5.3.2024 - Martin Marcikán

2024-03-05 Zprávy bez cenzury

https://odysee.com/@radiosv.studiokadan:6/Zpr%C3%A1vy-bez-cenzury—05.03.2024:a

Zprávy bez cenzury 05.03.2024

Z domova

Volný průchod pro francouzské vojáky

https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2024-03-05&utm_source=utm_source%3Dnewsletter&utm_medium=utm_medium%3De-mail&utm_campaign=utm_campaign%3Dfinal_word_5.3.2024

Očekává se, že Emmanuel Macron bude dnes v Praze mluvit hlavně o munici pro Kyjev a jaderné dohodě pro EDF, ale nejspíš bude také požádán o vysvětlení svého komentáře o tom, že nevylučuje vyslání vojáků na Ukrajinu. Bývalý francouzský ministr zahraničí Hubert Védrine v neděli uvedl, že tuto poznámku je třeba vnímat v kontextu možného kolapsu ukrajinské armády a že Macronovým záměrem možná bylo částečně urychlit opětovné zapojení Spojených států. Otázkou pro Macrona tedy dnes může být, co se stane, pokud se USA znovu nezapojí. Premiér Petr Fiala řekl, že ČR se nechystá vysílat vojáky na Ukrajinu, ale neřekl už nic o tom, zda by Češi pomohli těm, kteří by tak učinili. Obranná strategie Fialovy vlády zdůrazňuje význam České republiky jakožto tranzitní země pro spojenecké vojenské jednotky v případě zvýšeného ohrožení. Pokud by se Francie rozhodla vyslat vojáky na Ukrajinu, v úvahu by připadalo jen několik možných cest, jak je tam dostat. Jsou Češi připraveni poskytnout Francouzům volný průchod?

Středula skončil. Politika u chlebíčků ve Strakovce se nevyplácí

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/stredula-skoncil-politika-u-chlebicku-ve-strakovce-se-nevyplaci/

Josef Středula už není předsedou Českomoravské konfederace odborových svazů, oznámila. Důvodem jsou pochybnosti související s několikaměsíčním neplacením členských příspěvků a zánikem Středulova členství.

Nové vedení si odbory zvolí na mimořádném sněmu 25. března, oznámil v pondělí místopředseda Vít Samek. Středula čelil pochybnostem, zda je právoplatným šéfem odborů. Podle informací deníku Blesk neplatil včas členské příspěvky a tím mu zaniklo členství ve svazu – a tím pádem i mandát předsedy.

Druhý z místopředsedů Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Roman Ďurčo po jednání potvrdil, že Středulovi loni zaniklo členství. 

Zaniklo mu členství a budeme to řešit na sněmu,“ uvedl k věci Ďurčo.


Základní organizace OS KOVO loni v prosinci upozornila Středulu, že kvůli nezaplacení členských poplatků pozbyl členství. Z tohoto důvodu následně nemohl vykonávat funkci předsedy a účastnit se za odbory například jednání tripartity.

Když někdo neplatí delší dobu, tak vypadne z toho systému a de facto není členem,“ dodal k neplacení členských příspěvků Roman Ďurčo.

Šéf OS KOVO “ zaříznul ” šéfa ČMKOS, jinak to člena OS KOVO. Tak nedůstojný odchod si  ani Josef Středula nezasloužil. Odbory, bohužel, namísto posilování své prestiže a vlivu (jako třeba v Rakousku, Německu či Francii), řeší své vnitřní problémy a dělají namísto razantní pro-zaměstnanecké politiky v čase asociální vlády spíše kabinetní politiku u chlebíčků a matonek ve Strakovce, tiskové konference či tiskové zprávy už nikoho nezajímají. Moc bych si přál silné odbory s tahem na branku a s odvahou k razantním krokům i akcím v zájmu všech zaměstnanců nebo chcete-li v zájmu všech lidí práce v ČR,“ okomentoval na svém facebooku situaci okolo Josefa Středuly advokát a bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (PRO).

Haškův kolega, advokát a předseda strany PRO Jindřich Rajchl, byl ve svém vyjádření ještě tvrdší.

Projekt „středomoří“ a kdo za ním stojí? Chcete to?

 Velmi často se mluví v „opozici“ o projektu „Středomoří“. Prý to bude pro nás Čechy skvělé a musíme to podporovat. Proto dovolte malé zamyšlení.

Moje vidění situace – všechny jsou vytvořeny v rámci nasměrování ČR do projektu Intermarium (Trojmoří, Mezimoří). 


Ze začátku Okamura (SPD, kde je silná židovská lobby) měl stáhnout hlasy od Babiše a levice. Protože se připravovala půda na diskreditaci liberálních elit a zároveň nemělo dojit k přílišnému posílení levice, která má vazby na Rusko. 


Vrábel přišel v době, kdy protestní potenciál v ČR ještě nebyl na úrovni, která by vedla k nějakým změnám nebo aspoň tlaku na vládnoucí elitu, který by ona musela řešit. Šlo o prachobyčejné vypouštění páry sociálního pnutí a diskreditaci proruských hlasů. Protest Vrábela byl načasovaný v době, když lidé nebyli ještě zorientováni v tom, nakolik škodí zemí vládnoucí garnitura pětikolky. Tudíž, pokud by Vrábelovi skutečně šlo o to, aby se postavil do čela protestu, tak by ty demonstrace načasoval na dobu, kdy obyvatel, který nezkoumá tendence, ale reaguje jen podle tlaku prostředí, skutečně na vlastní kůži pocítil dopad řízení pětikolky. Na nějaké omyly v řízení lídrů opozice, kteří se vynořují, jako čerti z tabatěrky a mají potenciál uspořádat protestní akci stotisícího davu, nevěřím. 


