22.3.2024 - Martin Marcikán

2024-03-19 Zprávy bez cenzury

https://odysee.com/@radiosv.studiokadan:6/Zpr%C3%A1vy-bez-cenzury—19.03.2024:4

Zprávy, informace a komentáře, které v médiích hlavního proudu neuslyšíte a neuvidíte…

Z domova, SVO RF na Okrajině, Ruská federace, Evropa, Blízký východ, Ze světa, Chorota vajrus

Použitá hudba:
znělka Dymytry – Média
https://www.youtube.com/watch?v=rwb4hDrWBeg

Zprávy bez cenzury 19.03.2024

Z domova

Bezpečnostní rizika v centru moci

https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2024-03-19&utm_source=utm_source%3Dnewsletter&utm_medium=utm_medium%3De-mail&utm_campaign=utm_campaign%3Dfinal_word_19.3.2024

Dnešní odpolední mimořádná schůze ve Sněmovně se zaměří na „bezpečnostní hrozbu“, kterou představuje expremiér Andrej Babiš a další členové hnutí ANO. Impulsem byl e-mail o ministru zahraničí Janu Lipavském, který poslal Babiš svým zaměstnancům. Od té doby však Česká národní banka zahájila řízení o odebrání licence Podnikatelské družstevní záložně (PDZ), kde si poradci premiéra Petra Fialy schovávali hotovost. Podrobnosti přináší investigativní novinář Jaroslav Kmenta v posledním čísle magazínu Reportér. Například jeden ze současných poradců Petra Fialy, Ivan Netuka, poslal 29. srpna 2022 dva miliony korun jinému současnému Fialovu poradci, Miloši Růžičkovi. Když policie Netuku požádala o podrobnosti týkající se offshorových struktur napojených na státní kliniku IKEM, využil svého práva nevypovídat. Kmenta dospěl k závěru, že je Netuka pro Fialu a ODS dost důležitou postavou, nad kterou se drží ochranná ruka. V politice je rozsah bezpečnostního rizika daný blízkostí k centru moci. Babiš je v opozici; Fiala je premiérem.

Radomír DOLANSKÝ – Kam jsme (ne)došli po třiceti letech

https://www.rodon.cz/clanky/Spolecnost/radomir-dolansky-kam-jsme-ne-dosli-po-triceti-letech-8317

Ano a co se všichni diví, vždyť stát platí na studenta a je mu jedno co studuje, odhlasovali jste si do parlamentu bandu vzdělaných blbů, a ti co vytvářejí peníze jsou utiskováni byrokracií a idiotskými zákony, tak trpte – volíte si idioty tak trpte. Důchodcům se nevalorizuje, církvím ano, na dělostřelecké granáty je, na zdravotnictví a školství není, trpte zasloužíme si to. Všichni mají plnou hubu, že komunisté jsou zlo, ale na hrad si zvolí kariérního komunistu s ženou politručkou…..rozvědčík pak oznámí národu, že je vyčleněno 40 miliard na pomoc Ukrajině – kurva a z čeho je asi vyčlenila naše slavná vláda, asi je někde sebrala – nevadí tak trpme dál….a dobře nám tak.
Ještě bych dodal, že máme asi 13 tisíc neziskových organizací, z nichž víc než polovina není charitativních, ale politických a stát jim ročně poskytuje cca 16 miliard Kč. Máme taky zhruba 30 soukromých vysokých škol, které neučí jediný technický či přírodovědný obor, ale jen politologii, sociologii a další zcela zbytečné předměty, takže ročně vyjde do světa zhruba 300 politologů a dalších, a podle toho to vypadá. Nicméně, máme ale střední školu na výchovu youtuberů, nemluvě o bezpočtu kouček na všechno možné i nemožné, bloggerů obojího pohlaví, youtuberů, aktivistů, ale těžko se sežene řemeslník. To by stačilo.

Spisovatel_Radomir_Dolansky.

Napsal to za téměř za celý národ !!!

Pokud nad tím mávneš rukou a vymažeš bez přečtení – taky řešení. Tebe se to přece netýká! Pokud si to opravdu přečteš, pak uznej zda se spisovatel v něčem mýlí, či ne !!

