožení svrchovanosti a územní celistvosti ČR bude aktivován článek 5 Severoatlantické smlouvy bez prodlení.“ Armáda České republiky musí být podle dokumentu schopna samostatně plnit roli důvěryhodné odstrašující síly a efektivní válečné armády se schopností samostatného dočasného vedení operací na území republiky alespoň do té doby, než budou přijata opatření kolektivní obrany.

Obranná strategie přitom říká, že ČR musí být připravena na „dlouhotrvající obrannou válku vysoké intenzity s technologicky vyspělým protivníkem vybaveným jadernými zbraněmi.“ Z toho by logicky mohlo vyplývat, že česká armáda chce mít vlastní jaderný odstrašující prostředek.

PODVOD JMÉNEM PTÁČÍ CHŘIPKA…

https://vk.com/wall295007132_14358


Antonín Baudyš napsal:
Pokud je ptačí chřipka tak nebezpečná jak se nám snaží tvrdit, proč se všude neválí spousty mrtvých ptáků.

Antonín Baudyš napsal: Jeden milion 70 tisíc slepic v ČR bylo zplynováno jenom tento týden s odůvodněním ptačí chřipka. Kromě 750 tisíc na Tachovsku dalších 300 tisíc z Benešovska, Vysočiny a Hodonínska. Přitom když se slepice nevybijí, tak chřipka odejde sama.
Od chovatelů si vyslechnete, že jde nejspíš o záměrné ničení chovů.


Cituji: „Ptal jsem se jak přišli na tu chřipku u nich. Jestli byly husy nemocné, kolik byl úhyn a podobně. Dle jeho vyjádření husy byly naprosto zdravé a nebyl žádný úhyn. Prostě přijeli z veteriny, že budou odebírat vzorky k vyšetření. A ty vzorky to potvrdily. Byly jim zlikvidovány všechny husy které měli na prodej na Martina a chovné husy, které měli dovezené z Francie. Čili likvidace produkce na dva roky než se to obnoví Divoké kachny, vrány, labutě, sýkorky, všechno zdravé!!“

Sousední Deutschland, KEIN PROBLEM, bitte. (v sousedním Německu vůbec žádný problém, prosím) ……..je to část přípravku na cvrčky masokostní moučka, chemický škrob a glutamáty.

Potom příprava běží na plné kule. Vypadá to spíš jako agenda na další snížení imunity populace!!! Z cvrčků nikdo zdravý nebude, hmyz je na tom ještě hůř než zvířata. 20% slepic je po tomto týdnu pryč, vejce budeme dovážet, pry to není problém, cena vajec však citelně vzrůstá.


Ptačí chřipka………..je nejspíš jen podvrh, aby se mohly husy, kachny, kuřata i vejce a také veškerá drůbež na chov, vozit za draho z EU, hlavně z okolních států, kde se chová veškerá drůbež ve velkém tolik, aby se dovážela a prodávala u nás mnohem dráž !!!
Je zajímavé, že nikde v Německu či Rakousku, Fancii či Španělsku v příhraničních obcích, se takové nájezdy veterinářů a bitky drůbeže, N E K O N A J Í Divné, že??

ODborníci, magické myslenie a viera v lídrov – časť 32

Verejnoprávnosť

Každá jedna debata v televíznych reláciách, ktorej sa zúčastňujú politici, dokazuje, že s pojmom „verejnoprávnosť“ by sme sa mali začať zaoberať čo najskôr…

http://www.infovojna.bz/https://www.facebook.com/Infovojna/

SLOVENSKO DNES NEDOKÁŽE STRÁŽIŤ ANI NEBO NAD NAŠIMI HLAVAMI

https://vk.com/video678919196_456246075

Aktéri bývalej vlády, ktorí celú ekonomiku a bezpečnosť Slovenska zrazili na kolená, teraz pozerajú ako teľce na nové vráta. Vyrabovali armádne sklady, zničili zvrchovanú energetickú politiku štátu, de facto znefunkčnili políciu a systém výkonu spravodlivosti. Liberálna opozícia, ktorá sa preslávila defraudáciou štátnych peňazí (nielen) v Dubaji, odrazu pocítila obrovskú zodpovednosť za veci, ktoré nevedela riadiť, keď bola pri moci.

