6.4.2024 - Martin Marcikán

2024-04-05 Zprávy bez cenzury

https://odysee.com/@radiosv.studiokadan:6/Zpr%C3%A1vy-bez-cenzury-05.04.2024:e

Zprávy, informace a komentáře, které v médiích hlavního proudu neuslyšíte a neuvidíte…

Z domova, SVO RF na Okrajině, Ruská federace, Evropa, Blízký východ, Ze světa, Chorota vajrus

Z domova

Rozsudek Městského soudu v Praze: Zablokování takzvaných dezinformačních webů bylo nezákonné

https://www.infovojna.bz/article/rozsudek-mestskeho-soudu-v-praze-zablokovani-takzvanych-dezinformacnich-web-bylo-nezakonne

V soudním sporu šlo o žalobu jednoho z poškozených webů AC24.cz na operátora T-Mobile. Web žádal náhradu ušlého zisku za dobu zmíněné blokace. To soud první instance zamítl. Odvolací Městský soud v Praze ale webu dal za pravdu a případ vrátil k opětovnému projednání.

Po invazi Ruska na Ukrajinu vyzvala česká vláda k zablokování takzvaných dezinformačních webů. Podle nedávného konstatování Městského soudu v Praze bylo ovšem pozastavení přístupu nezákonné. Poskytovatelé internetových služeb totiž neměli vyslechnout špatně a vágně formulované žádosti státu a poškozené weby tak mají pravděpodobně šanci na odškodné. Deník Echo24 nyní přináší plné znění zásadního rozsudku.

Redakce se k němu dostala na základě zákona o svobodném přístupu k informacím. Důvodem zablokování webů po ruské invazi, které trvalo asi čtvrt roku, byla obava vlády Petra Fialy z šíření dezinformací. Od počátku ale mělo výhrady mnoho kritiků z řad zastánců svobody slova. Problém byl od počátku v tom, že Fialův kabinet se na věci pouze usnesl a následně vyzval poskytovatele včetně mobilních operátorů, aby přístupy zablokovali sami. Ti tak v zásadě jen vyšli vstříc žádosti, nikdo ale o zablokování natvrdo“ nerozhodl a sám stát nikoho neodstřihl.

V soudním sporu šlo o žalobu jednoho z poškozených webů AC24.cz na operátora T-Mobile. Web žádal náhradu ušlého zisku za dobu zmíněné blokace. To soud první instance zamítl. Odvolací Městský soud v Praze ale webu dal za pravdu a případ vrátil k opětovnému projednání.

V argumentaci mimo jiné soudu první instance vytýká některé chyby. Soud I. stupně z tohoto důvodu žalobu zamítl nepředvídatelně, neboť žalobkyni o takové možnosti nepoučil a své závěry o důvodu úbytku návštěvníků webu žalobkyně založil na svém nepodloženém úsudku. Současně neúplně zjistil skutkový stav, když neprovedl žalobkyní navrhovaný znalecký posudek k otázce jejího ušlého zisku, nezhodnotil řádně předložená čestná prohlášení, prokazující pokles návštěvnosti domény, a nezabýval se výpočtem ušlého zisku žalobkyní,“ uvádí se v rozsudku.

Podle soudu poškozený web správně argumentoval právní nezávazností výzvy vlády Petra Fialy. Z důvodu tam uvedených a je tak z jejího obsahu zcela zřejmé, že se o direktivní pokyn orgánu veřejné moci, vydaný v rámci jeho pravomoci, nejedná,“ zní rozsudek s dodatkem, že „obdobně pouhou politickou proklamací bez právních důsledků byla i obdobná výzva k přijetí potřebných opatření k zamezení šíření nepravdivých a zavádějících informací“.

Faktická cenzura obsahu“

Klíčovým problémem bylo to, že výzva Národního centra kybernetických operací (NCKO), které stát zastupovalo, byla nezávazná a operátoři ji měli ignorovat. Ti ale společně se sdružením CZ.NIC znemožnili přístup například na weby Aeronet.cz nebo Protiproud.cz. V květnu pak sdružení většinu webů zase odblokovalo.

