23.3.2024 - Martin Marcikán

2024-03-21 Zprávy bez cenzury – pouze text

Zprávy bez cenzury 21.03.2024

Z domova

Systémový Babiš

https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2024-03-21&utm_source=utm_source%3Dnewsletter&utm_medium=utm_medium%3De-mail&utm_campaign=utm_campaign%3Dfinal_word_21.3.2024

Neúprosnou pravdou zůstává, že když někomu dáte větší kus koláče, někdo jiný musí být o stejný požitek ochuzen. Když v nejnovějším průzkumu agentury Kantar pro Českou televizi z 10. března získalo ANO 39,0 %, což všechny překvapilo, někdo jiný musel být zase zklamán. Rozdíl musela dohánět nejen ODS a její koaliční partneři ze Spolu s pouhými 20,0 %, ale také SocDem, Přísaha a KSČM. Březnový průzkum dal těmto třem alternativním stranám ve srovnání s tím únorovým výrazně menší šanci na překročení 5% hranice pro vstup do Poslanecké sněmovny. Přesto právě tyto tři strany nyní patří k největším potenciálním vítězům mimořádné schůze Sněmovny svolané tento týden kvůli bezpečnostnímu riziku v podobě Andreje Babiše z ANO. Ten včera ve své obraně proti tomuto nařčení zašel tak daleko, že odradil část těch, kteří hledají antisystémové řešení k Petru Fialovi. ANO v příštím průzkumu Kantaru nepochybně půjde dolů, ale bylo by zvláštní, kdyby větší kus koláče nezískaly alternativní strany. V konečném důsledku by „Antibabiš 2.0“ mohl Andreji Babišovi přinést více potenciálních koaličních partnerů.

Fr. koncern SUEZ podplatil starostu fr. města Grenoble, aby se dostal k ziskům z vody místo města

Migrační pakt, na který je Rakušan tak pyšný. A v něm finta schovaná v jednom slově

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Migracni-pakt-na-ktery-je-Rakusan-tak-pysny-A-v-nem-finta-schovana-v-jednom-slove-752578

Evropský parlament se chystá projednávat migrační pakt. Jednání má proběhnout v dubnu, ještě před eurovolbami, podle některých v obavách z jejich výsledku. Po nich by návrh od platnosti dělilo už jen hlasování Rady EU, patrně ve formátu ministrů vnitra.

Právník Ondřej Dostál alepro ParlamentníListy.cz  připomíná, že evropské právo nemůže prolamovat ústavní základy státu, a ne zbytnou podmínkou jeho svrchovanosti je kontrola nad migrací. V Česku to jednoznačně konstatoval Ústavní soud už před patnácti lety, když se zabýval Lisabonskou smlouvou.

„Jakákoliv smlouva, nařízení či ujednání o migraci v jehož důsledku by Česká republika ztratila kontrolu nad tím, kdo je vpuštěn na její území, by byl s Ústavou v rozporu a neobstál by,“ říká pro ParlamentníListy.cz Ondřej Dostál.

A zdůrazňuje, že „pány“ evropských smluv jsou členské státy, nikoliv Brusel.

Expert na mezinárodní právo Pavel Hasenkopf pro ParlamentníListy.cz připomněl stále platné usnesení Poslanecké sněmovny z roku 2015, které zdůrazňuje právo každé země volit si vlastní parametry pro migraci a vyzývá vládu, aby odmítla jakýkoliv přerozdělovací mechanismus.

Zároveň tehdy poslanci vyjádřili podporu všem opatřením, které efektivně ochrání vnější hranici EU, umožní včasnou identifikaci a rozlišení osob ještě před jejich vstupem do unie a ustaví efektivní způsob navracení osob, které nebudou mít nárok na mezinárodní ochranu.

Zároveň ale připomněli, že „klíčová rozhodnutí, která mohou mít zásadní dopad na jednotlivé státy Evropské unie nebo kterými by se mohly jednotlivé státy cítit existenčně ohroženy, mají být přijímána jednomyslně“. Návrh předložila tehdejší poslankyně a dnešní senátorka Jitka Chalánková.

Relokace obnáší fyzické převzetí migranta a lze jej nahradit pokutou 20 tisíc eur za osobu nebo materiální kompenzací, ale vždy v uvedené výši.

