31.5.2017 - Tapin - Radio

2017-05-31 – Sbírka pro Janu: strhující příběh statečné ženy, která strávila několik let v peruánském vězení, a v zoufalství se zapletla do sítě pašeráků drog. Pomůžeme jí?

Stáhnout nebo Přehrát

Hovory u klábosnice

Komentáře

  • galaxie5 napsal:

    Dobrý den, nešlo by sem hodit nějaký info o vývoji případu. Spousta lidí by ráda pomohla a sledovala, ale má zoufale málo času. Jako dojíždějící, od nového roku trávím celý týden v práci i přes noc, navíc jsem v rozvodovém řízení a s takovými problémy se jistě nepotýkám sám. Jak zcela logicky prohlásili pánové od hnutí Zeitgeist, dojíždění je jeden z mnoha zbytečných způsobů znehodnocování zdrojů. Pracovní podmínky lidí jako já se postupně přiostřují, jak kolem sebe ,,kobyla NWO“ kope.
    V práci máme společenskou místnost s televizí, která musí být permanentně puštěná. ,,Chceš sledovat lidské osudy? Máš tady výměnu manželek, soudkyni barbaru, a podobný sračky. Skutečný osudy lidí, tě nemusí zajímat. Ty chceš? No vidíš, nemáš na to čas, tak si pěkně poslušně sedni k televizi, dávají ulici, už dvanáct let. Vždyť je to dobrý, ne?“
    Někteří z nás prostě nemají šanci odposlouchat všechny pořady a věřte, že by rádi. Vybírám podle názvu a velmi dobře si uvědomuji, že mi utíkají zásadní věci. Prosím jen krátce, ať se nezdržujete. ,,Paní získala doklady, je na cestě tam a tam, objevily se další komplikace, je potřeba pomoci takto a takto.“ Nepůjde-li to, nedá se nic dělat, ale pokud ano, neprosím o tyto informace jen za sebe. Jinak Děkuji za dabing dokumentů počínajících naprosto úchvatným dokumentem ,,Konečná hra, plán zotročení světa“ Osobně jsem viděl lidi (u nichž bych vůbec nepředpokládal, že takovým věcem budou věnovat čas) čumět na to s otevřenými ústy, odvážím se tvrdit, že Vaše práce s tímto dabingem zasadila další zničující ránu systému v povědomí česky mluvících lidí.
    Lidí jako Paní Jana je jistě mnohem víc. Dovedu si v barvách představit prázdné gauče u televizních obrazovek v rodinách, kde se od televize nedokázali odtrhnout ani lidé věku 60 a více, jak sedí u stolu a snaží se realizovat nějakou spolupráci na pomoci v takovém případu. Bohužel mi nadlouho zůstaly jen ty představy.
    Ať už se rozhodnete jakkoliv, přeji mnoho úspěchů a paní Janě moc přeji, aby mohla znovu obejmout syna. Nedokáži si představit nic důležitějšího. S pozdravem, občasný posluchač archivu.

    • Studio Plzeň napsal:

      A co v práci pustit trvale SVobodný vysílač CS?

      • galaxie5 napsal:

        To zní jako dobrý nápad že? Bohužel internet v mobilu nemám, ze služebního terminálu se dostanu jen na vnitřní síť.(Internet tam taky je, ale tyto stránky jsou tam ,,forbidden“). Už jsem několika kolegům pouštěl úryvky z archivu, ale víc jsem bohužel nedokázal. O svobodném vysílači mluvím, kde mohu. S Kamarádem jsem dokonce plánoval letáky, jenže kamarád mezitím našel konečně práci a dostává pravidelně noční směny, když mám jednou za týden volno. Neříkal někdo u Vás, že náhody neexistují? Mimochodem, zrovna do vysílače jsem kdysi psal, a ,,nadával na poměry ve svém rodném městě, vycházející z nadměrné zábavy nerespektující a rozkládající rodinné poměry. Protikuřácký zákon vidím jako buzeraci, ale jsem velmi zvědav jak dopadne právě tady, protože jak jsem již mnohokráte řekl a pan Ponert v seriálu ,,o přítomnosti“ 29.5. na začátku velmi nečekaně potvrdil existenci tohoto problému v dalších městech, která navštívil, jde o pliticky korektní proces, který platí jen pro některé a není tady jen tak náhodou. Viz dokument ,,Alkoholová genocida, historie jednoho klamu“. Ledacos se Vám pospojuje. No nic, jestli to nepůjde, nadávat nebudu. Děkuji za činnost v rádiu Vám i ostatním, za všechny trosečníky bez osobního života (za sebe bych si nestěžoval, lidi jako já vidím, kam se podívám). Postupně se budu připravovat na postelovou stávku a sledovat dění. Třeba jsem tady proto, abych sledoval. Okolí nikdy nestálo o mý názory a jediného člověka, s nímž si o těchto věcech mohu otevřeně promluvit vidím paradoxně v práci asi tak 5 minut týdně už asi 6 let. Pokuste se alespoň zeptat Pana Ponerta, jestli neplánuje cestu do České Lípy nebo okolí. Klatovy sleduju kompletně. Mnoho štěstí i Vám v další činnosti, já bohužel musím vypnout počítač, zásoben pořady na týden dopředu (díky alespoň za ně) a letím zase do práce. Ještě jednou díky.