11.3.2024 - Martin Marcikán

2024-03-11 Zprávy bez cenzury

https://odysee.com/@radiosv.studiokadan:6/Zpr%C3%A1vy-bez-cenzury—11.03.2024:2

Zprávy bez cenzury 11.03.2024

Z domova

Jaderná pětka

https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2024-03-11&utm_source=utm_source%3Dnewsletter&utm_medium=utm_medium%3De-mail&utm_campaign=utm_campaign%3Dfinal_word_11.3.2024

Jedním z důvodů, proč se francouzskému prezidentovi Emmanuelu Macronovi dostalo minulý týden v Praze tak vřelého přijetí, je skutečnost, že si čeští politici a obyvatelé jsou vědomi, že válka na Ukrajině a Green Deal zahnaly jejich zemi v oblasti energetiky do kouta. Částečné řešení nabízí jaderná energetika a Macron o česko-francouzské jaderné spolupráci hezky řečnil. Z bezpečnostního hlediska je však pro sousední Německo podle velvyslance Andrease Künneho jaderná energie „existenciální“, což znamená, že pokud je v tomto ohledu Francie pro Čechy potenciálním partnerem, Německo je potenciálním diplomatickým rizikem. V Bavorsku však premiér Markus Söder vyzývá k masivnímu rozšíření menších jaderných bloků, pokud bude CDU/CSU v příští spolkové vládě. Vidí v tom způsob, jak řešit klimatickou neutralitu i ceny energií. Jaderná pětka s Bavorskem by mohla být přesně tím, co země Visegrádské čtyřky potřebují k urovnání svých napjatých vztahů a k nalezení konsenzu v regionálních energetických otázkách.

9. březen je Dnem památky obětí vyhlazení terezínského rodinného tábora v německými jednotkami zřízené Osvětimi-Březince

Dnes je tomu 80 let od největší masové vraždy československých občanů.Čest památce všem obětem nacistického běsnění!NIKDY NEZAPOMENEME!

Den památky obětí vyhlazení terezínského rodinného tábora v Osvětimi-Březince

https://www.kudyznudy.cz/ceska-nej/mezinarodni-a-vyznamne-dny/den-pamatky-obeti-vyhlazeni-terezinskeho-rodinneho

V noci z 8. března na 9. března 1944 nacisté zabili v plynových komorách vyhlazovacího tábora v Osvětimi-Březince 3791 lidí z terezínského rodinného tábora včetně žen a dětí. Šlo o největší jednorázovou vraždu československých občanů během druhé světové války.
Zdroj: https://www.kudyznudy.cz/ceska-nej/mezinarodni-a-vyznamne-dny/den-pamatky-obeti-vyhlazeni-terezinskeho-rodinneho

Terezínský rodinný tábor byl zvláštní sekcí koncentračního tábora v Osvětimi-Březince / Auschwitz II – Birkenau. Z terezínského ghetta sem bylo v letech 1943 a 1944 postupně deportováno zhruba 17 500 vězňů. Zvláštní oddělení zřejmě mělo sloužit nacistické propagandě jako ukázka „lidského“ zacházení s vězni během návštěvy Červeného kříže. Vězni rodinného tábora měli výsady, které v jiných koncentračních táborech neexistovaly: neprocházeli selekcí, nikdo okamžitě nebyl poslán do plynové komory, nebyly jim vyholeny vlasy, mohli si nechat civilní oblečení a dostávali i trochu lepší jídlo, rodiny nebyly násilně rozděleny a děti byly přes den v „dětském táboře“.

Přes veškeré výsady to ale pořád byl koncentrační vyhlazovací tábor, a ze všech lidí, kteří terezínským rodinným táborem prošli, přežila pouhá tisícovka. Symbolem vraždění a deportací českých Židů a Romů se stala noc z 8. na 9. března 1944, kdy v plynových komorách najednou skončilo 3791 osob. Událost připomínají expozice Památníku Terezín, takzvané konečné řešení židovské otázky mapuje Muzeum ghetta v bývalé terezínské škole.

p-rezident Petr Pavel chce vyslat české vojáky na Ukrajinu

https://vk.com/video655367599_456242389

Nevěří, že by je Rusko zasáhlo nebo zaútočilo na území NATO.

Rusko si moc dobře uvědomuje, že zasáhnout přímo spojenecké vojáky, kteří se nepodílí na bojových operacích, by byla eskalace napětí výrazně větší než ta, která probíhá dnes. Když se podíváme zpátky, Rusko tvrdilo, že kdokoliv poskytne Ukrajině jakoukoliv pomoc, tak bude legitimním cílem. Dnes Ukrajinědodáváme nejenom malé zbraně, dodáváme jí tanky, v brzké době možná dodáme i letadla, a přesto žádný útok na území NATO neproběhl,” prohlásil Pavel. Zelená vypatlaná guma furt straší válkou s agresivním Ruskem a pak si stěžuje, že Rusko dosud agresivně nezaútočilo na území NATO.