Druhou formou je offset, neboli převod příslušnosti. „V praxi bude offset znamenat, že azylový úřad, například azylový úřad České republiky, se stane příslušným k vyřízení žádosti o azyl migranta, který, dejme tomu, připlul na člunu do Itálie. Jednoduše řečeno, žádost o azyl tohoto migranta bude povinna vyřídit Česká republika namísto Itálie. Jenže důsledkem této změny příslušnosti azylového úřadu je ve většině případů i fyzické přemístění migranta,“ vysvětluje Kotzian.

Protože právní „převod“ migranta je následován i převodem fyzickým, jde reálně v podstatě o totéž, jako u relokace. Je ale v dokumentech formulován mnohem obsáhleji a v detailních právních technikáliích.

Ondřej Dostál souhlasí s Kotzianovým výkladem. „Riziko vyplývá z ustanovení článku 44h ve spojení s článkem 7a a navazujícími. Velmi zjednodušeně- pokud všichni zvolí „výpalné“ a nikdo nebude chtít relokace, takže hraniční země jako Itálie zůstanou v problémech, půjde přenést vyřizování azylových procedur na jiné státy, patrně včetně fyzického přemístění migrantů“. Přesné parametry přitom doposud nejsou známy, podle návrhu se totiž mají určovat každoročně, a dělat to mají orgány EU.

Ministr vnitra Vít Rakušan ale i v Poslanecké sněmovně trval na tom, že jde o dva rozdílné pojmy. „Panu kolegovi Fialovi, prostřednictvím pana předsedajícího, bych chtěl vzkázat, že převzetí příslušnosti se nerovná přemístění migranta. Jsou to jiné instrumenty,“ reagoval na předsedu klubu SPD Radima Fialu.

Černý kašel a turbekulóza. Spojitost s Ukrajinci? Potvrzeno, vypěnila Hamplová, které nevěřili

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Cerny-kasel-a-turbekuloza-Spojitost-s-Ukrajinci-Potvrzeno-vypenila-Hamplova-ktere-neverili-752610

Členka horní komory Parlamentu Zwyrtek Hamplová připomíná slova šéfa resortu zdravotnictví, v nichž ji obviňoval z šíření dezinformací. „Paní Zwyrtek Hamplová opět šíří dezinformaci, a to mimořádně odpudivou. Vyvolává mezi lidmi strach z šíření tuberkulózy a spojuje to s výcvikem ukrajinských vojáků,“ uvedl loni v únoru.

Před pár dny přitom server iDNES.cz informoval, že počet lidí s tuberkulózou vzrostl a nejvíc přibývá mezi uprchlíky z Ukrajiny.

„Potvrzuje se, že pojem dezinformace je pouze synonymum pro nepohodlnou pravdu. Ona ‚odpudivá dezinformace‘ byla pravdivá, tuberkulóza tehdy hrozila, spojitost s příchozími z Ukrajiny je potvrzena, a oni ‚tam nahoře‘ svou nečinností ohrozili zdravotní stav nás všech. Ne, nebudu chtít omluvy, od těch lidí mi to nestojí za to, ale budu chtít vyvození odpovědnosti za tuto jejich nečinnost. Upozorněni prokazatelně byli, ale dokázali jen urážet nás, kteří jsme upozorňovali. Že jim není hanba…,“ dodává senátorka Zwyrtek Hamplová.

Podobně se senátorka vyjadřovala k černému kašli a kritizuje nedbalost hygieny a nekontrolování příchozích. „Když jsem cca před rokem měla obdobné téma a uvedla tehdy s úlevou, ale mylně, že hygiena koná a že migrace bez kontroly je prostě problém, vrhla se na mne některá média, jak zveřejňuji nepravdivé informace… A ono to je s odstupem roku vlastně smutně úsměvné. Hygiena skutečně tehdy nekonala. Jak se ovšem ukazuje, konat nepochybně měla, protože ta onemocnění byla realitou – ovšem zamlčovanou a bagatelizovanou. A mne opravdu tehdy vůbec nenapadlo, že máme-li tu náhle tuberkulózu, je informace o zásazích hygieny nepravdivá – brala jsem to jako fakt –, že koná automaticky.

Jsem proto ráda, že mou tehdejší prozíravou a logickou úvahu potvrdil, byť zpětně, sám pan Prymula. A že jsem se nemýlila. Ano – realita se nechtěla vidět, naše volání po kontrole příchozích bylo dokonce chápáno jako ‚proruské‘ nebo neochota pomáhat. Ale ono to volání bylo hlavně PROČESKÉ – chránit preventivně zdraví nás a našich dětí… Naše vláda nad tím lehkomyslně mávla rukou a z nás upozorňujících dělala nepřátele… A proto jsme dnes tam, kde jsme. Naše zdraví a zdraví našich dětí je v ohrožení. Měli jsme prostě pravdu. A viníkem je vláda,“ uvedla na svém facebookovém profilu.

