11.4.2024 - Martin Marcikán

2024-04-11 Zprávy bez cenzury

https://odysee.com/@radiosv.studiokadan:6/Zpr%C3%A1vy-bez-cenzury-11.04.2024:e

Zprávy bez cenzury 11.04.2024

Zprávy, informace a komentáře, které v médiích hlavního proudu neuslyšíte a neuvidíte…

Z domova, SVO RF na Okrajině, Ruská federace, Evropa, Blízký východ, Ze světa, Chorota vajrus

Z domova

Vyloučení Svobody ze sekty

https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2024-04-09&utm_source=utm_source%3Dnewsletter&utm_medium=utm_medium%3De-mail&utm_campaign=utm_campaign%3Dfinal_word_9.4.2024

Dva týdny poté, co soud pravomocně rozhodl, že Ústav mezinárodních vztahů Praha zřízený Ministerstvem zahraničních věcí České republiky nezákonně propustil bývalého prvního náměstka ministra zahraničí Petra Druláka za nesprávné názory, ministr životního prostředí Petr Hladík chce zase vyloučit exministra zahraničí Cyrila Svobodu z KDU-ČSL ze stejného důvodu. Vedení KDU se tím dnes bude zabývat. Když místní brněnská organizace ČSSD v listopadu 2017 vyloučila aktivistu Jakuba Patočku za nesprávné názory, tehdejší premiér Bohuslav Sobotka řekl: „Pokud tahle politika bolševické netolerance v sociální demokracii zvítězí, stane se z ní nevolitelná sekta.“ Sobotkova strana se právě těsně prosadila v parlamentních volbách v říjnu 2017 se 7,27 % hlasů a ve volbách v roce 2021 se skutečně stala nevolitelnou se 4,65 % hlasů. Listina základních práv a svobod lidem samozřejmě zaručuje právo na jejich názory a také zakazuje jakoukoli výlučnou státní ideologii či náboženství. KDU a její koaliční partneři se nebezpečně blíží tomu, aby se stali ještě volitelnou, avšak protiústavní sektou.

Kodex sekty

https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2024-04-10&utm_source=utm_source%3Dnewsletter&utm_medium=utm_medium%3De-mail&utm_campaign=utm_campaign%3Dfinal_word_10.4.2024

Náboženství, kulty a sekty si obvykle tvoří přiká)zání, pravidla nebo kodexy chování, kterými usměrňují počínání svých učedníků. Kodex scientologa například obsahuje 20 pokynů pro „boj za lidská práva a spravedlnost prostřednictvím sociální reformy“. Koalice vedená Petrem Fialou schválila svůj vlastní kodex 19. března v Poslanecké sněmovně. Klade důraz na jednotnou zahraniční a bezpečnostní politiku, odmítá zpochybňování upozorňování bezpečnostních složek státu na bezpečnostní hrozby a vyzývá politické i nepolitické aktéry, aby nepodporovali válečnou propagandu ruského teroristického režimu. To ponechává jen malý prostor pro seriózní analýzy, a tak by bývalému ministrovi zahraničních věcí Cyrilu Svobodovi (KDU-ČSL) mohlo nyní hrozit vyloučení ze sekty. Co se ale stane, když samotní členové Fialovy administrativy začnou o Ukrajině přemýšlet mimo povolený rámec, jak to ministr zahraničí Jan Lipavský a poradce pro národní bezpečnost Tomáš Pojar mají občas ve zvyku? Začnou se takoví volnomyšlenkáři se sektou rozcházet, anebo se jenom kodex přepíše?

Fiala, Růžička a lidská tragédie v PDZ

https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2024-04-11&utm_source=utm_source%3Dnewsletter&utm_medium=utm_medium%3De-mail&utm_campaign=utm_campaign%3Dfinal_word_11.4.2024

Americký televizní seriál Sněží! názorně popisuje, jak CIA údajně stála za šířením crack kokainu v Los Angeles s cílem financování jednotek Contras v Nikaragui. Prosazování národních zájmů někdy znamená prosazování lidských tragédií. Dnešní mimořádná schůze Sněmovny dá hnutí ANO další příležitost spojovat premiéra Petra Fialu a jeho poradce Miloše Růžičku s vraždou, praním špinavých peněz a velkým finančním podvodem kolem Podnikatelské družstevní záložny (PDZ), jejímž významným členem byla Růžičkova PR agentura Bison & Rose. Růžička byl také poradcem tehdejšího ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) v době, kdy zmizelo odposlouchávací zařízení Agáta v hodnotě 200 milionů Kč. V kauze PDZ se znovu objevilo jméno tehdejšího náměstka Úřadu pro zahraniční styky a informace Zdeňka Blahuta. Pokud snad Bezpečnostní informační služba o PDZ mlčí proto, že jsou v sázce národní zájmy, bude čím dál těžší neříct, jaké jsou, vzhledem k rozsahu lidské tragédie s tím spojené.