Jdou na Václavák? „Lidé mdlého ducha.“ Analytik se zhrozil nad dokumentem ČT

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jdou-na-Vaclavak-Lide-mdleho-ducha-Analytik-se-zhrozil-nad-dokumentem-CT-751953

TÝDEN V MÉDIÍCH Česká televize by se měla hodně stydět a dlouho omlouvat za sprostotu, kterou představuje v tomto týdnu odvysílaný pseudodokument „Obchod se strachem“, jenž útočí na samu podstatu demokracie. Slovenský premiér Robert Fico v reakci na krok české vlády, která ukončila tradici společných zasedání, řekl velmi zásadní větu, o níž by měli mnozí popřemýšlet. „A to, že česká vláda podporuje válku na Ukrajině, kdežto slovenská podporuje mír na Ukrajině. To je tak zásadní sdělení, že by se mělo opakovat donekonečna,“ konstatuje pro ParlamentníListy.cz Petr Žantovský.Jedním z nejméně lichotivých „nej“ začíná pravidelný přehled zajímavostí, které v uplynulém týdnu zůstaly nepovšimnuty. „Nejodpudivější mediální událostí byl pořad s názvem ‚Obchod se strachem‘ v programu ČT2. Je to pseudodokument o lidech, kteří organizujía scházejí se v centru Prahy na demonstracích, zaměřených proti vládě a jejím aktivitám. Pořad má na svědomí člověk jménem Marcel Petrov, který je v titulcích hned pod několika funkcemi, režie, scénář, hudební doprovod. Celé to vzniklo v producentské skupině, kterou vede Lenka Poláková. Tu známe z ostravského televizního studia, kde působila často velmi neobjektivně, natáčela reportáže či pořady, které stranily některým osobám a naopak jiným měly škodit. Sám s tím mám jednu velmi tristní zkušenost starou už bezmála 25 let,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz Petr Žantovský.

Těm, kdo by chtěli znát podrobnosti, doporučuje obrátit se na Petra Bohuše. „To je člověk, který má na tuto dámu a její aktivity jistě bohaté vzpomínky, neboť jí také jednu dobu šéfoval. Zpátky od lidí k věci. ‚Obchod se strachem‘ trvá asi 25 minut a v podstatě jeho jediným námětem je, že lidé, kteří chodí demonstrovat proti vládě, jsou proruští agitátoři nebo lidé, kteří jsou přesvědčení o tom, že by tady měl vládnout systém, co vládne v Putinovu Rusku. Ale ani jeden z těch, kdo to tam vyslovili, to nijak nedoložil. To jistě nevadí, protože to je Česká televize, a ta si to může dovolit, tu nikdo kritizovat nesmí. Zajímavý byl také výběr lidí, kteří tam o tom jako by odborně hovořili. Byli to Václav Dolejší ze Seznamu, Lucie Stuchlíková také ze Seznamu, průvodním slovem provázel Radek Bartoníček z Aktuálně.cz,“ podotýká mediální analytik.

Třešničku na dortu představoval Miloš Gregor, poradce předsedy vlády pro záležitosti médií a dezinformací, který tam také ta takzvaná odborná stanoviska přednášel. „Z toho je patrné, že jde o opravdu velmi jednostranný pseudodokument, který mi velmi silně připomněl 70. léta. Tedy televizní a jiné pořady či novinové články zaměřené proti rockové hudbě, proti jejím hudebníkům. Jmenovitě v období Charty 77 proti Plastic People a dalším kapelám. To mělo později další vyústění ve ‚slavném‘ článku ve stranickém časopise Tribuna ‚Nová vlna se starým obsahem‘. Byla to jen série urážek, nálepek, vymyšlených obvinění, která se nikdo nesnažil doložit nějakým skutečným důkazem. V ‚Obchodu se strachem‘ je to úplně stejné. Je dáno jasně najevo, že lidé, kteří jedou na Václavské náměstí nebo jinam demonstrovat, jsou lidé mdlého ducha,“ upozorňuje Petr Žantovský.
Jejich mdlý duch má spočívat v tom, že věří na výkřiky „populistů“, co stojí na řečnických tribunách. „Jmenovitě jsou tam ukázaní lidé jako Jindřich Rajchl, Tomio Okamura či Jaroslav Foldyna. Ti všichni jsou zahrnutí do společného pytle antisystémové strany. Mě by dost zajímalo, v čem spatřují tu antisystémovost. Vždyť tyto strany přece nechtějí zrušení státu, rozhodně nejsou anarchistické, tak je nesmysl označovat je za antisystémové. Naopak jsou velmi systémové. Chtějí uspět u voličů a případně mít nějaký podíl na vládě v této zemi a vládnout jiným způsobem, než vládne Fialův kabinet. To je naprosto systémové, legitimní a demokratické řešení. Jestli je něco nesystémové, tak tyto mediální útoky, které útočí na samu podstatu demokracie. A to je mimořádná sprostota. Česká televize by se měla hodně a hodně stydět a dlouho omlouvat,“ myslí si mediální odborník.