Rovněž profesor Jiří Beran však pro ParlamentníListy.cz dal černý kašel do souvislosti s Ukrajinci, podobně jako další odborníci. „Je dobré si ale připomínat slova předsedy České vakcinologické společnosti Romana Chlíbka, který už v roce 2022 v prvních měsících poté, co do Česka dorazily statisíce ukrajinských uprchlíků, varoval před jejich nízkou proočkovaností. Vzhledem k tomu, že jim chybí základní očkování proti mnoha nemocem, varoval v rozhovoru pro Deník.cz především před spalničkami, právě i černým kašlem, případně před tuberkulózou,“ uvedl epidemiolog Beran.

Ministr Válek nedávno vyvracel také tvrzení, že za zvýšený výskyt černého kašle můžou Ukrajinci. „Kdo tvrdí, že za zvýšený výskyt černého kašle mohou ukrajinští váleční uprchlíci, buď neví, o čem mluví, nebo záměrně lže. Nic mezi tím! Zvýšený výskyt černého kašle je spojený s oslabenou kolektivní imunitou, větším pohybem lidí a klesajícím zájmem o očkování. Potýkají se s tím ve všech vyspělých zemích. Naopak děti ukrajinských uprchlíků se nám daří průběžně očkovat, protože o očkování mají zájem,“ vyvracel tato tvrzení, která se zatím nepotvrdila, na svém facebooku.

BRUSEL UČÍME REŠPEKTOVAŤ NÁŠ SUVERÉNNY POSTOJ, LEBO SI ZVYKLI, ŽE LEN TICHO POČÚVAME

https://vk.com/video325721098_456250467

Slovensko nemalo za posledných 3,5 roka v zahraničnej politike vlastný názor a je pochopiteľné, že keď ho dnes formulujeme suverénne a nahlas, Západ je znepokojený. Na kritiku sme zvyknutí, ak je vecná a diskusiu potrebujeme ako soľ. Nebudeme skláňať hlavu len preto, že niekomu nie je sympatický náš vlastný názor. EÚ musí viac počúvať národy, ktoré ju tvoria, inak sa jej obrátia chrbtom a to nie je cesta, po ktorej chceme ísť.

~ R. Fico

Slovenské město Prešov. K východní hranici s Ukrajinou míří kolony techniky NATO od Rumunska přes Maďarsko a Slovensko až do Polska

https://vk.com/video501962522_456245098

Podle obyvatel města tudy takové kolony techniky projíždějí každý den. V koloně jsou vidět Abramové a Leopardi v barvách NATO.

Možná se vozidla pohybují v rámci cvičení NATO, nebo se možná shromažďují u hranic s Ukrajinou.
Che si dovolí komentář
Často je slyšet Orban i Fico jak jsou proti válce a tak a mezitím se jim po území prohání vojenská technika jako by se nechumelilo. Je vidět, že slova jsou slova, ale jinak nemají šanci vyšší moci v prohánění techniky zabranit. … Jo přátelé jsme pod vlivem vyšší moci která si s námi dělá co chce a nikdo opravdu nikdo ji nedokáže zastavit Je prostě rozhodnuto a my kolem sebe sledujeme jen velké divadlo určené pro nás…

SVO RF na Okrajině

Ukrajinský konflikt spôsobil rozpory medzi Českom a Slovenskom

https://sk.news-front.su/2024/03/21/ukrajinsky-konflikt-sposobil-rozpory-medzi-ceskom-a-slovenskom/

Rozdielne postoje ku konfliktu, ktorý vypukol na Ukrajine, prispeli k bezprecedentnému ochladeniu vzťahov medzi Českou a Slovenskou republikou.

Slovenský premiér Robert Fico podľa amerického denníka „The Washington Post“ kritizuje českú vládu za jej podporu ukrajinským ozbrojeným silám.

V článku sa píše, že konflikt na Ukrajine spôsobuje nezhody medzi Českom a Slovenskom. Rozdiely v názoroch medzi Prahou a Bratislavou sú čoraz zreteľnejšie. Bolo to spôsobené rozdielnym postavením oboch štátov. Česká republika vyjadruje podporu kyjevskému režimu a Slovensko uprednostňuje udržiavanie priateľských vzťahov s Ruskou federáciou.