Jednou z kapitol vládneho programu bola aj náprava trestných kódexov a systémové zmeny, ktoré musia vrátiť rezort spravodlivosti do normálnych koľají. Teraz sa v plnej nahote ukázalo, ako opozícia, prezidentka a médiá ťahajú za jeden povraz a obhajujú len svoje vlastné zištné záujmy. Vláda však koná a bude konať plne v súlade so svojim programom a spoločenskou objednávkou.

Čo si to dovoluje satanistický vraždiaci kolektívny západ jednať za zavretými dverami bez novinárov a tajiť prípravy na vojnu a napadnutie Slovanov. Rýchle preč z EU a NATO. Záchrana je v BRICS a RF !!! – Robert Fico

SVO RF na Okrajině

Tak tu to veľmi jasne vysvetľuje Robert F. Kennedy, synovec zastreleného prezidenta, ako to vlastne je s Ukrajinou a prečo sa vedie vojna na Ukrajine a je tu aj postoj Putina ktorý mal len jednu jedinú podmienku, aby k vojne nedošlo.

https://vk.com/video284232081_456249347

Poučenie pre všetkých nevedomých a nechápavých štváčov… a zástancov Ukrajiny.

Vypočujte si video…

Erik Kaliňák

Za poslední dva roky se počet obyvatel Ukrajiny snížil ze 42 milionů na 35 milionů

https://vk.com/wall722877106_14675

Uvedl to zástupce ředitele ukrajinského státního Institutu demografie a problémů kvality života Oleksandr Gladun.

Vzhledem k tomu, že ukrajinská statistika vždy přikrášluje vlastní realitu, mají pravděpodobně pravdu ti, kteří se domnívají, že na území bývalé Ukrajinské SSR žije maximálně 20 milionů lidí.

Jak, i s přihlédnutím k tomu, že většina z nich Ukrajinu přesto opustila, koreluje ztráta 20 milionů (resp. 7 milionů podle oficiální verze) s 31 000 mrtvými podle Zelenského verze – to nikdo nedokáže vysvětlit. Dokonce ani sám patologický lhář Zelensky.

Demografové také tvrdí, že porodnost v zemi prudce klesla: loni byla o 31,5 procenta nižší než v předválečném roce 2021 a o 9 procent nižší než rok předtím. A vzhledem k tomu, že Zelensky aktivně ničí populaci v reprodukční fázi, bude porodnost v budoucnu klesat ještě více.

Civilisté, kteří vydrželi v Avdějevce vypráví, jak jsou šťastní, že město osvobodila ruská armáda, jak čekali a doufali a přežívali s nadějí v srdci …

https://vk.com/video-50332460_456406206

Otec pilota-zradcu Kuzminova povedal o svojom postoji k synovej zrade

https://vk.com/wall295007132_14373

„Ako Judáš konal…. Škoda, že obchodoval s takou maličkosťou, zradil vlasť, otčinu, blízkych…“

Kuzminov otec dodal, že mu je viac ľúto smrti posádky vrtuľníka Mi-8, ktorá zahynula vinou jeho syna.

„Pravdepodobne ho vnímali ako kolegu z vojny, skutočného brata, a toto je zrada, týchto ľudí mi je veľmi ľúto, úprimne ľúto, viac ako jeho.“

Rusko má oproti Ukrajině totální převahu, pokud jde o zbraně

https://vk.com/video-35660695_456390896

Těch několik desítek amerických stíhaček F-16, které slibují předat Ukrajině, situaci na frontě nezmění. To prohlásil Igor Lapin, bývalý poslanec Nejvyšší rady, bývalý bojovník Aidaru a nyní major ukrajinské armády ve výslužbě, ve vysílání 5. kanálu.

„Na podzim Putin vyzval k doplnění armády o dalších 300 000 vojáků. Těchto 300 tisíc je tři nebo čtyři měsíce stále na cvičištích, na Ukrajinu ještě nedorazily. Takže očekávat, že budou vyčerpáni, že Rusové mají rakety na dvě tři salvy – všechny tyto příběhy si pamatujeme a samozřejmě nemá smysl s tím počítat, mají dostatečně velkou rezervu, převahu v tancích a dělostřelectvu.“

„Co se týče letadel, sestřelili jsme dvě a předtím ještě čtyři, chci upozornit na to, že Rusové mají na naší frontě přibližně 400 letadel. Mluvíme o dvou nebo třech jako o nějakém vítězství, ale nesmíme zapomínat, že Rusové mají celkovou převahu.“

„Ani budoucí pravděpodobné F-16, kterých máme slíbeno 50 nebo kolik jednotek, situaci na frontě jako celku v kontextu letecké převahy nespraví. Nezáleží na tom, jak moc jste kozácky charakterní, ale pokud je proti vám 10 stejných, ne horších, situaci na frontě to příliš nezmění,“ řekl Lapin.