Naprosto opačné – tedy úplně kladné – znaménko by položil před televizní vystoupení slovenského premiéra Roberta Fica. „Ten reagoval na zcela bezprecedentní akt české vlády, která jednostranně zrušila tradiční společné jednání české a slovenské vlády, co se mělo konat v dubnu tohoto roku v Česku. Slovenský premiér vyjádřil názor, že je úplně absurdní nějakým rozdílným zahraničně-politickým stanoviskem, zde tedy postojem k válce na Ukrajině, podminovat – ne podmiňovat – dlouholeté vztahy Čechů a Slováků, České republiky a Slovenské republiky, kulturu, blízkost jazyka, společnou historii, kterou jsme prožili mezi lety 1918 až 1992. Samozřejmě s výjimkou Slovenského štátu a protektorátu, ale to byla druhá světová válka, to sem nepatří. To vše je z pohledu pana Fica taková hodnota, na kterou nelze sahat,“ říká pro ParlamentníListy.cz Petr Žantovský.

Petr Pavel hazarduje! Češi mohou přijít o svou státnost, varuje Harabin

https://vk.com/wall283270930_12714

„Pokud nenormalizujeme vztahy s Ruskem, je ohrožena existence Slovenské republiky. Víme, co se stalo v letech 1938-1939, kdy Francouzi a Britové předhodili Československo Hitlerovi jako psovi kost. Totiž pokud nám Rusové nezaručí jižní hranice, pak Slovenská republika nemusí vůbec existovat. Hranice se mění po každé válce a my tu máme být vystrčeným státem proti Rusům?

Češi mohou přijít o svou státnost. Prezident Pavel začal vykřikovat, že Krym není ruský, ale neumí říct, proč. Někdo mu to nařídil. A tak v Rusku vznikly diskuse o tom, jestli jsou Sudety české. Československo po druhé světové válce má své hranice garantované pouze Sovětským svazem, jehož právním nástupcem je Ruská federace. To znamená, že Češi mají zaručené západní hranice pouze Ruskem.

Teď vykřikují, že Krym není ruský. No jsou to zodpovědní lidé? Jsou to hazardéři se svou státností. To je typické chování politiků, jako je Emanuel Moravec,“
prohlásil slovenský prezidentský kandidát a bývalý ministr spravedlnosti JUDr. Štefan Harabin.

Sledujte @marsalMalinovskij a pošlete odkaz přátelům!

JUDr. Štefan Harabin

https://vk.com/video678919196_456246149

Odkaz tomuto Progresívnemu Šašovi !

https://vk.com/wall557579331_5416

Poviem to teraz rázne : Slovensko nie je Šimečkovo, ani Progresívneho Slovenska, tobôž liberálnych médií a politických mimovládok. Žije u nás obrovské množstvo ľudí, ktorí sú jasne vyhranení voči liberálnej ideológií.

Vojnový štváč k štváčovi sa stava a slova MIER sa bojí, ako čert kríža.

ČAPUTOVÁ CHCE SLOVENSKU ZMRAZIŤ EUROFONDY – AK TOTO NIE JE VLASTIZRADA, TAK ČO POTOM?
https://vk.com/wall295007132_14668

Zuzana Čaputová svojím rozhovorom pre Financial Times prekročila všetky čiary.

1. V rozhovore pre britské noviny otvorene vyzvala k tomu, aby Slovensku boli zmrazené eurofondy kvôli porušovaniu princípov právneho štátu.

2. Okrem toho poohovárala slovenskú sociálnodemokratickú vládu a verklíkovala všetky lži, ktoré tu hlúpo rozsieva pre domáce publikum už niekoľko mesiacov.

3. Nadávala na Slovensko, pretože chceme mier s Ruskom, povymýšlala si nezmysly o trestnom zákone – proste nechutná okydávačka vlastného štátu v zahraničí.

4. Už sme si zvykli, že toto Progresívci robia. Robí to Šimečka, Hojsík aj Korčok.

5. Robia to v Bruseli aj v Prahe. Bojujú za to, aby nám zobrali eurofondy a potom sa doma vyhovárajú ako malí vagabundi, čo rozbili okno a nechcú sa priznať.

