30.3.2024 - Martin Marcikán

2024-03-26 Zprávy bez cenzury

https://odysee.com/@radiosv.studiokadan:6/Zpr%C3%A1vy-bez-cenzury—26.03.2024:d

Zprávy, informace a komentáře, které v médiích hlavního proudu neuslyšíte a neuvidíte…

Z domova, SVO RF na Okrajině, Ruská federace, Evropa, Blízký východ, Ze světa, Chorota vajrus

Zprávy bez cenzury 26.03.2024

Z domova

Skutečná úloha Petra Pavla v české muniční iniciativě

https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2024-03-26&utm_source=utm_source%3Dnewsletter&utm_medium=utm_medium%3De-mail&utm_campaign=utm_campaign%3Dfinal_word_26.3.2024

Ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) by podpořil dvě oblíbená témata prezidenta Petra Pavla, a sice vzdání se práva veta v EU a vyslání vojáků na Ukrajinu. Dvořák včera v České televizi řekl, že když si Česká republika v rámci předsednictví EU a dalších aktivit kolem Ukrajiny konečně vydobyla velice slušné renomé a najednou je relevantním hráčem, kterého všichni berou vážně, nebylo by v tuto chvíli úplně nejšťastnější začít mávat nějakým zavilým odporem vůči vzdání se práva veta. Jeho doporučením je prohlásit, že jsme připraveni se o tom bavit. O slavné muniční iniciativě pro Ukrajinu, která je připisována Petru Pavlovi, se konkrétně nezmínil. O této iniciativě minulý týden v ruskojazyčné analýze na YouTube hovořil Yuri Shvets, bývalý důstojník KGB, který je nyní americkým občanem a velkým podporovatelem Ukrajiny. Obchodníky se zbraněmi, kteří granáty našli, prý osobně zná, a Pavel v tom nesehrál vůbec žádnou roli. Dostal pouze příležitost posílit svoji politickou autoritu, jak uvedl Shvets. Už však nevysvětlil proč, ovšem není bezdůvodné se domnívat, že to může mít něco společného se vzdáním se práva veta v EU a vysláním českých vojáků na Ukrajinu.

Někdo s tím musí začít

https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/nekdo-s-tim-musi-zacit

Přátelé, dnešní výslech na policii byl jako z rádia Jerevan. Nakonec nešlo o zemědělský protest, ale o protest odborářský, nešlo o hnůj, ale o pomluvu a nebyl jsem v roli sprostého podezřelého, ale potenciálního poškozeného. Ano, moji stálí čtenáři už vědí. Šlo o Petru Mazancovou z učitelské platformy, která o mě v televizi řekla, že jsem dezinformátor a proruský kolaborant a po ní do zopakoval i Daniel Takáč a spousta dalších libtardích intervjuků napříč televizemi, rádii i tiskovinami.

Policie to vyšetřuje, bo jsem mohl být poškozen třeba vyhazovem ze zaměstnání, mohl utrpět můj sociální status, moje děti mohly čelit výhružkám, moje žena nebo já jsme z toho mohli mít zdravotní újmu a to všechno by mohlo být kvalifikováno jako trestný čin. To všechno jsem se dozvěděl během poučení, než mi začali klást otázky.

Přiznám se, svedl jsem sám se sebou těžký boj. Od loňska mám diagnostikovanou cukrovku a vysoký tlak. Také už nemám běžné zaměstnání na osm hodin a jsem závislý na přízni svých čtenářů. Mám bambilion svědků, jak se mnou zacházeli v miroslavském kostele a dokonce si to i dali do zápisů z jednání. Na mém mesengeru jsou stovky nenávistných zpráv, mobil mám plný nenávistných SMSek s vyhrožováním smrtí. Komentáře na mém twitterovém účtu, to je přímo přehlídka žlučovitosti. Seděl jsem tam a hlavou se mi honilo, že stačí několik vět a pak jen doložit všechno to, co se mi po Mazancové výrocích sešlo… Stačilo jen přinést zprávy od mého diabetologa, jak se mi na podzim zhoršilo zdraví. Navíc, by mě to nic nestálo. Šetří to policie. Žádné podávaní žaloby… stačí jen vypovídat…

Ale také se mi honilo hlavou, že ničit druhým životy, to je výsadou liberálů. Oni cenzurují, nahlašují a podávají trestní oznámení na cokoliv, co se jim nelíbí. Kvůli nim existují ty udavačské Pol Pot budky… tedy Pol Point budky… Nechci jednou houpat na klíně vnoučata a vyprávět jim, že jsem bojoval za své přesvědčení tím, že jsem jedné blběně zničil život. Navíc takové, která neví, co činí. Takové, která bude na povel křičet „sláva,“ prostírat své roucho na cestu a za týden bude křičet „ukřižuj!“ Já přece nejsem jako oni. Ač vyhozen z kostela, přece nezapomenu na to, že nejdůležitějším kořenem křesťanství je odpuštění.