„The Washington Post“ pripomína, že po skončení studenej vojny a ďalšom rozdelení Česko-Slovenska si oba vzniknuté štáty udržiavali dobré vzťahy. Ani v čase, keď sa vlády oboch krajín líšili v politických názoroch, to nemalo negatívny vplyv na ich vzťahy. Nezhody, ktoré vznikli medzi Českom a Slovenskom ohľadom poskytovania vojenskej pomoci Kyjevu, však prispeli k „bezprecedentnej priepasti“.

Publikácia uvádza, že v marci sa priepasť medzi oboma republikami začala zväčšovať. Stalo sa tak v dôsledku pozastavenia neformálnych medzivládnych konzultácií so Slovenskom českou stranou. Stalo sa tak v súvislosti so stretnutím ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraja Blanára s ministrom zahraničných vecí Ruskej federácie Sergejom Lavrovom, ktoré sa uskutočnilo začiatkom mesiaca.

Slovenský premiér Robert Fico kritizoval svojho českého kolegu Petra Fialu za to, že Praha ohrozuje vzťahy s historickými bratmi a má aj záujem na predlžovaní ukrajinského konfliktu.

Ako sa uvádza v článku americkej publikácie, Robert Fico už skôr opakovane odsúdil západný establišment za jeho postoj k podpore Ukrajiny. Predseda vlády SR neskrýval pochybnosti, že Spojené štáty americké a ich spojenci chcú naozaj dosiahnuť mier na Ukrajine. Fico navyše označil stratégiu Západu oslabiť Rusko na úkor ukrajinskej strany za „nerealizovateľnú“.

Jevgenij Karpov špeciálne pre News Front

Speciální operace, 21. března. Hlavní věci od Ria Novosti:
https://vk.com/wall722877106_15402

Ruské vzdušné síly zahájily údery vysoce přesnými střelami, včetně Kinžalu, na rozhodovací centra ozbrojených sil Ukrajiny, základny a rozmístění ukrajinské armády a žoldáků, uvádí zpráva ministerstva obrany;

Ve směru Avdějevskij byla osvobozena osada Tonenkoje, v Doněcku skupina vojsk „Jih“ ovládla železniční stanici Alabastrovaja, dodalo ruské vojenské oddělení;

Ve směru na Belgorod ozbrojené síly nadále brání ukrajinským DRG ve vstupu na ruské území a ničí je v pohraničních oblastech Ukrajiny;

Kyjev přišel o více než 800 vojáků, bylo zasaženo 7 tanků, bojové vozidlo Vampire, americký M777, bylo sestřeleno 163 dronů a 20 střel HIMARS a Vampire, zasažen skladovací sklad a také dílna na výrobu dronů;

Oddělení dodalo, že 21. března ruská protivzdušná obrana sestřelila 10 raket Vampire a tři bezpilotní letouny nad regionem Belgorod, tři bezpilotní letouny nad Krymem a jeden nad oblastí Brjansk;

Šojgu prověřil plnění příkazu obrany státu v podnicích obranného průmyslu v regionu Nižnij Novgorod, kde byl informován o zahájení sériové výroby třítunových vysoce výbušných leteckých pum FAB-3000;

FSB nahlásila zadržení v oblasti Belgorod Rusa, který na pokyn RDK (v Ruské federaci uznaná za teroristickou organizaci a zakázaný) připravoval sabotáž proti armádě, sám přiznal, že chtěl způsobit výbuch ve Valujki;

Německý kancléř Scholz řekl, že výnosy z ruských aktiv zmrazených v Evropě nikomu nepatří, mohou být použity na vojenskou pomoc Ukrajině;

Ankara je znepokojena situací kolem jaderné elektrárny Záporoží a nechtěla by, aby se katastrofa podobná Černobylu opakovala, řekl turecký ministr zahraničí Hakan Fidan;

Nizozemský ministr obrany Ollongren řekl, že Dánsko jako první pošle F-16 na Ukrajinu a teprve poté, v druhé polovině roku 2024, bude přesunuta várka nizozemských stíhaček;

Ukrajinský premiér Šmygal řekl, že američtí kongresmani dali Kyjevu jasně najevo, že rozhodnutí o přidělení prostředků by mohlo padnout v dubnu.

Ruská federace

Prezident Ruska Vladimír Putin obvinil Západ z využívania radikálnych zoskupení proti Ruskej federácii
https://vk.com/wall418654168_14089

„Západ svojho času aktívne využíval vo svojich záujmoch cezhraničné, radikálne teroristické zoskupenia rôzneho druhu a tiež povzbudzoval ich agresiu proti Rusku,“ skonštatovala hlava štátu na rade FSB (Federálnej bezpečnostnej služby).