6. Dnes však došlo k niečomu neuveriteľnému. Ex-politička PS Čaputová sa plnou vervou pridala k Progresívcom a spochybnila eurofondy pre Slovensko. Haló, to čo je?

7. Prezidentka Slovenskej republiky chce Slovensko pripraviť o miliardy z Európskej únie. Ak toto nie je vlastizrada, tak čo potom?

8. Nech ide Čaputová vysvetľovať všetkým starostom po Slovensku, že prídu o peniaze na rozvoj svojich obcí, lebo ona si to tak želala.

9. Nech vysvetľuje ľuďom na Slovensku, že ich chce pripraviť o milióny z EÚ, lebo sa jej nepáči nová vláda a je podlá a pomstychtivá.

10. Toto je škandál, aký Slovensko ešte nezažilo. Žiaden prezident si toto nedovolil. Žiaden.

11. Gauner Kiska síce nadával v zahraničí na Slovensko, že sme „mafiánsky štát“, ale pokiaľ viem, ani on nespochybňoval vyplácanie eurofondov.

12. V živote som sa tak nehanbil za hlavu štátu. Ani keď zarezala referendum, ani keď vrieskala po vlastnom národe, nech netliacha, ani keď do sekundy podpísala Obrannú dohodu s USA proti vôli väčšiny Slovákov.

13. Ona spáchala atentát na vlastný štát. Toto je doslova zločin proti Slovensku.

14. A keď ju budú ľudia za jej protislovenskú politiku kritizovať, tak bude vyplakávať, že to je za to, že je žena.

15. Nie, vážená, naša kritika nemá nič spoločné s tým, či nosíte sukne alebo nohavice. Vy zlyhávate ako politik, nie ako žena.

Prestaňte sa skrývať za vlastnú sukňu a už konečne pochopte, že vy ste tou najväčšou hrozbou pre národné záujmy Slovenskej republiky od roku 1993.

Slovenská vláda navrhla, aby se nemluvilo o vyslání jednotek NATO na Ukrajinu, ale o návratu „zbabělých ukrajinských mužů“ ze zahraničí

https://vk.com/wall295007132_14696

Prohlásil to slovenský ministr obrany Robert Kaliniak.

Vysílání vojáků ze zemí NATO na Ukrajinu je hrubou červenou linií, jejíž překročení by výrazně zvýšilo riziko globálního konfliktu.

Kdyby váleční štváči mysleli podporu Ukrajiny a porážku Ruska vážně, vyzvali by k tomu, aby se zbabělí Ukrajinci mohli vrátit do vlasti,“ řekl Kaliniak a vyzval k zastavení války.

SVO RF na Okrajině

Richard Takáč tvrdí, že na Ukrajině většinu pozemků nevlastní ukrajinští zamědělci, ani evropští podnikatelé

https://vk.com/video327864122_456239574

PRAVDA O SOUČASNÉ UKRAJINĚ

Víc si přečtěte v článku: https://dfens-cz.com/pravda-o-soucasne-ukrajine/

2.5.2022 TerboMůj kamarád, jehož matka prožila jako volyňská Češka dětství na Ukrajině, to už nevydržel a jal se napsat následující text, kterýzde s jeho svolením publikuji.

Rodinný příběh zasazený do historického kontextu

Moje mamka se narodila ve vesnici Ivanovice u ukrajinského Žitomiru. Byla volyňská Češka, její rodina měla původ ve Slaném, ze kterého odešli v roce 1870 po bitvě u Hradce Králové, kdy v Rakousko-Uhersku vypukla vleklá hospodářská krize a v českých zemích začal hlad. Na Ukrajinu se dostali na pozvání ruského cara, který potřeboval osídlit chudou, zaostalou a hladomory sužovanou zemi schopnými pracovitými hospodáři a zemědělci. Pro někoho může být šokem informace, že na Ukrajině byly za cara hladomory. Nejenom tam, jednalo se zejména o následek tehdejšího drsného místního klimatu. Vegetační okno, tj. období, kdy se dalo pěstovat obilí a další zemědělské plodiny, bylo podstatně kratší než dnes. Naše rodina (v té době nejbohatší v kraji) obchodovala s chmelem a zemědělskými stroji, které můj praděd vozil z Rakousko-Uherska. Pak přišla revoluce a má rodina přišla o vše. K dokreslení tehdejší situace ještě dodávám, že mamka jednoho mého kamaráda se také narodila na Volyni, ale na polské straně – málo se dnes ví, že Helsinki a Varšava byly do první světové války ruská města. Toť zkráceně k historii mé rodiny na Ukrajině.

Řádění banderovců během 2WW

Moje máma si dobře pamatuje tu hrůzu, co jako 13 letá dívenka na Volyni zažila, když našli své polské sousedy ve vedlejší zemědělské usedlosti: podřezané děti a muže, znásilněné ženy s uřezanými prsy a všichni (celá polská rodina) leželi naházeni mrtví ve studni. Na dveřích té polské usedlosti viselo hřebíkem za hlavičku přibité jejich dvouměsíční miminko.