Nechci žít ve světě, kde se jen budou stupňovat vzájemné křivdy až k nesnesitelnosti a krvi. To mají tam v Izraeli a Palestině. Už si toho udělali tolik, že se buď musejí navzájem vyvraždit a nebo si odpustit. Spravedlnosti tam nikdy nebude učiněno zadost. Už to nejde. Nechci žít v zemi, kde to budeme mít stejné a kde se jen bude stupňovat vzájemná nenávist. Smíření je víc než vítězství. Nemohu ovlivnit, co udělají jiní a jsem si celkem jistý, že to ode mě bude vzato nikoliv jako vstřícnost, ale jako slabost, ale já tuto hru hrát prostě nebudu.

Moje vlast potřebuje odpuštění, ne spravedlnost. Tato společnost potřebuje velkorysost, nikoliv sudičství. Nota bene sudičství, jehož tváří je Igor Mříž. Mým vzorem je Ghándí, nikoliv Tadasuke Óoka.

Petro Mazancová! Nejspíš toho budu brzy litovat, protože podobnou vstřícnost k sobě čekat nemohu, ale já ti život komplikovat nebudu. Jestli tu jednou chceme mít slušnější společnost, někdo s tím musí začít.

Děkuji tomu, kdo se mě zastal a podal to trestní oznámení. Pokud se mi ozvete, máte u mě pozvání na zabijačku. Ale nemohu si chladit žáhu na hloupých lokajích mocných.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Zisk českého zemědělského sektoru v ČR loni klesl o 45 %. Výroba se snížila o téměř 8 %

Informoval o tom ČSÚ.

Podnikatelský důchod zemědělců (tedy zisk), jehož součástí jsou i zemědělské podpory, se podle předběžných výsledků ve srovnání s rokem 2022 snížil o 45,2 %, tj. z 25,6 mld. korun na 14,0 mld. korun.

Souhrnný zemědělský účet je sestavován na základě unijní mezinárodně srovnatelné metodiky a popisuje ekonomickou výkonnost odvětví.

V roce 2022 podnikatelský důchod v zemědělství vzrostl meziročně o 5,8 % na 27,9 miliardy Kč. Produkce se v roce 2022 zvýšila o 19 procent na téměř 200 miliard. (sfr)

Každý to vidí. A Němci kasírují. Ruský plyn v ČR: Označena pravda

https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/ekonomika/Kazdy-to-vidi-A-Nemci-kasiruji-Rusky-plyn-v-CR-Oznacena-pravda-752724

Vláda Petra Fialy v loňském roce opakovaně deklarovala, že se jí podařilo vymanit ze závislosti na ruském plynu, jehož dodávky do České republiky zcela stopla a podařilo se jí tuto cennou komoditu nahradit z jiných zdrojů. Mělo jít především o zkapalněný plyn, LNG, který nakupuje díky zisku podílu v terminálu v holandském přístavu.

Teorie o odstřižení naší země od ruského plynu však začala už koncem loňského roku dostávat značné trhliny, když řada médií informovala o tom, že ruský plyn po kratší pauze do republiky opět proudí.

Kromě toho se již dříve objevovaly zprávy, které přinášeli někteří experti z oblasti energetiky, že ani s tolik opěvovaným LNG není úplně zřejmé, odkud pochází. Zaznívalo, že Rusům se daří neoficiálně Evropanům prodávat LNG vlastní, přestože do evropských přístavů žádné ruské lodě nepřiplouvají.

Jak se jim to povedlo? LNG mají Rusové vozit na lodích s vlajkami jiných států, například Libérie. Dokonce některé zdroje hovořily, že se mělo jednat o lodě s vlajkami Řecka, tedy členského státu EU.

Pokud jde ruský plyn, v loňském prosinci měl dle dostupných údajů v Česku tvořit 60 procent plynu, který sem dorazil. Podobný a někdy i vyšší podíl, měl plyn ruské provenience tvořit v úvodních měsících letošního roku.

