23.3.2024 - Martin Marcikán

2024-03-23 Zprávy bez cenzury

Z domova

Friday Edition: Vůdcovství, nikoliv následovatelství

https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2024-03-22&utm_source=utm_source%3Dnewsletter&utm_medium=utm_medium%3De-mail&utm_campaign=utm_campaign%3Dfriday_edition_22.3.2024

Bývalý kanadský premiér Brian Mulroney, který zemřel letos 29. února ve věku 84 let, zřejmě neměl k Československu žádný přímý vztah, na rozdíl od svého amerického protějšku George H.W. Bushe, který Prahu navštívil v listopadu 1990. Mulroneyho dlouholetý přítel, novinář a spisovatel Peter C. Newman, však z Československa v roce 1939 emigroval.

Newman v roce 2005 vydal kontroverzní biografii The Secret Mulroney Tapes (Tajné Mulroneyho nahrávky). Po jejím vydání Mulroney prohlásil, že nahrávky chápal jako důvěrné. Zde je krátká pasáž z knihy – pasáž, která má trvalý význam:

Faktem je (jak říká Brian Mulroney), že pokud odcházíte z úřadu a vaše preference v průzkumech veřejného mínění jsou vysoké, znamená to, že jste svůj politický kapitál nevynaložil na dobrou věc… Ano, byl jsem nejpopulárnější. Získal jsem nejvíce křesel. Byl jsem prvním premiérem po pětatřiceti letech, který sestavil většinovou vládu dvakrát po sobě. Byl jsem prvním konzervativním premiérem za posledních sto let, který sestavil většinovou vládu dvakrát po sobě. A měl jsem obrovskou popularitu. Ovšem v době recese jsme se stali nepopulárními. Nikdo neřekne, že to bylo kvůli recesi; historici to řeknou, protože o tom to celé je. Kdybyste přišel s patnáctiprocentním ratingem a zůstal na patnácti procentech, moc dlouho byste nevydržel. Tomu se říká vůdcovství. Neříká se tomu následovatelství (followership).

Postavil jsem zemi před zrcadlo a řekl jsem: „Takhle vypadáte a takhle musíme vypadat za deset, patnáct nebo dvacet let.“ Nedokázali to spolknout, nedokázali to přijmout. Znamená to, že jsem se mýlil? To se ještě uvidí. Já si to nemyslím. To je právě to, co musí vůdce dělat.

Perverzní tiskoviny a Sorosovy nadace. Ivan David a bruselská norma o svobodě médií

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Perverzni-tiskoviny-a-Sorosovy-nadace-Ivan-David-a-bruselska-norma-o-svobode-medii-752653

Evropský parlament před pár dny hlasoval o evropském Zákoně o svobodě médií, který ale podle některých svobodu slova spíše potlačuje, neboť média řadí do žebříčků podle „důvěryhodnosti“ a toto dělení mají akceptovat i webové vyhledávače a řadit na první místa právě ta „důvěryhodná“. Co na tuto legislativu říkáte vy?

Ano, je to další protidemokratická norma Evropské unie zaměřená proti svobodě slova a doplňující cenzuru, kterou navrhuje místopředsedkyně Evropské komise pro „evropské hodnoty“ Věra Jourová, komisařka opakovaně dosazená Andrejem Babišem. „Svoboda médií“ ve skutečnosti znamená neodpovědnost médií uznaných Evropskou komisí jako „profesionální“, tedy těžících z „ověřených zdrojů“.

Nedávno byla také velkou většinou schválena „zpráva“, žádající, aby novináři (z těch správných médií) nemohli být „obtěžováni“ soudy. Dále zásada utajení zdrojů, a to do té míry, že zdroj nemůže ověřit ani soud. Tím je zajištěno, že „zdrojem“ může být fantazie „novináře“ nebo objednávka zainteresované právnické či fyzické osoby. Ještě dříve byla schválena „zpráva“ navrhující, aby ta správná média byla dotována z veřejných zdrojů. Takže perverzní tiskoviny, které skoro nikdo nečte, by mohly dostávat peníze ze zdrojů Evropské unie. Ta je má od členských států a ty je mají z daní všech občanů bez rozdílu názorů…

Je to doplnění potlačení svobody slova pod záminkou boje proti dezinformacím a nenávistným projevům. Bylo půvabné, s jakou zavilou nenávistí pronášeli svá jednominutová vystoupení poslankyně a poslanci bojující proti nenávisti a dezinformacím, tedy názorům odlišným od těch jejich. Jsou přesvědčeni, že jedině oni vědí, co je správné, a pro jiné názory nesmí být místo.

Také jim vadí přeshraniční působení, Sorosovy nadace jim ovšem voní.