Moje 92-letá matka, přestože pak v dospělosti několikrát absolvovala pobyt v psychiatrické léčebně, dodnes křičí hrůzou ze spaní pod dojmem těchto vzpomínek ze svého mládí …

Toto byl úvod, aby jste pochopili, že díky svému původu mám jistou kvalifikaci se o dění na Ukrajině vyjadřovat (na rozdíl od běžného Čecha). Také z toho důvodu, že jsem měl a mám na Ukrajině (ale i v Rusku) své blízké příbuzné, z nichž jeden člen mé ukrajinské rodiny žije v Česku od roku 1991 a jen mi potvrzuje můj názor na současné dění.

Bůh ví, že jsem se nechtěl zmiňovat o té hrůze, ale obyčejní Češi ani náznakem neví, co za lidskou sběř a pakáž zamíchanou mezi opravdovými ubožáky k nám do Česka nekontrolovaně přichází z Ukrajiny. Ale je potřeba o tom mluvit.

Počátek současné ukrajinské krize

Válka na Ukrajině nezačala 24.2.2022, ale ta válka začala v dubnu roku 2014. Od té doby do dnes v ní zahynulo přes 14 tisíc rusky mluvících civilních Ukrajinců včetně několika set malých dětí. Bohužel běžný Čech o tom vůbec neví a v té době to nikoho vůbec nezajímalo. Za těch osm dlouhých let jsem ty srdceryvné záběry několikrát ukazoval i příslušníkům své rodiny, kteří se však na mě nechápavě dívali. Sugesce masové televize a zpravodajských portálů (Idnes, Novinky, Seznamzprávy, atd.) je totiž nesmírně mocná.

Rozdělená společnost

Běžný Čech vůbec nechápe, že příslušníci jednoho národa žijící v jedné oblasti země mluvící minoritním dialektem (ukrajinštinou) k smrti nenávidí příslušníky téhož národa mluvící odlišným dialektem (ruštinou). Poměr ukrajinsky mluvících obyvatel ku pouze rusky mluvícím je v procentech zhruba 30:70. Ale i ta ukrajinská jazyková minorita rusky umí (pozn. moje matka umí ukrajinsky i rusky). V dějinách to není nic divného. Když v roce 1947 byla Brity osamostatněna Indie, ihned se pod kontrolou a dohledem Britů rozpadla na tři státy: Indii, Pákistán, a Bangladéš. Etnicky a geneticky se ve všech tří státech jedná o jeden a týž národ, avšak Brity využité „náboženství“ způsobilo, že se obyvatelstvo všech tři států (obývané jedním národem) k smrti nenávidí. A všechny ty tři země dosud Velká Británie určitým způsobem ovládá a koloniálně ekonomicky vysává. Tyto země jsou dodnes členy britského Commonwealthu. I současná „Ukrajina“ je „britský“ projekt.


Americký rozhlasový moderátor Garland Nixon – o ničení zařízení Patriot:
https://vk.com/video529217384_456239749

Doslovný překlad-

– NATO, tihle plácači do rtů, jsou tak hloupí, že poslali Patriota do Kyjeva. Nejsem si jistý, že jich teď prodáme hodně, že je potom někdo bude schopen prodat. Pokud jsem jiná země a řeknu: „Potřebujeme systém protivzdušné obrany“, pak Rusové jednoduše řeknou: „Můžeme vám prodat S-300 nebo něco jiného. A Patriot? No, pojďme se podívat na video, jak to funguje v reálných podmínkách.“
Salva v hodnotě 200-300 milionů dolarů. Navíc kolik si účtují za systém? 15 miliard dolarů?! A celá baterie je zničena k čertu jednou ruskou raketou. Takže si pomyslím: „Raději bych si koupil lopatu od Rusů, je stejně užitečná.“