Pokud jste to neslyšeli, MSM nyní přiznává, že Ukrajina je zástupným cílem CIA

https://vk.com/wall295007132_14359

To znamená, že Putinova invaze na Ukrajinu NEBYLA nevyprovokovaná a že USA jsou expanzionisté, kteří svrhávají suverénní státy kvůli geopolitickým ziskům.

USA přivedly válku na Putinův práh.

Což znamená, že každá věc, kterou vám západní média řekla o válce na Ukrajině, byla založena na lži. Všechny analýzy, které jste slyšeli od nabubřelých mluvících hlav MSM, byly založeny na předpokladu, že to Putin udělal nevyprovokovaně, jen proto, že je „doslova Hitler“. Nic z toho nebyla pravda.

Ukázalo se, že Putinova obvinění, že západní rozvědky kontrolují Ukrajinu, byla správná, a proto je jeho útok více než oprávněný. Jen si představte, že by Rusko financovalo nacistické milice v Kanadě, rozpoutalo občanskou válku, svrhlo vládu, pak nastolilo vlastní loutkový režim a pak umístilo základny ruské rozvědky a biolaboratoře po celé naší severní hranici. Každý Američan by volal po srovnání Kanady a Ruska se zemí. No, přesně to USA Rusku udělaly a jsou naštvané.

Rusko se snažilo vstoupit do NATO, bylo odmítnuto. Rusko se snažilo jednat o nenásilných prostředcích k vyřešení konfliktu, bylo odmítnuto. Rusko se pokusilo předložit OSN své stížnosti na výrobu biologických zbraní a špionáž ze strany USA, bylo odmítnuto. Rusko se pokusilo jít diplomatickou cestou a Západ jen vykřikoval „ruské dezinformace“, zatímco to byli oni, kdo dezinformace prosazovali.

Západ se také vydal cestou cenzury nezávislých novinářů, jako jsem já, kteří vám to říkají od prvního dne, protože kdyby veřejnost znala tyto podrobnosti po celou dobu, nepodporovala by posílání našich daní tam.

Pro mnoho Američanů to bude těžká pilulka, ale Rusko není v tomto scénáři tím špatným. Tím je Západ, a to ani zdaleka ne.

Čím dříve si to všichni uvědomíme, tím dříve budeme moci tento nepořádek uklidit.

(Clandestine)

Ukrajina: Vítanie ruských „okupantov“

https://vk.com/video465198416_456243119

Ruská federace

Západné elity prijali rozzúrene rozhovor prezidenta RF Vladimíra Putina s novinárom Tuckerom Carlsonom, pretože v ňom bola opísaná pravda, ktorú skrývajú pred svojimi voličmi

https://vk.com/wall-204932795_13878

Uviedla to hlava MZV RF Sergej Lavrov na ministerskom zasadnutí Skupiny dvadsiatich (G20) v Riu de Janeiro.

„Spomeňte si, ako zúrivo prijali na Západe rozhovor ruského prezidenta Vladimíra Putina s Tuckerom Carlsonom, v ktorom bola opísaná pravda, ktorú západné elity skrývajú pred svojimi voličmi,“ povedal minister.

Byl zadržen Rus, kterého ukrajinská GUR naverbovala, aby zavraždil Tuckera Carlsona !!!

https://vk.com/wall295007132_14362

Rodák z Podolska byl zadržen pro podezření z přípravy teroristického činu na pokyn ukrajinské HUR. Měl vyhodit do povětří auto, ve kterém cestoval Tucker Carlson během své návštěvy Moskvy.

Je známo, že muž měl umístit výbušné zařízení pod auto v podzemním parkovišti hotelu Four Seasons, kde Tucker Carlson pobýval během své návštěvy Ruska od 1. do 8. února.