Toto téma bylo i námětem ostré výměny názorů mezi současným ministrem průmyslu a obchodu Jozefem Síkelou (STAN) a jeho předchůdcem ve funkci Karlem Havlíčkem (ANO). Havlíček vytýkal Síkelovi, že vláda neříká lidem pravdu, když tvrdí, že se jí povedlo od ruského plynu odstřihnout.

„Je složité říct, jestli ten plyn je z Ruska, protože se k němu nikdo nehlásí,“ vykrucoval se nedávno v Otázkách Václava Moravce ministr Síkela. Havlíček mu oponoval, že žádné pochybnosti nejsou, protože o podílu ruského plynu mluví oficiální čísla Českého statistického úřadu.

„Ministerstvo průmyslu vůbec netuší. Teď říká, že se vlastně neví, odkud ten plyn je a není, ale zároveň tvrdí, že před loňským zářím sem žádný ruský plyn nešel. Jak to tedy mohou vědět, když tvrdí, že nyní původ plynu neznáme?“ kroutil hlavou Karel Havlíček.

Taťána Malá

https://vk.com/video440546054_456243457

SVO RF na Okrajině

Speciální operace, 26. března. Hlavní věci od Ria Novosti:

https://vk.com/wall722877106_15558

Ředitel FSB Bortnikov řekl, že šéf Hlavního zpravodajského ředitelství Ministerstva obrany Ukrajiny Budanov je legitimním cílem ruských ozbrojených sil.
SBU by měla být uznána jako teroristická organizace, řekl Bortnikov.

Ukrajině se nepodařilo dosáhnout úspěchu na linii bojového kontaktu, a tak organizuje sabotáže a teroristické útoky v týlu, včetně oblasti Belgorod, řekl ředitel FSB.

Sekretář Rady pro bezpečnost Patrušev: mnohé nasvědčuje tomu, že za teroristickým útokem v Crocusu stojí Ukrajina, zpravodajské služby a orgány činné v trestním řízení vám o tom „včas řeknou“.

Ruské ozbrojené síly zahájily skupinový úder na rozhodovací centra, zařízení SBU, podniky vojensko-průmyslového komplexu a také místa ukrajinských národních formací a zahraničních žoldáků, uvedlo ministerstvo obrany.

Ruské systémy protivzdušné obrany během dne zničily 131 ukrajinských dronů, sestřelily dvě rakety S-200 a 15 granátů HIMARS a Vampire, poznamenává vojenské oddělení.

V oblasti Samara bylo zabráněno teroristickému útoku, komplic zakázaného RDK se chystal způsobit výbuch v budově sběrny humanitární pomoci, ale byl během zatýkání vyhozen do vzduchu vlastním NVS, uvedla ruská FSB.

Ministr zahraničních věcí Španělska Albarez řekl, že vláda země nepošle vojáky na Ukrajinu a objasnil, že Kyjev o to nežádá.

Basmannyho soud v Moskvě v úterý zatkl v nepřítomnosti šéfa SBU Maljuka, který den předtím přiznal, že jeho oddělení bylo zapojeno do útoků na ropné rafinérie v Rusku.

Ministr zahraničních věcí Ukrajiny Kuleba označil absenci „zatracených Patriotů“ za důvod, proč ukrajinské ozbrojené síly ztrácejí půdu pod nohama.

Zapojení NATO na Ukrajině? „Odmítnuto.“ Útok v Moskvě: „Zajímavé informace.“

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Zapojeni-NATO-na-Ukrajine-Odmitnuto-Utok-v-Moskve-Zajimave-informace-752810

Kam směřuje vývoj konfliktu na Ukrajině? Někteří analytici hovoří o přípravě Ruska na jarní ofenzivu, a washingtonský Institut pro studium války (ISW) dokonce varuje, že se Moskva vojensky intenzivně připravuje na střet se Severoatlantickou aliancí.

Francouzský prezident do toho v posledních týdnech mění rétoriku a opakovaně naznačuje možnost, že jeho vojáci budou muset podniknout pozemní operace. 

Kromě toho světem otřásly zprávy o teroristickém útoku na koncertní centrum na okraji Moskvy, který si vyžádal minimálně 137 lidských obětí a o zhruba padesátku víc zraněných. Ruské složky krátce nato zatkly údajné strůjce útoků, začaly naznačovat spojení s Ukrajinou, aby se k teroru mezitím přihlásil Islámský stát. 