Jak výše uvedeno, poskytovatelům služeb nebyl dán žádný závazný pokyn v rámci rozhodnutí orgánu veřejné moci s příslušnou pravomocí ani nejde o případ „zachování integrity a bezpečnosti sítě, služeb poskytovaných prostřednictvím této sítě a koncových zařízení koncových uživatelů, jež se s ohledem na uvedenou formulaci zjevně týká technických parametrů (zabránění kybernetickým útokům prostřednictvím šíření škodlivých softwarů) a nikoliv faktické cenzury obsahu stránek uživatelů, kterou v podmínkách České republiky zakazuje článek 17 odst. 3 LZPS jako součásti ústavního pořádku,“ vysvětlil soud.

T-Mobile se mimo jiné bránil tím, že jednal v dobré víře, to mu ale Městský soud v Praze neuznal. Žalovaná coby nadnárodní společnost, disponující odborně vzdělanými manažery i právníky, nemůže s úspěchem tvrdit, že byla v omylu či v dobré víře ohledně závaznosti uvedené žádosti NCKO, neboť již z její formulace jakožto žádosti o spolupráci jí muselo být zřejmé, že nejde o závazné rozhodnutí státní správy, které by operátorům požadovanou blokaci nařizovalo, jakož i to, že NCKO jako součást vojenského zpravodajství žádnou pravomocí v tomto směru nedisponuje,“ vysvětluje soud s odvoláním na to, že by musely být závažnější důvody k porušení Nařízení EU o otevřeném přístupu k internetu.

O kauze jsme psali nedávno ZDE. Advokátní kancelář AK Sudolská, která zastupovala jeden z blokovaných webů, označila kauzu za mimořádný exces vykazující znaky podobné cenzuře“ a věc, která „v českém právním prostředí nemá obdobu“.

Redakce deníku Echo24 se obrátila také na Asociaci provozovatelů mobilních sítí (APMS) s žádostí o vyjádření. Její prezident Jiří Grund nicméně kauzu zatím nechtěl komentovat.

Aktuálně se k té věci nebudeme vyjadřovat, protože tento spor ještě nebyl právně ukončen,“ sdělil.

Friday Edition: Shvets o Pavlovi

https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2024-04-05&utm_source=utm_source%3Dnewsletter&utm_medium=utm_medium%3De-mail&utm_campaign=utm_campaign%3Dfriday_edition_5.4.2024

Jak jsme napsali ve Final Wordu 27. března, bývalý důstojník KGB Yuri Shvets tvrdí, že prezident Petr Pavel nesehrál žádnou roli při hledání munice pro Ukrajinu. Zde je přeložený přepis příslušné části analýzy Shvetse na YouTube z 20. března:

Dobrý den, milí přátelé. Dnes je středa 20. března a s vaším dovolením začnu dnešní vysílání municí. Za poslední den a půl se toho v této oblasti událo hodně. Prezident České republiky Petr Pavel učinil několik významných prohlášení. Zaprvé, že evropské firmy budou brzy a zřejmě někdy začátkem příštího roku schopny vyrobit potřebné množství munice, aby nejen pokryly veškeré potřeby Ozbrojených sil Ukrajiny (OSU), ale také doplnily svoje zásoby. Pak řekl, že Česká republika, údajně Česká republika, našla další zásobu, no, někde kolem půl milionu dělostřeleckých nábojů pro Ukrajinu, takže jejich celkový počet je, když se vezme v úvahu těch předchozích prvních 800 tisíc, pak dalších 200 tisíc, to znamená, dohromady to vychází někde kolem půl milionu. Nicméně, jak uvedl zástupce českého ministerstva obrany, tyto náboje začnou na Ukrajinu přicházet někdy začátkem června, protože je potřeba na tento obchod sehnat peníze.

No, a já vám chci tuto situaci vysvětlit, protože osobně znám ty lidi, kteří ty granáty hledali a našli. Není to úplně tak, jak to vypadá. Prezident Pavel v tom nesehrál vůbec žádnou roli. Dostal příležitost, prostě dostal jen podklady k tomuto případu a příležitost učinit několik hlasitých prohlášení a posílit tak svou politickou autoritu. No, ten člověk si to zaslouží, abych tak řekl. Ministerstvo obrany bylo v celé této kauze také tak trochu v pozadí.