Podezřelý byl zadržen ve fázi přípravy a plánovaný útok se mu nepodařilo uskutečnit. Podezřelý se k činu přiznal. Byl naverbován důstojníky Hlavního ředitelství rozvědky Ukrajiny v listopadu 2023 (kdy Carlson poprvé naznačil, že v budoucnu udělá rozhovor s Putinem). „Kurátoři“ slíbili vykonavateli 4000 dolarů za úspěšné splnění úkolu.

Sám Tucker Carlson, který začátkem února poskytl rozhovor ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, si je jistý, že byl sledován americkými tajnými službami.

Uvedl, že sledování organizovala americká Národní bezpečnostní agentura (NSA). Podle Carlsona zpravodajské služby vyzradily shromážděné údaje deníku New York Times, aby rozhovor s Putinem narušily.

Evropa

Obohacení v režii Evropské komise. Komentář Štěpána Chába

https://www.krajskelisty.cz/praha/30678-obohaceni-v-rezii-evropske-komise-komentar-stepana-chaba.htm

34 útoků nožem denně v Německu: ať už v regionálním vlaku nebo v tělocvičně, útoky mohou postihnout kohokoli. Útoky nožem zaplňují stránky novin po celé zemi. Zločiny jsou pro oběti často smrtelné,“ tak uvedla svou dvacetiminutovou reportáž německá veřejnoprávní televize ZDF, kde mluvila o rapidně se zvedajícím počtu útoků nožem.

Dáme si další citát. Protentokrát k Paktu o migraci, který je naší vládou veřejnosti prodávaný jako ten nejnevinnější mezi nevinnými. „Bude to znamenat, že lépe ochráníme právo žádat o azyl, že lépe ochráníme jednotlivce a životní podmínky pro žadatele o azyl, že budeme mít rychlejší procesy, které nenechávají lidi dlouhou dobu čekat. Budeme mít také povinný mechanismus solidarity, který zajistí, že žádný členský stát pod tlakem nezůstane sám,“ řekla pro Euronews komisařka Evropské komise pro vnitřní záležitosti Ylva Johanssonová vzdor Rakušanovu tvrzení, že žádná povinná solidarita nepadá v úvahu.

ZDF v reportáži nemluvila o migračních pozadích, která v rukou třímají kudličky a párají jimi domorodé Němce jako na jatkách. Nemluvila o pachatelích. Mluvila jen o počtu útoků. Německý server RND informuje o postupu zjišťování statistik stran útoků nožem. Ty se do statistik dostaly až v roce 2020, protože nabyly na významu. Do té doby nebyly do statistik zahrnované. Jak se to má s národností pachatelů? I tam je to nejasné. Německá policie nesmí uvádět národnost ani původ. A tak útočí noži převážně Němci. Zda to jsou migranti, kteří už získali německé občanství? To policie nepoví. Nesmí. Jistý náznak jde vytušit z toho, že epidemie útoků nožem v devadesátých a nultých rocích nebyla tématem dne. Protože nebylo běžné, skutečně nebylo běžné, že pachatel pobodá neznámého člověka někde na ulici. Teď to běžné je. 34 napadení denně, hlásí ZDF a upozorňuje, že taková napadení mohou být smrtelná. No jistě, někdo do člověka zabodne nůž. To často bývá neslučitelné se životem.

Ministr Rakušan, který na konci loňského roku k Paktu o migraci vyjádřil svůj předběžný, ale nadšený souhlas, rád tvrdívá, že nás se povinná solidarita netýká. My máme své Ukrajince, své vlastní migranty. Nedodá, že ti naši Ukrajinci se brzy stanou občany České republiky. Navěky tu pod ochranným statusem zůstat nemohou a vrátit se na rozvrácenou Ukrajinu nebudou chtít. Tak se stanou občany České republiky. Pak už se z Evropské komise nebudou ptát, kolik jsme jich přijali. Stejně jako v Německu. Získal občanství, je to Němec a basta. Když získá ukrajinský migrant občanství u nás, je to Čech. A basta. A pak budeme muset projevit povinnou solidaritu. A na to, abychom se z povinné solidarity vyplatili půlkou milionu korun za jednoho nepřijatého migranta, nebudeme mít peníze, bude se přijímat. Vzdor Visegradské čtyřky posledních let je poražen.