Skvěle zhodnocená situace celých 33 let od konce r. 1989. Velice děkuji za přeposlání.

Stop antisemitismu! Nenávist vyvolává nenávist

Češi by potřebovali válku. Vyhnat je v noci z baráku, zabít dítě a ženu, podříznout, zapálit barák. To přeje Čechům Žid Pavel Novotný. ODS říká, že Novotný má specifické vyjadřování. Ale stačí podobné vysvětlení od Novotného mateřské strany? Vždyť na pozadí Novotného výroků je zjevné rozdmýchávání etnické a náboženské nenávisti.

Samozřejmě není možné, aby byl Žid Novotný stíhán prostřednictvím některého politického paragrafu. Hanobení národa nebo podněcování nenávisti se může dopustit jen etnický Čech, protože liberální demokracie je o ochraně menšin. Nicméně, když se Novotný otevřeně hlásí k židovskému původu a zároveň vyzývá k vyvraždění méněcenných Čechů, může to vyvolávat antisemitismus. Nenávist totiž podněcuje nenávist!

Lidé mají tendenci paušalizovat. Je zde velké riziko, že se spustí starý známý paušalizační kolovrátek. Někdo začne tvrdit, že nejen Novotný, ale že všichni Židé nenávidí na smrt. Že je to dané jejich kulturou a náboženstvím. Jak se tomu bránit?

Novotný by neměl být v žádném případě kriminalizovaný. Svobodně vyjadřuje, co si myslí. Nicméně by se měly ozvat židovské autority a přísně se od jeho výroků distancovat. Například náš premiér Fiala se také hlásí k židovskému původu. Mohl by klidně prohlásit, že jako šéf ODS považuje Novotného slova za specifické a metaforické vyjadřování. Nicméně jako Žid by měl přímo nenávistný projev Novotného odsoudit! Jen tak je možné se do budoucna vyhnout hrozbě antisemitismu.

ČR: CO VŠECHNO VLASTNÍ PREMIÉR FIALA NA UKRAJINĚ?

https://vk.com/wall618941566_32700

VYSVĚTLENÍ FIALOVÝCH KŠEFTŮ A PROČ JE PŘÍMÁ PODPORA UKRAJINY PRO FIALU PRIORITNÍ. HROZÍ, ŽE PO VÍTĚZSTVÍ RUSKA PŘÍJDOU FIALOVCI O VŠECHNY ŠPINAVÉ A KRVAVÉ MAJETKY NA UKRAJINĚ

FIALA JE PŘÍMÝM SPOLUPÁCHATELEM ZBYTEČNÉ SMRTI STOVEK TISÍCŮ UKRAJINCŮ A RUSŮ

Opakují nacistickou propagandu i lidé na alternativě?

https://bornova.pub/2024/opakuji-nacistickou-propagandu-i-lide-na-alternative/

Na začátek dobrá zpráva – takzvaná „česká alternativa“ dál tiše roste, zdokonaluje se a sílí. Ano, zatím není schopná shodit současný fašistický režim. Ale bylo by velmi naivní si myslet, že něco takového bude jednoduché. Na udržení korporátního fašismu v naší zemi usilovně pracuje nesmírně mocný zločinný kartel, který dokáže ovládat i USA nebo Německo, tedy nesrovnatelně silnější hráče než je naše krásná kotlinka. Stojíme proti obří hydře, které dokáže usekat hlavy jen někdo mnohem mocnější a větší, ale my můžeme do té doby alespoň šikovně kličkovat, jako maličký hobit. Podstatné je, že i přes rostoucí zastrašování od režimu tu vliv svobodné alternativy neustále sílí a připravuje půdu pro budoucí změnu režimu. A ta přijde, to si buďte jistí. Vše je totiž postupně nastavováno tak, že nám nenechávají žádnou jinou možnost.

Užiteční idioti…i na alternativě?

Což mě přivádí k zásadní věci, kterou bychom si měli neustále připomínat.