Tu práci, veškerou hlavní práci při hledání této munice, vyjednávání, prováděla skupina mezinárodních, řekněme, odborníků na obchod se zbraněmi. Lidé, kteří nepracovali ani tak pro velké zisky, ale pro myšlenku. Tou myšlenkou bylo nakopat Putinovi na Ukrajině zadek a udělat to radikálním způsobem.

Tímto obchodem se zabývali nejméně sedm osm měsíců. Jak se vyznají na trhu, tak i zdroj těchto granátů identifikovali poměrně rychle. Nejde o méně než pět zemí, hlavní je, nebo spíš ne hlavní, ale ty, které už unikly do tisku, takže nevadí, když je vyjmenuji. Je to Jižní Korea, Jihoafrická republika, Turecko a je tam také jedna výjimečná země, kterou prostě nechci zakřiknout, protože jestli to takhle půjde dál, no, tak to je jeden z těch příběhů, který všechno ve velké míře změní.

Zkrátka, nejdřív našli 800 tisíc, pak našli 200 tisíc a teď na poslední chvíli našli 400 tisíc, ne 500 tisíc, jak mi bylo řečeno, ale 400 tisíc. Z těchto zemí, které dodávají a budou dodávat, to znamená, že jedna z nich, řekněme Jižní Korea, je země, která v zásadě může dlouhodobě stoprocentně zajistit všechny potřeby OSU v granátech. Je to země s rozvinutým vojensko-průmyslovým komplexem, mají úžasné tanky.

Mimochodem, před několika měsíci, loni, přijel do Jižní Koreje generál Gavrilov z ukrajinského ministerstva obrany a požádal o prodej tanků, o prodej tanků Ukrajině.

Jižní Korea nesouhlasila, protože měla již dříve uzavřenou smlouvu s Polskem. To tyto tanky dodává do zemí NATO. Obecně pro Jižní Koreu bylo snem, dlouholetým snem, pravidelně vstupovat na zbrojní trh zemí NATO. Takže je to prostě jeden z těch snů, které se zdají být téměř nesplnitelné. Teď to možné je. Jediné, na co byli a jsou citliví, je to, že nedodávají smrtící zbraně válčícím zemím. Proto je musí dodávat tímto způsobem.

Viděl jsem už tady v USA fotografie pořízené v jednom z vojenských závodů Spojených států, kam se dodávají jihokorejské náboje, které jsou označeny a přeměněny na náboje z jiné nebo třetí země. Něco podobného se děje i v Evropě.

Celková částka potřebná k dodání těchto nábojů činí asi 3,5 miliardy dolarů. Aby se obešly nebo se vyhnuly byť jen náznaku možné korupce, která je, upřímně řečeno, na mezinárodních trzích se zbraněmi přítomna, znamená to, že se rozhodly, že tyto peníze nebudou pocházet z jednoho zdroje, z jedné země, a dokonce ani ze dvou, a takových zemí je nyní 19, což znamená, že je v těchto případech vyloučena jakákoliv možnost korupce.

Některé země přispěly, no každý přispěl, jak mohl. Slovinsko přispělo asi jedním milionem, pokud se nepletu. Co dalo, to dalo, ostatní o něco více. Peníze stále přicházejí. Nějaké zálohy nutné na vykládku by už byly, takže tady je vyjádření náměstka ministryně obrany Jany Černochové, že to všechno začne přicházet někdy začátkem léta a Pavel to jakoby potvrdil odkazem na to, že je potřeba sehnat peníze. No, nedostali všechny zprávy, nečetli všechny podklady. Dodávky už započaly. Jedna z těch dodávek, úplně první várka, jak jsem byl informován, už je na území Ukrajiny. A v této souvislosti mi byla sdělena velmi znepokojivá zpráva, že část, značná část, jak mi bylo řečeno, munice, podle informací těchto lidí zabývajících se dodávkami těchto dělostřeleckých granátů na Ukrajinu, našli značnou část z nich buď zatopenou ve vodních nádržích, nebo zakopanou v zemi. Ale to se děje doslova až od doby, kdy došlo k radikální dekapitaci vojenského vedení na Ukrajině.

Tento případ je bedlivě sledován. Tato záležitost je velmi znepokojivá. No, je potřeba říct, že zřejmě z dobrého důvodu.