Rajchl byl pokračováním projektu Vrabela. Ten měl udržet nespokojenou vrstvu obyvatel v pocitu, že jednoho zdiskreditovaného lídra protestních nálad Vrábela, který měl problémy se zákonem a průšvihy, vystřídal jiný, více důvěryhodný (střední třída, advokát, autorita). Spolu s ním přišel do politiky Vidlák, dopředu připravovaný bloger – hlas obyčejného lidu (též žid). 
Vidlák se spojil s Rajchlem jako hlas selského rozumu s inteligencí. 


Nedávno se do všeho opět vynořil „případ Čapího hnízda“, který obyvatel už nemůže vnímat jinak, než účelový pokus o diskreditaci Babiše (též žida) před nacházejícími volbami, který má být většinou obyvatel vnímán, jako nespravedlivě pronásledovaný lídr středu, za kterého bylo mnohem líp a který byl odstraněn v minulých volbách v rámci akci „protože Babiš“ nebo „hlavně ne Babiš“. Babiš, mimochodem, dobře spolupracoval s koalicí států v rámci V4 a jeho snažení zcela zaniklo během vládnutí „emerických a bruselských podržtašek“. 


Současně se v médiích začaly objevovat spekulace o tom, že by konečně mělo dojít ke koalicí SPD a ANO, která by jím zajistila většinu v parlamentu. Dříve absolutně nevídaná věc, jako koalice SPD a ANO se dnes stává realitou. Mají se dohodnout jen na otázce referenda, což si myslím, že u SPD nebude problém v rámci „zájmu o záchranu státu od liberálních proamerických elit“, které společnost nejen vystrašily případným konfliktem s Ruskem, ale i ekonomicky natolik vyčerpaly, že raději opět dá přednost „jistotě oligarchy Babiše“, který je aspoň trochu čitelný kvůli vlastním zájmům podnikatele, zakotveného v českém prostředí. 


K čemu vlastně vedu. Dle mého názoru, veškeré snažení opozičního nebo protestního hnutí je v podstatě boj „nanajských chlapců“, který má v obyvateli vyvolat dojem jednak o tom, že sám rozhoduje o směřování politiky a budoucnosti země na základě svých preferencí a taktéž posunout ČR k oddělení od EU směrem k projektu Intermarium. Procesy v ČR probíhají podobně, jako na Slovensku – nejdříve odstranění pro státního lídra (Fico) s přenecháním moci proamerickým liberálním elitám a dovedením situace ad absurdum, následně návrat pragmatiků, kteří chápou globální záměry. 


V současné době, vzhledem ke stavu společnosti, vidím návrat „starých pragmatiků“ , kteří dokáži oddělit východní Evropu od zahnívajícího západu, jako předstupeň oddělující nás od úplného krachu k naději lepších zítřků. 

Za celým projektem Středomoří stojí američtí „neocons“, tedy američtí aškenázští Židé a jejich názor na goje a jejich postavení ve společnosti zná každý moudrý člověk. Stejně tak každý zná, jak se staletí chovali k hostitelským národům. Tohle by češi měli vzít rovněž v úvahu.

Projekt „středomoří“ může být pro Čechy dočasně výhodný a zachránit je před chaosem v západní části Evropy. Z dlouhodobého hlediska je to projekt protislovanský a pro nás nebezpečný. Projekty likvidace bílého člověka a depopulace planety přece nikam nezmizely a stejně tak nezmizeli jejich protagonisté.

TauRus

přišlo redakční poštou, nemusí vyjadřovat názor redakce

Kandidát na prezidenta SR – Štefan Harabin povedal v JOJ24:

Ruská federácia neporušuje medzinárodné právo a nie je agresor!“

https://vk.com/video465198416_456243158

SVO RF na Okrajině

VIDEO: Rusové loví západní zbraně. Ničí tanky, radary i poslední funkční houfnice

https://www.infovojna.bz/article/video-rusove-lovi-zapadni-zbrane-nici-tanky-radary-i-posledni-funkcni-houfnice

Rusko získává převahu, kontroluje vzdušný prostor, postupuje po zemi – a nyní loví poslední funkční západní zbraňové systémy na Ukrajině, informuje německý deník Bild.

Na Ukrajinu už dva měsíce nedorazily žádné zbraně ani munice z USA. Evropě se nepodařilo nahradit výpadek. V důsledku toho Rusko získává převahu, kontroluje vzdušný prostor, postupuje po zemi – a nyní loví poslední funkční západní zbraňové systémy na Ukrajině. V centru pozornosti jsou tanky a dělostřelecké systémy, píše deník Bild.

Během pouhých několika dní ruské jednotky koordinované kremelskými sledovacími drony vyřadily Leopard 2A4 německé výroby a M1A1 Abrams z USA. V důsledku toho Ukrajina přišla o vesnice Stepove a Poběda, jejichž obrana spočívala téměř výhradně na dvou západních tancích.

