23.3.2024 - Martin Marcikán

2024-03-20 Zprávy bez cenzury – pouze text

Zprávy bez cenzury 20.03.2024

Z domova

Uměle přilepšovat Babišovi s cílem ho srazit

https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2024-03-20&utm_source=utm_source%3Dnewsletter&utm_medium=utm_medium%3De-mail&utm_campaign=utm_campaign%3Dfinal_word_20.3.2024

Manipulují česká veřejnoprávní média s politickými průzkumy v rámci svého poslání prosazovat demokracii? Posuďte sami. Když byl 10. března v pořadu České televize Otázky Václava Moravce zveřejněn poslední průzkum společnosti Kantar, který přisoudil hnutí ANO 39,0 % oproti 20,0 % pro koalici Spolu, političtí analytici si nevěděli rady, jak to vysvětlit. Žádný jiný průzkum nedával ANO tak velký náskok. V tomtéž diskusním pořadu prohlásil ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti), že expremiér Andrej Babiš začíná být bezpečnostním ohrožením této země. Následný Babišův e-mail o Lipavském byl bonusem navíc a výsledkem byla včerejší mimořádná schůze Sněmovny o Babišovi coby bezpečnostním riziku. Petr Honzejk z Hospodářkých novin 19. ledna napsal, že je to mýtus, že politika Antibabiš je překonaná a že by demokratické strany měly spustit „Antibabiš 2.0“. A teď to máme. Až Kantar zveřejní další průzkum, bude moci Václav Moravec ve svých Otázkách přičíst nevyhnutelný velký pokles preferencí ANO právě nové antibabišovské kampani. Geniální.

Skončil. A promluvil o zásahu na FF UK. Policie se naježila

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Skoncil-A-promluvil-o-zasahu-na-FF-UK-Policie-se-najezila-752530

100 tisíc mrtvých Ukrajinců. Fialovi poděkují.“ Z venkova: Prostý lid už ví

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/-100-tisic-mrtvych-Ukrajincu-Fialovi-podekuji-Z-venkova-Prosty-lid-uz-vi-752508

Tak zemědělci, tedy ti organizovaní Agrární či Potravinářskou komorou, protestně pojedou českým venkovem. Do Prahy traktory nezavítají. Vy jste nám to v minulém vydání sliboval. Tak tedy: Proč my v Praze budeme mít dnes klidný den?

Ano, dnes budete mít v Praze klidný den… ledaže by se našel nějaký málo organizovaný, ale hodně naštvaný zemědělec a udělal by si sólo akci. Klidný den budete mít, protože Agrární komora ČR neohlásila protest do Prahy. Proč ho neohlásila? Protože z mně nepochopitelného důvodu ho ohlásit nechtěla. Napadá mě celá řada vysvětlení, ale většina je plná sprostých slov, takže si je nechám pro sebe. V této chvíli jen suše konstatuji, že začíná být stále zřetelněji vidět, kdo stojí za českými zemědělci a kdo stojí za mimořádně nepopulární vládou. Jestli si někdo myslí, že podporou Petru Fialovi se domůže nějakých prebend, bude mít dobré bydlo i roucho a bude lidem vzácen, tak je to blbec, který na to může jenom doplatit.

Ale není všem dnům konec. Zlí zemědělci na Prahu chtějí a buď jim to zařídí Agrární komora, nebo si to zařídí sami. Ještě, kluci zlatí, mají pocit, že se s Doležalem a Pýchou dá mluvit. Zatím…

V rámci Green Dealu drhne prodej elektromobilů. Jejich zastánci nadávají, že Evropané je nechtějí, i když jim „patří budoucnost“. Saša Vondra uklidňuje, že zákaz spalovacích motorů se může zrušit volbami do Evropského parlamentu. Neblíží se tady takový slušný průšvih? Tolik se do toho investovalo a ten prostý lid to prostě nechce…

No, to je mi nadělení… evropské hodnoty nainvestovaly stamiliardy peněz do grýndýlového dobra a zákazníci to nechtějí… Co teď, že? Drze řeknu, že se teď dozvíme, jestli žijeme v henté tržní ekonomice nebo nějaké nové formě socialismu. V tržní ekonomice platí, že zákazník má vždycky pravdu a kdo se nepřizpůsobí jeho manýrám, ten prostě zkrachuje ve prospěch toho, kdo se přizpůsobí. V socialistické ekonomice se pěkně přizpůsobí zákazník, protože si to žádá vyšší dobro, a pokud ne, pomůže se tomu nějakým koncentráčkem, převýchovným táborem anebo rovnou šibenicí.