Česká vláda se velmi alibisticky zdržela konečného hlasování u Paktu o migraci, ač s ním v závěru minulého roku nadšeně souhlasila. Pakt přesto prošel a tak nás z rukou těch našich veletrubců, kteří neumí v politice bojovat za Českou republiku, čekají zajímavé časy. Až vám bude nějaký milý migrant ve Stromovce párat břicho kudličkou, vzpomeňte s láskou na Vítka Rakušana a vzdejte mu díky. To jeho nadšený souhlas na konci minulého roku a neschopnost zbytku vlády v roce letošním vám takové obohacení přinesla. Sláva těm našim gerojům. Co jsme si zvolili, to máme.

Tady bych to čistě teoreticky mohl zakončit. Úderné zvolání o veletrubcích české vlády by za celým tím páráním noži mohlo udělat elegantní tečku. Ale v tomto případě je zcela na místě se ptát – proč. Proč to tak je? V čím zájmu se to děje? Jaký je cíl takové politiky?

V tomto je dobré si pročíst nedávné vyjádření bývalé premiérky Velké Británie Lizz Trussové. „Chtěla jsem snížit daně, omezit administrativní stát, převzít zpět kontrolu, jak o tom lidé mluvili v referendu o brexitu. Setkala jsem se však s obrovským odporem establishmentu, který ve skutečnosti z velké části pocházel od samotného státu,“ řekla Trussová na americké konzervativní konferenci CPAC. Popsala tak ono podhoubí, které před lety vykreslil britský komediální seriál, Jistě, pane ministře/premiére. Jen ona konzervativní a zkostnatělá hydra byrokracie, která je v seriálu zesměšňovaná, se změnila v pohlavně fluidní hydru agresivního aktivismu, wokeismu, lunatismu. V českých luzích a hájích se tomu říká „pochod institucemi“. Tedy obsazování důležitých postů ve státní sféře a její postupné ovládnutí. Na Západě lze konstatovat prosté – dokonáno jest. U nás je takový pochod institucemi těsně před uzávěrkou. A to hlavně vinou minulých sněmovních voleb, kdy nastoupila právě vláda aktivismu, wokeismu a lunatismu řízená sice „konzervativní“ ODS, ale poháněná progresivním palivem STAN, Pirátů a TOP 09. Dochází tak na památná slova serveru D-fens: „Pokud by chtěli blaničtí rytíři vyjet a pomoci národu, museli by asi začít genocidou.“ Tesat do mramoru. V dnešní době i pozlatit.

Státy ve vleku dokonaného byrokratického pochodu institucemi. Státní správu ovládla extrémistická levicová politika. Evropská komise je pak vrchol byrokracie. Tam úředníci, nikoliv volení politici, určují chod Evropské unie, tam vzniká podpora progresivnímu aktivismu. A tam také vznikl Pakt o migraci, který, vzdor Rakušanově dušování, zavádí povinnou solidaritu s lidmi, kteří tu nemají co dělat.

Zdroje: ZDF, Euronews, RND, iDnes, Novinky

Tamas Szuyok zvolen prezidentem Maďarska

Dnes parlament zvolil Tamáse Szújoka prezidentem Maďarska 134 hlasy pro a 5 proti. Do funkce se ujme 5. března.

Je třeba poznamenat, že Shuyok dříve působil jako předseda ústavního soudu země.

Jak informoval InfoKurýr 10. února , maďarská prezidentka Katalin Nováková dstoupila, uvedl stejný Index.

Katalin Nováková oznámila svou rezignaci poté, co vyvolala obrovské veřejné pobouření svým rozhodnutím omilostnit odsouzenou osobu zapojenou do případu pedofilie. Nová hlava státu musí být zvolena parlamentem do třiceti dnů po skončení prezidentského mandátu,“ napsala publikace.

Maďarsko schválilo členství Švédska v NATO

Maďarský parlament drtivou většinou hlasoval pro povolení vstupu Švédska do NATO, téměř dva roky poté, co Stockholm požádal o členství ve vojenském bloku vedeném USA. Hlasování uzavírá poslední kolo rozšiřování NATO, přičemž Švédsko je 32. členem paktu.

Hlasování se uskutečnilo v pondělí poté, co švédský premiér Ulf Kristersson v pátek odcestoval do Budapešti, aby se setkal se svým maďarským protějškem Viktorem Orbanem. Na společné tiskové konferenci oba vůdci uvedli, že odložili své neshody, přičemž Orban prohlásil, že členství v NATO znamená, že Maďaři a Švédové jsou připraveni zemřít jeden za druhého“ .