Kromě toho ruské rakety Tornado-S zaútočily na ukrajinské radarové systémy a baterie protivzdušné obrany, včetně italské konstrukce Aspide 2000 dodané ze Španělska. Především však Rusko cílí na poslední funkční západní houfnice, které jsou vybaveny 155 milimetrovými dělostřeleckými granáty.

Během čtyř dnů zveřejnila ruská armáda videa ukazující útok bezpilotních letounů Lancet na švédský systém Archer a dva francouzsko-české systémy Caesar dodané Dánskem.

Na konci února představitelé Ruska rovněž uvedli, že moskevské síly poprvé zničily na Ukrajině tank Abrams dodaný Spojenými státy.

Rusko se navíc může se svými sledovacími a kamikadze drony pohybovat v ukrajinském vzdušném prostoru stále volněji. Protivzdušná obrana už téměř neexistuje, a pokud ano, má málo munice. Rusko si zároveň stále snadněji vybírá cíle, protože – na rozdíl od léta 2023 – podél frontové linie už není rozmístěno hodně přes 1 000 západních dělostřeleckých zbraní, ale jen několik desítek, které jsou stále funkční a s municí.

Rusko podniká tieto vážne kroky kvôli poslednému rozšíreniu NATO, oznámil Lavrov


V reakcii na vstup Fínska a Švédska do NATO Rusko rozmiestni ďalšie zbrane v novovytvorených moskovských a leningradských vojenských okruhoch, uviedol minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.

„Už sme urobili organizačné rozhodnutia, bol vytvorený Moskovský vojenský okruh a Leningradský vojenský okruh. Rozmiestnime tam ďalšie zbrane, ktorým môžu Fínsko a Švédsko čeliť, ak vstúpia do NATO,“
zdôraznil.

Lavrov poznamenal, že je prekvapujúce, že Fínsko a Švédsko sa vstupom do NATO vzdali svojej neutrality.

„Stratili sa dlhé desaťročia dobrých susedských vzťahov,“ zdôraznil minister.

Fínsko a Švédsko požiadali o vstup do NATO po začiatku vojny na Ukrajine. Helsinki sa oficiálne stali 31. členom federácie 4. apríla 2023. Slávnostný vstup Štokholmu do aliancie sa uskutoční v blízkej budúcnosti, informuje Ria Novosti.


Německý ministr obrany uvedl, že únik rozhovorů důstojníků o raketách Taurus nebyl způsoben hackováním komunikačních systémů

https://vk.com/wall722877106_14916

Německý ministr obrany uvedl, že příčinou skandálního úniku rozhovoru důstojníků bylo spojení jednoho z účastníků přes nezabezpečené spojení.

V Německu bude po úniku rozhovoru Bundeswehru vedeno disciplinární vyšetřování, tento příkaz vydal ministr obrany.

Navíc řekl, že o situaci jednal se zahraničními kolegy: důvěra v Berlín prý nebyla narušena.

To je zábava. A teď ještě povinnou vojenskou službu a hurá na rusa.

Spojené státy nekomentovaly únik informací v Německu, aby „nehrály do karet“ Rusku

Bílý dům nebude komentovat uniklou konverzaci mezi důstojníky Bundeswehru, protože „to bude hrát do karet Rusku,“ řekl John Kirby, koordinátor pro strategickou komunikaci v Radě národní bezpečnosti USA.

Nebudu mluvit o obsahu úniku. To bude hrát jen do karet Ruska,“ řekl.

Představitel argumentuje, že jakékoli potvrzení ze strany Spojených států usnadní prosazování teze o „nějaké válce mezi Západem a Ruskem, USA a Ruskem, NATO a Ruskem“.

Zvukový záznam rozhovoru německých důstojníků

V pátek 1. března šéfredaktorka mediální skupiny Rossiya Segodnya a televizního kanálu RT Margarita Simonyanová zveřejnila na sociální síti VKontakte úplné znění rozhovoru mezi německými důstojníky o tom, jak „zbombardují Krymský most.“

Rozhovoru, který se uskutečnil 19. února, se zúčastnil náčelník oddělení operací a cvičení velitelství vzdušných sil Bundeswehru Frank Graefe, inspektor BBC Ingo Gerhartz a pracovníci Centra leteckých operací vesmírného velitelství Bundeswehru Fenske a Frostedt.

Účastníci rozhovoru mimo jiné navrhli rozdělit celou operaci na etapy a požádat o pomoc při plánování Spojené království. Jeden z důstojníků také řekl, že k útoku by mohly být použity rakety Taurus, pokud by byla použita francouzská stíhačka Rafale. Kromě toho se německá armáda během rozhovoru snažila najít způsob, jak zaútočit na most, aby se Německo nestalo stranou konfliktu. Jednou z možností byl výcvik Ukrajinců.

Německé ministerstvo obrany odmítlo pro RIA Novosti tuto zvukovou nahrávku komentovat. Resort zároveň reagoval na požadavek zpravodajského portálu T-Online, že německá kontrarozvědka prověřuje možné odposlechy rozhovoru policistů. Kancelář Olaf Scholz zase řekl, že po tomto úniku se v Německu vede důkladné vyšetřování. Zároveň slíbil, že poskytne rychlé vysvětlení toho, co se stalo.