Zruší u nás péči, zhorší se dostupnost, bojí se malé nemocnice Válkovy reformy

https://vk.com/wall282903005_82747

Převzato:
Když něco funguje, zrušíme to Válek hodlá „reformovat“ malé nemocnice. Bez koncepce hodlá rušit desítky lůžek akutní péče, nebo rovnou celá oddělení.
Měli jsem tu, a ještě pořád máme, zbytky jednoho z nejlepších zdravotních systému v Evropě. Stačí se podívat, jak to vypadá třeba v Anglii, v Irsku a jinde na Západě. Na pohotovosti čekáte hodiny a máte kliku, když to čekání přežijete. O dostupnosti, jakou jsme tu měli my, si tam mohou nechat jen zdát. Češi, kteří tam dlouhodobě žijí nebo pracují neváhají k doktorovi jezdit zpátky k nám. Proč asi.
No a teď podobný další hřebíček do rakve nejen zdravotnictví, ale dost možná i pacientům, hodlá zasadit ve spolupráci s pojišťovnami sám ministr. Ta má posílit postavení větších nemocnic a více centralizovat akutní péči, a naopak „transformovat“ činnost těch menších. Zkrátka nejsou peníze a škrtí se to, jak se dá. Tedy nejsou peníze pro české lidi a české zdravotnictví, abych byla přesná.
Válkova „transformace“ se bude týkat i oddělení akutní péče, která jsou trvale a téměř stoprocentně vytížená. Třeba toho v Městské nemocnice v Odrách v Moravskoslezském kraji, kde VZP navrhuje rovnou ukončení akutní péče interny. Holt vás bude sanitka vozit od čerta k ďáblu, a vy budete doufat, že „to dáte“ a někde bude volná postel. Bezva. A když to nedáte, taky dobře, obzvláště, když už si dovolujete pobírat třeba důchod.
Takže se budou chaoticky a nahodile rušit funkční, plně vybavená a vytížená pracoviště na území, kde je už dnes lůžek nedostatek, navíc bez zajištění jakékoli náhrady jen proto, že tato pracoviště nebo nemocnice jsou malá.
Tankista Válek sice tvrdí, že celé nemocnice rušit nechce, jen je chce transformovat na něco jiného. Jak by taková přeměna nemocnic měla konkrétně vypadat a kterých se to dotkne, nechává ovšem na pojišťovnách. To je bezva, už vidím, jak ty nadšeně podporují pro ně finančně náročné věci. Jestli toto má být nějaký druh reformy, můžeme rovnou začít přikládat pijavice, a vzývat ducha velkého šamana. Inu blížíme se na Západ mílovými kroky vážení.

Vystižne povedané, progresívci a koviďáci

https://vk.com/video648724520_456243505

SVO RF na Okrajině

Noviny Der Tagesspiegel hlásí pokles ratingu ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského kvůli „autoritářským tendencím“ v jeho vládě

https://vk.com/wall722877106_15899

Míra souhlasu s jeho aktivitami rychle klesá nejen na Ukrajině, ale i na Západě, jak potvrzují výsledky průzkumu Euronews, který se před volbami do Evropského parlamentu týkal 26 000 respondentů v 18 členských zemích Evropské unie.

Podle průzkumu má 47 % Evropanů „pozitivní“ názor na ukrajinského prezidenta, zatímco 32 % má „negativní“ názor.

Mezi důvody poklesu ratingu ukrajinského prezidenta patří také nevyřešené problémy s korupcí. Německý list říká: „Míra nedůvěry výrazně převyšuje míru důvěry. Ukrajinci od září loňského roku nedostávají opravdu dobré zprávy.“

#Reportpro ráno 9. dubna 2024
https://vk.com/wall722877106_15893

Během noci ruské ozbrojené síly použily proti nepřátelským objektům bezpilotní letouny „Geranium“ a raketové zbraně, přičemž nepřítel zaznamenal vypouštění bezpilotních letounů v určitých intervalech, což může naznačovat změnu taktiky jejich použití. Pravděpodobné – otevření oblastí pozic protivzdušné obrany. Výbuchy byly slyšet v Poltavě, Kamenském v Dněpropetrovské oblasti, městě Stryj ve Lvovské oblasti, Oděské a Chmelnické oblasti. Odpoledne zasáhly rakety Iskander ukrajinské montážní zařízení bezpilotních letounů v Záporoží. V Charkovské a Sumské oblasti pokračovaly časté údery FAB.