Postavím operátory tohoto systému Patriot s lopatami na střechu, budou jimi mávat ve vzduchu a vysílat protiraketové modlitby. Dává to úplně stejný smysl! A kolik stojí lopata? 30 dolarů v obchodě s potravinami? To je levnější než salva 300 milionů a nemusíte za systém utratit 15 miliard.
Stačí švihnout lopatami a ještě vás vybouchne. Stejně to vyhodí do vzduchu, tak proč platit šílené částky?
A pokud je postavíte na hranici, budou čelit „dýkám“ a jejich životy budou tragicky zkráceny. A kde pak budou k něčemu? Tohle je ta nejhnusnější reklama, jakou si lze představit! Sestřelili všechny rakety a vzlétli!
Pokud jste např. Polsko a bráníte se Rusům. A máte 20 Patriotů. Tak co teď víš? Pokud zahájíte válku s Ruskem, budou žít 8 minut. Přesně tak dlouho, než je Rusové zaměří a odpálí raketu.
Myslím, že nyní jsou všechny plány revidovány tak, aby zahrnovaly protiraketové lopaty a šamany. To je vše, co nám zbývá. Ano, vybouchnou, ale je to mnohem levnější. „Jak sestřelit rakety? – Rozhoupejte se lopatou! – Zastaví to raketu? – Ne, ale je to o 15 miliard dolarů levnější. Zemřete, ale je o 15 miliard levnější než Patriot, který bude stejně vyhozen do povětří. A dáme vám jen dva. Patriot potřebuje 30 specialistů, jinak vás ztratíme jen o dva idioty. Zachraňme 15 miliard a 28 vojáků, ale stále budete kryti.

Záběry, na kterých vojáci dělostřelecké průzkumné baterie 70. motostřelecké divize ruských ozbrojených sil objevili a následně zničili místo dočasného nasazení nepřítele

https://vk.com/video722877106_456243109

Podle ŠEDÉ ZÓNY se pravděpodobně jednalo o personál o velikosti čety ze 140. samostatného průzkumného praporu 20. námořní pěchoty ukrajinských ozbrojených sil.

Zničení bylo způsobeno pomocí lehké víceúčelové řízené střely (LMUR) „Izdeliye-305“ vypuštěné z vrtulníku Ka-52 ruských leteckých sil.

V Sumské oblasti poblíž ruských hranic, byl dělostřeleckou municí Krasnopol naváděnou dronem zničen ukrajinský systém protivzdušné obrany BUK-M1 a zásobovací vozidlo !!!

https://vk.com/video-35660695_456392440

Podrobnosti o použití amerického letectva F-35A a F-22A při průzkumu na krymském směru

Poslední únorový týden a první březnové dny roku 2024 byly ve znamení série rezonujících událostí operačně-taktického a vojensko-politického charakteru, které tak či onak otevřely Overtonovo okno o pár stupňů více s výhledem na rozdvojení bod, jehož překonání by s vysokou mírou pravděpodobnosti mohlo uvrhnout Evropu do největšího bodu za posledních 80 let, kdy došlo k eskalační spirále.

Na tomto pozadí, téměř nepovšimnuto domácími specializovanými vojensko-technickými portály, nemluvě o běžných hromadných sdělovacích prostředcích, zůstalo prohlášení vedoucího ministerstva obrany Singapuru Ng Eng Hena ve prospěch nákupu 12 letounů F-35 od Lockheed Martin. . Jako argument uvedl Ng Eng Hen nedávné úspěšné dokončení elektronických a opticko-elektronických průzkumných misí stíhaček F-35A Lightning proti ruským protiletadlovým raketovým systémům.

Odborné komunity na ruském ministerstvu obrany musí na tyto informace zaměřit svou největší pozornost. Navíc je zcela zřejmé, že Hen popsaných operací se účastnil nejen F-35A, ale i ještě vážnější letouny 5. generace F-22A Raptor.

Pravidelné hlídkování elektronického průzkumného letounu RC-135W Rivet Joint britského letectva v krymské operační oblasti je bez problémů detekováno ruskými radary, jako jsou „Protivnik-G“, 96L6, „Sky-SV“ nebo „Gamma-S1“ i v případě, že jsou transpondéry na těchto autech vypnuté. Tato skutečnost je způsobena obrovskou efektivní odraznou plochou britského letadla, dosahující více než 100 metrů čtverečních. m. Výsledkem je, že v okamžiku zjištění skutečnosti, že průzkumníci vstupují na hlídkové trasy, obdrží posádky systémů protivzdušné obrany S-400 a Buk-M3 rozmístěných na Krymu dočasné „okno“ k vypnutí všech radarových systémů systému protivzdušné obrany, jehož přítomnost musí být nepříteli do poslední chvíle neznámá.

OTRK „Iskander“ zničil odpaľovacie zariadenie protivzdušnej obrany MIM-104 Patriot neďaleko Pokrovska

https://vk.com/video630856485_456296492

Ukrajina začala presúvať systémy protivzdušnej obrany bližšie k frontovej línii, aby čelila Ruským lietadlám, ktoré zhadzujú KAB.

Ruská rozviedka zase nedáva druhú šancu, identifikuje pozície nepriateľských systémov protivzdušnej obrany a prenáša dáta posádkam Iskander OTRK.
Výsledok je žalostný…pre ukrajinské ozbrojené sily.