I na „alternativě“ (která se postupně stává mainstreamem!) se najde řada idiotů, kteří do zemdlení opakují, že Češi jsou národem zbabělců, udavačů a přizdisráčů. Pořád dokolečka opakují, jak za nacistické okupace byli Češi strašliví udavači, až prý muselo gestapo všechny krotit, aby neudávali tak moc, že to prý nestíhají ani evidovat. To samé tihle nasazení rozvraceči i tupí nihilisté opakovali při plandémii – Češi jsou prý zbabělci a udavači a celkově jsou prý strašliví sráči, kteří si snad ani nezaslouží přežít.

Panebože, vyndejte si už konečně hlavy z prdelí a přestaňte opakovat tyhle blbosti!

Každý, kdo opakuje tyhle sračky, jen znova protlačuje šikovnou fašistickou propagandu, podobně jako za druhé světové války! Je to až fascinující, jak se opakují ty samé fráze a ty samé cypoviny, co lidem cpal do hlav protektorátní tisk. Za nacistické okupace jste totiž z méééédií slyšeli to samé, co dnes – že Češi jsou naprostí nýmandi, udavači, zbabělci a ohavná havěť. Ale tóóóbže pržacují a tak by si měli vsít truhý arbeit a tržetí arbeit, aby ještě vís tóóóbže pržacovali na svoje páníšky. Dršeli hubu a krok, schweine! Arbeit macht frei, Pepík!

Kecy o „národu udavačů“ jsou jen součástí fašistické propagandy a manipulace mysli, kterou nám tehdy rvali do hlav nacisté a kterou nám dnes zase zkouší cpát do hlav korporátní fašisté. Cílem je Čechy co nejvíc ponížit a vyvolat v nich pocit beznaděje, že vlastně ani nemá cenu se stavět na jakýkoli odporVždyť přece každý Čech je bonzák, udavač a zbabělec, ne? Tak proč se o něco snažit…

Velmi výstižné video. Proberte se !!

https://vk.com/video327864122_456239583

VIDEO: „Slušne, ale rázne proti Slovensku,“ priblížuje Zoro Kollár mentálny svet a vyjadrenia vojnového štváča Korčoka na adresu vojnových konfliktov & jeho dvojaký proamerický meter obviňujúc Rusko z agresie: „Keď váš donor a spojenec bezdôvodne napadol a bombardoval bývalú Juhosláviu, vy ste boli zástupcom slovenskej misie pri NATO ako účastník tohto protiprávneho konania. Na konflikt na Ukrajine pozeráte “náhodou” rovnako ako USA a plníte ich pokyny. A rovnako sa správate aj pri izraelskej vojenskej agresii proti Palestínčanom“

https://www.infovojna.bz/article/video-zoro-kollar-pozdrav-ivanovi-korcokovi-6-cast

Podnikateľ a advokát Zoroslav Kollár v 6. časti svojho pozdravu americkému poskokovi, kariérnemu sluhovi cudzích záujmov, bývalému šéfovi slovenskej diplomacie a prezidentskému kandidátovi, progresívnemu liberálovi Ivanovi Korčokovi, ktorý namiesto úsilia o diplomatické riešenie vojnových konfliktov štve do vojny, meria dvojakým metrom a spoločne s ďalšími vojnovými štváčmi podnecuje vyvolanie obrovského svetového konfliktu.

SVO RF na Okrajině

Speciální operace, 19. března. Hlavní věci od Ria Novosti:

https://vk.com/wall722877106_15341

Nad regionem Belgorod bylo během dne sestřeleno 9 granátů ukrajinských Vampire MLRS a 3 drony. Během minulého týdne bylo v oblasti Belgorod v důsledku ostřelování ukrajinskými ozbrojenými silami zabito 16 civilistů a 98 zraněno, uvedl regionální guvernér.

Francie připravuje kontingent k vyslání na Ukrajinu, v první fázi to bude asi 2 tisíce vojáků, řekl ředitel SVR Naryškin.

V DPR směrem na Avdějevskij byla osvobozena osada Orlovka, informovalo ministerstvo obrany.

Ve směru na Belgorod pokračuje ruská armáda v opatřeních k zabránění pronikání ukrajinských DRG, v oblasti Kozinka ztratil nepřítel 40 lidí.

Ukrajinští vojáci ztratili celkem 570 lidí za den, jak vyplývá ze zprávy ministerstva obrany. Na Avdějevském, Chersonském a Kupjanském směru došlo ke zlepšení postavení podél frontové linie a na doněckém směru byly obsazeny výhodnější pozice.