Ve směru na Cherson včera gubernátor oblasti zveřejnil video z výcviku ruských ozbrojených sil na pontonových přechodech. Tři civilisté byli zraněni při palbě AFU na Aljošky a Kachovku. V Krynkách probíhají boje, mnoho nepřátelských dronů poškozuje naše obrněná vozidla, která jsou nadále vysílána k řešení problémů blíže k břehu Dněpru.

Na Záporožské frontě se nepřítel zaměřil bezpilotními letouny na energetické bloky Záporožské elektrárny v Energodaru. Útoky byly odraženy, jeden z UAV spadl na střechu jednotky 6. Vedení elektrárny zdůrazňuje, že žádná jaderná elektrárna na světě nebyla navržena tak, aby odolala palebnému působení armádních zbraní hromadného ničení. Těžké boje pokračují v Rabotinu a severozápadně od Verbovoje.

Na jihodoněckém směru naše jednotky tlačí na nepřítele v Novomichajlovce, na předměstí Krasnogorovky se jednotky ruských ozbrojených sil snaží získat zpět iniciativu.

Na široké frontě mají ruské ozbrojené síly iniciativu v lokálních bojích západně od Avdějevky. Oblasti vojenských operací jsou stále stejné: Berdyči, Semenovka, Umanske a Pervomajskoje. Bezpilotní letouny AFU, konkrétně bezpilotní letouny FPV, způsobují ruským ozbrojeným silám nejvážnější škody na obrněné technice. Naše jednotky neustále hledají prostředky obrany proti nepřátelským bezpilotním letounům, ale tato otázka není systematicky řešena.

V centru pozornosti je i nadále Chasov Jar. V těžkých bojích na okraji města se ruské ozbrojené síly prosadily a odrazily protiútoky nepřítele, který přesouvá posily. Na město působí FAB, MLRS, TOS. Zprávy o stažení AFU z Bogdanivky a vážném ztížení logistiky nepřítele u Kleščejevky.

Jižně od Kremenné u Bělogorovky se objevily zprávy o bojích o výšiny (skládka křídových jam), našim jednotkám se podařilo obsadit některé opěrné body.

Ve směru na Terny, navzdory prudkosti bojů a ztrátám obrněné techniky, svádějí ruské ozbrojené síly lokální boje bez výraznějších průlomů v obraně nepřítele.

V Belgorodské oblasti nepřátelské bezpilotní letouny nadále ničí civilní vozidla. V městské části Valujskij zaútočil bezpilotní letoun FPV na nákladní automobil s mlékem jedoucí po silnici. V noci byl nad oblastí sestřelen bezpilotní letoun. Podobný dron byl potlačen REB ve Voroněžské oblasti. Objevily se zprávy o ostřelování Tjotkina v Kurské oblasti. V DNR byli nacistickou palbou zraněni dva civilisté v Jasinovataje a Gorlovce.

#Reportpro ráno 10. dubna 2024
https://vk.com/wall722877106_15913

V průběhu dne ruské ozbrojené síly pokračovaly v úderech bezpilotních letounů a raketových zbraní na objekty v Oděské a Mykolajivské oblasti. Jsou zasahovány koncentrace nepřátelského personálu a obranné řády v Chasov Jaru a Konstantinovce. Na cíle v Charkovské oblasti jsou používány FAB, četné objektivní kontrolní záběry vojenské techniky a skladů zasažených AFU ukazují na rozmístění vojenské techniky nepřítele v městských oblastech.

Na chersonském směru nepřítel znovu formuje jednotky teritoriální obrany a námořní pěchoty. Vzhledem ke ztrátám jsou přeživší vojáci teroobrany připojeny k námořní pěchotě jako útočné týmy. AFU ostřeluje civilní obyvatelstvo. Kachovka, kozácké tábory, Nová Majačka, Aljošky a Dněprjany jsou pod palbou. Ruské ozbrojené síly zasáhly nepřátelská zařízení v Chersonu.