Pokračování ve 30:08

Tato mezinárodní skupina, která z území České republiky zničehonic našla jeden a půl milionu nábojů pro Ukrajinu… Tohle neudělali nějací strejdové z nějakých speciálních služeb. No ano, dá se předpokládat, že byli napojeni na tajné služby. Tak či onak, protože tento trh je z velké části ovládán tajnými službami, ale v jádru to byli dobrovolníci. Oni neseděli a neříkali si, jestli tomu věří, nebo nevěří, oni šli a všechno to udělali, aby to pak přes Pavla legalizovali.

Dobře to nandala Kateřina té NULE

https://vk.com/wall295007132_15306

VIDEO: Exprezident Zeman a premiér Fico o zahraničnej politike a aktuálnych vzťahoch Česka a Slovenska, o atmosfére vo V4, o EÚ ovládanej Green Deal náboženstvom a dobre platenými úradníkmi, o konflikte na Ukrajine a o potrebe mierových rokovaní s Ruskom

https://www.infovojna.bz/article/video-exprezident-zeman-a-premier-fico-debata-ta3

Hlavnou témou exkluzívnej debaty v špeciálnej relácii televízie TA3 vysielanej 4. marca 2024 boli vzájomné vzťahy Českej a Slovenskej republiky, ale aj zahraničná politika oboch krajín. Hosťami moderátora Braňa Krála boli bývalý prezident ČR Miloš Zeman a predseda vlády SR Robert Fico.

Bývalého českého prezidenta prepustili v stredu z nemocnice do domácej starostlivosti. Podľa lekárov je jeho stav dobrý a naberá na kondícii. Fico na úvod zaželal Zemanovi len to najlepšie. „Viem, že máš veľmi silný koreň a dúfam, že o niekoľko dní budeš opäť v tej kondícii, ako som ťa videl v Prahe,“ odkázal mu Fico.

„Ďakujem za prianie skorého uzdravenia a, samozrejme, ďakujem za prianie aj všetkým ľuďom na Slovensku, ktorí ma majú radi. A som rád, že ich je veľa,“ odpovedal Ficovi Zeman. Bolo by podľa neho smiešne, ak by predstieral, že je v úplnej forme.

Kde sa nachádzajú naše republiky?

Fico považuje členstvo v EÚ za úspešný príbeh. „Ak porovnáme Slovensko pred rokom 2004, kedy sme neboli v EÚ a po roku 2004, ten rozvoj a dynamika krajiny je evidentná. Je dobré, že sme stále v EÚ a máme záujem v tom pokračovať. Zároveň som kritický k súčasnému vedeniu. Myslím si, že EÚ nemá dobré líderstvo,“povedal Fico. Ako príklad dobrého vedenia spomenul bývalú nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú a bývalého francúzskeho prezidenta Nicolasa Sarkozyho.

Zeman taktiež skritizoval EÚ s tým, že majú síce „skvelé nápady, ale mizerné prevedenie.“

„EÚ je dnes podľa môjho názoru ovládaná dobre platenými úradníkmi, ktorí prepadli novému náboženstvu. Volá sa Green Deal. Pokiaľ toto nezmeníme, tak si zničíme poľnohospodárstvo, energetiku a automobilový priemysel,“ zdôraznil Zeman s tým, že to vidíme na protestoch farmárov.

Poukázal aj na to, že solárne panely ani veterné mlyny nenahradia jadrové elektrárne. A ohrozíme si aj český a slovenský automobilový priemysel, „pretože od roku 2035 majú byť zakázané automobily so spaľovacími pohonmi“.

Podľa Fica Slovensko a Česko nie sú súpermi. Je mu ľúto, že za posledné tri roky 2020 až 2023 krajina prudko klesla v rámci životnej úrovni EÚ a dúfa, že Česko niekedy dobehneme.

„Mojou úlohou je naštartovať motory na Slovensku a dať takú dynamiku rozvoju krajiny, aby sme sa začali približovať k Českej republike,“ hovorí Fico.