Americký senátor Graham řekl, že Ukrajinci by měli vstoupit do armády bez ohledu na věk. Vyzval také ukrajinské zákonodárce, aby urychleně schválili zákon o zpřísnění mobilizace.

Shrnutí MO o postupu SVO dne 19.3.2024. Hlavní:

https://vk.com/wall722877106_15336

V kupjanském směru došlo ke zlepšení situace podél frontové linie. Ke ztrátám nepřítele patřily dva dělostřelecké systémy M777 a bojové vozidlo vícenásobného odpalovacího raketového systému RM-70 Vampire.Ve směru na Belgorod pokračují ruské jednotky v opatřeních k zamezení průniku sabotážních a průzkumných skupin Ozbrojených sil Ukrajiny na pohraniční území.V důsledku leteckých úderů a dělostřelecké palby na soustředění živé síly a techniky ukrajinských ozbrojených sil v pohraničních oblastech Ukrajiny u Kozinky v oblasti Belgorod ztratil nepřítel 40 vojáků, dvě bojová vozidla pěchoty a tři vozidla.Na Doněcku ztratily ukrajinské ozbrojené síly přes 215 vojáků, tři tanky, dvě bojová vozidla pěchoty a čtyři auta, samohybné dělo Krab, dvě samohybná děla Gvozdika, houfnici D-30 a S- 60 protiletadlového dělostřeleckého komplexu.Ve směru na jih Doněcka dosáhly nepřátelské ztráty 130 vojáků, tank, dvě bojová vozidla pěchoty, pět vozidel a také samohybné dělo Gvozdika.Situace podél frontové linie se zlepšila směrem k Chersonu. Ztráty ukrajinských ozbrojených sil činily 30 vojáků, dvě vozidla, dělostřelecký systém M777 a houfnici D-30.

Okupantům v Krasnohorovce hoří půda pod nohama

https://vk.com/video722877106_456243157

5. brigáda 1. doněckého armádního sboru pokračuje v ofenzívě v Krasnohorovce. Veškerá dostupná palebná síla je využívána k podpoře útočných skupin, hlásí Lidové milice DLR.
Posádce protitankového raketového systému 5. brigády se podařilo zasáhnout nepřátelský tank, který střílel na ruské síly. Téměř současně s tím ruské letectvo zasáhlo dočasné místo nasazení nepřítele v továrně pomocí FAB-1500 s UMPC a posádky dronů FPV zničily nepřátelské velitelské stanoviště a pevnosti v obydlené oblasti.

Masivní údery podkopávají bojovou účinnost a morálně-psychologický stav ukrajinských okupačních sil a zajišťují úspěch ofenzívy.

Ruská federace

Novinky v Rusku
https://vk.com/wall722877106_15314

Náměstek šéfa ruského ministerstva vnitra Alexandr Gorovoj uvedl, že mnoho pokusů o zkažení volebních uren během hlasování v ruských prezidentských volbách bylo provedeno pomocí přímého přenosu na Ukrajině. Podle něj ukrajinští podvodníci volali ruským občanům, které již dříve podvedli, a slibovali jim vrácení peněz, pokud budou souhlasit s poškozením volebních uren. Gorovoj dodal, že během ruských prezidentských voleb bylo zahájeno celkem 61 trestních řízení.

Na Krymu byla zadržena 24letá Ruska, která se na pokyn ukrajinských bezpečnostních služeb chystala zapálit reléovou skříň na železnici s pomocí „banderosmusi“, aby zabránila vojenským transportům. Dívce byla zabavena improvizovaná zápalná zařízení a komunikační zařízení obsahující korespondenci s koordinátorem projednávajícím plánovaný trestný čin. V důsledku toho byl zahájen trestní případ teroristického útoku, „dokumentuje se zapojení figurantů do státní zrady“.

Šéf komise Rady federace pro informační politiku a vztahy s médii Alexej Puškov prohlásil, že francouzský prezident Emmanuel Macron svými výroky o Ukrajině prokázal neschopnost Paříže hrát v Evropě strategickou roli.