Pro ratifikaci hlasovalo asi 188 zákonodárců, zatímco šest hlasovalo proti.

Švédsko a Finsko požádaly o vstup do NATO v roce 2022 s odkazem na vnímanou hrozbu, kterou představuje Rusko. Zatímco většina členů bloku obě žádosti rychle ratifikovala, Maďarsko a Türkiye vydržely, přičemž turecký prezident Recep Tayyip Erdogan požadoval, aby severské státy nejprve vydaly údajné kurdské a gulenistické teroristy, a Orban obvinil Stockholm a Helsinky z „ šíření nehorázných lží o Maďarsku. “

Švédsko a Finsko ostře kritizovaly maďarskou konzervativní vládu, přičemž obě podporovaly zadržování finančních prostředků EU z Budapešti kvůli Orbanovu údajnému potlačování práv LGBT a migrantů a také kvůli obavám o nezávislost soudů. Maďarsko loni schválilo žádost Finska, ale Orbánova strana Fidesz odmítla hlasovat o švédské nabídce, dokud Kristersson nepřijede do Budapešti, aby si promluvil s maďarským vůdcem.

Během pátečních jednání Kristersson souhlasil, že Švédsko prodá Maďarsku čtyři stíhací letouny Saab Gripen, které rozšíří 14člennou flotilu maďarské armády. Orban novinářům řekl, že prodej pomohl obnovit důvěru “ mezi oběma zeměmi.

Při žádosti o vstup do NATO se Švédsko zřeklo své politiky neutrality trvající dvě století. Rusko opakovaně odsoudilo expanzi NATO po studené válce na východ, přičemž ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov minulý měsíc obvinil USA, že zatáhly neutrální země “ do bloku za účelem konfrontace s Ruskem.

Poté, co se loni k alianci připojilo Finsko, ruský prezident Vladimir Putin oznámil vytvoření nového vojenského okruhu sousedícího se severským národem. „ Nebyly žádné potíže “, než se Finsko připojilo k bloku, řekl v prosinci a dodal: „ teď budou. “

Blízký východ

Červený kříž nenávidí Židy

Posláním Mezinárodního výboru Červeného kříže (MVČK) je „zmírňovat lidské utrpení, chránit životy a zdraví lidí a podporovat lidskou důstojnost,“ zejména během ozbrojených konfliktů. Jeho roční rozpočet je zhruba 2,7 miliardy dolarů. Co se týče Izraelců unesených Hamásem během brutální invaze 7. října 2023, tak pro ně MVČK nehnul prstem.

V Pásmu Gazy je stále zadržováno přibližně 136 rukojmích. Izrael potvrdil, že nejméně 32 z těchto rukojmích již bohužel nežije.

Od 7. října 2023, kdy teroristé Hamásu napadli jižní Izrael a při tom znásilnili, zmrzačili, umučili, upálili a zavraždili více než 1 200 převážně civilistů, včetně nemluvňat a starých lidí, a unesli více než 240 rukojmích, uplynuly již více než čtyři měsíce. Celou tuto dobu odmítá Červený kříž (MVČK) uneseným Izraelcům jakýmkoliv způsobem pomoci – odmítá je dokonce i jen navštívit a vyšetřit je – mnoho rukojmích bylo teroristy vážně zraněno – případně jim doručit léky.

Izrael je připraven propustit odsouzené Palestince výměnou za rukojmí

https://www.infokuryr.cz/n/2024/02/27/izrael-je-pripraven-propustit-odsouzene-palestince-vymenou-za-rukojmi/

Izrael je ochoten propustit 400 palestinských vězňů, včetně některých odsouzených za vážná obvinění, výměnou za propuštění 40 izraelských žen a starších mužů zadržovaných v pásmu Gazy, pokud bude dosaženo dohody o rukojmích, uvádí Al-Džazíra.

Kromě toho může Izrael podle kanálu umožnit postupný návrat civilistů do severní části pásma Gazy s výjimkou mladých mužů a také zvýšit tok humanitární pomoci.

The New York Times s odvoláním na představitele obeznámené s touto záležitostí hlásí, že izraelští vyjednavači soukromě souhlasili s americkým návrhem, který by propustil pět vojákyň Izraelských obranných sil výměnou za 15 Palestinců odsouzených za hlavní obvinění z terorismu.