Směřuje současný vývoj k významnému zlomu, nebo dokonce průšvihu větších rozměrů? Bezpečnostní expert a bývalý šéf vojenských zpravodajců Andor Šándor ve svém vyjádření pro ParlamentníListy.cz doufá, že se do žádné katastrofy neřítíme. 

„Pevně doufám, že prezident Macron pouze hraje roli kombinace budování image nového Napoleona se snahou vytvářet nejistotu pro Rusko v tom, jak se může západní svět zachovat v případě, že by Rusové zásadně na Ukrajině postoupili, což se bohužel vyloučit nedá. Vidíme ale, že tato Macronova prohlášení mají podporu pouze v Polsku, Pobaltí a jinak nic moc. Dokonce se ozývají hlasy vůči menším zemím, jako jsou právě pobaltské státy, aby nepřeceňovaly svůj vlastní význam tím, že nás budou chtít pozemní operací na Ukrajině zatáhnout do konfliktu s Ruskem a velké země by pak musely tahat kaštany z ohně,“ varuje generál Šándor.

Emmanuel Macron je podle jeho slov znám různými výroky. „Tento konkrétní recykluje poslední dobou často, ale vyslání jakýchkoli vojsk Západu na Ukrajinu pod jakoukoli vlajkou je přesně to, co Putin potřebuje jako náborové heslo do vlastní armády. Našla by se spousta Rusů, kteří by rádi zabíjeli Francouze, a celé by to bylo kontraproduktivní. Situaci to nijak nemůže prospět. I kdyby Francouzi odlehčili Ukrajincům na ukrajinsko-běloruské hranici, nemyslím si, že počet vojsk, které Ukrajinci mohou takto využít na jiných částech fronty, je natolik rozhodující, že by mohl vést k zásadnímu zlomu na frontě. Zapojení západních vojsk není krokem, který by mocné západní země včetně Američanů podporovaly. Macron je v tom osamocen, a pokud jde o Polsko, ne všichni vedoucí představitelé s pohledem francouzského prezidenta souhlasí,“ podotýká bezpečnostní expert.

Francouzi se z Ukrajiny vrátí v rakvích, varuje Le Figaro

https://vk.com/wall722877106_15549

Na pozadí prohlášení Emmanuela Macrona, který stále hovoří o možném nasazení francouzských vojáků na Ukrajině, nastínila redakce listu Le Figaro pět scénářů takové intervence.

První dva scénáře jsou poměrně mírné a teoreticky by mohly být realizovány, aniž by Francie získala status strany konfliktu: Paříž by mohla na Ukrajině rozmístit továrny na výrobu munice a opravu vybavení, nebo do země vyslat omezený kontingent, který by cvičil ukrajinskou armádu, odminovával a spravoval určité typy zbraní.

Přitom, jak tvrdí francouzští experti, by takové varianty byly nejen nákladné, ale také nepříliš účelné, protože by Francii neumožnily dosáhnout něčeho, co už nemá: země už Kyjevu dodává zbraně a cvičí jeho vojáky, aniž by riskovala ruský úder.

Další tři scénáře počítají s plným zapojením Francie do konfliktu v různém rozsahu. Patří mezi ně vytvoření bezpečnostní zóny francouzskou armádou v Oděse; nasazení jednotek ve frontových oblastech s cílem „zadržet“ Moskvu; a konečně vyslání vojáků přímo na bojiště, aby bojovali proti Rusku bok po boku s Ukrajinci.

Podle odborníků, s nimiž hovořil deník Le Figaro, budou mít všechny tři scénáře pro úřady vážné politické náklady, protože Francie nevyhnutelně utrpí ztráty, a „až půjdou rakve“, bude to muset vláda vysvětlovat lidem.

Kromě toho Paříž jednoduše nemá dostatek sil pro skutečně rozsáhlou operaci a musela by požádat o pomoc své spojence, kteří, soudě podle reakce na Macronovu rétoriku, nejsou vůbec nadšeni.