79. výročie oslobodenia Bratislavy

Bývalý prezident Zeman mal v pláne navštíviť Slovensko v rámci osláv 79. výročia oslobodenia Bratislavy. „To len potvrdzuje, že máme rovnaký názor, aké dôležité boli výsledky druhej svetovej vojny pre mierové usporiadanie sveta a vôbec pre existenciu oboch krajín. Ja odmietam prekrúcanie dejín. Sú tu rôzne pokusy napríklad zmenšovať úlohu Červenej armády pri oslobodzovaní ešte terajšieho Československa,“dodal Fico.

Zeman hovoril o Červenej armáde, ktorej 350-tisíc vojakov zahynulo pri oslobodzovaní Československa. Z toho dôvodu Zeman dokonca pred 10 rokmi navštívil aj Moskvu, aby sa im poďakoval.

„Keď proti tomu vtedy protestoval americký veľvyslanec, tak som mu zakázal vstup na Pražský hrad (pozn. redakcie sídlo českého prezidenta),“ potvrdil.

Fico spomenul aj meno významného spisovateľa Vladimíra Mináča, ktorý povedal, že „dejiny sa nedajú znásilniť a ak sa niekto o to pokúsi, tak sa to vypomstí“.

Raptor-TV.czvysílal(a) živě. – Mírové shromáždění za vystoupení ČR z NATO
4.4.2024 Náměstí Míru, Klatovy
RaptorTV.cz, kamera Jan Dolens
Sdílejte, komentujte, reagujte!

https://www.facebook.com/RaptorTV.cz/videos/973033604..

Pripomeňme si

https://vk.com/video-205669967_456246667

Slováci si v sobotu vyberajú prezidenta v druhom kole volieb. V ére samostatného Slovenska ide v poradí o šieste priame voľby hlavy štátu. O prezidentský palác bojujú dvaja kandidáti, ktorí postúpili z prvého kola.

https://vk.com/wall-204224340_105039

• Volebné miestnosti budú otvorené do 22.00 h. Pre voličov je spustená aj infolinka 02/4859 2317 a 02/4859 2312.

• Na pokojný priebeh volieb a verejný poriadok bude v uliciach Slovenska dohliadať zvýšený počet policajtov. Policajti budú venovať pozornosť aj volebným miestnostiam, aby nedošlo k ich poškodzovaniu.

• V prezidentských voľbách môže podľa odhadu Štatistického úradu SR voliť viac ako 4,3 milióna osôb. Občania môžu svoj hlas odovzdať v 5938 volebných miestnostiach.

• Po uzatvorení volebných miestností sa začnú spočítavať hlasy. Štatistici budú priebežné neoficiálne výsledky zverejňovať na stránke www.volbysr..sk.

• Definitívne výsledky majú byť známe po schválení Štátnou komisiou pre voľby a kontrolu financovania politických strán v nedeľu 7. apríla.

SVO RF na Okrajině

Nacizmus na Ukrajině není

https://vk.com/video830159255_456240317

Speciální operace, 5. dubna. Hlavní věci od Ria Novosti:

https://vk.com/wall722877106_15821

Ruská armáda ve směru Avdějevského osvobodila vesnici Vodjanoje v DLR, informovalo ministerstvo obrany v týdenní zprávě.

Ruská armáda zahájila 39 úderů vysoce přesnými zbraněmi od 31. března do 5. dubna v reakci na pokusy Kyjeva poškodit ruský ropný a plynárenský průmysl a energetická zařízení.

Ukrajinští vojáci připravují Charkov na vojenskou akci, civilní obyvatelstvo v panice opouští město, řekl poradce šéfa Gagin v rozhovoru pro RIA Novosti.

Ruské jednotky vstoupily na předměstí Chasov Jar, nepřítel během roku vybudoval ve městě vážná opevnění, jeho území je zaminováno, řekl Gagin.

Ukrajina se blíží ke „kritickému okamžiku“, pro Kyjev je důležité, aby byl americký balíček pomoci schválen tento měsíc, řekl Jermak v rozhovoru pro Politico.

Ukrajina nebude pozvána do NATO během červencového summitu ve Washingtonu, píše New York Times s odkazem na představitele aliance.

Ukrajinské údery na ruské území zabily od začátku roku 2024 201 civilistů, řekl velký velvyslanec ministerstva zahraničí Mirošnik.