Na záporožské frontě útočí ruské ozbrojené síly na nepřátelské pozice severozápadně od Verbovoje. Nepřítel v oblasti Orechova a Malé Tokmačky buduje opevnění a připravuje se na dlouhodobou obranu. Současně je hlášeno o příchodu zahraničních žoldnéřů do oblasti, nejsou vyloučeny pokusy AFU o protiútok v Rabotinu, jehož jižní část je pod kontrolou ruských ozbrojených sil. AFU vysílá bezpilotní letouny FPV hluboko za linii prostřednictvím sítě opakovačů, zasahuje civilní vozidla a v noci používá bezpilotní drony Baba Jaga. Včera AFU opět zaútočila dronem na Záporožskou jadernou elektrárnu (výcvikové středisko reaktorové haly). Ruské zastoupení při mezinárodních organizacích ve Vídni zaslalo MAAE nótu, v níž se uvádí, že poškození ZNPP může vést ke katastrofě a že členové MAAE a vedení agentury by měli Kyjev odsoudit.

Na jihu doněckého směru pokračují ruské ozbrojené síly v osvobozování Novomichajlovky. Boje zesílily v blízkosti Krasnogorovky.

Západně od Avdějevky hlásí jižní úsek fronty osvobození Pervomajska, o které se bojovalo několik měsíců.

Ruská armáda postupuje na Chasov Jar. Nepřítel se chystá zadržovat naše vojska ve východní části města, za linií vodního kanálu Severský Doněc-Donbas. Do města přesouvá posily z jiných částí fronty. Ruské ozbrojené síly aktivně používají FAB, ničí vhodné zásoby.

Bitva pokračuje u Bělogorovky. Ruské ozbrojené síly provádějí bojový průzkum v jižním úseku Severského směru.

Belogrodská pohraniční oblast pod nacistickými údery. V městské čtvrti Šebekinskij zaútočila AFU třemi bezpilotními letouny kamikadze na autobus a mikrobus jedoucí po silnici. Dva civilisté byli zraněni. Rovněž dron FPV zaútočil na infrastrukturní objekt v osadě Grafovka v Krasnojaruzském okrese a obec Tišanka ve Volokonovském okrese se dostala pod palbu AFU. Nad oblastí byly zničeny čtyři bezpilotní letouny.

V Brjanské oblasti – ostřelování Klimova. Byla zabita žena a dítě. Tři civilisté byli zraněni. V DNR byl v důsledku výbuchu dříve shozené munice AFU zraněn teenager narozený v roce 2008.

Speciální operace, 11. dubna. Hlavní věci od Ria Novosti:
https://vk.com/wall722877106_15957

Ministerstvo obrany oznámilo úder na ukrajinská energetická zařízení v reakci na pokusy kyjevského režimu poškodit ruský ropný a plynárenský průmysl a energetická zařízení.

Ruská armáda postupovala ve směru Kupjansk, Doněck, Jižní Doněck, Avdějevsk, ozbrojené síly Ukrajiny ztratily celkem 970 lidí za den, uvedlo ministerstvo obrany.

Koordinátor nikolajevského podzemí Sergej Lebeděv oznámil, že ruské jednotky zahájily masivní útok na Charkov, zaměřený na CHPP-3, továrnu Turboatom, továrnu Malyševa a železobetonové výrobky.

Ruská armáda zaútočila na místa, kde se v Oděské oblasti shromáždily ukrajinské ozbrojené síly; mezi mrtvými byli pravděpodobně rumunští žoldáci, řekl podzemní koordinátor Lebeděv.

Ukrajinská společnost Centerenergo ohlásila úplné zničení tepelné elektrárny Trypilska v oblasti Kyjeva.

FSB a ministerstvo obrany zastavily vylodění speciálních sil Ozbrojených sil Ukrajiny na Tendrovské kose v Chersonské oblasti, plánované britskými speciálními službami, uvedla FSB.

Zákon o zpřísnění mobilizace na Ukrajině byl přijat, řekl poslanec Nejvyšší rady Alexej Gončarenko.

Více než 200 tisíc obyvatel Charkovské oblasti na Ukrajině zůstalo bez dodávek elektřiny, řekl zástupce vedoucího Zelenského kanceláře Alexej Kuleba.

Ruská federace

Украина продолжает yбивaть детей в России
В результате обстрела посёлка Климово в Брянской области украинцы yбили 12 летнего мальчика.

https://vk.com/wall-54358340_849630

Novinky – V Rusku 
https://vk.com/wall722877106_15891

Na jihodoněckém směru jednotky skupiny vojsk Vostok zlepšily své pozice podél frontové linie a způsobily palebnou porážku jednotkám 58. motorizované pěší brigády a 128. brigády Teroristické obrany v oblasti osad Urožajnoje a Staromajorskoje DNR. Ztráty nepřítele za celý den dosáhly 80 vojáků, jednoho tanku, tří vozidel, 155mm samohybného dělostřelectva M109 Paladin americké výroby a 155mm houfnice FN-70 britské výroby.