Jak poznamenal tiskový tajemník ruského prezidenta Dmitrij Peskov, ukáže se, zda šlo o iniciativu Bundeswehru nebo součást státní politiky Německa. Oba jsou podle něj velmi špatní, protože opět dokazují přímé zapojení Západu do konfliktu na Ukrajině.

Ruská federace

… Miss Európa 2024 Roza Gadieva Kazaň Rusko…

https://vk.com/video678919196_456246120

Charta OSN je ideálny dokument pre dnešné časy, ale Západ nikdy nerešpektoval jej základnú zásadu suverénnej rovnosti štátov

https://vk.com/wall295007132_14512

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov to povedal na diplomatickom fóre v tureckej Antalyi.

„Charta OSN je ideálnym dokumentom pre dnešok. Obsahuje základný princíp, ktorý Západ nikdy nerešpektoval. Hovorí sa v nej: OSN je založená na zvrchovanej rovnosti štátov. Povedzte mi jediný konflikt, kedy Západ zaobchádzal s účastníkmi procesu ako s rovnocennými? Nikdy,“

zdôraznil minister.

Velvyslanci EU v Rusku se naprosto zdiskreditovali a vyvstává otázka účelnosti jejich pobytu,“uvedla mluvčí ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

https://vk.com/wall295007132_14507


Reaguje tak na absurdní situaci, kdy velvyslanci ze zemí EU odmítli (údajně na pokyn z Bruselu) schůzku, na kterou je pozval ruský ministr zahraničí Lavrov. Na co, tu tedy ti velvyslanci jsou, když odmítají pozvání ministra zahraničí země, ve které jsou akreditováni, zeptal se mimo jiné bývalý ruský prezident a premiér Medveděv…

Prečo sa slovenský mainstream a západné médiá boja informovať o tejto skutočnosti, že v Ruskej federácii v meste Soči sa koná od 1. marca do 7. marca 2024 Svetový festival mládeže ?
https://vk.com/wall295007132_14517

Čoho sa vlastne boja?

Toho, že by Slováci videli pravdu, že západná propaganda už nefunguje, že Rusko je izolované!

Médiá a novinári týmto dokázali, že sú iba nástrojom v rukách veľkých globalistov, ktorí si mysleli, že budú ovládať svet naveky. Hold mýlia sa, čo dokazujú posledné udalosti v Európe a svete.

Tento systém sa rúca ako domček z karát.

VIDEO: Briti a ich tajné služby zabili Alexeja Navaľného, tvrdí politický analytik Gilbert Doctorow

https://www.infovojna.bz/article/video-briti-a-ich-tajne-sluzby-zabili-alexeja-navalneho-tvrdi-politicky-analytik-gilbert-doctorow

Gilbert Doctorow je politický analytik so zameraním na medzinárodné vzťahy a ruskú politiku žijúci v Bruseli. Od roku 1965 sa venuje skúmaniu ruskej politiky. Je absolventom Harvard College (1967) s vyznamenaním, bývalým Fulbrightovým štipendistom a držiteľom doktorátu s vyznamenaním z histórie na Kolumbijskej univerzite (1975).

Po ukončení štúdia sa Doctorow venoval obchodnej kariére zameranej na ZSSR a východnú Európu. Dvadsaťpäť rokov pracoval pre americké a európske nadnárodné spoločnosti v oblasti marketingu a všeobecného riadenia so zodpovednosťou za jednotlivé regióny.

V rokoch 1998 – 2002 Doctorow pôsobil ako predseda Ruskej literárnej ceny Booker v Moskve. V akademickom roku 2010 – 2011 bol hosťujúcim vedeckým pracovníkom Harrimanovho inštitútu na Kolumbijskej univerzite.

Rusko má na Ukrajině absolutní výhodu – Forbes o klouzavých bombách ruských ozbrojených sil

https://vk.com/wall722877106_14914

Ruské stíhací bombardéry Su-34, doprovázené stíhačkami Su-35, provedou každý den asi sto bojových letů a svrhnou družicově naváděné klouzavé bomby na ukrajinské pozice, píše Forbes. Ukrajinci začali používat pumy French Hammer. Kyjev jich má ale málo a tak to zůstane, dokud se Spojené státy nerozhodnou dodat své vlastní bomby.

Ukrajina se pochlubila videem, které mohlo být prvním úderem kladiva na ruské jednotky v Avdějevce. Autor článku v tom vidí ironii, protože dřívější ruské stíhací bombardéry bombardovaly ukrajinskou posádku stovkami bomb.

Francouzi slíbili dodat 50 bomb měsíčně – to se ale s ruskými schopnostmi těžko srovnává, protože Rusko může každý den shodit stovky bomb.

„Ve vzduchu i na zemi mají nyní Rusové obrovskou výhodu v palebné síle,“ píše autor článku.

Přerušením pomoci Spojené státy připravily ukrajinské jednotky o statisíce dělostřeleckých granátů. Ukrajinská armáda při čekání na další dodávky munice z evropských zemí vystřelí pouze 2 000 nábojů denně, zatímco ruské baterie mohou vystřelit 10 000 nábojů.