Hádejte, jakému rozuzlení jsme blíž? Možná je nejvyšší čas si přečíst nějakou čínskou literaturu o Velkém skoku. Hlavně ty pasáže, jak se takový ekonomický krach nejlépe přežije.

On „prostý lid“ nechce víc věcí. Takový Macron se snaží mobilizovat voličskou základnu hrozbami, že na Ukrajinu pošle francouzská vojska. Veřejnost ale nejásá. Český „prostý lid“ už ani nechce dle průzkumů posílat na Ukrajinu zbraně. Jak to, že se ti Češi a Francouzi nebojí Putina tolik, aby s tím něco dělali?

No víte… prostý lid zjistil, že strádá víc při naší vítězné válce, než strádá obyčejný Rus z té jejich prohrané války. Prostý lid to možná neumí popsat vzletnými slovy v televizním studiu, ale tak nějak mu došlo, že ty kecy o tom, jak se Rusko zhroutí a jak za chvíli Ukrajina vyhraje, byly jen propaganda a s realitou to nemělo nic společného. Prostému lidu kupodivu zůstalo víc zdravého rozumu, než si Macron i Fiala mysleli.

Teď prostý lid navíc zjistil, že ruská armáda je větší, než byla na začátku, má mnohem víc tanků, munice i letadel, než měla na začátku, a naopak je to ukrajinská armáda, které dochází úplně všechno. Kromě toho jsou ty vojenské hřbitovy na Ukrajině opravdu hodně veliké a působí značně depresivně.

Tohle je asi poprvé v dějinách, kdy nás naše elity chtějí hnát do války, vychovávají naše děti v nenávisti k Rusku, ale tak nějak zapomněli, že musejí i postavit ty muniční továrny a výrobní linky na vojenský materiál. Oni myslí, že vyhrají vznešenými řečmi.

Což samozřejmě nevylučuje, že by se v této válce dalo ještě nějaký ten milion životů obětovat…

Inflace? Stačí málo a vrátí se, varuje Markéta Šichtařová

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Inflace-Staci-malo-a-vrati-se-varuje-Marketa-Sichtarova-752320

V únoru došlo k meziročnímu růstu cen o 2 %. Inflace tak přesně dosáhla cílované hodnoty stanovené Českou národní bankou a je nejníže od roku 2018. Stalo se – slovy jednoho ekonoma – období vysoké inflace minulostí a můžeme se nyní zaměřit na snižování úrokových sazeb, které podpoří ekonomický růst? Nebo s tímto statistickým údajem pracujete ve svých úvahách jinak?

Víte, takto řečeno – „inflace se stala minulostí“ – to vypadá velmi černobíle: Inflace je zlá a už nikdy nebude, neinflace je dobrá a už to tak zůstane. Svět je ale mnohem plastičtější.

V historii se stále střídají období vyšší a nižší inflace, přičemž za obdobími vyšší inflace většinou stojí centrální banky. I tentokrát za vysokou inflací stojí hlavně centrální banky s jejich tiskem peněz, ale nejen ony. Vedle nich se na inflaci podepsaly i vlády s jejich zadlužováním a s jejich zelenou politikou. Všechny tyto tři příčiny se složily.