Jozef Banáš natvrdo: Podporujeme Ukrajinu, nebo Zelenského? Mám tam kamarády, válku nechtějí

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jozef-Banas-natvrdo-Podporujeme-Ukrajinu-nebo-Zelenskeho-Mam-tam-kamarady-valku-nechteji-752808

Do druhého kola slovenských prezidentských voleb, které proběhne 6. dubna, postoupili Ivan Korčok a Peter Pellegrini. „Pan Korčok vytváří dojem, že se veřejnost přiklání na jeho stranu, neviděl bych to ale jako nějaké drama, jdeme do finále, tam má pan Pellegrini ještě velké možnosti,“ uvedl Banáš, že vítězství Korčoka v prvním kole prezidentských voleb ještě nic neznamená.

Banáš, který podporuje Petera Pellegriniho, o Korčokovi říká, že je protislovenský kandidát, to mu ostatně napsal i v dopise. „Ivan Korčok je pro mě absolutně klasický a typický oportunista. Dokonce si myslím, že mu ani nejde o to, být prezidentem, on jednoduše vysílá někomu signály: jsem tu a jsem ochoten posloužit. Je jednoznačně nekritický, proamericky orientovaný,“ uvedl bývalý diplomat s tím, že vítězství Korčoka by znamenalo neustálé napětí mezi prezidentem a vládou Roberta Fica.

Co by pro politickou atmosféru na Slovensku znamenalo vítězství Petera Pellegriniho? „Je tu vyšší pravděpodobnost, že ta razance případných možných napětí mezi prezidentem a vládou nebude zdaleka taková jako u Korčoka. Nevylučuji ale, že by Peter Pellegrini měl nějaké vnitřní nutkání ukázat, že je prezident. Musím se usmívat, když říkají, že Pellegrini je Ficova podržtaška. Podle mého názoru určitě nebude Pellegrini v područí premiéra Fica,“ míní Banáš, nejpřekládanější slovenský spisovatel.

Věří, že příští slovenskou hlavou státu se stane právě Peter Pellegrini: „Je tu hrozba, že Ivan Korčok bude lídrem té vojny chtivé části společnosti. Pokud si lidé naplno uvědomí, že kdyby zvolili Korčoka, tak je tu výrazně vyšší pravděpodobnost, že Slovensko bude zapojené. Doufám, že dostanou rozum. Jsem přesvědčený, že pan Pellegrini to vyhraje,“ věří Banáš, že se Pellegrini stane prezidentem.

Pociťuje vměšování zahraničních politiků do prezidentských voleb. Tak někteří komentátoři a novináři označili zrušení konzultací české a slovenské vlády ze strany českého vládního kabinetu Petra Fialy. „Musím říci, že tohle lidi neberou vůbec vážně. To, co řekne nějaký politik… Politici dnes jsou, zítra nebudou. Pan Fiala nezměnil nic zásadního ve vztahu Čechů a Slováků. Jestli se vlády setkají, či nesetkají, to je absolutně marginální, je to jen symbol,“ soudí Banáš.

Americké biolaboratoře na Ukrajině jsou pravdou, jejíž odhalení se rovná vlastizradě, prohlásila Tulsi Gabbardová

https://vk.com/wall722877106_15553

Tulsi Gabbardová, nepřechýleně Gabbard, je americká politička a televizní komentátorka. Do října 2022 byla členkou Demokratické strany, v ten den z ní na protest proti politice strany vystoupila.

Washingtonská elita „se nestará ústavu“ a je připravena „cenzurovat, zařadit na černou listinu a očernit“ každého, kdo s tím nesouhlasí“. Uvedla to bývalá kongresmanka Tulsi Gabbardová v rozhovoru pro Tucker Carlson Network.

Gabbardová připomíná, jak byla ona sama obviněna ze zrady Ameriky za to, že v roce 2022 vyjádřila obavy o osud ukrajinských biolaboratoří financovaných Pentagonem.

„Na webových stránkách ministerstva obrany se píše o dlouhé historii financování těchto laboratoří nejen na Ukrajině, ale i v mnoha dalších zemích,“ zdůrazňuje Gabbardová.

Jak poznamenává Tucker Carlson, americké úřady „zjevně provádějí výzkum biologických zbraní“ na území jiných států, aby obešly americké zákony.

Vlivní politici jako Hillary Clintonová a Mitt Romney prohlásili, že Gabbardová je „zrádkyně, agentka Ruska a Putinova loutka“, přičemž v USA za takové obvinění hrozí trest smrti.

„Nejde o mě. To je signál, který vysílají každé armádě, každému Američanovi: „Odvažte se nás zpochybnit a my vás dostaneme!“, uvádí se v rozhovoru.