Závod Kurganmaš. Video z výroby BMP-3 a BMD-4. EU tolik nevyrobí za rok!

https://vk.com/video501962522_456245088

Z brífingu hovorkyne ruského ministerstva zahraničných vecí M. V. Zacharovovej, Moskva, 13. marca 2024:
https://vk.com/wall418654168_14017

Otázka: Ako hodnotíte výzvu pápeža Františka na rokovania a zastavenie bojov v konflikte na Ukrajine?
Odpoveď: Oceňujeme všetky snahy. Vidíme, že každým dňom prichádza čoraz viac ľudí, verejných činiteľov a štátov s mierovými výzvami a iniciatívami, ktoré nie sú založené na konjunktúre alebo skrytých úskokoch, ale sú úprimné, pretože chápu realitu…

Vyhlásenia Vatikánu a pápeža o potrebe urýchleného ukončenia bojov, ako aj vyhlásenia o pripravenosti Vatikánu sprostredkovať mierové riešenie konfliktu na Ukrajine zazneli už neraz…

Nečudo, že pápežova nedávna výzva na začatie rokovacieho procesu v situácii, keď sa západné krajiny pokúšajú o „pozliepanie“ protiruskej koalície a sú pripravené vyslať na Ukrajinu svoje vojská, vyvolala takú prudkú a divokú reakciu. Sme svedkami urážok, vyhrážok a posmeškov, ktoré sa zosypali na jeho adresu. V skutočnosti pápež len vyjadril to, čo mnohí realisticky zmýšľajúci ľudia vedeli od začiatku…

Treba dúfať, že pápežove slová nezostanú „hlasom volajúceho na púšti“…

Zdôrazňujem, že náš postoj k procesu rokovaní a priorite mierového riešenia situácie okolo Ukrajiny sme v priebehu rokov opakovane komentovali a potvrdzovali.

Naša krajina okamžite zareagovala na návrhy kyjevského režimu na mierové rokovania a sadla si za rokovací stôl. Nebolo to Rusko, ktoré odišlo od rokovacieho stola. Bol to kyjevský režim, ktorý prijal takéto rozhodnutie pod tlakom Británie a Spojených štátov.

V čom spočíva ženská sila?

https://vk.com/wall418654168_14026

Odpoveď na túto otázku dávajú hviezdne účastníčky špeciálneho projektu Ženskoje delo, ktorým sa podarilo dosiahnuť úspech v kariére a osobnom živote. Čitatelia sa dozvedia o tom, s čím sa stretli na svojej profesijnej dráhe Tina Kandelakiová, Júlia Baranovská, Júlia Stupaková, Mária Chorevová a ďalšie ženy. Autorom špeciálneho projektu je rozvojový program Drugoje delo, ktorý prebieha v rámci prezidentskej platformy Rossija – strana vozmožnostej.Okrem známych osobností sa s účastníkmi špeciálneho projektu podelili o svoje osobné príbehy aj odborníčky v oblasti mládežníckej politiky, verejnej správy a PR, ako aj zakladateľky charitatívnych nadácií: Tatiana Minejevová, komisárka pre ochranu práv podnikateľov v Moskve; Júlia Ablecová, námestníčka generálneho riaditeľa organizácie Dialóg Regióny; Alena Kuratovová, zakladateľka a riaditeľka ruskej charitatívnej nadácie Motýlie deti; a Jelena Gorochovová, riaditeľka medziregionálneho environmentálneho občianskeho združenia EKA.Špeciálny online projekt Ženskoje delo je venovaný nielen silným ženám súčasnosti, ale aj veľkým umelkyniam, verejným činiteľkám, športovkyniam minulosti – ženám, ktoré napriek všetkým prekážkam dosiahli uznanie a úspech vo svojej oblasti. Čitatelia sa dozvedia všetko o takých veľkých osobnostiach, akými boli Faina Ranevská, Maja Plisecká, Jekaterina Daškovová, Galina Prozumenščikovová a ďalšie. Skúmaním príbehov vynikajúcich osobností minulosti a súčasnosti sa autori špeciálneho projektu snažili nájsť recept na harmóniu a úspech žien v spoločnosti a rodinnom živote.Mechanizmus tohto špeciálneho projektu je jednoduchý: účastníci sa zoznámia s príbehmi významných žien z rôznych období a potom si svoje nové vedomosti upevnia pomocou testov. Tí, ktorí testy úspešne zvládnu, dostanú šancu stať sa majiteľmi 8 darčekových krabíc. Budú obsahovať výrobky z kozmetického obchodu Podružka, darčekový poukaz do obchodu s darčekmi a kvetmi Flowwow, merč programu Drugoje delo a ešte všeličo iné. Výhercovia budú vyhlásení 31. marca.