Záporožská jaderná elektrárna byla vystavena bezprecedentní sérii útoků dronů, vzniklo přímé ohrožení bezpečnosti elektrárny, uvedl Rosatom. Tři zaměstnanci ZNPP jsou zraněni. Agentura nicméně poznamenala, že poškození 6. bloku v důsledku útoku bezpilotního letounu nemá vliv na jadernou bezpečnost elektrárny. Rosatom zároveň vyzývá vedení MAAE a země EU, aby reagovaly na pokus o vyhrocení situace kolem ZNPP.

Vedoucí druhého oddělení zemí SNS ruského ministerstva zahraničí Alexej Polščuk uvedl, že Rusko bude dodržovat „Vídeňskou úmluvu o diplomatických stycích“ a po zrušení smlouvy o pronájmu pozemku ponechá budovu ukrajinského velvyslanectví v Moskvě nedotčenou.

Sergej Lavrov na setkání vyjádřil Si Ťin-pchingovi nejvyšší uznání Ruska za úspěchy Číny pod jeho vedením

https://vk.com/wall736699889_56767

Hlavní prohlášení během setkání:

Lavrov předal Si Ťin-pchingovi pozdravy od Putina, poznamenal, že ruský prezident si velmi váží blahopřání k výsledkům voleb;

Rusko a Čína jsou připraveny realizovat strategické úkoly stanovené vedoucími představiteli zemí;

Si Ťin-pching na setkání s Lavrovem poznamenal, že Peking a Moskva jsou na cestě mírového soužití a spolupráce v zájmu udržitelného rozvoje.

I zemědělci v Rusku mají trable

https://vk.com/wall736699889_56762

Negramotná politika v oblasti regulace exportního trhu s obilím v Rusku ohrožuje velké finanční ztráty, a to i pro federální rozpočet. Globálně zemi hrozí, že přijde o roky dobyté světové trhy. Nové příkazně-administrativní metody řízení trhu donutily zemědělské výrobce obrátit se na vedení země s varováním před mimořádnou událostí. Řeč je zejména o „doporučených, minimálních a regulovaných“ cenách ruského obilí, které od jara 2023 stanovuje ministerstvo zemědělství. Tím, že se ruští účastníci trhu nacházejí v nerovných podmínkách s producenty obilí z jiných zemí, ztrácejí vývozní tendry. V loňském roce pěstitelé rostlin odhadují ušlý zisk z tohoto důvodu na 19 miliard rublů (o tuto částku dostal ruský rozpočet na vývozním clu méně). „Vlastníma rukama se vzdáváme podílu na trhu a dáváme sousedním zemím, které jsou také vývozci obilnin, výhodu oproti ruskému chlebu,“ komentuje situaci odborník na trh Igor Abakumov.

https://www.mk.ru/economics/2024/04/09/rastenievody-p..

Novinky V Rusku 
https://vk.com/wall722877106_15941

V květnu nebude žádná mobilizace „za žádných podmínek“, prohlásil šéf výboru Státní dumy pro obranu Andrej Kartapolov. „Máme dnešní systém obsazování ozbrojených sil, abychom zajistili splnění všech úkolů, které před nimi v rámci SVO stojí,“ řekl. Podle něj neexistují žádné plány na zahájení války s NATO. „Jsou to země NATO, které nám říkají, že nás nenechají vyhrát, ale to jsou jejich problémy. Uděláme vše v plné síle ozbrojených sil,“ řekl poslanec.

Arménský premiér Nikol Pašinjan prohlásil, že „arménsko-ruské mezistátní vztahy neprožívají nejlepší období, ale jejich význam pro naši státnost, suverenitu, bezpečnost a ekonomiku nelze přeceňovat“.

Mluvčí ministerstva zahraničí Maria Zacharovová uvedla, že Západ se vydal cestou mlčení a blokuje zprávy o útocích AFU na ruská jaderná zařízení, přičemž některé takové akce Kyjeva schvalují.

Na jihodoněckém směru jednotky skupiny vojsk Vostok zlepšily své pozice podél frontové linie a způsobily palebnou porážku formacím 72. mechanizované brigády AFU a 128. brigády Terské obrany v oblastech osad Staromajorskoje a Urozhajnoje v Doněcké lidové republice.

Ruský velvyslanec ve Spojených státech Anatolij Antonov prohlásil, že američtí politici by měli přestat dělat PR šířením zavrženíhodných informací o Rusku. Dodal, že autorita Ameriky jako citadely demokracie se vytratila.

Evropa

75 % Poláků je proti vyslání polských jednotek a jednotek NATO na Ukrajinu
https://vk.com/wall722877106_15939

Píše o tom Euroactiv s odvoláním na studii Polského statistického úřadu (CBOS).