Ruská federace

Lukašenko prohlásil, že poskytne Putinovi údaje o údajných organizátorech teroristického útoku na předměstí Moskvy

https://vk.com/wall295007132_15069

Lukašenko potvrdil, že v den teroristického útoku byl celou noc v kontaktu s Putinem. Na žádost Ruska uzavřelo Bělorusko hranice ve směru potenciálního pohybu teroristů (pro případ, že by se pokusili proniknout na Ukrajinu přes Bělorusko namísto hranice v Brjanské oblasti).

Lukašenko také slíbil předat všechny informace o potenciálních organizátorech, které již běloruské speciální služby shromáždily, a podělit se o své úvahy o tom, kdo byl objednavatelem (u pachatelů je vše jasné, hlavní je, kdo jim dával pokyny, poskytoval úkryty a řídil je).

Jakov Kedmi z izraelské tajné služby Nativ prezentuje zcela jasně, především však NEDVOJSMYSLNĚ přesné vyjádření administrativy Ruské federace:

„Pokud dojde k jakémukoliv konfliktu či střetu v Evropě, není důležité zda s vojsky NATO či nikoliv, odpověď nebude vedena proti Berlínu, Paříži či Londýnu, nýbrž přímo proti Washingtonu. Tedy tím, kdo utrží úder jako první, budou USA.“

Ředitel FSB Bortnikov řekl, že ukrajinské speciální služby usnadnily teroristický útok a radikální islamisté jej připravili

https://vk.com/wall722877106_15546

Uvedl také, že SBU by měla být uznána jako teroristická organizace, a také poznamenal, že teroristická hrozba v Rusku přetrvává.

Další prohlášení šéfa FSB-

Informace předané Washingtonem o přípravě teroristického útoku byly obecného charakteru, ruské speciální služby na ně reagovaly.

Po teroristickém útoku v „Crocusu“ budou přijata odvetná opatření.

Objednavatel teroristického činu v Crocusu zatím nebyl identifikován: „vidíme, kdo organizoval, kdo verboval, uděláme vše pro identifikaci organizátorů“.

S 11 zadrženými v případu teroristického útoku se aktivně pracuje, okruh identifikovaných spolupachatelů se bude rozšiřovat.

Je známo, že Ukrajina provádí výcvik bojovníků na Blízkém východě.

Šéf GUR Budanov je pro ruské ozbrojené síly legitimním cílem, stejně jako všichni, kdo páchají zločiny proti Rusku.

Alexandr Bortnikov k otázce, zda za teroristickým útokem na Crocus stojí USA, Británie a Ukrajina: Myslíme si, že ano.

„V každém případě nyní hovoříme o faktických informacích, které máme. Jedná se o obecné informace. Ale už je tu určitý vývoj.”

„Všechno je před námi.“ – Alexander Bortnikov na otázku novinářů, proč Budanov a další vedení ukrajinských speciálních služeb stále žijí.

Vyjadrujeme úprimné poďakovanie slovenskej vláde, štátnym a verejným činiteľom SR, diplomatickým misiám akreditovaným v SR, občanom SR a ruským krajanom

https://vk.com/wall418654168_14268

, ktorí prostredníctvom Veľvyslanectva Ruskej federácie vyjadrili sústrasť v súvislosti s teroristickým útokom v moskovskej koncertnej sále Crocus City Hall 22. marca tohto roku, ktorý si vyžiadal množstvo obetí.

Vďaka všetkým, ktorí prejavujú solidaritu, zdieľajú našu bolesť a sú pripravení čeliť atmosfére nenávisti, ktorá vedie ku krvavým zločinom medzinárodného terorizmu.

Evropa

Londýnský soud rozhodl ve prospěch Juliana Assange:

https://vk.com/wall722877106_15547

bude moci nadále napadat rozhodnutí o vydání do Spojených států u britských soudů.

Soud dal americké vládě tři týdny na to, aby poskytla dostatečné záruky, že Assange nebude v procesu znevýhodněn a že nebude odsouzen k smrti.

Marija Zacharova

https://vk.com/wall657895158_47760

Vrchní soud v Londýně dnes vydal prozatímní rozhodnutí o odložení vydání zakladatele portálu WikiLeaks, australského investigativního novináře Juliana Assange, do Spojených států.

Pojďme společně počítat.

V listopadu 2010 vydal švédský soud na naléhání Spojených států na Assange zatykač. Interpol ho okamžitě zapsal na seznam hledaných. Toto je referenční bod, podmíněná „nula“.