Evropa

Srbský generál: Prítomnosť NATO v Kosove je priamy tlak na Rusko

https://sk.news-front.su/2024/03/04/srbsky-general-pritomnost-nato-v-kosove-je-priamy-tlak-na-rusko/

V Albánsku sa včera konal slávnostný ceremoniál odovzdania leteckej základne Kucova silám NATO, čo komentoval srbský generál Milomir Miladinovič.

Otvorenie základne NATO je dôkazom expanzie na východ a priblíženia sa k Rusku. Tento krok potvrdzuje opodstatnenosť špeciálnej vojenskej operácie, ktorej účelom je okrem iného zabrániť rozširovaniu NATO a približovaniu sa k ruským hraniciam.

To je potvrdenie, že cieľom západných mocností je tlak na Rusko a nejaký druh sankcií, keďže predchádzajúce sankcie Rusko neoslabili. Samozrejme, tento krok ohrozuje stabilitu v regióne, pretože kde je NATO, tam sú vojny. Nikde a nikdy nebojovali za mier, ale snažili sa len dobývať. Zároveň ide o akýsi tlak na Srbsko, aby Belehrad zmenil svoj postoj k Rusku,“ povedal generál.

Angelu Merkelovou okradli kapsáři v supermarketu. Byli to Cikáni, nebo uprchlíci? Merkelová konečně poznala multikulturní společnost na vlastní kůži

Bývalou německou spolkovou kancléřku Angelu Merkelovou okradli kapsáři v berlínském supermarketu ve čtvrti Charlottenburg. Při loupeži přišla o peněženku, doklady, platební karty a peníze. K loupeži došlo, přestože byla doprovázena ochrankou. Místní spekulují, zda jí okradli cikánští kapsáři, nebo uprchlíci.

V Berlíně si lidé dělají legraci, že Merkelová konečně poznala multikulturní společnost na vlastní kůži. Byla to právě ona, kdo oficiálně pozval „uprchlíky“ z Afriky a Asie k masivnímu příchodu do Německa pod rouškou „váleční uprchlíci ze Sýrie“.

Wir schaffen das“ (to zvládneme), bylo tehdy její heslo!

Do Německa od té doby přišlo několik milionů mladých muslimských imigrantům, kteří jsou v naprosté většině na dávkách a zapojeni do trestné činnosti. Německá města se tak změnila v multikulturní miš-maš, kde se místní bojí chodit večer ven. Oficiálně rovněž byla nastoupena cesta k multikulturnímu Německu, kdy Němec má znamenat barevný imigrant. Cílem globální finanční oligarchie je zničení bílého německého národa.

Ale jak vidíte, na každého jednou dojde!

Len taký úbohý neinteligent Macron…

https://vk.com/video630856485_456296008

sa nevie správať v slopčnosti podľa diplomatickej etiky. Ťahá Vladimíra za ruku a ukazuje prstom že ma podať Vladimir ruku Charlesovi…
Marcon neohrabane

Vladimir Vladimirovič – úžasný človek a top politik dnešnej doby….
A musí sa stretnúť s množstvom slizkých hadov.

Orbán by v čase aktuálneho názorového rozkolu skupiny V4 na geopolitickú realitu chcel posilniť regionálnu spoluprácu „medzi zvrchovanými štátmi“ kam maďarský premiér zaradil Slovensko, Srbsko a Rakúsko

https://www.infovojna.bz/article/orban-by-chcel-posilnit-regionalnu-spolupracu-medzi-zvrchovanymi-statmi-kam-zaradil-slovensko-srbsko-a-rakusko

Možné rakúsko-maďarsko-slovensko-srbské partnerstvo by podľa Viktora Orbána malo doplniť existujúcu kooperáciu v rámci Vyšehradskej skupiny (V4), ktorú tvoria Maďarsko, Slovensko, Poľsko a Česká republika. Šéf maďarskej vlády však odmieta zánik V4, „pokiaľ zostáva životaschopnou“.

Budapešť by v budoucnu chtěla posílit regionální spolupráci „mezi svrchovanými státy“, kam Orbán podle agentury MTI zařadil Slovensko premiéra Roberta Fica, Srbsko a případně také Rakousko, podle výsledku tamních voleb. Toto možné rakousko-maďarsko-slovensko-srbské partnerství by podle něj mělo doplnit stávající kooperaci v rámci Visegrádské skupiny (V4), kde je Maďarsko a Slovensko společně s Polskem a Českou republikou. Orbán se přitom domnívá, že V4 by neměla být opuštěna, „dokud zůstává životaschopná“.

Země V4 jsou nyní hluboce rozdělené například v pohledu na příčiny války na Ukrajině a podpoře Kyjeva, ale také v přístupu k řadě témat uvnitř Evropské unie. Různé pohledy potvrdilo i setkání vrcholných představitelů skupiny na konci února v Praze. Shodli se sice, že ruská agrese je hrubým porušením mezinárodního práva, zatímco ale Česko a Polsko poskytují Ukrajině i vojenský materiál, nynější Slovensko a Maďarsko to odmítají a zaměřují se na humanitární či rekonstrukční pomoc.