Moskva kritizuje OBSE za ignorování zabíjení ruských civilistů

Ruský vyslanec v organizaci OBSE naléhal, aby přinutila Kyjev dodržovat mezinárodní pravidla

Zjevný nedostatek reakce na ukrajinské útoky na ruská města, které předvedla Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE), povzbudil Kyjev, aby pokračoval v zabíjení civilistů, uvedl v pondělí zástupce Moskvy v organizaci Alexander Lukaševič.

Komentáře přišly v době, kdy Ukrajina minulý týden zintenzivnila své útoky na ruské pohraniční regiony před prezidentskými volbami v zemi, které se konaly od pátku do neděle. Útoky zahrnovaly nálety dronů, dělostřelecké útoky a pokusy o pozemní invaze. Samotné útoky na ruskou Bělgorodskou oblast si vyžádaly životy 11 civilistů včetně dětí; Podle místních zdravotnických úřadů bylo dalších 82 zraněno.

Vedení OBSE opět demonstruje zaujaté přístupy, pokračuje v rozdělování lidí do kategorií a druhů a očividně si „nevšímá“ obětí útoků, které provedly ozbrojené formace kyjevského režimu proti mírumilovným obyvatelům ruských regionů,“ řekl Lukaševič v prohlášení zveřejněném na oficiálním telegramovém kanálu ruské mise.

Úředník zdůraznil, že vůdci OBSE nenabídli nic jiného než politizovaná prohlášení“ na podporu kyjevského zločinného režimu a obvinili organizaci z demonstrování pokrytectví, které překračuje všechny možné hranice“.

Lukaševič rovněž naléhal na úřadujícího předsedu OBSE Iana Borga a generální tajemnici Helgu Schmidovou, aby okamžitě odsoudili intenzivní, nevybíravé ostřelování ruských měst ukrajinskými militantními skupinami. 

Podle vyslance musí organizace vyzvat ukrajinské úřady a jejich sponzory z NATO, aby přestali zabíjet civilisty a místo toho okamžitě zvolili politickou a diplomatickou cestu k vyřešení stávajícího napětí. 

Mlčení a nečinnost vedení OBSE nyní bude znamenat nejen povzbuzení k útokům kyjevského režimu proti civilistům Ruské federace, ale také jeho osobní odpovědnost za další ozbrojenou eskalaci,“ uzavřel diplomat.

Evropa

Přestřelky na ulicích, vraždy pistolí i nožem. Takový normální německý víkend

Dříve poklidná německá města zažívají díky masové imigraci epidemii pouličního násilí. PosuDte sami:

Berlín: arabský muž byl na ulici chladnokrevně smrtelně postřelen neznamými pachateli. Do nemocnice se následně sjelo celé klanové příbuzenstvo a JIP musela být uzavřena na několik hodin kvůli davu Arabů. Podle všeho šlo o válku arabských kriminálních klanů

Hamburg – na ubytovně byl pobodán muž cizinec

Bielefeld – na ulici byl smrtelně postřelen muslim z Kosova. Opět se jednalo o klanové vyřizování účtů.

Kolín nad Rýnem – došlo ke smrtelnému pobodání mladíka (15), pachatel následně nožem ohrožoval další dva muže a policisty,

Ulm – starší imigrantský muž zabil jiného muže a poté pistolí ohrožovaldvě jiné ženy, policisté ho museli zneškodnit pomocí střelné zbraně

Wolfsburg – banda „mladíků“ přepadla jiného maldíka a vážně ho pobodala

Wassertrüdingen – uprchlíci chtěli zabít své sousedy, kterým se podařilo zabarikádovat v jejich bytě a zavolat policii

K útokům nožem došlo i v Freistettu, Dinslakenu, Frankfurt am Main, Gothě, Suhlu, Mannheimu a dalsích německých městech.