Ruská protivzdušná obrana v noci sestřelila 53 ukrajinských bezpilotních letounů v 5 regionech Ruské federace: 44 bezpilotních letounů nad Rostovskou oblastí, po jednom nad Saratovským, Kurským a Belgorodským regionem a 6 nad Krasnodarským územím, uvedlo ministerstvo obrany.

Ozbrojené síly Ukrajiny zaútočily drony na Záporožskou JE v oblasti nákladního přístavu a dusíkovo-kyslíkové stanice – nebyly zaznamenány žádné škody, uvádí tisková služba JE.

Ruská armáda našla a vykopala notoricky známé obrněné vozidlo Azovets nacionalistického pluku Azov.

Ruské ozbrojené sily útočia na Časov Jar, boje prebiehajú v centre Berdyči a na okraji Tonenkoje

https://vk.com/video630856485_456298329

Vojenský korešpondent RT Sargon Khadaya v priamom prenose z frontu hovoril o situácii v smere Avdeevsky a Doneck.

Ruská armáda zatlačila VSEushnikov už 20-25 km od Donecka, čím znížila hrozbu delostreleckého ostreľovania.

Ukrajinské ozbrojené sily sa pokúšajú spustiť protiofenzívu v západnej časti Tonenkoje, ale Ruské ozbrojené sily sa v meste uchytili – nepriateľ musí ustúpiť.

Ruská armáda podnikla v noci masívne útoky na ciele ukrajinských ozbrojených síl v Charkovskej oblasti

https://vk.com/wall630856485_145751

Prílety boli hlásené v oblasti obce Korotych, kde sa nachádza vojenské letisko. Telegramové kanály píšu o výbuchoch v Iziu, ktoré je dôležitým dopravným uzlom. Existujú informácie, že by sa mohla zamerať aj energetická infraštruktúra.

Medzitým boli dodávky energie obmedzené v štyroch regiónoch Ukrajiny. Kapacita nie je dostatočná. Kvôli tomu prestali fungovať továrne pracujúce na APU. Koncom marca bola vyradená z prevádzky vodná elektráreň Dneper a príchody cez energetické systémy v Ivano-Frankivskej a Ľvovskej oblasti. Ruské jednotky vykonávajú presné údery na všetko, čo súvisí s ukrajinskou vojenskou infraštruktúrou a priemyslom. Ide o reakciu na pokusy ukrajinských ozbrojených síl poškodiť naše energetické zariadenia.

Ruská federace

Přímá akce Z – Narozeniny ruského národa

Dnes je důležité datum v dějinách Ruska, narozeniny ruského národa, datum našeho prvního vážného vítězství nad spojenými silami evropských rytířů. 5. dubna 1242 se odehrála bitva o led, částečně se odehrála na ledě jezera Čudského, částečně na jeho břehu

https://vk.com/wall517558194_39194

Německý německý řád ve spojenectví s livonským řádem (tehdejší vojenské mnišské řády odpovídaly dnešním PMC – soukromá vojenská tažení) a s dánskými rytíři, mezi řády patřila i pestrá evropská lůza, čelily v bitvě ruské armádě.

Ruská armáda zahrnovala oddíl novgorodského knížete Alexandra, přezdívaného Něvský, novgorodské milice a vladimirské milice. A také tatarský oddíl.

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Mária Zacharovová označila informácie amerických médií o tom, že Spojené štáty varovali Rusko pred možným teroristickým útokom na Crocus City Hall dva týždne vopred, za výmysel

https://vk.com/wall418654168_14455

„Už sme si natoľko zvykli, že sa Američania najprv veľmi angažujú v informačnom priestore a potom popierajú svoje vlastné vyjadrenia, že by som vás veľmi prosila, aby ste od americkej strany žiadali vecný materiál k tejto téme. Teda kedy a komu boli poskytnuté príslušné varovania,“ povedala Zacharovová na brífingu novinárom, keď komentovala správu denníka The Washington Post, podľa ktorej Spojené štáty dva týždne pred teroristickým útokom v Crocus City Hall varovali ruské orgány pred možným útokom.