Premiér Viktor Orbán za první lekci z této války označil nevyhnutelnost opětovného vyzbrojení Evropy. „Nevíme, jak dlouho zůstanou Američané v Evropě, a nemůžeme vlastními silami zaručit svou bezpečnost, a tak se rozvoj zbrojního průmyslu zrychluje všude,“ uvedl. Maďarsko podle něj projevilo správný instinkt, když začalo modernizovat armádu už před několika lety a má tak prý náskok před ostatními.

Orbán se domnívá, že válka Ruska proti Ukrajině je „zástupnou válkou“, a pokládá za „naprosto jasné, že ji Západ proti Rusku nemůže vyhrát“. To však „platí i opačně“, a tak podle maďarského premiéra dříve či později nastane čas na jednání o míru. „Otázka zní, kdo má čas na své straně. Jsme jedinou zemí, která říká, že čas je na ruské straně, a tak je naším zájmem ukončit konflikt co nejdříve,“ prohlásil Orbán. Většina západoevropských zemí ale podle něj věří, že čas má na své straně.

Hlavním principem maďarské strategie je, že vždy musí být mezi Ruskem a Maďarskem nějaká další entita, a ta se „momentálně nazývá Ukrajina„, řekl Orbán podle MTI. Domnívá se, že v případě pokračování války by se ruské hranice kvůli ruským úspěchům na bojišti mohly přiblížit k Maďarsku. „To je úplně proti naším zájmům,“ podotkl.

BRICS sílí: Jsou dny amerického dolaru sečteny?

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/brics-sili-jsou-dny-americkeho-dolaru-secteny/

Země BRICS jsou stále důležitější. V lednu se k alianci připojilo šest nových národů.

Země BRICS vážně narušují umírající poválečný řád,“ říká ekonom Thomas Bachheimer v rozhovoru v novém čísle „AUF1 Special“s redaktorkou Auf1 Kornelií Kirchweger o enormním růstu zemí BRICS, globálním ekonomickém rozvoji, ale také o konfliktu na Blízkém východě a ekonomické situaci Rakouska a Německa.V dlouhodobém horizontu by dolar ztratil svou funkci klíčové měny, země BRICS by v současnosti stále obchodovaly ve svých národních měnách. Samostatná měna krytá zlatem je pravděpodobně již plánována. Loni všechny země BRICS nakoupily zlato. Tyto státy se připravují, říká Bachheimer. Zlatý standard přijde, ale nebude to žádný formální akt.“ V této souvislosti informuje o velké zbrojní dohodě mezi Ruskem a Íránem, která byla minulý týden vypořádána ve zlatě (ekvivalent 1,7 miliardy amerických dolarů). .

Americký dolar jako konstrukt pro finanční elity

Probíhá dedolarizace. „Dolar je důmyslný konstrukt pro udržení moci pro Washington a finanční elity, ale ne pro ekonomické aktéry.“ Stále méně měnových rezerv investuje do dolarů a naopak do zlata. Dolar také zažívá ztrátu kolem jednoho procenta ročně v mezinárodním obchodu.

Finanční svět ví: Je konec!“ říká Bachheimer, který také říká: „Euro je chudým bratrancem amerického dolaru.“ Protože na rozdíl od dolaru euro nikdy nemělo širokou síť. „Euro máme již 22 let a kupní síla se ve srovnání se zlatem vypařila. Cena zlata se od té doby zvýšila o 650 procent!“

Když cena zlata v několika měnových systémech roste, důvěra v režimy nekrytých peněz masivně klesá, vysvětluje Thomas Bachheimer. Hodnota zlata se nezvýší až do podzimních voleb v USA, protože explodující cena zlata a klesající dolarová hodnota jsou pro kandidáta špatné. To znamená nejistotu.

Rakousko se „popravuje“ v německém proudu

Bachheimer k situaci Rakouska: „Ministryně energetiky Leonore Gewesslerová je pro ceny energií nebezpečnější než jakákoli válka na Blízkém východě!“Naše země byly k smrti demokratizovány a zvolily špatné lidi. Neschopnost se musí odhlasovat. Stavy surovin ukazují, že práce je téměř celá zdaněna. Finanční expert říká: „Pokud mají příjemci státní podpory stejná hlasovací práva jako lidé, kteří vyrábějí, budou volit ty, kteří jim peníze dají. A ti, kdo ty peníze rozdají, musí zničit ekonomiku, protože musí víc vybírat od produktivních! Jak máme být konkurenceschopní vůči ostatním zemím?“

Blízký východ

Královský jordánský pilot zachytil na film naprostou devastaci v Gaze, zatímco shazoval pomoc do enklávy


https://vk.com/video722877106_456243076

Hromadné ničení odhaluje, proč Izrael zavraždí každého novináře, který se pokouší pořídit záběry pomocí dronu.

Schalom Gaza

https://odysee.com/@krusnohorec:f/Schalom-Gaza:5

Mike Whitney: Izraelská psychická válka je neúprosná, zákeřná a záměrná

Jednou z částí izraelské vojenské operace v Gaze, kterou mainstreamová média do značné míry ignorují, je mimořádně sofistikovaná psychologická válka, která je vedena proti palestinskému lidu. Pokud se pozorně podíváme na některé neobvyklé prvky izraelské strategie, uvidíme osnovu plánu, který je jasně zaměřen na způsobení maximálních psychologických škod svým obětem.