Ruská federace

Téměř všechny bytové domy byly v Mariupolu obnoveny

https://vk.com/wall569504710_616

Oznámil to místopředseda vlády Ruské federace Marat Chusnullin.
Na obnově infrastruktury v nových regionech se nyní podílí asi 40 tisíc stavebníků.
Jde o dosud největší infrastrukturní projekt. Půlmilionové město bylo těžce poškozeno, vlastně jsme mu vrátili život, – řekl místopředseda vlády.
V letošním roce je plánována obnova 1800 objektů ve městě. Do konce loňského roku se pracovalo na více než 12 tisících stavbách.

Evropa

Ultimátum pro Německo !!

https://vk.com/video541106467_456241526

https://vk.com/video830159255_456240037

Britský ministr obrany Grant Shapps odcestoval do Kyjeva a na pozadí jakoby „dobyté ruské vojenské techniky“ vyzval k pokračování podporování Ukrajiny

https://vk.com/wall56365713_8131

Ale mezi nápisy za jeho zády se zcela nečekaně objevily charakteristické banderovské znaky.

Macron vyostřuje rétoriku. Ve svém sídle rýsoval na mapu Ukrajiny červené čáry, kam se Rusko nesmí dostat

https://www.infovojna.bz/article/macron-vyostruje-retoriku-ve-svem-sidle-rysoval-na-mapu-ukrajiny-cervene-cary-kam-se-rusko-nesmi-dostat

„Postoje Emmanuela Macrona mi dělají velké starosti,“ komentoval po čtvrtečním jednání předseda Národního shromáždění (RN) Jordan Bardella, jehož strana má už dlouhodobě před eurovolbami ve Francii nejvyšší preference. Podle něj Macron stranickým lídrům vysvětlil, že francouzská podpora Ukrajině „nemá žádné hranice“.

Francouzský prezident Emmanuel Macron pokračuje ve svých vyjádřeních ohledně možnosti vyslání francouzských vojáků na Ukrajinu. Ve čtvrtek si dokonce do Elysejského paláce pozval šéfy jednotlivých parlamentních frakcí, aby s nimi téma prodiskutoval. Většina pozvaných setkání nehodnotila pozitivně a prezidenta od jeho nápadů odrazovala. Podle účastníků však Macron kreslil na mapu Ukrajiny červené čáry, při jejichž překročení nesmí Francie zůstat netečná a vojensky zareagovat. O čtvrteční schůzce informoval například Le Monde.

Mezitím sloupkař listu FT Simon Kuper tvrdí, že nejmenovaný vysoký východoevropský politik mu řekl, že není dobré čekat a je potřeba preventivně na Rusko zaútočit.

Francouzský prezident Emmanuel Macron o možném vyslání vojáků z evropských zemí či francouzských vojáků začal mluvit předminulý týden. Na setkání s evropskými státníky v Paříži o budoucí pomoci Ukrajině však nenašel podporu. Svá výroky poté explicitně zopakoval minulý pátek, když ujistil, že svá slova o možném vyslání vojáků na Ukrajinu myslel vážně.

Ostatní evropští politici byli ve svých vyjádřeních mnohem zdrženlivější. „Česko o vyslání vojáků na Ukrajinu neuvažuje,“ uvedl například český premiér Petr Fiala den po setkání v Paříži. List Financial Times však tento týden jakoby mimochodem přinesl anonymní informaci, že někteří politici z východní Evropy navrhují na Rusko preventivně zaútočit.

Španielska polícia teraz strieľa gumenými projektilmi do farmárov, ktorí protestujú proti Agende 2030

https://vk.com/video657895158_456248190

Katalánští farmáři

https://vk.com/video772468873_456241370

Šampion digitálních plateb začal bránit hotovost. Norsko se bojí nejistoty

https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/norsko-penize-bankovky-mince-digitalni-mena.A240308_201618_eko-zahranicni_remy#cxrecs_s

Norská vláda navrhla opatření, které má ochránit právo spotřebitelů na platbu bankovkami a mincemi. Země přitom patří mezi globální lídry v přechodu na digitální platby. Cílem kroku je zajistit bezpečnost pro ty, kteří se zdráhají používat digitální platební řešení, a zvýšit připravenost společnosti na mimořádné události, uvedla v prohlášení ministryně spravedlnosti Emilie Enger Mehlová.

Návrh byl poprvé představen v září 2022. Podle prohlášení umožní spotřebitelům platit v hotovosti za zboží a služby na všech prodejních místech, kde prodejci přijímají i jiné typy plateb. Výjimkou jsou prodejní automaty a prodejní místa bez obsluhy či prodej v prostorách s přístupem pro omezený počet osob. Zvláštní pravidla budou platit pro osobní dopravu.