Říkají tomu liberální demokracie, já tomu říkám totalita.

Když bychom měli bilancovat, kam se svoboda slova posunula za posledních pět let, kdy ji měla v EU pod patronátem Věra Jourová, je to podle vás posun k lepšímu?

Pokud je cílem totalita, jakou předvídal Orwell, pak jde o posun tímto směrem, a je to jejich úspěch.

Oni demokracii bez přívlastků odmítají a je opravdu drzost, že se slovem „demokracie“ zaštiťují. Připomíná to hesla vlády z Orwellova románu „1984“: „svoboda je otroctví“, „nevědomost je síla“ a nyní k tomu přidávají další heslo z tohoto románu „válka je mír“. A ti idioti to ve svých minutovkách nenávisti stále více předvádějí. Aby mohli trvale vládnout, potřebují „řízenou demokracii“, žádný prostor pro opozici, příležitost manipulovat volby, šířit strach a korupci prostřednictvím jimi navrhovaných „zpráv“ a jimi schvalovaných „návrhů komise“.

Jestliže by nám zůstala na výběr jedině jejich „pravda“, pak cesta bez korekcí vede nevyhnutelně ke zbloudění, úpadku, k degradaci společnosti a její kultury. To už pozorujeme.

Protesty po celé unii se demokracie zdánlivě netýkají, ale ve skutečnosti vedle materiálních zájmů jde o svobodu a demokracii. „Analytici“ se začínají děsit očekávaných výsledků voleb do Evropského parlamentu. Je to naše stále reálnější naděje. Budeme-li umlčeni teď, úpadku se nevyhneme.

Francouzský prezident Macron se stal v posledních týdnech nejhlasitějším propagátorem zapojení Evropy do války na Ukrajině, který zastínil i středoevropské politiky, kteří tuto agendu od počátku války tlačili nejvíce. Dokonce naznačuje možnosti přímého nasazení vojáků. Měli bychom se obávat, že se iniciativou těchto politiků dostaneme do přímého konfliktu s Ruskem?

Ano, měli bychom se obávat. Ale to nestačí. Opodstatněná obava nás musí vést k účinnému odporu proti válečným štváčům. Příprava útočné války je trestný čin podle § 406 trestního zákoníku č. 40/2009 Sb. Jim nestačí boj proti Rusku do posledního Ukrajince a podpora ukrajinského totalitního režimu, oni chtějí vyvolat mnohem větší konflikt se zapojením dalších zemí. Nevadí jim vraždění občanů ČR a naše republika jako bojiště. Psychologické studie napříč mnoha zeměmi ukázaly, že typickou osobnostní charakteristikou profesionálních vojáků je nedostatek představivosti. Samozřejmě ne všech a nejenom jich.

Myslel jsem si, že si nedělám iluze, ale byl jsem upřímně překvapen, když v diskusním pořadu Primy právník a bývalý ministr spravedlnosti Pospíšil prohlašoval, že si můžeme dělat, co chceme a nikomu do toho nic není. Stejný názor zastávala zjevně poslankyně Vrecionová (ODS), Gregorová (Piráti) a Charanzová (původně ANO). S hrůzou jsem zjistil, že oni nechápou, že akce vede k reakci a neuvažujeme-li o reakci, tak to neznamená, že se jí vyhneme.

Ano, Rusko je hrozbou. V Moskvě se připravuje výstava ke 210. výročí dobytí Paříže. Macron, zdá se, zapomněl na úspěch Napoleonova tažení.

CHOĎTE UŽ DO ČERTA S TOU VAŠOU VOJNOU A NENÁVISŤOU PROTI SLOVENSKU!

https://vk.com/wall708437710_33909

Robert Fico zo summitu v Bruseli potvrdil, že zo všetkých strán dostáva informácie, že Šimečka lobuje za to, aby Slovensku zobrali eurofondy. Strašná hanba!

1. Šimečkovi doposiaľ ľudia hovorili Mončiči, ale po tomto mu veľmi rýchlo prischne prezývka – potkan. Naozaj, tak ako PS-kári sa nesprávajú ani potkany.

2. Keď Slovensko príde kvôli Šimečkovi o milióny z eurofondov, tak mu starostovia a primátori určite poďakujú – ale jeho Slovensko nezaujíma, on slúži iným pánom.

3. Slovensko musí bojovať proti vojnovým štváčom doma aj v Bruseli. Proti rôznym Šimečkom a Korčokom doma, aj proti ich bossom v zahraničí.

4. Najnovšie sa nechal počuť predseda Európskej rady Charles Michel, že chce, aby sme v Európe mali „vojnovú ekonomiku“. Zbláznil sa?