Prezident Ruska Vladimír Putin vyhlásil, že západné spravodajské služby sa podieľajú na prejavoch terorizmu a extrémizmu.

#KrymjeRusko

https://vk.com/wall418654168_14083

Krym bol po stáročia spojený s Ruskom. Ešte v druhej polovici 10. storočia sa východná časť polostrova patriaca do Tmutarakanského kniežatstva stala súčasťou Starovekej Rusi.

Postavenie Staroruského štátu sa na Kryme upevnilo po úspešnej vojnovej výprave Veľkého kniežaťa Vladimíra Sviatoslavoviča proti byzantskému mestu Korsun (Chersonesos) v roku 988. Práve tuná, v Chersonese Tavridskom prijal kresťanstvo, čo je udalosť obrovského historického významu, ktorá v mnohom určila osud našej vlasti a jej kultúrno-historickú cestu.

V 13. storočí si krymské územia podmanila Zlatá horda a po jej rozpade v 15. storočí tu vznikol Krymský chanát, vazal Osmanskej ríše. Rusko-turecká vojna v rokoch 1768-1774 skoncovala s osmanskou nadvládou na polostrove.

V roku 1783 Katarína II. podpísala Manifest o prijatí Krymského polostrova do Ruskej ríše, ktoré sa uskutočnilo na žiadosť samotných Krymčanov, čo dosvedčujú mnohé „prísažné listiny“ obyvateľov polostrova.

Neskôr sa Krym neraz stával arénou urputných bojových akcií. Naši vojaci čestne a dôstojne bránili polostrov pred pokusmi nepriateľov Ruska odtrhnúť strategicky dôležité územie. Pamätáme si aj hrdinský čin obrancov Sevastopoľa v rokoch 1854-1855 a hrdinskú obranu Krymu počas Veľkej vlasteneckej vojny.

V roku 1954 proti vôli Krymčanov a pri porušení platnej legislatívy bola Krymská oblasť začlenená do Ukrajinskej SSR.

V 90. rokoch 20 storočia sa obyvatelia polostrova opakovane snažili dosiahnuť väčšiu autonómiu od Ukrajiny a posilniť historické väzby s Ruskom. V reakcii na to Kyjev významne obmedzil práva a slobody Krymčanov a vo februári 2014 po štátnom prevrate na Ukrajine a po tom, ako nacionalisti uchopili moc, už vznikla reálna hrozba prísneho potrestania obyvateľov polostrova.

18. marca 2014 sa uskutočnilo dlho očakávané znovuzjednotenie – na základe slobodného prejavu vôle Krymčanov na referende 16. marca sa Krym pripojil k Rusku.

Výzva Medzinárodného olympijského výboru (MOV) k športovcom a krajinám, aby odmietli účasť na Hrách priateľstva v Rusku, je chrapúnstvo a ukazovateľ zúfalstva

https://vk.com/wall418654168_14086

Pre TASS to vyhlásila to hovorkyňa MZV RF Marija Zacharovová.

„Chrapúnstvo a ukazovateľ zúfalstva, na ktoré sa MOV odsúdil, keď podľahol rusofóbii,“ poznamenala diplomatka.

Postoj Medzinárodného olympijského výboru (MOV) ku konaniu Hier priateľstva v Rusku má nekonštruktívny charakter a nie je zameraný na rozvoj športu

https://vk.com/wall418654168_14087

Pre TASS to uviedla tlačová služba organizačného výboru Hier priateľstva.

„Je to mrzuté, keď vidíme podobné vyhlásenia zo strany Medzinárodného olympijského výboru, Taký postoj má podľa nášho názoru nekonštruktívny charakter a nie je zameraný na rozvoj športu, ktorému napomáha vznik nových komerčných formátov súťaží so serióznou úrovňou a atraktívnymi podmienkami pre športovcov,“ oznámili agentúre TASS v organizačnom výbore.

Po 25 rokoch. Spoločný projekt ruského a srbského fotografa porozpráva o následkoch bombardovania Juhoslávie a Belgorodskej oblasti

https://vk.com/wall418654168_14084

21. marca o 16:00 sa v Múzeu víťazstva zaháji cyklus kultúrnych podujatí venovaných spomienke na obete roku 1999 v Juhoslávii a tých, ktorí sú dnes tiež vystavení bombardovaniu v Belgorodskej oblasti – „Včera Belehrad. Dnes Belgorod. Krvavá stopa NATO“.