Vezměme si například opakovaný požadavek Izraele, aby civilisté v určený čas opustili určité město. Pokaždé, když byl tento požadavek vznesen, následovaly krátce poté letecké údery na prchající civilisty. Tuto nešťastnou akci bychom mohli snadno odmítnout jako operační chybu, kterou lze přičíst lidskému selhání, ale zdá se, že tomu tak není. Koneckonců k těmto leteckým útokům nedošlo jen jednou nebo dvakrát, ale stále dokola. To naznačuje, že se jedná o oficiální politiku. Totéž platí o zdánlivě náhodném zabíjení civilistů izraelskými odstřelovači (někteří z nich mávají bílými vlajkami) nebo o takzvaném „nerozlišujícím bombardování“ domů, nemocnic a uprchlických táborů, o hyperbojovných prohlášeních politických vůdců nebo o masovém vyvražďování civilistů pokojně shánějících potraviny u kamionů s humanitární pomocí. Chceme tím říci, že žádná z těchto věcí nemá zjevnou taktickou hodnotu, spíše lze jejich účinnost měřit pouze podle toho, jak pomáhají Izraeli dosáhnout jeho celkového strategického cíle, kterým je vyhnání veškerého arabského obyvatelstva.

V tomto ohledu se zdá, že strategie funguje docela dobře, protože většina obyvatel je nyní přesvědčena, že „nikde není bezpečno“To je vlastně základní kámen, na kterém Izrael vytvořil svůj psychologický bojový plán, jehož cílem je vymýtit jakýkoli pocit osobní bezpečnosti, což vyvolává pocity úzkosti, zmatku a beznaděje. Mějte na paměti, že tento způsob myšlení se neobjevil z ničeho nic. Toto smýšlení je výsledkem pečlivě promyšleného a důkladně promyšleného plánu, jak způsobit dvěma milionům lidí maximální psychickou újmu, aby je bylo snazší vyhnat z jejich historické vlasti. To je základní cíl izraelské operace, etnické čistky. A psychologický aspekt kampaně může být pro její úspěch rozhodující více než neúnavné letecké údery nebo začínající pozemní válka. Tento článek pochází z webu Save The Children:

V době války lidé obvykle hledají útočiště na bezpečných místech. V Gaze nyní žádná bezpečná místa nejsou a neexistuje způsob, jak se dostat do bezpečí ven. S pocitem bezpečí, stálou uklidňující přítomností rodiny, určitým režimem a vhodnou léčbou se děti mohou zotavit. Ale tolik dětí již ztratilo členy rodiny, některé ztratily všechny, a násilí a vysídlování jsou neúprosné,“ řekl Jason Lee, ředitel organizace Save the Children pro okupované palestinské území. Duševní zdraví dětí posunuté za hranici únosnosti, Save The Children

Americké veto rezoluce o Gaze: „diplomatická katastrofa století“.

Spojené státy plně podpořily izraelský útok na Gazu 7. října 2023, který následoval po překvapivé operaci Al-Aksá Storm provedené odbojovými skupinami sídlícími v této palestinské enklávě.

Americká administrativa šla ještě dál a třikrát vetovala rezoluce Rady bezpečnosti OSN vyzývající k okamžitému ukončení izraelské agrese. Washington také od začátku války vyzbrojil Tel Aviv více než 10 000 tunami vojenského vybavení.

Válka si dosud vyžádala více než 30 000 mrtvých, z nichž většinu tvoří ženy a děti.

Další útok na loď v Rudém moři. Americkou odvetu schvaluje i Pavel

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Dalsi-utok-na-lod-v-Rudem-mori-Americkou-odvetu-schvaluje-i-Pavel-751781

V Rudém moři ani po odvetných akcích amerického námořnictva neustávají útoky Hútíů, v pondělí islamističtí povstalci z Jemenu raketami zasáhli švýcarskou kontejnerovou loď. Střela způsobila malý požár, který byl uhašen, přičemž posádka nebyla zraněna. Další rakety cíl nezasáhly nebo byly zneškodněny americkým námořnictvem.

Rudé moře se z jedné z nejdůležitějších námořních obchodních cest změnilo ve válečnou zónu. Íránem podporovaní povstalci Hútíové odolali desítkám náletů amerických a britských stíhaček. Operace Bidenovy administrativy s názvem „Strážce prosperity“ nadále selhává, neboť v úterý byla napadena další kontejnerová loď.

Americké centrální velení na sociální síti X oznámilo, že švýcarská kontejnerová loď byla poškozena při raketovém útoku asi sto kilometrů jihovýchodně od jemenského města Aden.

Dne 4. března přibližně ve 2.15 hodin vypálili Íránem podporovaní teroristé Hútíové balistickou protilodní střelu z Jemenu do jižní části Rudého moře. Střela dopadla do vody, přičemž nebyly hlášeny žádné škody ani zranění komerčních lodí, ani lodí námořnictva USA. Mezi 15.50 a 16.15 vypálili hútíjští teroristé dvě protilodní balistické střely na kontejnerovou loď M/V MSC SKY II, která pluje pod liberijskou vlajkou a je ve vlastnictví Švýcarska. Jedna ze střel plavidlo zasáhla a způsobila mu škodu. Podle prvních zpráv nedošlo k žádným zraněním; loď nepožádala o pomoc a pokračovala v cestě,“ upozorňuje na síti X americké centrální velení.