To je ta pestrá společnost, kterou tak vzývají němečtí „liberálové“? Globální finanční oligarchie si musí mnou ruce, jak se jim dílo zkázy bílých národů daří. Dá se Německo ještě zachránit?

Svoboda slova mrtvá? Německý podnikatel dostal pokutu 6000 eur za billboard zesměšňující politiky Strany zelených

Dvaapadesátiletý německý podnikatel dostal pokutu za umístění politického billboardu zobrazujícího politiky Strany zelených v negativním světle.

Billboard, který byl vztyčen před domem německého podnikatele Michaela Mucha, zesměšňoval nejvyšší šéfy strany Zelených. Lídr Strany zelených Ricarda Lang je vyobrazen na betonovém válečku, zatímco ministr hospodářství Robert Habeck má prázdné kapsy. Pod politiky je slogan: „Všechno srovnáme se zemí.“ Ministryně zahraničí Annalena Baerbock je také zobrazena jako malá dívka, což je odkaz na její nedostatek zkušeností se zahraniční politikou.

Plakát také obsahuje široce zesměšňovaný citát Habecka, když řekl: „Firmy nezkrachují, jen přestanou vyrábět.“ V reakci na to se billboard provokativně ptá: „Umí vůbec počítat do tří?“

Nyní je nucen zaplatit pokutu 6 000 eur, pokutu, kterou neakceptuje s odůvodněním, že bylo porušeno jeho právo na svobodu projevu.

Billboard byl vztyčen během poslední bavorské zemské volební kampaně a plakáty byly dobře viditelné z ulice.

Při udělování pokuty soud napsal, že Much „zranil“ strany vyobrazené na jeho billboardu.

Navíc, jak jste alespoň se souhlasem přijali, výroky na transparentech pravděpodobně značně ztížily veřejnou práci poškozených, zejména s ohledem na tehdy probíhající kampaň před zemskými volbami v Bavorsku, “ četl výrok soudu.

Michael Much se nyní musí po svém odvolání znovu objevit u okresního soudu v Miesbachu v Bavorsku kvůli svému billboardu. Podnikatel uvedl, že měl důvody k politickému projevu, soud sám toho však využívá k jeho odsouzení. Soud tvrdí, že se politikům vysmíval, „protože jako politici zastávají významné postavení ve veřejném životě“.

Blízký východ

164. den: Izraelská armáda znovu zaútočila na al-Shifa, pomoc dorazila do Jabalie poprvé za několik měsíců

Více než milion lidí v Gaze čelí „bezprostřednímu“ hladomoru, když do severní Gazy poprvé za několik měsíců dorazí pomocná vozidla UNRWA. Mezitím náčelník generálního štábu izraelské armády říká, že „ještě dlouhá cesta“, než budou izraelské vojenské cíle dosaženy.

Klíčový vývoj

  • Ministerstvo zdravotnictví Gazy: Izraelská armáda počtvrté zaútočila na nemocnici al-Shifa a zabila a zranila řadu lidí.
  • 30 000 lidí v nemocnici al-Shifa nařídilo evakuaci do Khan Younis.
  • Společnost palestinských vězňů: Třináctý palestinský vězeň umírá v izraelské vazbě od 7. října.
  • Britská charitativní organizace Oxfam obviňuje Izrael z „aktivního narušování“ humanitárních operací v Gaze.
  • PRCS poskytuje skupiny duševní podpory pro traumatizované palestinské děti, zdravotníky.
  • IPC : 1,1 milionu lidí, asi polovina Gazy, čelí „bezprostřednímu“ hladomoru.
  • Devatenáct nákladních vozů s humanitární pomocí dorazilo do Džabalie, aniž by je izraelské síly během měsíců zablokovaly nebo na ně střílely.
  • Šéfka UNICEF Catherine Russell: Výsadky a námořní dodávky jsou „kapkou v kýblu“ ve srovnání s rozsahem humanitárních potřeb.
  • UNICEF : každé třetí dítě do dvou let v severní Gaze trpí akutní podvýživou.
  • Ministerstvo zdravotnictví Gazy: Izraelské útoky zabily během posledních 24 hodin v Gaze 81 Palestinců a 116 jich zranilo.
  • Podle NBC News Biden údajně křičí a přísahá, když se dozvěděl, že čísla z průzkumů v Michiganu a Georgii klesla kvůli řešení války v Gaze.