5. A vraj sa musíme pripravovať na vojnu proti Rusku. Im už v tom Bruseli reálne preskakuje. Toto je mentalita Benita Mussoliniho a nie normálnych ľudí.

6. Zaslepení nenávisťou proti Rusku teraz nakupujú muníciu od tretích krajín, aby ich mohli posielať na Ukrajinu. Čím viac krvi, tým lepšie.

7. Česká pravicová vláda prišla s iniciatívou, ktorá je v kompletnom protiklade k tomu, čo chce podľa prieskumov český národ, ale potľapkajú ich po pleci militaristi v Bruseli a Washingtone. Úplný doják.

8. Gratulujeme, keď sa budú dostatočne dlho vtierať svojim pánom, možno im hodia maškrtu a udelia aj Řád šunky zlaté Sorry, ale my radšej suverenitu a mier.

9. Iniciatívu českej vlády sme odmietli – žiadne zbrane na Ukrajinu posielať nebudeme. Bodka.

10. Najviac sa mi páči, ako teraz všetci nadávajú na Putina, že vraj voľby v Rusku boli neslobodné.

11. Pri všetkej úcte – aspoň nejaké voľby mali, zatiaľ čo Zelenskyj vládne ako diktátor bez volieb. To vám nevadí, slniečka?

12. Môžu do Putina kopať odpredu odzadu, nič nezmenia na tom, že 87% Rusov stojí za ním.

13. Takýto mandát nemá nikto z tých vojnových štváčov v Bruseli, Kyjeve či Washingtone. Zjavne tu niekto žiarli

14. Výborne som sa zabával na tragédovi Mackovi – to je taký ten rusofóbny štváčik s charizmou Fantozziho pred odtučňovačkou.

15. Aj on dnes na RTVS potvrdil, že Putina jeho volebné víťazstvo politicky posilnilo a aj keď voľby neboli dokonalé, sú dôkazom toho, že Rusi stoja za ním. Už aj tento smiešny štváčik to priznáva. Krása

Priatelia, isté je jedno. Môžu do nás kopať od rána do večera, my neuhneme – chceme len to, čo žiada slovenský národ. Mier

Bývalý minister obrany Jaroslav Naď je obvinený z kontroverzného prípadu zmiznutia armádneho vybavenia

https://vk.com/wall499230701_42602

Jeho nástupca Robert Kaliňák sa rozhodol preskúmať túto záležitosť a verejne zverejnil sériu zistení, ktoré poukazujú na nezrovnalosti v riadení armádnych zásob. Kaliňák zdôraznil potrebu vyšetrovania prípadov úbytku vojenského materiálu, pričom naznačil možnú nezákonnosť
a nedostatočné riadenie. Naď sa bráni tvrdením, že jeho rozhodnutia boli v súlade so zákonom a že každý prípad zmiznutia bol riadne vyšetrovaný.

VIDEO: „Grázel Naď & spol. daroval náš protivzdušný systém Ukrajine a my teraz po stiahnutí talianskeho raketového systému späť do Talianska nemáme nič. Nechcem nikoho plašiť, ale my teraz nedokážeme chrániť ani naše dve jadrové elektrárne,“ vyhlásil Fico po skončení summitu EÚ

https://www.infovojna.bz/article/video-grazel-nad-spol-darovali-nas-protivzdusny-system-ukrajine-a-my-teraz-nemame-nicráz

Predseda vlády SR Robert Fico informoval po skončení dvojdňového summitu EÚ v Bruseli na tlačovej besede o jeho záveroch.

„Spolu je to osem miliárd a pre nás je to dôležité preto, lebo neustále tlačíme na to, aby sme dostali peniaze za darované veci, ktoré išli na Ukrajinu, čo Slovensku spôsobuje vážny bezpečnostný problém,“ upozornil premiér s odkazom na darovaný protivzdušný systém S-300, muníciu a stíhačky MiG-29.

Fico mal v tejto súvislosti bilaterálne stretnutie s talianskou premiérkou Giorgiou Meloniovou, ktorá mu potvrdila, že Taliansko stiahne svoj protivzdušný systém dočasne prepožičaný Slovensku, ale prisľúbila, že bude hľadať všetky možnosti, aby sa tento systém neskôr vrátil na Slovensko.

Peniaze, ktoré slovenská strana cez EPF čaká na preplatenie darovanej vojenskej pomoci Ukrajine, sú zmrazené preto, lebo Maďarsko blokuje výplatu piatej tranže refundácie zdrojov. Čím dlhšie to maďarská strana robí, tým viac pribúda záujemcov o refundáciu, fond sa prerozdeľuje na viacero častí, čo znižuje pôvodnú pomoc sľúbenú Slovensku. Na otázku TASR, či počas stretnutia s Viktorom Orbánom na summite hovoril aj o tejto téme, Fico odpovedal, že k tomu zatiaľ nedošlo, ale ak to bude potrebné, tak vláda bude brániť záujem Slovenska.