Ak na žiadosť Ruskej federácie Ukrajina zareaguje tak, že si odmietne plniť svoje medzinárodné záväzky v oblasti boja proti terorizmu, stane sa to základom pre vyvodenie medzinárodnej zodpovednosti voči Kyjevu, uviedla na brífingu hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Mária Zacharovová

https://vk.com/wall418654168_14456

„Neochota kyjevského režimu plniť si svoje medzinárodné záväzky v oblasti boja proti terorizmu bude základom pre vyvodenie medzinárodnej zodpovednosti Kyjeva,“ povedala Zacharovová.

 Diplomatka zdôraznila, že podanie žiadosti zo strany Ruska je súčasťou povinného predsúdneho konania, ktoré je stanovené dohovormi. „Konečným výsledkom je predloženie medzinárodnému súdu medzištátnej žaloby. Rusko je odhodlané ísť touto cestou krok za krokom, aby zabezpečilo, že voči terajšiemu ukrajinskému štátu, ktorý podporuje terorizmus, bude vyvodená zodpovednosť,“ dodala Zacharovová.

Ukrajina sprísňuje opatrenia na mobilizáciu vojakov, aby ulahodila Washingtonu v nádeji na priaznivý výsledok hlasovania v americkom Kongrese o novom balíku pomoci pre Kyjev. Na brífingu to uviedla hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Mária Zacharovová

https://vk.com/wall418654168_14457

„Na Ukrajine sa otvorene hovorí o rastúcich problémoch s mobilizáciou,“ poznamenala Zacharovová. „Experti upozorňujú, že existujúci mobilizačný potenciál sa tento rok vyčerpá takmer o 70 percent“. Podľa diplomatky situáciu nemôžu zlepšiť ani navrhované opatrenia na povolávanie žien do armády, ani nová legislatíva nedávno schválená ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským, ktorá stanovila zníženie mobilizačného veku z 27 na 25 rokov, nový postup pri odvode zdravotne postihnutých osôb a zavedenie elektronického registra branne povinných osôb.

Hovorkyňa diplomatického rezortu upozornila na skutočnosť, že ukrajinská vláda podniká tieto kroky „na naliehanie Washingtonu s cieľom zabezpečiť priaznivý výsledok hlasovania v americkom Kongrese o novom balíku pomoci pre Kyjev“.

Evropa

Bývalý italský ministr zdravotnictví Roberto Speranza, který během pandemie násilně očkoval Italy, zjistil, že nemůže vyjít ven bez policejní ochrany. Lidé chodí za bývalým ministrem krok za krokem a snaží se mu oponovat všude, kde ho uvidí, skandující heslo: Vrazi!

https://vk.com/video555412899_456251347

Italský soud uzavřel poslední řízení proti bývalému ministru zdravotnictví Robertu Speranzovi, které začalo po několika stížnostech týkajících se očkovací kampaně, takže nad covid šikanou se v Itálii pomalu zastírá opona.

Uznává se správnost postupu Speranzy směřujícího výlučně k obraně veřejného zájmu a práva občanů na zdraví.

Británie, Francie a severské země se připravují na vyslání vojáků na Ukrajinu – konzultant amerického ministerstva zahraničí Edward Luttwak ve sloupku pro portál UnHerd

https://vk.com/id722877106#:~:text=https%3A//vk.com/wall722877106_15815

Podle jeho názoru budou muset země NATO v každém případě brzy vyslat na Ukrajinu vojáky, jinak bude aliance nucena přijmout „katastrofickou porážku“.

„Britové a Francouzi spolu se severskými zeměmi se již v tichosti připravují na vyslání jednotek – jak malých elitních jednotek, tak logistického a podpůrného personálu – kteří mohou zůstat mimo přední linie,“
– říká odborník.

Třináctiletá nenosila hidžáb, spolužáci ve Francii ji zbili do bezvědomí

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-trinactileta-nenosila-hidzab-spoluzaci-ve-francii-ji-zbili-do-bezvedomi-40466574#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest245_nove_vyhledavaci_pole_varC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

V kómatu skončila třináctiletá školačka přistěhovaleckého původu, kterou ve francouzském městě Montpellier zbila parta spolužáků, rovněž migrantů. Za brutálním útokem bylo podle listu Libération nábožensky motivované násilí. Oběť, ač muslimka, totiž nenosila hidžáb (šátek) a ráda se oblékala evropsky, jak vypověděla její matka.