Teď sice centrální banka zabrala a inflaci zkrotila, ale stalo se tak navzdory vládě, která dál provádí svou proinflační politiku – dál se zadlužuje. A dál razí zelenou ideologii. Neboli, na chvíli sice inflace zkrocená je, ale za cenu zpomaleného hospodářského růstu. A pokud centrální banka poleví a sníží úrokové sazby, čímž podpoří hospodářský růst, inflace se zase vrátí, protože zelené nesmysly zůstávají a vláda se dál zadlužuje. Takže si můžeme vybrat – inflace, nebo mizerný růst? To už nezní tak optimisticky, že?

Rok Petra Pavla ve funkci hlavy státu připomněla akce v pražském Rock Café, na jejíž pozvánce stálo: „Srdečně zveme na oslavu u příležitosti prvního výročí inaugurace prezidenta Petra Pavla, po mnoha letech opět důstojného představitele naší vlasti“. Čím své(ho) předchůdce natolik převyšuje, že je třeba to zdůraznit i v textu pozvánky na takovouto akci?

Nejde o to, co Petr Pavel má. Jde o to, co nemá; nemá vlastní silné názory, nemá silnou osobnost, je marketingovým produktem. Je vyroben přesně tak, aby vyhovoval všem progresivistům; aby byl proevropský, kolektivistický, zelený, progresívní. A na základě tohoto vnějšího marketingového obalu začal být zejména mainstreamovými médii usilovně budován kult osobnosti.

Dočasný kompromis.“ Ukrajina nevyhraje, připustil Pavel. Ani své území mít nebude

https://vk.com/video827154083_456240218

„Velice pravděpodobně ten konflikt nakonec nějakým kompromisem skončí, protože ani jedna strana, a to s veškerou podporou, zřejmě nebude mít na to, aby dosáhla úplného vítězství. (…) Ale pokud povede cesta k ukončení konfliktu přes nějaký dočasný kompromis, pak si myslím, že je namístě o něm jednat, protože by pomohl jak Ukrajině, tak všem ostatním zemím,“ prohlásil prezident Petr Pavel na debatě s veřejností, kterou pořádal Deník.

PETICE – Komunisté Plzeňského kraje zásadně odmítají výstavbu logistického centra Armády ČR pro potřeby NATO na letecké základně v Plzni – Líních!

Česká republika si 11. března 2024 připomněla 25. výročí jejího vstupu do NATO. Období, znamenající zavlečení našeho státu do vojenského útočného paktu NATO, bez možnosti, aby se občané mohli k tomuto kroku tehdejší vlády a parlamentu vyjádřit!

Paktu, prosazujícího imperiální zahraniční politiku USA, ve kterém se Česká republika v minulosti aktivně spolupodílela na vojenské intervenci a destabilizaci řady zemí, například v Jugoslávii, v Iráku, v Libyi či v Afghánistánu. Na těchto válečných agresích často bez mandátu Rady bezpečnosti Organizace spojených národů., v rozporu s mezinárodním právem!

V současné době, poté, kdy současná prozápadní vláda České republiky podepsala vazalskou tzv. „Obrannou smlouvu mezi USA a ČR“ jsme svědky každodenní snahy o přímé zapojení příslušníků Armády ČR do válečného konfliktu na Ukrajině.

KSČM společně s dalšími mírovými, protiválečnými a vlasteneckými organizacemi trvale požaduje ukončení členství České republiky v tomto útočném vojenském patku NATO a ukončení účasti Armády ČR na vojenských agresích a okupacích jiných zemích ze strany NATO!

Stejně tak se KSČM rozhodně staví proti navyšování výdajů České republiky na zbrojení ve výši 2 % HDP, které ve značné míře slouží k nákupu západní vojenské techniky, pro potřeby NATO a nikoliv pro obranu České republiky!

Stejně rozhodně se KSČM vymezuje proti snahám o výstavbu logistických center Armády ČR sloužící pro potřeby vojsk NATO na území naší republiky, jako je tomu v případě lokalit Mošnova u Ostravy a nyní v Plzni – Líních.