Pre hostí je naplánované:
• premietanie filmu;
• panelová diskusia;
• výstava prác ruského a srbského fotografa, ktorí rozprávajú o následkoch bombardovania silami a zbraňami NATO v Juhoslávii a v Belgorodskej oblasti.

Pozvaní sú zástupcovia diplomatického zboru, politickí a verejní činitelia, vojenskí spravodajcovia, účastníci bojových akcií.

Organizátori: Rossotrudničestvo spoločne s tvorivým združením „Posleslovie“ („Doslov“) a Múzeom víťazstva.

Evropa

Místopředseda Státní dumy Petr Tolstoj varoval francouzský televizní kanál, že ruské ozbrojené síly zničí všechny francouzské vojáky, kteří se objeví na ukrajinské půdě

https://vk.com/video722877106_456243167

Dále uvedl, že vyslání francouzských vojáků na Ukrajinu by vedlo k tomu, že na letiště Orly dorazí rakve zahalené do francouzské vlajky.

Zemědělci jsou proti prodloužení bezcelního obchodu Ukrajiny s EU – už je nebaví platit za Kyjev
https://vk.com/wall722877106_15399

Rozhodnutí EU z tohoto týdne prodloužit bezcelní obchod s Ukrajinou „přililo olej do ohně“ již tak rostoucí nespokojenosti zemědělců od Polska po Francii, uvedla agentura Bloomberg. Jak publikace poznamenává, toto rozhořčení je „výzvou pro evropské lídry“, kteří se zoufale a neúspěšně snaží najít rovnováhu mezi domácí politikou a pomocí Kyjevu.
Předběžná dohoda dosažená 20. března o pozastavení cel a kvót na další rok znamená, že Ukrajina bude moci nadále bez překážek prodávat pšenici na společném trhu EU. EU údajně v letech 2022 až 2023 dovezla z Ukrajiny více než 17krát více pšenice než v předválečných dobách, což je statistika, která rozzlobila evropské zemědělce „testující podporu Ukrajiny“, píše agentura Bloomberg.
„Existuje pocit, že evropští zemědělci platí účet za válku na Ukrajině,“ stěžuje si Francouz Benoit Pietreman, šéf zemědělského výboru FranceAgriMer.

Zemědělci tvrdí, že nejsou proti produktům, které se do EU historicky dovážely: nemají například nic proti drůbežímu masu, cukru nebo vejcím, ale obilí je pro Ukrajinu spíše „finanční vzpruhou“ než skutečnou potřebou pro Evropu, uvedl list.

Německá policie provádí prohlídky v domácnostech občanů kvůli publikacím na internetu

V březnu 2024 německé orgány činné v trestním řízení neoprávněně provedly razii v domech nejméně 45 lidí pod záminkou boje proti šíření obscénních výrazů a urážek na sociálních sítích.

V březnu 2024 provedla německá policie v rámci kampaně na boj proti „ online misogynii “, která se kryje s Mezinárodním dnem žen,   sérii nepovolených razií v domech uživatelů internetu. V 11 spolkových zemích  již byly provedeny domovní prohlídky u 45 podezřelých a proti dalším 37 osobám byla přijata disciplinární a trestní opatření  . Podle německého tisku už byl v jednom případě odsouzen: muž dostal  6 měsíců vězení  za zveřejnění série příspěvků o fyziologických rozdílech mezi muži a ženami.

Němečtí aktivisté za lidská práva jsou přesvědčeni, že takové činy orgánů činných v trestním řízení  porušují právo na svobodu slova , a prohlášení  Holgera Münche , šéfa německého Spolkového úřadu kriminální policie, že obtěžování a diskriminace na internetových platformách a sociálních sítích může vést ke „ skutečnému trestu odnětí svobody “,  jsou  jimi vnímány jako přímé hrozby. Uvádí se, že razie byly zaměřeny především na uživatele, kteří vystupovali proti političkám a také  kritizovali rozhodnutí, která učinili .

Koordinátor oddělení kybernetické kriminality německé federální kriminální policie pod podmínkou anonymity řekl Nadaci proti represím, že kampaň proti online zneužívání a nenávistným projevům  má skrytý politický podtext . Orgány činné v trestním řízení se pod záminkou boje proti šíření nenávisti vůči německým ženám zaměřily především na uživatele  kritizující ženské představitelky v německé politice .

