12.8.2015 - Alexandr Goetz

2015-08-11 – Studio Kladno – ŽIVĚ – Téma: Martin Urminský plus interakce – Provází: Martin Dukát, Vladimír Kapal a Soňa Zikmundová

Přehrát nebo stáhnout

Archiv pořadů

Komentáře

  • Jaromir123 napsal:

    Jak se dá udělat, že všichni přestanou používat peníze ?

    • studio-kladno napsal:

      No to je otázka, ono to opravdu neni jednoduché… Martin Dukát

    • Studio Plzeň napsal:

      Na takto položenou otázku skutečně není lehké odpovědět, neboť každý k tomu přistupujeme z jiného úhlu pohledu (poznání)! Otázka by spíše měla být položena v duchu: „Víme již v čem žijeme, co nás zotročuje a čemu se musíme podřizovat? A jsme tedy svobodní? Nebo je to jistý sebeklam nutný k přežití v tomto systému? A dokážeme přijmout novou skutečnost i když to bude proti našemu současnému poznání?

      Na všechny tyto otázky je jediná odpověď. Zamysleme se nad tím, čím je tento systém živen a zda to nejsme sami, kteří ho často v dobré víře proti tomu bojovat, sami nepodporujeme? Chceme-li tedy opravdu účinně přetvořit současný otrokářský peněžní systém, pak musíme dojít k poznání, že jsou to ÚROČENÉ peníze, JEJICH úročené peníze, které ho drží při životě. A jsme to my sami, kteří používáním peněz (rozuměj úročených peněz, které nám vnutili naši otrokáři používat), „díky“ naši neochotě získávat další a další poznatky spojováním souvislostí a neomezit se jen na nejnižší lidské pudy, z kterých si většina dělá jednoduché úsudky a názory – jsme to my sami, kteří nenáviděný systém držíme používáním jejich peněz, při životě!!
      Aby všichni přestali používat peníze je skoro nemožné, ale co je vcelku jednoduché a reálně uskutečnitelné (dokonce bez porušování zákonů jimi nastavených) je začít používat NAŠE peníze, které můžeme emitovat NAŠÍ bankou z NAŠICH zdrojů! A to vše bezúročně!!!!

      Zde je tedy odpověď jak přestat používat jejich úročené peníze! Vytvořit NÁRODNÍ banku, která by začala používat peníze z našich aktiv (těch jsou JEŠTĚ asi 3biliony Kč) a půjčovala by bezúročně! (to ale neznamená, že by se peníze nemusely vracet!!!) Ale již by to bylo matematicky reálné a neožebračuje to lidi(banky na úrocích nám odebírají 300mld. korun ročně – za co?). Pokud chcete znát dokonale vypracovanou studii,jak vše nastolit pak se mrkněte na http://www.ekonomickareforma.cz/pdf/reforma.pdf a pečlivě čtěte!

      Takto je možné najednou přestat používat jejich úročené peníze a začít používat naše bezúročné, které by přestaly být zbožím a fungovaly by přesně tak, jak byly původně stvořeny – tedy jen jako směnný prostředek! Je to návrat k přirozenosti směny pomocí peněz – ale našich peněz, bez účasti bankovních pijavic reprezentovanými našimi otrokáři!!!

      P.Hlávka

      • studio-kladno napsal:

        Věc nelze brát z pohledu, že v rámci boje proti systému se budem řídit heslem: „Účel světí prostředky“

        Martin Dukát

        Studio Kladno