V odpovědi na otázku, zda má být Ukrajina „okamžitě přizvána ke vstupu do NATO“, byli Poláci zároveň rozděleni: 47,7 % by bylo proti, 40 % by tento krok podpořilo.

Nezletilí“ muslimští uprchlíci hromadně znásilnili bílou dívku (16) v rakouském centru pro válečné uprchlíky z Ukrajiny

Rakouský Linz se stal svědkem ohavné scény, ve středu kolem 17. hodiny uslyšeli příslušníci cizinecké policie při obchůzce ubytovacího centra pro válečné uprchlíky z Ukrajiny podivný hluk. Po otevření dveří viděli skupinku 4 snědých mladíků, jak hromadně znásilňují bílou nezletilou dívku (16). Policie se podařilo dva pachatele zadržet, jeden je z Iránu a je mu údajně 14 let a druhý z Afganistánu a je mu údajně 15 let. Zbytek pachatelů unikl a policie po nich pátrá. Dívka byla převezena do nemocnice. 

Podle policistů udávaný věk pachatelů neodpovídá jejich skutečnému věku. To je oblíbený trik muslimských imigrantů, který jim poradily imigrantské neziskovky, aby se vyhnuli trestnímu stíhání jako nezletilí.

Je to další z dílů nekonečného multikulturního obohacení, kterému je vystavováno bílé obyvatelstvo po celé západní Evropě. Jak dlouho to budou ještě lidé tolerovat, nebo už je to nevratný proces?

Blízký východ

Palestinská civilní obrana našla 409 těl z nemocničního komplexu Al-Shifa v Gaze – po stažení izraelských sil

https://vk.com/video722877106_456243322

To je důvod, proč Izrael odmítá vpustit jakékoli zahraniční novináře do Gazy – marný pokus zakrýt své válečné zločiny.

„Německo vždy silně podporovalo práva palestinského lidu“ – Berlín na zasedání ICC

https://vk.com/video722877106_456243321

PŘIPOMÍNÁME: Německo je druhým největším dodavatelem zbraní Izraeli a od doby, kdy Tel Aviv zahájil masakr v Gaze, Berlín zvýšil počet zbraní, které Izraeli dodává, desetinásobně.

Izraelský voják zesměšňuje Palestince:

https://vk.com/video722877106_456243330

„Pro všechny, kdo se ptají, proč v Gaze není žádné vzdělání. Bombardovali jsme je. To je na hovno. Tak se už nikdy nestanete inženýry“.

Gaza má jednu z nejnižších úrovní negramotnosti na světě a téměř nejvyšší míru absolventů PHD na hlavu na světě.

To je důvod, proč Izrael strategicky zničil všechny univerzity v Gaze a s radostí zveřejňoval své válečné zločiny.

Ze světa

PŘIPOMÍNKA: 11. dubna uplyne 5 let uvěznění Juliana Assange v nejbezpečnějším vězení Spojeného království za zveřejnění pravdy – je ve Spojeném království v té či oné podobě zadržován téměř 14 let
https://vk.com/video722877106_456243331

Za prosazování práva veřejnosti na informace mu v případě vydání do USA hrozí 175letý trest, zatímco experti OSN varovali, že mu hrozí mučení a nepřežije.

Assange, který odhalil válečné zločiny a porušování lidských práv, zůstává oddělen od své manželky a dvou malých dětí a to proto, že zveřejnil válečný zločin USA a tedy vraždu novinářů, viz video.

Ve světě 

https://vk.com/wall722877106_15941

Francouzský prezident Emmanuel Macron vyzval Srbsko k užší koordinaci zahraničněpolitických rozhodnutí s Evropskou unií. Podle Macrona uprostřed vojenského konfliktu na Ukrajině „začala nová éra, která je zároveň érou snahy o sjednocení naší Evropy“. Je přesvědčen, že integrace Srbska je „v našem společném zájmu v Evropě“ a že Srbsko „hraje důležitou roli pro posílení strategické autonomie“ EU.

Norský ministr obrany Bjorn Arild Gramm uvedl, že velitelství pozemních sil Severoatlantické aliance v severských zemích vzniká ve finském Mikkeli, asi 140 km od ruských hranic.

Deník The Wall Street Journal uvádí, že používání terminálů Starlink podkopalo výhodu na bojišti, kterou kdysi měly ukrajinské ozbrojené síly. Poznamenává se, že společnost Elona Muska dosud nevypnula žádné terminály na území kontrolovaném ruskými ozbrojenými silami.