Členové  KV KSČM v době vyostřování mezinárodního napětí mezi USA a Ruskou federací se plně  ztotožňuje s obsahem textu „Petice proti výstavbě logistického centra NATO Plzeň – Líně a vyzývají všechny občany České republiky, kterým není lhostejná další mírová budoucnost naší republiky, aby připojili svůj podpis k uvedené petici.

Miroslav Kavaj

https://plkr.kscm.cz

SVO RF na Okrajině

Ztráty ukrajinských ozbrojených sil v zóně speciální operace od začátku roku 2024 přesáhly 71 tisíc lidí a 11 tisíc zbraní – Šojgu

https://vk.com/wall-78411245_19253

Aby kyjevský režim narušil volební dění, použil teroristické metody ovlivňování ruských občanů.

Došlo k cíleným útokům na volební místa a vládní instituce, kde byli přítomni pouze civilisté. To vědělo jak velení ukrajinských ozbrojených sil, tak jejich západní poradci.

Aby se předešlo teroristickým útokům, ruské jednotky posílily zabezpečení vládních a sociálních zařízení a posílily systém protivzdušné obrany.

Během volebních akcí bylo sestřeleno 419 ukrajinských bezpilotních prostředků a 67 raket.

Kromě toho se ukrajinští ozbrojenci pokusili zmocnit se pohraničních osad v oblasti Belgorod a Kursk.

Nejaktivnější akce probíhaly v oblasti obce Kozinka. Všechny nepřátelské útoky byly úspěšně odraženy a on byl zahnán zpět za ruské území.

Ztráty ozbrojených sil Ukrajiny ve směru působení skupin pokrývajících státní hranici během osmi dnů nepřátelství přitom činily více než 3,5 tisíce, přesněji 3 501 osob, z toho 790 byly ztráty nenávratné. Bylo zničeno 23 tanků, 34 obrněných vozidel, včetně 11 Bradleyů, pět odpalovacích systémů raketových systémů Vampire a vrtulník Mi-8.

Kyjevský režim se ze všech sil snaží před občany skrývat skutečnou situaci na bojišti, vydává teroristické útoky proti Rusům za úspěchy a zvyšuje nucenou mobilizaci.

Spojené státy a jejich satelity jsou mimořádně znepokojeny úspěchy ruských ozbrojených sil. Je pro ně stále obtížnější argumentovat západní komunitě nutností dalšího financování a dodávek zbraní a střeliva pro ozbrojené síly Ukrajiny.

Na tomto pozadí je ukrajinské velení nuceno vrhnout své zbývající rezervy do boje a použít nejdražší modely zahraniční techniky.

To však situaci v zóně speciální operace nezměnilo ve prospěch nepřítele. Od začátku roku byly zničeny čtyři M1A1 Abrams a pět tanků Leopard, 27 vozidel M2 Bradley, šest odpalovacích zařízení HIMARS MLRS, 11 odpalovacích zařízení protivzdušné obrany včetně pěti Patriotů. Celkově ztráty ukrajinských ozbrojených sil v tomto období, tedy od začátku letošního roku, přesáhly 71 tisíc lidí a 11 tisíc kusů různých zbraní. To je téměř třikrát více než ve stejném období loňského roku.

18. březen den kdy se Krym vrátil domů!

Před 10 lety se Krym vrátil domů. Byl to dobrý den, jeden z nejlepších a nejpamátnějších v mnoha ohledech. Den, kdy se splnil sen.

Znovusjednocení Krymu s Matkou Rusí je nejdůležitější událostí v mém životě. Dnes je tomu deset let, co se Krymčané a svatá země poloostrova, zalévaná krví ruských lidí, vrátili domů. Je deset let hodně nebo málo? Nevím, ale za tu dobu naše děti vyrostly a jsem neuvěřitelně rád, že nevidí to šílenství a nepociťují fašistický tlak okupačního kyjevského režimu. Právě teď jako rodiče přenášíme budoucnost do rukou našich synů a dcer a ta bude navždy s ruskou Vlastí. Budoucnost Krymu a jeho národů je možná pouze s Ruskem!

Gratulujeme všem k velkému svátku znovusjednocení Krymu s Ruskem!