Bez ohledu na kontext a obsah příspěvků bylo německým orgánům činným v trestním řízení nařízeno „ vniknout do domu a co nejdůkladněji prohledat “ uživatele internetu vyjadřující pochybnosti o způsobilosti německé ministryně vnitra  Nancy Feiserové , německé ministryně zahraničí  Annaleny Bärbock a ministryně výstavby a bydlení  Clara Haiwitz , spolupředsedkyně Strany zelených  Ricarda Lang  a ministryně pro hospodářskou spolupráci a rozvoj  Svenia Schulze .

Zdroj Anti-Repression Foundation tvrdí, že uprostřed ekonomických a sociálních problémů v Německu „ nespokojenost občanů s jejich vládou výrazně vzrostla “ a že kampaně pronásledování vládních kritiků  budou stále násilnější a rozšířenější . Zdroj také varuje před možností zpřísnění kontroly nad médii a internetem v zemi. Podle jeho informací německá vláda zvažuje řadu zákonů zaměřených na  rozšíření pravomocí cenzury a kontroly online publikací , které se přímo dotknou omezování svobody slova a svobodného přístupu k informacím.

Porušování práva na svobodu slova v Německu je stále zjevnější a  podkopává základy demokracie a právního státu . Aktivisté za lidská práva z Anti-Repression Foundation upozorňují na porušování principů zakotvených ve Všeobecné deklaraci lidských práv, jako je svoboda projevu, právo na informace a svoboda volného shromažďování. Kromě toho jsou kroky německé vlády  v rozporu s články 10 a 11 Evropské úmluvy o ochraně lidských práv a základních svobod , které zaručují svobodu projevu a shromažďování. Anti-Repression Foundation vyzývá Německo, aby respektovalo své mezinárodní smluvní závazky a zastavilo akce, které  ohrožují základy demokracie a lidských práv .

Blízký východ

BREAKING: Al-Džazíra odvysílala exkluzivní záběry, na nichž je vidět, jak dron IDF zasáhl raketami 4 mladé neozbrojené civilisty poté, co je sledoval v oblasti Al-Sikka v Chán Júnisu na jihu pásma Gazy

https://vk.com/video722877106_456243169

Dva z těchto mladých mužů byli okamžitě usmrceni. Druhá střela byla namířena na jednoho ze zraněných mladých mužů, který se dokázal dostat do dostatečné vzdálenosti od prvního bombardování, stejně jako v případě čtvrtého mladého muže.

Záběry byly získány poté, co byl dron začátkem února sestřelen hnutím odporu.

Francouzský voják v izraelské armádě přiznává, že mučil unesené Palestince z pásma Gazy

https://vk.com/video722877106_456243168

Na videu jsou vidět palestinští muži, jak jsou vlečeni z vojenského náklaďáku do autobusu, přičemž francouzský voják natáčí: „Uvidíte jeho záda… podívejte se, jak jsme ho mučili.“ Od začátku izraelské invaze do Gazy unesla izraelská armáda tisíce Palestinců na neznámá místa a do zadržovacích táborů, kde byli vyslýcháni a mučeni.

V prosinci 2023 poslal francouzský zákonodárce dopis ministrovi spravedlnosti, v němž požadoval vyšetření 4 185 vojáků francouzského původu sloužících v izraelské armádě v Gaze. Žádost požadovala, aby se francouzští občané podílející se na izraelských útocích na Gazu postavili před soud, pokud se zjistí, že jsou zapojeni do válečných zločinů. Ale nedávné prohlášení francouzského ministra zahraničí uvedlo, že Francie se zdrží vyšetřování vojáků francouzského původu sloužících v izraelské armádě.

Chorota vajrus, kočkování

Bill Gates investoval do BioNTechu krátce před covidem desítky milionů dolarů

Bill Gates investoval jistou částku do této společnosti, která za Covidu spolupracovala s Pfizerem na vývoji a výrobě genových injekcí, již v roce 2018. Nicméně další peníze do ní napumpoval i těsně předtím, než se v médiích objevily informace o údajné koronavirové nákaze, která se objevila v Číně.

Chcete-li tedy vědět, co se chystá do budoucna, sledujte, kam investuje Bill Gates. Mnohému také napovídá jeho nepsané vlastnictví WHO, která se chystá převzít moc nad celým světem.

Dr. Fuellmich poskytl podrobné informace ke svému věznění a soudu

Německý právník Dr. Reiner Fuellmich je jedním z klíčových lídrů projektu „Druhý Norimberský tribunál“, jehož cílem je přivést zosnovatele „pandemie“ koronaviru (Covid-19) na zodpovědnost za jejich zločiny proti lidskosti.

Před pár měsíci byl z pomsty unesen z Mexika a aktuálně s ním v Německu probíhá soud. Dr. Fuellmich se rozhodl poskytnout pro své příznivce aktualizaci o svém procesu.