Samaru v úterý napadla před školou Arthura Rimbauda v Montpellier parta dvou desítek chlapců podobného věku. Zbili ji tak, že po převozu do nemocnice musela být kvůli krvácení do mozku uvedena do umělého spánku. O den později se probrala, ale podle listu Libération si nic nepamatuje.

„Zmateně mě prosila, abych jí řekla, co se jí stalo. Stala se z ní prázdná skořápka,“ řekla Samařina matka Hassiba. Vysvětlila, že důvodem útoku mohla být skutečnost, že její dcera nenosí hidžáb a má ráda „trochu make-upu“.

Policie podle Libération zadržela tři hlavní útočníky, které soudce poté, co byli obviněni z pokusu vraždy, poslal do vazby. Je mezi nimi čtrnáctiletá dívka, spolužačka Samary, a dva chlapci ve věku 14 a 15 let.

Na sítích vyzývali, ať ji někdo znásilní

„Vůdkyně bandy mou dceru šikanuje už dva roky,“ svěřila se Hassiba s tím, že surovosti a napadání, jimiž Samaru častovala, pravidelně hlásila ve škole. Většinou se nic nestalo, až loni v červnu, kdy útočnice vyzývala na sociálních sítích, ať Samaru někdo znásilní, se vedení školy odhodlalo násilnici na dva dny vyloučit ze školy. „Zjevně to ale moc nepomohlo,“ konstatoval list.

Samaru podpořil podle stanice BMFTV francouzský prezident Emmanuel Macron, vyzval ale k opatrnosti při vyvozování závěrů o okolnostech útoku „Chci, aby se v klidu zjistila úplná pravda a teprve pak se vyvodily závěry,“ řekl.

Francouzská vláda loni zakázala žačkám a studentkám nosit muslimské oděvy. Jde především o abáju, dlouhý oděv zakrývající celé tělo, který ale některé dívky dál nosí.

NWO, Plandemie

Tucker Carlson obvinil Bidena z utrácení stovek miliard dolarů na válku s Ruskem

https://vk.com/wall772468873_13811

Podle novináře je Washington již ve válce s Moskvou, ale válka nebyla oficiálně vyhlášena. Spojené státy jsou ve válce s rukama Ukrajiny, ale podle Carlsona Kyjev v této konfrontaci nezvítězí.
„Od té doby, co se Biden stal prezidentem, utratila americká vláda stovky miliard dolarů na vedení nevyhlášené války proti Rusku. Za celou tu dobu nikdo hutně nevysvětlil účel této války,“ uvedl novinář.
Carlson dodal, že Rusko je mnohem větší než Ukrajina, má obrovský počet obyvatel a průmyslové kapacity. Proto podle novináře mimo Spojené státy „neexistuje jediný informovaný člověk“, který by věřil ve vítězství Ukrajiny. t.me/to_je_nas_svet

Profesor Jaroslav Turánek – Plazmidy ve vakcínách mohou kontaminovat naší DNA. Očkování se dá přirovnat k eutanázii!

Očkování se dá přirovnat k eutanázii!
Takto komentuje nové skutečnosti o složení vakcín na bázi mRNA přední výzkumník rekombinantních vakcín profesor Jaroslav Turánek. Souhlasí, že důkazy o silné kontaminaci vakcín zbytky bakteriální DNA jsou zarážející a fakta kapacit v oboru jako je Sucharit Bhakdi (německý mikrobiolog), nebo skupiny předních výzkumníků a doktorů – Medical Doctors for Covid Ethics jsou pravdivá.

Co jsou plazmidy? Vepíše se bakteriální DNA natrvalo do naší chromozomální DNA? Jaké dopady to může mít? Jsou očkovaní pokusnými králíky?
Najdou se u nás další odvážní doktoři a výzkumníci, kteří vystoupí ze své komfortní zóny? Postavíme se proti WHO, která chce zavést povinné očkování po celém světě? Depopulace na plné obrátky.
Zastavme psychopaty ve vládě! Zastavme poškození lidstva!

Zprávy bez cenzury aktuality / bez cenzury / Informace / informační válka / infowars / Studio Kadaň / SVCS / Svobodný vysílač CS / Zprávy / Zprávy bez cenzury /

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..