Jemenští bojovníci simulovali masivní útoky na americké a britské pozice a pozemní konflikt s nimi./Resistance Front News

https://vk.com/video501962522_456245094?t=5m9s

Ze světa

Generálny tajomník OSN pri zmienke o bombardovaní Japonska mlčal o vine USA

https://sk.news-front.su/2024/03/19/generalny-tajomnik-osn-pri-zmienke-o-bombardovani-japonska-mlcal-o-vine-usa/

Generálny tajomník OSN Antonio Guterres hovoril o jadrovom bombardovaní japonských miest Hirošima a Nagasaki na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN o jadrovom odzbrojení a nešírení jadrových zbraní.

Podľa neho boli útoky na Hirošimu a Nagasaki v roku 1945 jadrovým masakrom. Generálny tajomník sa však rozhodol nespomínať vinu Spojených štátov, hlavného a jediného účastníka tohto zastrašovacieho aktu.

Japonsko vie lepšie ako ktorákoľvek iná krajina na Zemi o brutálnej cene za jadrové krviprelievanie. Ale takmer osem desaťročí po vypálení Hirošimy a Nagasaki jadrové zbrane stále predstavujú jasnú a súčasnú hrozbu pre svetový mier a bezpečnosť,“ povedal Guterres.

Atómové bombardovanie Hirošimy a Nagasaki (6. a 9. augusta 1945) sú dva výnimočné prípady bojového použitia jadrových zbraní v histórii ľudstva Ozbrojenými silami USA proti Japonsku počas záverečných fáz Druhej svetovej vojny.

Spojené státy jsou připraveny okamžitě zahájit jednání o zbraních s Ruskem a Čínou

https://www.infokuryr.cz/n/2024/03/19/spojene-staty-jsou-pripraveny-okamzite-zahajit-jednani-o-zbranich-s-ruskem-a-cinou/

Spojené státy jsou připraveny bez jakýchkoliv předpokladů zahájit bilaterální jednání o kontrole zbrojení s Ruskem a Čínou. Uvedla to stálá zástupkyně USA Linda Thomas-Greenfieldová.

Spojené státy jsou připraveny zapojit se do bilaterálních diskusí o kontrole zbrojení s Ruskem a Čínou právě teď, bez předběžných podmínek. Stačí, aby řekli ano a přišli k jednacímu stolu.“ – řekla Thomas-Greenfield.

Spojené státy a Japonsko připravily návrh rezoluce Rady bezpečnosti OSN potvrzující zákaz rozmisťování jaderných zbraní ve vesmíru, potvrdil stálý zástupce.

Dnes mohu oznámit, že Spojené státy společně s Japonskem předkládají [návrh] rezoluce Rady bezpečnosti OSN. Znovu potvrzuje základní závazky smluvních stran této smlouvy (Smlouva o vesmíru, která zakazuje vynášet na oběžnou dráhu kolem Země jakékoli předměty se zbraněmi hromadného ničení, včetně jaderných zbraní a vyzývá zúčastněné země, aby nevyvíjely jaderné zbraně nebo jakékoli jiné typy zbraní hromadného ničení, které se vyvíjejí za účelem umístění na oběžnou dráhu kolem Země,“ řekla Thomas-Greenfieldová v otevřené debatě v Radě bezpečnosti OSN na téma „jaderné odzbrojení a nešíření jaderných zbraní.“

„Čína je připravena vojensky zasáhnout kdekoli, pokud se USA nebo NATO rozhodnou zaútočit na Rusko,“ řekl představitel čínského ministerstva obrany

https://vk.com/video529217384_456239759

Chorota vyjrus, kočkování

Nezabúdajme kto sa neposral

https://vk.com/video465198416_456243289

Zprávy bez cenzury aktuality / bez cenzury / Informace / informační válka / infowars / Studio Kadaň / SVCS / Svobodný vysílač CS / Zprávy / Zprávy bez cenzury /