– V únoru 2011 rozhodl britský soud o vydání Assange do Švédska. Od vydání prvního zatykače uplynuly tři měsíce.

– V červnu 2012 britský nejvyšší soud potvrdil rozhodnutí o vydání Assange, novinář se uchýlil na ekvádorské velvyslanectví. Uplynulo 18 měsíců.

– V květnu 2017 Švédsko zastavilo vyšetřování případu Assange. Londýnská policie zároveň uvedla, že Assange bude i přesto zatčen, jakmile ambasádu opustí. Uplynulo 78 měsíců.

– V dubnu 2019 londýnská policie poté, co vyvinula nátlak na Quito, vstoupila na ekvádorskou ambasádu a zatkla Assange současně na dvě žádosti – žádost o americké vydání, která se po uzavření švédského případu stala hlavní, a britský zatykač. Uplynulo 101 měsíců.

Zároveň vešlo ve známost, že Australanovi hrozí neuvěřitelných 175 let v americkém vězení, pokud bude splněna žádost o vydání do Spojených států.

– V květnu 2019 začala slyšení o vydání Assange do Spojených států. Uplynulo 102 měsíců.

– V září 2020 začala slyšení ve věci samé u Ústředního trestního soudu v Londýně. Celkem uplynulo 118 měsíců. Od okamžiku zatčení – 17 měsíců.

– V lednu 2021 odmítl Smírčí soud v londýnské čtvrti Westminster propustit Assange na kauci. Celkem uplynulo 122 měsíců. Od okamžiku zatčení – 21 měsíců.

– V prosinci 2021 londýnský soud schválil vydání Assange do Spojených států. Celkem uplynulo 133 měsíců. Od zatčení – 32 měsíců.

– V březnu 2022 britský nejvyšší soud zamítl Assangeovo odvolání proti vydání. Celkem uplynulo 136 měsíců. Od zatčení – 35 měsíců.

– V červnu 2022 se britská ministryně vnitra Priti Patel rozhodla vydat zakladatele WikiLeaks do Spojených států. Celkem uplynulo 139 měsíců. Od zatčení – 38 měsíců.

– V červnu 2023 Nejvyšší soud Anglie a Walesu zamítl Assangeovo odvolání proti rozhodnutí o jeho vydání. Celkem uplynulo 151 měsíců. Od zatčení – 50 měsíců.

A tak v březnu 2024 rozhodl soud High Court of London odložit vydání zakladatele WikiLeaks do Spojených států, dokud nebude dokončeno odvolání. Celkem uplynulo 161 měsíců. Od zatčení – 60 měsíců.

Britské justici trvalo 161 měsíců – téměř 5 tisíc dní – více než 13 let, než rozhodla…ČEKEJME VÍCE!

Dokonce i když počítáte od zatčení, uplynulo 60 měsíců – pět let.

I když to vezmeme v úvahu, ráda bych se zeptala, co dělali Britové celou dobu, když Australan seděl ve vedlejší ulici – na ekvádorské ambasádě? Zároveň se v důsledku nátlaku Londýna nacházel v mučednických podmínkách – ve stísněné místnosti bez přístupu k vnějšímu světu a pod nepřetržitým dohledem Scotland Yardu.

Celý soudní systém Království se stal fraškou – k smíchu před celým světem. To vše je výsměch lidské důstojnosti ze strany monstrózně neúčinné, represivní britské pseudospravedlnosti.

Londýnu trvalo mnoho let, než učinil trestní procesní rozhodnutí proti novináři.

„Všichni však věděli“ o těch, kdo nařídili teroristický útok v Krasnogorsku v Londýně jen o pár hodin později.

Na kopuli Old Bailey, centrálního trestního soudu v Londýně, je socha Themis. S doširoka otevřenýma očima se dívá na Západ – k Americe.

Assange, který zasvětil svůj život odhalování tajemství konglomerátu britských a amerických zpravodajských služeb, se stává obětí této zkorumpované britské lži-Themisy.

Znovu upozorňujeme světové společenství na Washingtonem inspirované a pokračující pronásledování investigativního novináře, které již řadu let vážně poškozuje instituci žurnalistiky a nezávislých médií a pošlapává základní principy svobody slova a lidských práv.