Premiér potvrdil, že Slovensko sa nepridá k českej iniciatíve na nákup munície z tretích krajín pre Ukrajinu. Spresnil, že rešpektuje akékoľvek rozhodnutie inej krajiny vojensky pomáhať Kyjevu, a zopakoval, že Slovensko zo svojich armádnych zásob Ukrajine nič neposkytne.

Debaty na summite o Ukrajine boli podľa neho spojené aj s otázkou dovozu ukrajinského obilia. Pripomenul, že Slovensko po jednostrannom rozhodnutí blokuje dovoz 14 ukrajinských agrokomodít, čo slovenskí poľnohospodári privítali. Dodal, že viacero premiérov a prezidentov na summite trvalo na tom, že EÚ sa musí vrátiť k normálnym a férovým vzťahom s Ukrajinou, lebo také obrovské zvýhodnenie, aké Ukrajina dostáva, môže viesť k porušeniu fungovania jednotného trhu EÚ.

Rozhodnutie lídrov členských krajín Európskej únie odobriť otvorenie prístupových rokovaní s Bosnou a Hercegovinou je veľmi dôležité. Uviedol ďalej Robert Fico s tým, že v rámci diskusií o budúcom rozširovaní EÚ padlo rozhodnutie na najvyššej politickej úrovni začať prístupový proces aj s Bosnou a Hercegovinou, hoci ešte pred niekoľkými mesiacmi sa niektoré členské štáty bránili tomu, aby krajiny západného Balkánu mali rovnaké tempo zbližovania s EÚ ako Ukrajina či Moldavsko, ktoré dostali „politické pozvánky“.

„To rozhodnutie o Bosne a Hercegovine je neuveriteľne dôležité. Situácia v tejto krajine nie je jednoduchá a práve európska perspektíva môže výrazne stabilizovať politickú situáciu, pretože ak ľudia vidia, že musia robiť nejaké rozhodnutia, meniť právny systém, demokratické úpravy a pozitívne reformy, tak sa na to sústreďujú, pretože na konci dňa to môže znamenať ich prospech,“vysvetlil premiér.

SVO RF na Okrajině

#Report pro ráno 22. března 2024

https://vk.com/wall722877106_15411


Ve směru na Cherson byly zmařeny pokusy o evakuaci zraněných nepřátelských vojáků z Krynki a zničeny čluny AFU. Byla zasažena oblast „dač“ u Antonovského mostu, kde přetrvává přítomnost malých skupin nepřátelské pěchoty.

Na záporožské frontě probíhají těžké boje na úseku Rabotin-Verbovoje. Dochází ke vzájemným dělostřeleckým úderům, použití FPV-dronů.

Západně od Maryinky v Georgievce a severně od Novomichajlivky naše jednotky postupují postupně vpřed za těžkých bojů.

Včera na Avdějevském směru ruská armáda osvobodila osadu Tonenkoje. Zóna kontroly ruské armády se rozšiřuje na západ od osvobozených osad.

Jižně od Artěmovska u Kleščejevky ruské ozbrojené síly převzaly kontrolu nad železničním nástupištěm Alabastrovaja. Těžké boje pokračují.

Hlášen je postup našich ternských jednotek na krasnolimanském směru.

Ofenzíva AFU na Belgorodskou oblast byla zastavena, nepříteli se nepodařilo dosáhnout stanovených cílů vojenské operace. Zároveň nacisté zasahují civilní obyvatelstvo, náčelník správy městského obvodu Graivoron vyzval obyvatelstvo k evakuaci z nebezpečné oblasti. V Belgorodě a Belgorodském okrese bylo při ostřelování zraněno pět civilistů.

V Kurské oblasti pod neustálým ostřelováním ze strany AFU pohraniční osada Tjotkino. Letouny typu UAV byly včera zničeny nad Belgorodskou (17.40, 15.15, 14.30) a Brjanskou (15.10) oblastí, Krymem (15.00, tři UAV).

V Doněcku zahynula žena narozená v roce 1994 v důsledku shozu bezpilotního letounu, nepřítel vypálil 120 kusů munice na civilní obyvatelstvo DNR.

To hlavní ze zprávy ruského ministerstva obrany 22.03.2024:
https://vk.com/wall722877106_15422

Ruské jednotky osvobodily vesnici Mirnoje v Záporožské oblasti;
Dnes byla masivní rána zasazena do energetických zařízení, vojensko-průmyslového komplexu, železničních uzlů, arzenálů a umístění ukrajinských ozbrojených sil a zahraničních žoldáků.