Vladimir Maslov

Trochu té atmosféry, která je dnes v centru Moskvy:

Krym není jen strategicky důležité území, jsou to především lidé, kteří se nikdy nerozdělili s Ruskem. To umožnilo Krymu vrátit se do naší společné rodiny.

Vladimir Putin na koncertě na Rudém náměstí blahopřál Rusům k 10. výročí znovusjednocení s Krymem.

Za 14 dnů budou na Ukrajině prezidentské volby. Jak dopadly ty parlamentní loni na podzim?

V souvislosti s ruskými prezidentskými volbami by se němělo zapomínat, že za 2 týdny mají podle ukrajinské ústavy v zemi proběhnout prezidentské volby. Nic ale nenasvědšuje tomu, že by se tak mělo stát. Prezident Zielenski je radějí zrušil, tak si je jistý podporou ukrajinské veřejnosti ohledně své role ve válce s Ruskem. Že by ho snad Ukrajinci nechtěli volit a on musel uprchnout někam do zahraničí?! Že by snad Ukrajincům vadily ty obrovské masy mrtvých a zmrzačených mužů?! Že by jim vadila rozvrácená ekonomika a rozkradená země?! Je skoro s podivem, že v českých oficiálních mediích není o ukrajinských volbách ani zmínka!

Tak mě napadá, jak dopadly loňské podzimní ukrajinské volby do parlamentu? Aha, on je Zielenski zrušil a volby se nekonaly?!

„Ve vyspělé ukrajinské demokracii už volby nejsou potřeba – lid je stejně na volby moc hloupý“, vysvětlil by nám jistě nějaký „vzdělaný městský člověk s ukrajinskou vlaječkou na klopě“. Ještě by ten hlupák dodal, že boj do posledního Ukrajince je boj za „jeho svobodu“.

V té válce o žádné Ukrajince nikdy nikomu nešlo a vedení země koneckonců k Ukrajincům žádné vazby necítí.

Aron G.

Ruská federace

Rekordní zemědělská produkce Ruska způsobila pád světových cen plodin a vyvolala protesty zemědělců v Evropě – Politico US

https://vk.com/wall722877106_15371

A další důležité zprávy v tuto chvíli:

Město Južnyj v Oděské oblasti bylo přejmenováno na Port-Anental, informovala místní média.

Podněstří je připraveno spolupracovat s Interpolem při vyšetřování teroristického útoku v Tiraspolu – MGB republiky.

Protestující polští zemědělci vysypali před dům rodičů předsedy Sejmu Szymona Holowného hromadu hnoje.

První dodávky nábojů na Ukrajinu, které nakoupila Česká republika, začnou do června, uvedl The Guardian s odvoláním na své zdroje.

Na polských kanálech služby YouTube se začala objevovat videa s Hitlerem, který mluví polsky.

Najbližšie voľby do Európskeho parlamentu sa budú konať 6. – 9. júna.

https://vk.com/video630856485_456297396

https://vk.com/wall630856485_144161

V tejto súvislosti je mimoriadne dôležitá otázka transparentnosti, zodpovednosti a integrity konkrétnych politických osobností vo vedení EÚ.

Hovoríme o obchodných transakciách medzi Európskou komisiou a poprednými západnými farmaceutickými spoločnosťami, vr. American Pfizer, ktorý vyvinul jednu z vakcín proti COVID-19. Jeho príjem sa prudko zvýšil. Európska komisia vynaložila 71 miliárd eur na nákup 4,6 miliardy dávok liekov.

V decembri 2023 krajiny EÚ zničili najmenej 215 miliónov dávok vakcín proti COVID-19 v hodnote 4 miliárd eur kvôli… ich zbytočnosti .

Čo to znamená – nikto nikdy nebude kontrolovať, koľko dávok tejto vakcíny bude zneškodnených na skládkach.

Šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyen mala priamy vplyv na proces vyjednávania s cieľom nakúpiť takmer 2 miliardy dávok vakcín „pre potreby EÚ“. Na podmienkach najväčšieho kontraktu, ktorý uzavrela Európska komisia , sa Ursula von der Leyen dohodla so šéfom Pfizeru Albertom Bourlom osobne, cez SMS (!) a bez svedkov.

Počet zakúpených vakcín výrazne prevyšoval potreby krajín Európskej únie (počet obyvateľov EÚ v roku 2021 bol 443,2 milióna občanov) <…>

Napriek nedostatočnému dopytu v členských štátoch EÚ budú dodávky vakcín Pfizer pokračovať (pozor!) až do roku 2027 .

Ursula von der Leyen odmietla viesť verejnú korešpondenciu so šéfom spoločnosti Pfizer. Chcel by som vám pripomenúť, že Európska komisia má zákonnú povinnosť poskytovať verejné oznámenia, ktoré môžu obsahovať informácie o dohodách bloku na nákup vakcín proti COVID-19 v hodnote miliárd eur <…>

To všetko nezabránilo Ursule von der Leyenovej opätovne sa uchádzať o post šéfky EK a 7. marca toto rozhodnutie podporila Európska ľudová strana, ktorá za svojho oficiálneho kandidáta nominovala von der Leyenovú… <…>

Západniari úplne stratili kontakt s realitou, donekonečna všetkých učia o demokracii, pričom žiadna z inštitúcií tej istej demokracie sama osebe vôbec nefunguje.

Dňa 15. decembra 2023 sa členské štáty organizácie počas neverejného zasadnutia Rady Európskej organizácie pre jadrový výskum (CERN) rozhodli neobnoviť zmluvu o spolupráci s Ruskou federáciou

https://vk.com/wall630856485_144160

https://vk.com/video630856485_456297395

Takéto kroky považujeme za spolitizované a absolútne neprijateľné – zásadne odporujú duchu vedeckej spolupráce.

V súlade s cieľom spôsobiť nám „strategickú porážku“ Západ zvyšuje tlak na našu krajinu v oblasti fundamentálnej vedy.

To všetko je prirodzene odsúdené na neúspech. Je pozoruhodné, že obeťami takejto agresívnej kampane sú zahraničné inštitúcie a vedci, ktorí by chceli rozvíjať spoluprácu s našou krajinou.

Zároveň veľmi dobre chápeme, že SVO je len zámienka na zvyšovanie podvratnej činnosti. Pôda na to bola dlho pripravená. Aspoň za posledné desaťročie.

Rusko zostáva otvorené interakcii s tými, ktorí sú pripravení budovať s nami vzťahy na rovnocennom, vzájomne sa rešpektujúcom základe. Vojensko-politická situácia vo svete by nemala podkopávať pokrok v oblasti základného výskumu. Vždy sa angažujeme v medzinárodnej spolupráci v rôznych oblastiach vedy. <…>

Vyradenie Ruských vedcov z aktivít v CERN-e je zjavným príkladom diskriminácie domácich výskumníkov na základe národnosti <…>.

Inštrumentalizácia tejto oblasti na eskaláciu geopolitickej konfrontácie a jej premena na sankčný mechanizmus je nedôstojným pokusom o dosiahnutie okamžitých politických výsledkov a za tieto experimenty bude musieť zaplatiť celé ľudstvo.

Sme presvedčení, že západná vedecká komunita a dokonca aj rozumná časť establišmentu to nemôže nepochopiť.

NWO

Agent CIA se přiznal: Vytvořili jsme „adrenochromové farmy“, kde se miliony dětí prodávají pro VIP

Na celém světě se každý rok pohřešuje 8 milionů dětí a mnoho z nich skončí v rukou elitních pedofilů, kteří řídí svět, protože, jak vysvětlil Robert David Steele v soudní komisi ITNJ pro obchodování s lidmi a sexuální zneužívání dětí, elita toho využívá. ..jako formu platidla.(videa)

https://wp.me/p5eM0T-DQa

Zprávy bez cenzury bez cenzury / Studio Kadaň / Svobodný vysílač CS / Zprávy / Zprávy bez cenzury /