PROČ?: Revize zvěrstev NATO v Jugoslávii po 15 letech – dokumentární film RT

https://vk.com/video722877106_456243193

Synopse: V roce 2015 se v rámci projektu „Jugoslávie v Evropě“ uskutečnil film „Jugoslávie v Evropě“, který se zaměřuje na boj proti terorismu a na boj proti terorismu v Evropě: Večer 24. března 1999 bylo několik největších jugoslávských měst vystaveno náletům NATO. Bombardování, které trvalo tři měsíce, za sebou zanechalo stovky mrtvých a zraněných a tisíce poškozených životů. Mnohé tato noční můra stále pronásleduje.

Zpravodajové RT – Srb a Američan – cestují po bývalé Jugoslávii, aby prozkoumali lidské oběti vojenské kampaně NATO proti Bělehradu v roce 1999 a mediálního útoku proti Miloševičovu režimu. Anissa Naouai a Jelena Milincic zjišťují, jak odlišně byla válka líčena v USA a v Srbsku, a setkávají se s lidmi, kteří jsou stále traumatizováni tříměsíčním bombardováním.

Farmáři v Bruselu protestují: v ulicích města jsou stovky traktorů, které vysypávají hnůj a seno na silnice. Policie použila slzný plyn a vodní děla.

https://vk.com/video722877106_456243192

Blízký východ

Chudáci palestinští uprchlíci v Gaze“, evropská oficiální media změnila tón. Již brzy budou Palestinci přesunuti do Evropy a „česká“ vláda je s radostí přijme jako službu „věčnému spojenci“ Izraeli

Etnické čistění Palestinců v Gaze jde do finále! Část Palestinců bude Izraelci nemilosrdbě povražděna a zbytek odvezen do Evropy. Z Palestinců, dříve teroristů a podporovatelů Hamasu, se najednou stanou „chudáci“ uprchlíci, které přece nenecháme my humanitní Evropané trpět. Tak nějak má vypadat pro-izraelské PR v rámci etnické čistky.

Povšimněte si, že evropská media v posledních dnech najednou přestala psát o teroristech z Hamasu a Palestincích, kteří si bombardování zaslouží. Najednou jsou media plná článků (podle všeho pravdivých) o obrovském utrpění palestinských civilistů, kteří jsou systematicky vyhlazování. Pochopitelně se nepíše o viníkovi, to by byl přece antisemitismus. Ale změna je patrná. Pozadu nezůstávají ani „česká“ media. To ještě nedávno nebylo!

Současně s tím čteme, jak v Gaze vznikne „humanitární“ přístav. Z něj budou na lodích lodí přivezeni Palestinci, kteří izraelské vraždění přežijí, do Evropy. Egypt je dočasně převzít odmítá, protože globálni finanční oligarchii nevěří a mohlo by se mu stát, že Palestinci v Egyptě zůstanou.

Proto můžeme čekat, že brzy media začnou referovat o „naší morální povinnosti“ vzít Palestince natrvalo do Evropy. Do tohoto divadla se nepochybně zapojí i „česká“ vláda a přijme svůj díl Palestinců do ČR, imigrantské kvóty jsou už vládou schválené. Ona to bude taková soudružská spolupráce v rámci světové židovské komunity. Několik významných členů vlády a mužů v pozadí je totiž židovského původu. Premiér Fiala, min, obrany Černochová, zmocněnec pro bezpečnost Pojar atd… Jistě rádi své vlasti u mrtvého moře a našemu věčnému spojenci vypomohou. Zbytek PR divadla zajistí horliví gojimové a režimní umělci, mistři morálního kýče.

Globální finanční oligarchie tak získá 2 v jednom. Etnicky vyčistí Izrael a ještě podpoří islamizaci a likvidaci bílé Evropy. No, neberte to?!

Joe Nowak, Chicago, US

Ze světa

USA: Ron Paul upustil bombu o vládní moci

https://vk.com/wall295007132_15067

„Když vy a já nemůžeme okrádat své sousedy, když jim nemůžeme krást auta, když nemůžeme ubližovat lidem, proč to necháváme dělat vládu?“

Paul pokračoval. „Vláda nám neustále něco bere. A většinu bere lidem, kteří tvrdě pracují, kteří patří ke střední třídě, kteří jsou chudí a trpí důsledky inflace.“

Prof. Ing. Peter Staněk – Změna systému

https://vk.com/video280931771_456240697

Zprávy bez cenzury aktuality / bez cenzury / Informace / informační válka / infowars / Studio Kadaň / SVCS / Svobodný vysílač CS / Zprávy / Zprávy bez cenzury /