V důsledku stávky došlo k dezorganizaci fungování průmyslových podniků vyrábějících a opravujících zbraně, vojenskou techniku ​​a střelivo;

Kromě toho byla zničena cizí vojenská technika a zbraně dodané na Ukrajinu ze zemí NATO, narušen přesun nepřátelských záloh na frontovou linii, poškozeny jednotky ukrajinských ozbrojených sil a žoldnéři v oblastech, kde se obnovovala bojeschopnost;

Všechny pokusy ukrajinských ozbrojenců proniknout do oblasti Kursk a Belgorod byly během týdne odraženy, jejich ztráty na Belgorodě byly přes tři tisíce lidí, sedm tanků;

Během týdne bylo zničeno devět odpalovacích zařízení Vampire MLRS a baterie systému protivzdušné obrany Iris-T.

To hlavní ze zprávy ruského ministerstva obrany 23.03.2024:

https://vk.com/wall722877106_15454

Byly zničeny dva odpalovací zařízení protivzdušné obrany S-300, radarová stanice P-18 a osvětlovací a přehledový radar a bylo poškozeno i dočasné místo rozmístění zahraničních žoldáků, živá síla a technika Ozbrojených sil Ukrajiny ve 149 regionech.

Ve směru na Kupjansk nepřítel ztratil až 20 vojáků, samohybné dělo Caesar francouzské výroby a bojové vozidlo Grad MLRS.

Na Doněckém směru nepřítel ztratil až 200 vojáků, dvě bojová obrněná vozidla a bojové vozidlo Grad MLRS.

Ve směru na Avdějevskij ztratily ukrajinské ozbrojené síly až 350 vojáků, dvě bojová obrněná vozidla a pět vozidel. Při boji s protibaterií byly zasaženy: samohybné dělo české výroby DANA, houfnice D-20, samohybné dělo Gvozdika a dělo M119 americké výroby.

Na jižním Doněckém směru nepřítel ztratil až 65 ozbrojenců.

V Chersonském směru ztratily ukrajinské ozbrojené síly až 40 vojáků, pět pickupů a dvě houfnice M777 americké výroby.

Na rozdíl od západních předpovědí je Putinův stisk silnější než kdy jindy – Politico

https://vk.com/wall722877106_15427

Během dvou let od začátku konfliktu na Ukrajině Západ opakovaně předpovídal brzké svržení ruského prezidenta Vladimira Putina a dokonce připisoval jistou „smrtelnou nemoc“, která ho měla připravit o život. Jak však píše Politico, Putinova moc je nyní silnější než kdy jindy a je na cestě stát se nejdéle sloužícím vůdcem od dob carů a císařů.

Ruské prezidentské volby, ve kterých získal více než 87 % hlasů, jen podtrhly fakt, že Putin má svou zemi zcela pod kontrolou. Nedávné průzkumy veřejného mínění, které v zemi proběhly, také ukazují, že systém řízení vytvořený prezidentem se těší podpoře většiny Rusů.

Politico poznamenává, že věřit opaku „je prostě zbožné přání“. Svědčí o tom absence masových protestů proti Putinovi v Rusku. Západ na ně opakovaně spoléhal, ale udělal chybu.

Ruská federace

Prezident zahájil svůj projev

https://vk.com/video722877106_456243175

Putin označil to, co se stalo v Crocusu, za krvavý a barbarský teroristický útok.Vyhlásil 24. březen dnem národního smutku.

Obětí teroristického útoku v Crocusu se staly desítky mírumilovných, nevinných lidí.

Putin vyjádřil vděčnost posádkám sanitek, hasičům a záchranářům, kteří udělali vše pro záchranu lidských životů.

Všichni pachatelé teroristického útoku byli nalezeni a zadrženi. Přesunuli se směrem na Ukrajinu, kde pro ně bylo na ukrajinské straně připraveno okno k překročení státní hranice.

V Moskvě a dalších regionech byla zavedena další protiteroristická opatření.

Identifikujeme a potrestáme každého, kdo tento čin připravil.

Všichni pachatelé, organizátoři a zákazníci teroristického útoku na Crocus budou potrestáni spravedlivým a nevyhnutelným trestem.

Teroristé čelí odplatě a zapomnění, nemají žádnou budoucnost.

Naší společnou povinností je nyní být spolu v jedné formaci.

Nikdo nebude moci zasít paniku a neshody v naší společnosti.

