5.10.2017 - Studio Plzeň

2017-10-05 – Z.Ponert_Stánek ČSFR_87min

Stáhnout nebo přehrát – 87min

Tématické pořady

Komentáře

  • radekc napsal:

    snad by bylo vhodne v ramci diskuze vyuzivat slovanskych principu..
    pokud se projevi absence empatie .. jak je potom realne dosahnout uslechtileho cile? je jasne, ze vzdy bude nejake pravo a povinnosti (i ve slovanske obcine ci drzave) cim se tedy pan ponert ridi, podleha stale jeste zakonum ČR jako my vsichni, nebo si jiz v tuto chvili prosazuje slovanske „zakony“, ci dokonce sve zakony? Jedna vec je poznani a vule jit nejakym smerem..a druha vec jsou moznosti a legislativa prostredi.. (at uz jakkoli spatne..nicmene..platne)

    konec poradu byl za mne tak trochu ustrel ega a neochoty jit spolecnou cestou..na druhou stranu, bychom si kazdy mohli udelat svuj porad, kde bychom prezentovali ty sve „blbosti“ bez sance na zmenu 🙂

    • Studio Plzeň napsal:

      No, myslím, že nejdůležitější je pozatek z tohoto pořadu, jak v reálu funguje, když se člověk trochu svými poznatky a prací na sobě, odtrhne od Matrixu (základního poznání) a dojde k nějkému jinému (vyššímu) ale ne stejnou měrou, jako ostatní. Pak vzniká přesně tato situace, o které již jsem mluvil mockrát…ale nyní to byl jasný důkaz. Toto je bohužel velký problém počátečních stavů vyšších poznání a děje se to bohužel u všech, kteří na sobě začnou pracovat. Nevím co s tím, snad je nutné tento počáteční vyšší stav nějak překonat další prací na sobě, protože pak již (soudě dle sebe, ale i jiných) tento problém odpadá.

      • radekc napsal:

        otazkou tedy je, zda-li je k necemu individualni poznani..znal-li neni spise kontraproduktivni a destruktivni.. vzdy budeme potrebovat nejaky pevny bod, ktery tyto individuality bude umet filtrovata a smerovat k dobru s ohledem na vetsinu..a nejaky vysledek..
        Myslim, ze je nutne, aby zacal fungovat system, ktery bude „ctit“ vetsina, ktery nebude parazitujici a bezohledny k vetsine prirozenym hodnotam.. mame kolem sebe mnoho sikovnych spoluobcanu, kteri uz investovali mnoho casu prave do zmeny systemu.. za mne je logicka a potencialni jedina „cesta“.. jit paralelne se systemem za zmenou.. neni treba krast, zabijet a provinovat se proti zakonu..je treba ukazat svetlo na konci tunelu..a to v podobe vzniku „komunity“, ktera bude respektovat soucasny „nemocny“ system a pracovat na zmene (napr kouleso, slimbach, volnik..nejlepe prusecik) Nasledne by bylo nanejvys vhodne :), prosadit funkcni referendum a pote ustavu.. mandat ve volbach patrne neni mozno za stavu penez a moci ztiskat, proto nam nezbyva nez jej ziskat postupnym rozsirovanim komunity, ktera bude urcite zalezitosti spravovat v dikci jakoby funkcniho referenda, volebniho programu a nove ustavy.. tim se postupne ukaze svemu okoli a zbytku spolecnosti, kde jsou rozdily a jak bychom mohli dosahnout nasich „cilu“ Tedy..vydat se cestou odzdola, praci na sobe ale.. s vedomim a souhlasem k nejakym vyssi principum, ktere jsou pro nas „zakonem“ Nejsem ani vzdelany ani obdaren vyssi inteligenci, nejsem schopen takovou vec realizovat..mam vsak uz dost toho marasmu kolem (jakozto i mnoho jinych lidi) a nehodlam jen stat a koukat na to, jak nam mafiani kradou nasi dustojnost, uroven a zivoty pod zadkem.. mozna by bylo zajimave, kdyz by SVCS iniciovalo nebo podporovalo nejakou takovou aktivitu s tim, ze by se pravidelne konaly porady k udalostem, ktere by takova komunita resila (mohl by to byt jeden z piliru, protoze bez medii jsme „nahrani“ koneckoncu jak SVCS, ortek, nebo nektere www jsou jiz slusnou podporou pro takovou komunitu.. .)

        • Studio Plzeň napsal:

          Hezký den,
          nechám si odpověď na jindy, nebo odpovím v nějaké budoucí interakci. je to dobrý dotaz a námět do dalšího poznávání.

          P.Hlávka studio Plzeň