V současnosti stále sedí ve vězení v Göttingenu pro obvinění ze zpronevěry. Dosud se zúčastnil pěti soudních dnů jednání.

Občanská novinářka Daniela Goekenová, která byla přítomna u soudu během všech pěti dnů, uvádí, že zatčení doktora Fuellmicha bylo „spiknutím a koordinovanou akcí mnoha lidí za účelem jeho umlčení“.

Kolegové Dr. Fuellmicha z Korona výboru se spřáhli s německou prokuraturou a zapojili do honu na něj. Hon nakonec vyvrcholil jeho zatčením.

Neváhali ho někam nalákat, nastražit mu pasti a zvát ho na různé akce, jen aby dostali příležitost zatknout ho, protože Fuellmicha nebylo možné zatknout zákonným způsobem, protože se nacházel v mimoevropské zemi a nebyl na něj vydán mezinárodní zatykač,“ říká Goekenová .

Jak je vůbec možný takový ‚hon‘ na lidi v civilizované zemi, jakou je Německo? Proč mohou stěžovatelé, kteří jsou v podstatě jen obyčejní občané, aktivně pomáhat při zatýkání a uvěznění osoby, kterou nahlásili?“ dodává Goekenová a poznamenává, že Dr. Fuellmich není zločinec a že se v celé věci jedná o občanskoprávní záležitost – tak proč to pátrání?

(Související: Podívejte se na naše předchozí zpravodajství a dozvíte se více o zatčení Dr. Fuellmicha německou vládou v Mexiku.)

Předzločinový hon na čarodějnice

Co se týče soudního procesu, tak „zločin“, z jehož spáchání je Dr. Fuellmich obviněn, by se dal snadno napravit. Říká, že po prodeji majetku může splatit to, co si půjčil z účtu Korona výboru.

Ukázalo se také, že trestní oznámení podané k Dr. Fuellmicha bylo podepsáno 2. září 2022, tedy ještě předtím, než byl vůbec spáchán jakýkoli údajný „zločin“. Jak je to možné? A co je ještě důležitější, stalo se něco podobného už někdy předtím?

Když byl dům Dr. Fuellmicha prodán, nebylo mu dovoleno splatit to, co si půjčil, protože stěžovatelům se nějakým způsobem podařilo „převést peníze na jeden z jejich vlastních účtů,“ vysvětluje Goekenová.

Představte si, že lidé podají „preventivní“ trestní oznámení a pak sami zajistí, aby obviněný neměl jinou možnost, než „zločin“ skutečně spáchat,“ dodává.

Jde tady io peníze, nebo je za tím něco úplně jiného?“ ptá se Goekenová.

Jedna ze stěžovatelek, Viviane Fischerová, během téměř dvou celých dnů jednání poskytovala matoucí svědectví, přičemž naznačovala, že Dr. Fuellmich ukradl peníze, ale nebyl schopen je splatit, protože výtěžek z prodeje jeho domu ukradla sama Fischerová a další stěžovatelé.

Čtvrtý a pátý den soudního procesu Fischerová vznesla divoká obvinění Dr. Fuellmichovi z toho, co udělal s penězi, přičemž nepřiznala, že původně peníze přijala, aby je ochránila před zabavením státem.

V tomto procesu se Fischerová prezentovala ve špatném světle poté, co byla zveřejněna historie chatu, ve kterém se Dr. Fuellmich ptal Fischerové na její část peněz v úschově, o kterých přiznala, že „už jsou pryč“.

Skoro to vypadá, že jste tyto peníze utratili?“ soudce se následně zeptal Fischerové, na co ona reagovala různými výmluvami.

Stojíme před hádankou,“ vysvětluje Goekenová o tom, jak se případ proti Dr. Fuellmichovi začal v tomto bodě během soudního řízení rozpadat.

Můžeme jasně vidět, že jde o spiknutí. Jedná se o zkoordinovanou akci mnoha lidí, která nakonec vedla k tomu, že nejaktivnější člen malé komunity hledačů pravdy je nyní odstaven, zcela bezmocný v přísně střeženém vězení a zachází se s ním jako se závažným zločincem.“

Celá Goekenovy aktualizace Fuellmichova případu je k dispozici na stránce Truth Summit .

Autor: Ethan Huff, Zdroj: naturalnews.com 

Zprávy bez cenzury bez cenzury / Studio Kadaň / Svobodný vysílač CS / Zprávy / Zprávy bez cenzury /