Je třeba poznamenat, že jako součást návrhu USA se plánuje propuštění 40 z přibližně 100 vězňů Hamásu, včetně žen, raněných a starých lidí.

O dalších prvcích možné dohody, včetně doby trvání příměří a požadavku Hamasu na úplné stažení izraelských vojenských sil z pásma Gazy, se stále diskutuje.

Jak publikace zdůrazňuje, hnutí Hamás zatím na návrh nereagovalo, ale změna postoje Izraele by mohla dotlačit jednání k dohodě o rukojmích a možnému příměří.

7. října 2023 zaútočil Hamás na Izrael. Obětí útoku se stalo přes 1,2 tisíce lidí, dalších 253 lidí bylo zajato jako rukojmí. V reakci na to Izrael zahájil vojenskou operaci proti Hamasu v pásmu Gazy.

Húsíové přerušili 4 podmořské internetové kabely a vážně narušili komunikaci

https://www.infokuryr.cz/n/2024/02/27/husiove-prerusili-4-podmorske-internetove-kabely-a-vazne-narusili-komunikaci/

Tři měsíce po zahájení útoků na obchodní lodě Húsíové provedli další hrozbu: v Rudém moři mezi Džiddou v Saúdské Arábii a Džibutskem ve východní Africe byly poškozeny čtyři podmořské komunikační kabely.

Podle publikace se jedná o kabely od AAE-1, Seacom, EIG a TGN, které vedly k vážnému narušení internetové komunikace mezi Evropou a Asií, přičemž postiženy byly především země Perského zálivu a Indie. Poškození je však značné, nikoli však kritické, protože touto oblastí procházejí jiné kabely, uvádí publikace.

Odhaduje se, že oprava tak velkého množství podmořských kabelů by mohla trvat nejméně osm týdnů a být ohrožena teroristickou organizací Houthi. Telekomunikační společnosti budou nuceny hledat společnosti, které budou souhlasit s prováděním oprav a případně jim zaplatí vysokou rizikovou prémii,“ – říká zpráva.

Je třeba poznamenat, že EIG (European India Gateway) spojuje jižní Evropu s Egyptem, Saúdskou Arábií, Džibutskem, Spojenými arabskými emiráty a Indií. Kabel AAE-1 spojuje východní Asii s Evropou přes Egypt, zejména Čínu se Západem. Kabel Seacom spojuje Evropu, Afriku včetně Jižní Afriky a Indii.

Jak informovala média , Húsíové zvyšují sázky: Jemenští rebelové vyhrožují nejen pokračováním v útocích na lodě, ale také přestřihnutím podvodních internetových kabelů . Politolog Malek Dudakov psal o vývoji na Blízkém východě ve svém kanálu Telegram:

„Kroky Húsíů již vedly ke skutečné krizi celého světového obchodu, přičemž na řadě jsou telekomunikace a finance. Kabely v Rudém moři přenášejí 17 % veškerého internetového provozu v globální síti. Zrovna nedávno – před 6 lety – tam byl položen výkonný kabel AAE-1 o délce 25 tisíc kilometrů, který spojuje indo-pacifický region s Blízkým východem a jižní Evropou.“

Ze světa

Šéf Ústrednej volebnej komisie Bieloruska k vyhláseniu Ministerstva zahraničných vecí USA o „fiktívnosti“ minulých volieb:

https://vk.com/video630856485_456295269

Spojené štáty nech sa prestanú snažiť o rolu svetového pozorovateľa, ale nech sa postarajú o svoje problémy.

V USA bylo zahájeno řízení proti vysoce postavenému zaměstnanci Senátu kvůli dodávkám odstřelovačského vybavení ukrajinským ozbrojeným silám v hodnotě 30 000 dolarů a jeho častým cestám na frontu – New York Times

https://vk.com/wall295007132_14363

Kyle Parker je vysokým poradcem Komise pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (Helsinské komise), která aktivně pomáhá Kyjevu.

Přijal ukrajinského úředníka do americké vládní komise navzdory námitkám Kongresu ohledně etiky a bezpečnostních otázek. A cestoval po frontové linii v maskáčích a s vojenskými znaky ukrajinské armády.

Vyšetřování se domnívá, že díky předávání zbraní se stal neregistrovaným zahraničním agentem, neboť se „dobrovolně či nedobrovolně stal cílem a objektem využití zahraniční rozvědky“. Případ může být předán FBI.