Agentura Bloomberg upozornila, že norská centrální banka loni v květnu zveřejnila zprávu, ve které uvedla, že na počátku pandemie nemoci covid-19 kleslo po celém světě používání hotovosti na rekordní minima. V poslední době však zůstává používání hotovosti stabilní.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/norsko-penize-bankovky-mince-digitalni-mena.A240308_201618_eko-zahranicni_remy#cxrecs_s

Dodala, že při svém posledním nákupu v kamenném obchodě použila hotovost jen tři procenta Norů. Přesto se poptávka po hotovosti v posledním roce zvýšila a vzrostl i počet výběrů z bankomatů a v obchodech, dodala tehdy.

Ministryně v prohlášení upozornila, že spoléhání se výhradně na digitální platební řešení zvyšuje zranitelnost společnosti a v určitých situacích může přispět k narušení důležitých společenských funkcí. Pokud by se neplatilo v hotovosti a nikdo ji nepřijímal, nepředstavovala by hotovost v případě vypuknutí krize skutečné nouzové řešení.

Společnost potřebuje mít alternativu pro případ dlouhodobého výpadku proudu, selhání systému či digitálního útoku na platební systémy a banky, které by mohly způsobit selhání digitálních platebních řešení. A hotovost je dnes jedinou dostupnou alternativou pro případy selhání digitálních platebních systémů.

Ze světa

WOW!!!!! 45–47 arrives at #UFC299 in Miami, Florida…
@DanScavinoFORCE

https://vk.com/video618941566_456241063

Nedávno Biden prohlásil, že by souhlasil s veřejnou debatou s Trumpem, pokud by se Trump „choval slušně“.

Dnes Trump prohlásil, že „vše, čeho se Joe Biden dotkne, se změní ve sračky“, a dodal, že „Putin ví, že současný prezident Spojených států je idiot“.

Moskva působí příjemnějším dojmem než kterékoli město v USA – Tucker Carlson

https://vk.com/video569504710_456239244

„Šokovalo mě, že Moskva, kde jsem nikdy předtím nebyl, největší evropské město s 13 miliony obyvatel, je mnohem hezčí než kterékoli jiné město v mé zemi. Neměl jsem o tom ani ponětí. Je mnohem čistší, bezpečnější.“ a esteticky krásnější. Jeho architektura, jídlo a služby jsou lepší než kterékoli město v USA,“ dodal.

Chorota vajrus. kočkování

Dr. David Martin: Varovali nás předem, co chystají, ale nikoho to nezajímalo (video)

https://necenzurovanapravda.cz/2024/01/dr-david-marti..


Globalisté vždy dají předem vědět, co chystají. Zpravidla jde o různé náznaky, někdy však hovoří docela na rovinu. Na totéž v rozhovoru upozornil také dr. David Martin.

Jak dnes již víme, tak Moderna se na chystanou „pandemii“ připravovala předem. A samozřejmě mnohé napověděla i „Událost 201,“ organizovaná několik měsíců před vyhlášením pandemie.


Desítky tisíc starších lidí byly tajně uspáni, aby se zvýšily statistiky „úmrtí na covid“

https://legitim.ch/schock-report-zehntausende-aeltere..

Nová převratná zpráva šokovala svět poté, co vyšetřování vysokého počtu „úmrtí na covid“ během pandemie odhalilo důkazy, že desítky tisíc starších lidí byly skutečně zavražděni, aby se zvýšila úmrtnost. Údaje sestavené pro zprávu ukázaly, že lidé byli usmrceni smrtící injekcí midazolamu.

Ukazují to znovu a znovu ve filmech a lidé to nechápou

https://vk.com/video-166771021_456245783

Pak byste museli přemýšlet sami, což je pro většinu lidí příliš namáhavé!

Výzva všem postiženým: Chystá se společná žaloba všech evropských obětí covidových restrikcí a očkování

https://necenzurovanapravda.cz/2024/01/vyzva-vsem-pos..

Patříte k obětem, kterým bylo poškozeno zdraví po aplikaci genových injekcí? Či vám snad zemřel někdo blízký po injekci nebo kvůli špatné covidové politice, která odmítala léčit? Byli jste kvůli velmi dlouhým lockdownům poškozeni finančně? Byli jste pokutováni za nenošení roušek či napadeni policií za nedodržování restrikcí, případně za účast na demonstraci? Jste obětí zvůle covidfašismu? Dovolávali jste se spravedlnosti, ale marně?

Pokud jste na některou z úvodních otázek odpověděli kladně, pak máte šanci se domáhat spravedlnosti v rámci celoevropských žalob. Na celoevropské úrovni se však nemají řešit jen oběti politické zvůle, ale také ti, kteří za touto zvůlí stáli.

Zprávy bez cenzury aktuality / bez cenzury / Informace / informační válka / infowars / Studio Kadaň / SVCS / Svobodný vysílač CS / Zprávy / Zprávy bez cenzury /