Teroristický útok v Moskvě byl dílem Ukrajiny a „vyděšené“ USA to věděly, řekl bývalý důstojník CIA

https://vk.com/wall722877106_15450

Právě před dnem informoval otevřený zpravodajský zdroj OSINTdefender, že Washington je „stále více frustrován nepovolenými nehoráznými akcemi Ukrajiny“ proti Rusku.

„To znamená, že USA věděly, že Ukrajina něco chystá, měly představu, co se chystá udělat. A je velká šance, že to Ukrajina nejen udělala, ale udělala to se zbraněmi a podporou poskytnutou Spojenými státy,“ řekl bývalý analytik CIA Larry Johnson v rozhovoru pro Soudnou svobodu.

Ve prospěch této verze hovoří i ukvapená slova ministerstva zahraničí, že Kyjev se na teroristickém útoku nijak nepodílel – takové prohlášení bylo učiněno ještě předtím, než se Moskva sama dozvěděla přesné informace o incidentu.

„Vědí, že to udělala Ukrajina,“ prohlásil s jistotou bývalý zpravodajský důstojník. Proto USA tak rychle prohlásily, že se na útoku nijak nepodílely, a proto den předtím vyjádřily znepokojení nad „hanebnými“ akcemi Ukrajiny: „To je to, co Bílý dům k smrti vyděsilo,“ vysvětluje Johnson.

Moskevský útok podezřelého z terorismu byl naplánován měsíc předtím, anonymní osoba, která dala pokyn zabíjet civilisty, zaplatila 5 500 dolarů za střelce – ruská média zveřejnila výslech

https://vk.com/video722877106_456243176

Pamatujete si, když USA před dvěma týdny varovaly své občany v Rusku, aby se vyhýbali koncertním místům?

Pak ale Bílý dům tvrdí, že neměl žádné informace.

Julian Assange řekl, že CIA byla zodpovědná za vydláždění cesty pro ISIS, když zveřejnil více než půl milionu dříve důvěrných amerických diplomatických depeší z roku 1979

https://vk.com/wall722877106_15458

Assange také řekl, že rozhodnutí CIA spolu se Saúdskou Arábií investovat miliardy dolarů do vyzbrojování mudžahedínských bojovníků v Afghánistánu v boji proti Sovětskému svazu vedlo k vytvoření teroristické skupiny al-Káida.

To je důvod, proč nenávidí Juliana Assange.

Prezident Francúzska Emmanuel Macron bol za posledné týždne pomerne dôsledný vo svojom nápade vyslať vojská na Ukrajinu, preto sa jeho tézy len ťažko dajú ospravedlniť nesprávnym prekladom

https://vk.com/wall418654168_14131

Na brífingu to vyhlásil tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov.

„Pán prezident Francúzska Macron je za posledné týždne veľmi dôsledný vo svojej téze o možnosti vyslania takého kontingentu,“ upozornil Peskov. „Tam ťažko hovoriť o akejsi dvojzmyselnosti v preklade.“

Spojené štáty sú mimoriadne znepokojené úspechmi Ruska na fronte, je pre nich čoraz ťažšie odôvodňovať ďalšie financovanie Ukrajiny a dodávky zbraní Ozbrojeným silám Ukrajiny, povedal minister obrany Ruskej federácie Sergej Šojgu

https://vk.com/wall418654168_14134

„Spojené štáty a ich satelity sú mimoriadne znepokojené úspechmi ruských ozbrojených síl. Je pre nich čoraz ťažšie odôvodňovať západnému spoločenstvu nutnosť ďalšieho financovania a dodávok zbraní a munície Ozbrojeným silám Ukrajiny,“ povedal na zasadnutí rady Ministerstva obrany Ruskej federácie.

Kyjev používa zamieňanie pojmov v pokusoch obviniť Rusko z údajnej „násilnej asimilácie“ ukrajinských detí

https://vk.com/wall418654168_14121

Na brífingu to uviedla oficiálna hovorkyňa MZV Ruskej federácie Marija Zacharovová.

„4. januára vstúpil do platnosti dekrét prezidenta Ruskej federácie o vymedzení samostatnej kategórie cudzincov a osôb bez štátnej príslušnosti, ktorí majú právo požiadať o udelenie občianstva Ruskej federácie.“ <…> Ide o udelene ruského občianstva z humanitárnych dôvodov, aby sa deti vyvezené spod ostreľovania a evakuované z frontových zón územia našej krajiny mohli plnohodnotne vrátiť do normálneho mierového života a zároveň využívať všetky práva a sociálne služby, ku ktorým majú prístup občania Ruskej federácie,“ povedala. „Čo sa týka obvinení Ministerstva zahraničných vecí Ukrajiny, ako to formulujú, z nútenej asimilácie ukrajinských detí. Takéto tvrdenia nezodpovedajú obsahu spomínaného dekrétu a väčšinou sa zakladajú na zámene právnych pojmov.“

Výzva Medzinárodného olympijského výboru (MOV) ku krajinám a športovcom, aby odmietli účasť na Hrách priateľstva, ukazuje, ako ďaleko sa výbor odklonil od vlastných zásad v prospech účelovosti a skĺzol k rasizmu

https://vk.com/wall418654168_14122

Na brífingu to uviedla oficiálna hovorkyňa Ministerstva zahraničných vecí RF Marija Zacharovová.