Ve 20.00 hodin následně provedly americké síly údery sebeobrany proti dvěma protilodním řízeným střelám, které představovaly bezprostřední hrozbu pro obchodní plavidla a lodě amerického námořnictva v regionu. „Tyto akce jsou podnikány za účelem ochrany svobody plavby a zajištění větší bezpečnosti a ochrany mezinárodních vod pro obchodní plavidla a plavidla amerického námořnictva,“ píše americké centrální velení.

Společnost MSC potvrdila, že plavidlo bylo napadeno, když proplouvalo poblíž průlivu Bab el-Mandeb ze Singapuru směrem do Džibutska. „Střela způsobila malý požár, který byl uhašen, přičemž žádná posádka nebyla zraněna. V současné době pokračuje v cestě do Džibuti a dnes dorazí k dalšímu posouzení,“ uvedla společnost podle informací agentury Bloomberg.

Od 19. listopadu 2023 se hútíjští militanti pokusili zaútočit na plavidla v Rudém moři a Adenském zálivu již více než třicetkrát. V lednu proto administrativa Joea Bidena v zájmu ochrany světového námořního obchodu zahájila útoky na pozice Hútíů v Jemenu. Americkou reakci schvaluje i prezident Petr Pavel, který uvedl, že v dnešním světě není pro terorismus místo.

Ze světa

Demokratům se nepodařilo odstranit Trumpa z volebního procesu pomocí zbraní v podobě zákonů

https://vk.com/wall618941566_32182


Nejenže neuspěli, ale ještě to přehnali a ospravedlnili si budoucí zúčtování. Nyní, když se Trump znovu ujme úřadu, byl vytvořen precedens, že je v pořádku vyzbrojit justiční systém proti politickým oponentům.

Nyní má Trump optiku, veřejnou podporu, politickou munici a precedent, které jsou potřebné k trestnímu stíhání vysoce postavených aktérů. Situace je připravena k tomu, aby „vysušil bažinu“.

Veřejnost je také PODSTATNĚ bdělejší než v jeho prvním funkčním období. Po celou dobu Bidenova působení jsme dostávali nepřetržitý příval rudých pilulek a s rozmachem nezávislé žurnalistiky na X máme platformu a dosah, abychom šířili pravdu a obešli zkorumpovanou MSM.

Cesta ke spravedlnosti existuje. Dojde k ní? Samozřejmě si budeme muset počkat a uvidíme, ale některé hvězdy se zde sešikovaly.

USA: veteráni pálí uniformy na počest Bushnella a odsuzují genocidu v Gaze

Obrázky kolující po sociálních sítích ukazují bývalé americké vojáky, jak pálí své uniformy na počest amerického letce, který nedávno zemřel poté, co se zapálil na protest proti totální podpoře své země pokračující genocidní válce izraelského režimu proti pásmu Gazy.

Na vzpomínkové vigilii za Aarona Bushnella v Oregonu ve středu večer američtí veteráni provedli dojemný akt uctění památky spálením svých vojenských uniforem v hořícím odpadkovém koši. Tímto symbolickým gestem chtěli nejen uctít památku zesnulého amerického letce, ale také vyjádřit svůj hluboký nesouhlas s tím, co vnímají jako americkou spoluvinu na pokračující genocidě Palestinců v Gaze.

Jeden z nich je několikrát viděn, jak rozdmýchává plameny a přitom skanduje heslo „Vzpomeňte si na Aarona Bushnella, není sám“.

Írán: Bushnell představoval ve Spojených státech „probuzené svědomí“.

Demonstranti nesli velký transparent s nápisem: „Veteráni říkají svobodná Palestina“.

Aaron Bushnell, 25letý americký voják, se v neděli 25. února zapálil před izraelským velvyslanectvím ve Washingtonu na protest proti izraelské ofenzívě v Gaze. O několik hodin později svým zraněním podlehl.

Oblečen ve vojenské uniformě s rozhodným tónem vysvětloval, že svůj život ukončil proto, aby už nebyl „spoluviníkem genocidy“. Uživatelům internetu sdělil, že se chystá provést „extrémní protestní čin“: „Ve srovnání s tím, co Palestinci trpí v rukou kolonizátorů, není můj čin vůbec ničím.“ Když dorazil před vchod do budovy izraelského velvyslanectví, klidně předvedl svou choreografii: odložil telefon, polil se benzínem, nasadil si čepici, zapálil zapalovač a zapálil si kalhoty. Než se zhroutil na zem, třikrát bolestně vykřikl: „Svobodná Palestina“. (Psali jsme o tom zde včetně drastického videa, poznámka editora)

Zelená zóna

Pravda o Green Dealu? Geofyzik Pavel #Kalenda vysvětluje, o co jde ve skutečnosti.

https://vk.com/video772468873_456241305

Chorota vajrus, kočkování

Obetné panny – očkovanie proti HPV ŠÚKL

https://vk.com/video536948240_456240008

Zprávy bez cenzury aktuality / alternativa / bez cenzury / Informace / informační válka / infowars / internetové rádio / Studio Kadaň / SVCS / Svobodný vysílač CS / Zprávy / Zprávy bez cenzury /