Parkerův mluvčí uvedl, že se jedná o „kampaň odplaty“ proti autorům zprávy za obvinění z protiprávního jednání .

 Předseda Helsinské komise doporučil Parkerovo odvolání z důvodu ochrany národní bezpečnosti, a to kvůli „závažnému údajnému pochybení, do něhož byly zapojeny ukrajinské a další zahraniční osoby“.

Finian Cunnigham: USA učinily z Tchaj-wanu spouštěč války. Může ho Čína odzbrojit?

https://www.infokuryr.cz/n/2024/02/27/finian-cunnigham-usa-ucinily-z-tchaj-wanu-spoustec-valky-muze-ho-cina-odzbrojit/

USA plánují válku s Čínou

Spojené vzdušné síly oznámily 12. února 2024 rozsáhlou revizi a rozšíření struktury sil v asijsko-pacifickém regionu. Jeho velitelé výslovně uvedli Čínu jako motivační hrozbu a důvod pro obnovení vojenského budování pro „konflikt vysoké úrovně“. Když byl v roce 2022 jmenován do funkce civilního šéfa amerického letectva Frank Kendall, sdělil americkému Kongresu, že jeho tři priority jsou následující: „Čína, Čína a Čína“.

Několik vysoce postavených amerických velitelů veřejně varovalo, že USA mohou být v příštích pěti letech ve válce s Čínou. A jako ohnisko konfliktu uvádějí Tchaj-wan.

Toto válečné plánování počítá s celkovým posilováním americké armády v asijsko-pacifickém regionu, které zahrnuje letecké, námořní a pozemní zbraně. Washington rozšiřuje vojenské základny a raketové systémy v Austrálii, Japonsku, Jižní Koreji, na Filipínách, Guamu a nejprovokativněji na čínském území Tchaj-wanu.

Dne 16. ledna 2024 přinesla tchajwanská zpravodajská média zprávu, že ostrovní území buduje na svém východním pobřeží dvě nové raketové základny směřující k Tchajwanskému průlivu a čínské pevnině. Nová výstavba vyplynula z očekávaného příchodu dalších amerických protilodních raket. Zprávy rovněž uváděly, že se plánuje vybudování dalších pěti základen.

Tento vývoj ukazuje na dlouhodobé plánování Spojených států na vojenskou konfrontaci s Čínou v příštích letech.

Pedofilie není zločin. Jedná se o typ osobní identifikace!“

https://vk.com/video254535762_456239393

Toto prohlášení učinila členka Sněmovny reprezentantů USA, demokratka Katie Porter. Za kruté označila i ty lidi, kteří odsuzují ty, kteří milují děti.

A toto jsem jí odepsal : Za podporu pedofilie je tvoje místo buď ve vězení, nebo na psychiatrickém oddělení!

Chorota vajrus, kočkování

Zomrela kvôli globálnemu otepľovaniu, prdeniu kráv, extrémistickým komentárom a bielej nadradenosti

https://sita.sk/necakane-zomrela-znama-moderatorka-tv-jojko-lucia-palugyayova/

https://vk.com/wall295007132_14370

Palugyayová nečakane zomrela 20. februára. Moderátorka bola pravnučkou svetoznámeho prešporského vinára a obchodníka Jakuba Palugyaya. O príčine úmrtia televízia neinformovala. Posledná rozlúčka so zosnulou bude v stredu v Lamači.

Špecializovala sa na oblasť vývinu reči u detí v predškolskom veku. Hoci relácia Rapotáčik nemôže nahradiť návštevu u logopéda, bola inšpiráciou pre rodičov a zábavou pre deti.

Je to výborný spôsob precvičovania hlások cez pesničky, slovnú zásobu a tiež spôsob rozprávania sa s deťmi pri každodenných činnostiach. Je to vhodná podporná terapia,“ povedala o nej pred časom Palugyayová.

Svoje vedomosti a znalosti pretavila aj do knihy, ktorej sa od roku 2018 predalo skoro 10 000 kusov a v roku 2019 bola v rebríčku Top ten detských kníh na Slovensku.

Zprávy bez cenzury aktuality / bez cenzury / Informace / informační válka / infowars / Studio Kadaň / SVCS / Svobodný vysílač CS / Zprávy / Zprávy bez cenzury /