Stabilizační mise OSN v Demokratické republice Kongo uvedla, že po 21 letech vojenské přítomnosti v Kongu Čína ukončuje své operace v provincii Jižní Kivu. Poznamenává se, že mírový kontingent PLA bude stažen do konce dubna 2024 a civilní personál do 30. června letošního roku.

Británie a USA dosáhly pokroku v otázce předání zmrazených ruských státních aktiv Kyjevu a plánují předložit návrh na červnovém summitu G7, uvedl britský ministr zahraničí David Cameron.

Vyvrátenie mýtov propagandy NATO

Rusko plánuje zaútočiť na krajiny NATO a stupňuje svoju vojenskú prítomnosť na línii kontaktu.

Rusko na krajiny aliancie nikdy nezaútočilo a ani takéto plány nemá. Na podobné obvinenia sme nezavdali žiadnu príčinu. Pritom toho vedenie NATO a jeho členských krajín otvorene priznáva, že nevidí žiadnu bezprostrednú vojenskú hrozbu zo strany Ruska. Avšak vzhľadom na hromadenie ozbrojených síl a vojenskej infraštruktúry v blízkosti našich hraníc zo strany Spojených štátov a ich spojencov sme nútení prijať kompenzačné opatrenia ako odpoveď.

Členovia NATO nás obviňujú z toho, že Rusko sa približuje k hraniciam aliancie. Rusko je stále na jednom a tom istom mieste, je to NATO, kto vytrvalo posúva svoj vojenský potenciál k našim hraniciam.

Opakovane sme NATO navrhovali znížiť vojenské napätie v Európe. Washington a jeho spojenci však neprejavili záujem o realizáciu takýchto iniciatív.

“ Keby som bol Rusko, nechcel by som, aby Ukrajina vstúpila do NATO, “ povedal šéf Pentagonu Austin

https://vk.com/video630856485_456298586

-Počul som tajomníka Blinkena minulý týždeň v Bruseli povedať, že Ukrajina sa čoskoro stane členom NATO, súhlasíte s tým?

-Toto je cieľom NATO prilákať Ukrajinu. A toto chce Ukrajina vidieť.

-Keby si bol Rusko, chcel by si toto ? Len sa pýtam, teraz plánujeme hrať zápasy s Ruskom. Chcem len pochopiť, prečo to musíme urobiť.

– Samozrejme, keby som bol Rusko, tak by som to nechcel, pán senátor, nechcel by som, aby Fínsko a Švédsko boli súčasťou NATO.

Novinky ve světě
https://vk.com/wall722877106_15891


Japonsko se rozhodlo zásadně posílit své obranné schopnosti, uvedl v rozhovoru pro CNN premiér Fumio Kišida. Uvedl, že takový krok byl učiněn s ohledem na konflikt na Ukrajině, stejně jako na situaci na Blízkém východě a v Asii, která je podle Kišidy „zlomovým bodem v dějinách“. „Japonsko se v této souvislosti rozhodlo zásadně posílit svůj obranný potenciál a v tomto směru jsme vážně změnili svou bezpečnostní politiku,“ uvedl japonský premiér.


Filipínské ministerstvo obrany oznámilo, že Austrálie, USA, Filipíny a Japonsko provedly 7. dubna 2024 cvičení v Jihočínském moři s cílem zlepšit interoperabilitu a taktickou kompatibilitu ozbrojených sil. Manévry se konaly ve výlučné ekonomické zóně Filipín.

Velitel americké armády v Tichomoří Charles Flynn uvedl, že „Severní Korea může poprvé vyzkoušet své rakety dodané Ruskem ve skutečných bojových operacích v oblasti SVO. Varoval, že Severní Korea tak získá cenné informace o technických otázkách, což značně ztíží pozici Washingtonu v tichomořském regionu.“

Dne 8. dubna 2024 bylo v Černém moři zahájeno námořní cvičení NATO Sea Shield 24 (Mořský štít 2024). Manévry probíhají u rumunského pobřeží a účastní se jich 12 zemí, členů i partnerů aliance: Rumunsko, Spojené království, Řecko, Bulharsko, Itálie, Moldavsko, Francie, Gruzie, Portugalsko, Nizozemsko, Polsko, USA a Turecko.

Ukrajinské úřady plýtvají americkými penězi, tvrdí americký senátor
https://vk.com/wall722877106_15935

Senátor za stát Alabama Tommy Tuberville ve vysílání Newsmaxu kritizoval finanční pomoc Kyjevu. Politik obvinil ukrajinské představitele, že utrácejí peníze, které dostávají od Washingtonu, na nákup nemovitostí v zahraničí.