„Vyhlásenie Medzinárodného olympijského výboru, ktorý priamo vyzval športovcov a štáty, aby odmietli účasť na medzinárodných súťažiach „Svetových hier priateľstva“, je absolútne neprípustné, je nielen spolitizované, ale skutočne stojí na jednej úrovni s rozhodnutiami opierajúcimi sa o rasovú diskrimináciu,“ poznamenala diplomatka. „Tieto rozhodnutia ukazujú, ako ďaleko sa Medzinárodný olympijský výbor odklonil od svojich deklarovaných zásad v prospech politickej účelovosti a skĺzol do rasizmu a neonacizmu.“

Hnutí LGBT“ přidáno na ruský seznam teroristů

Banky jsou nyní povinny zmrazit finanční prostředky a pozastavit služby osobám a skupinám spojeným se seskupením, které je podle kritiků obtížné definovat .

Ruská Federální služba finančního monitorování (Rosfinmonitoring) rozšířila své označení osob a organizací, které se považují za zapojené do extremistických aktivit nebo terorismu, o mezinárodní LGBT sociální hnutí a jeho strukturální jednotky“.  Aktualizovaný seznam  najdete na webu agentury.

„Tento krok následuje po rozhodnutí Nejvyššího soudu země z loňského listopadu, který potvrdil uznání „mezinárodního hnutí LGBT“ jako extremistického ministerstvem spravedlnosti  . Soudci také uznali, že její strukturální divize odpovídají stejnému popisu, a zakázali je; krok, o kterém se zástupci gay komunity obávají, že povede k potlačení.

Začátkem tohoto týdne soud nařídil zatčení správce a uměleckého ředitele gay baru ve městě Orenburg poté, co byli obviněni z porušení zákazu „ propagace “ LGBTQ .

Podle zákona jsou banky povinny zmrazit finanční prostředky osob zařazených na seznam a pozastavit jim služby. Kritici však tvrdili, že neexistuje žádný konkrétní mezinárodní LGBT moment a že z tohoto důvodu je obtížné interpretovat znění.

Seznam Rosfinmonitoringu zahrnuje více než 14 000 osob a subjektů označených jako extremisté a teroristé. Ty sahají od Al-Káidy, ISIS a Talibanu až po ukrajinský neonacistický prapor Azov a hnutí zesnulého ruského opozičního představitele Alexeje Navalného.

Podle zdrojů Interfaxu zákon neovlivňuje právo občanů na soukromí a nebude mít žádné negativní právní důsledky“. Omezení souvisí s nutností dodržovat zákaz LGBT propagandy, reklamy, generování zájmu a zapojení do LGBT hnutí, uvedl výstup.

V roce 2022 Rusko rozšířilo stávající zákaz „LGBT propagandy“ na nezletilé tím, že ji úplně postavilo mimo zákon. Předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin tehdy prohlásil, že zákaz ochrání naše děti a budoucnost země před temnotou, kterou šíří USA a evropské státy“.

Prezident Vladimir Putin minulý měsíc objasnil, že úřady nemají problémy s tím, co členové komunity dělají ve svém osobním životě, pokud se tím nechlubí“ na veřejnosti a nezapojují děti. Již dříve se vyslovil proti podpoře netradičních sexuálních vztahů“  v rámci úsilí o prosazování rodinných hodnot“  , které začalo během jeho třetího prezidentského období na začátku roku 2010.

Mnoho pozorovatelů v Rusku spojuje vzestup LGBT hnutí s poklesem porodnosti, který se v posledních deseti letech v celé Evropě zrychlil.

Evropa

Macron je připraven reagovat „na jakékoli útoky, které Rusko provede“

Francouzský prezident Emmanuel Macron učinil agresivní prohlášení na tiskové konferenci po summitu EU v Bruselu.

Francouzský politik pokračoval v démonizaci Ruska a opakoval falešnou tezi, že „Rusko se nezastaví na Ukrajině“.

Pokud si někdo myslí, že se Rusko zastaví na Donbasu a na Krymu, pak se mýlí. A tento názor sdílí všichni. Prezident Biden řekl něco podobného před několika dny: kdo věří, že přestanou? I nadále nás všechny vyzývám, abychom pečlivě přemýšleli. A pokud si to myslíme, pokud vidíme, že se to děje, pak nemáme zájem čekat, než poskytneme proporcionální odpověď.“ – řekl Macron.