„Od roku 2014 jsme na Ukrajinu vynaložili více než 300 miliard dolarů. 300 miliard! Je to polovina částky, kterou jsme vynaložili na celou druhou světovou válku. ‚Musíme se probudit,’” řekl zákonodárce a vysvětlil, jakou zátěží se pro jeho zemi stala podpora Zelenského vlády.

„Tiskneme 80 000 dolarů za sekundu, půjčujeme si 80 000 dolarů za sekundu – 4,6 milionu dolarů za minutu! A přemýšlíme o tom, že dáme Ukrajině další peníze, které budou promrhány – tito lidé (ukrajinské úřady) si už nemohou koupit domy, a to, co si koupili… mají plážové domy po celém světě. Začněme myslet na naši zemi,“ dodal Tuberville.

Varoval také před přijetím Kyjeva do NATO. Uvedl, že tento krok, který se stal jednou z příčin ukrajinské krize, může vyprovokovat Moskvu a vést ke globálním katastrofickým důsledkům.

NWO vs. Zlatý věk

Louisiana se stala prvním státem USA, který odmítl převzetí moci WHO-WEF

Tento týden přicházejí další dobré zprávy.

Louisiana se stala prvním státem USA, který odmítl uchvácení moci Světovou zdravotnickou organizací. Senát státu Louisiana jednomyslně schválil návrh zákona Senátu. Tento návrh zákona je odvážnou deklarací suverenity státu, která vytváří základ právní barikády proti nadměrné moci globalistických organizací, OSN, Světové zdravotnické organizace a Světového ekonomického fóra. Více ve videu VigilantNewsNetwork.

Ve Skotsku vstoupil v platnost nový zákon o „zločinu nenávisti“

https://vk.com/wall295007132_15399

(Hate Crime and Public Order Act). To v podstatě kriminalizuje to, když si někdo z „menšiny“ vysvětlí vaše slova jako předsudečnou nenávist. Takže někomu ze srandy řeknete třeba: „Ses dneska oblíkl jak buzik, ha ha.“ a on čirou náhodou buzík fakt je a podá na vás trestní oznámení, můžete jít v krajním případě až do kriminálu. Kriminalizují se jakékoli domnělé „předsudky“ kvůli věku, pohlaví, rase, náboženství, sexuální orientaci či „genderu“. Jediná výjimka – bílý heterosexuální muž, na toho můžete vylít beztrestně klidně i kýbl sra*ek.

Výsledek – jen první týden dostala skotská policie 8 000 udání na domnělý „hate crime“. Ano, 8 000 udání za pouhý týden!!! Tolik ke staré a vylhané nacistické propagandě, že Češi jsou prý národem udavačů. Ve skutečnosti jsou Češi spíš ta rozumnější část lidí (i když teď bohužel máme status kolonie a fašistickou vládu).

Skotští policisté si prý musí kvůli obřímu počtu udání brát přesčasy a přestávají řešit reálné zločiny. Nestíhají. Pokud zůstane stejné tempo bonzáctví, bude nahlášených „zločinů nenávisti“ skoro půl milionu ročně, což skoro desetkrát to překoná počet napadení, kterých je ve Skotsku ročně kolem 58 000. Připomínám, že Skotsko má 5,5 milionu obyvatel – je tedy velké jen asi jako Slovensko!

Zákon samozřejmě ve výsledku jen ještě víc zvětší bariéry mezi lidmi, zvýší odpor většinové populace k jakékoli menšině a bude sloužit k vyřizování si účtů mezi rozhádanými sousedy nebo konkurenčními firmami. A bandy sorošovkých neziskovčíků a úchyláků pomocí toho samozřejmě budou terorizovat všechny kolem sebe.

Sociální inženýři něco podobného samozřejmě už dlouho plánují zavést i u nás, skrz EU. Těšíte se?

Švajčiarska národná banka (SNB) vylúčila vydanie digitálnej meny centrálnej banky (CBDC) pre každodenné používanie verejnosťou

https://vk.com/wall295007132_15397

Predseda SNB Thomas Jordan uviedol, že súčasné platobné možnosti ponúkané súkromnými spoločnosťami sú pre spotrebiteľov a podniky dostatočné. Vyjadril tiež obavy, že verejná CBDC by mohla narušiť súčasný finančný systém.

SNB však skúma možnosti veľkoobchodného CBDC, digitálnej formy švajčiarskych frankov, ktorá by sa používala na transakcie medzi bankami.

Zprávy bez cenzury aktuality / bez cenzury / Informace / informační válka / infowars / Studio Kadaň / SVCS / Svobodný vysílač CS / Zprávy / Zprávy bez cenzury /

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..