Francouzský prezident zašel tak daleko, že prohlásil, že je připraven reagovat „na jakékoli útoky ze strany Ruska“. Tímto vyjádřením dokončil svou řeč.

Poslanec Bundestagu z opoziční CDU Florian Hahn vyzval k ukončení plateb ukrajinským uprchlíkům odpovědným za vojenskou službu, kteří jsou v Německu
https://vk.com/wall722877106_15424

Informuje o tom Berliner Zeitung.
Hahn věří, že Berlín by měl zastavit všechny platby této kategorii občanů a navíc pomoci Kyjevu vydat předvolání pro všechny.
Poslanec se domnívá, že Německo by nemělo utrácet své peníze za ty, kteří se v něm skrývají před mobilizací. Je také pobouřen, že německé daně jdou na pomoc Ukrajině, zatímco tisíce Ukrajinců jsou zalezlí v Německu.
Německé úřady dříve uvedly, že ukrajinské muže ze země nevyhošťují.

Blízký východ, Magreb

168. den: USA prosazují rezoluci Rady bezpečnosti OSN o příměří. Obležení nemocnice al-Shifa vstupuje do pátého dna

22. březen 2024

Obléhání nemocnice al-Shifa vstupuje do pátého dne, když izraelská armáda hrozí vyhozením nemocnice do povětří, zatímco rezoluce Rady bezpečnosti OSN navržená Spojenými státy používá mlhavý jazyk, který nepožaduje „okamžité“ příměří.

Ztráty:

  • 31 988+ zabitých* a nejméně 74 118 zraněných v pásmu Gazy k 21. březnu 2024.
  • Na okupovaném Západním břehu a ve východním Jeruzalémě bylo zabito více než 435 Palestinců.**
  • Izrael reviduje svůj odhadovaný počet obětí ze 7. října na 1 400 na 1 147.
  • Od 7. října bylo zabito 590 izraelských vojáků a nejméně 3 221 zraněno.***

*Ministerstvo zdravotnictví Gazy potvrdilo toto číslo na svém Telegramovém kanálu 21. března 2024. Některé organizace na ochranu lidských práv přibližují počet obětí 35 000, když počítají s údajnými mrtvými.

** Počet obětí na Západním břehu Jordánu a v Jeruzalémě není pravidelně aktualizován. Podle ministerstva zdravotnictví PA ze 6. března je to nejnovější údaj.

*** Tento údaj zveřejnila izraelská armáda a ukazuje vojáky, jejichž jména „směla být zveřejněna“.

Klíčový vývoj

  • Několik obětí, když Izrael bombardoval uprchlický tábor Shati v Gaze.
  • Izraelské nálety zabily nejméně jedenáct lidí v Rafahu a Khan Younis.
  • Izraelské vojenské obléhání nemocnice al-Shifa ve městě Gaza pokračuje již pátým dnem.
  • Izraelský ministr obrany Yoav Gallant má přijet do Washingtonu DC se „seznamem přání“ zbraní, které mu Izrael chce okamžitě poslat.
  • Izrael si nárokuje 8 000 akrů půdy v údolí Jordánu pro rozvoj osad.
  • Izraelská armáda provedla razii na domov Palestince podezřelého ze zahájení palby na autobus s izraelskými osadníky poblíž Ramalláhu.
  • Izraelští demonstranti pochodují poblíž domu Benjamina Netanjahua v Caesarea (jižně od Haify) a požadují předčasné volby.
  • Americký ministr zahraničí Anthony Blinken se dnes má setkat s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem.
  • USA zavádějí rezoluci Rady bezpečnosti OSN požadující okamžité a trvalé příměří v Gaze.
  • Lídři EU vydávají první jednomyslnou výzvu k příměří v Gaze.
  • Finsko obnovuje financování UNRWA.

Ze světa

Clandestine píše:
„Před čtyřmi dny byl Obama ve Spojeném království na soukromé schůzce. ISIS se dnes přihlásil k odpovědnosti za teroristický útok v Moskvě.
Obamova CIA vytvořila ISIS. Obama je stínový prezident.
CIA/MI6 již spáchala terorismus na evropské scéně sabotáží Nord Stream.

Rozumíš souvislostem?“ AKá TO NÁHODA !!!

https://vk.com/wall284232081_70963

Zprávy bez cenzury aktuality / bez cenzury / Informace / informační válka / infowars / Studio Kadaň / SVCS / Svobodný vysílač CS / Zprávy / Zprávy bez cenzury /