25.10.2017 - Studio Plzeň

2017-10-25 – Rozhovory s voliči – zajímavá debata s volajícím_114min

Stáhnout nebo přehrát – 114min

Tématické pořady

Komentáře

  • exray napsal:

    se zajmem jsem si to poslechl. ve naproste vetsine veci s Vami souhlasim, nicmene pokud jste naladen prijmout kritiku: ten 70lety p doktor nebyl vas nepritel a vest rozhovor mene konfrontacne, tak verim tomu, ze by ho to podnitilo k dalsimu hledani, myslim, ze jste ho svym i kdyz dobre minenym postupem zbytecne utvrdil v jeho presvedceni.
    to samy s temi lidmi kolem voleb, casto zbytecne konfrontacni ton, tak nebudou mit ani chut alternativne myslet
    jinak jste narazil na zeitgeist, co me se tyce, jde o vyborne promyslene protikrestanske hnuti, takze u me jako krestana , 0 bodov. tam si myslim, zase Vy mate mozna nizsi stupen poznani, ale taky si urcite podobne jako ten pan doktor myslite ze prave naopak.
    jinak zdravim, rad vas posloucham, i kdyz zatim kratce pepa

    • Studio Plzeň napsal:

      Heezký den,
      přesně takovou konstruktivní kritiku, jakou jste předvesl, mám rád. Je to opravdu o něčem a osobně jsem se nad tím zamyslel a zjistil jsem, že máte v lecčems pravdu a já vám za to děkuji. Budu se snažit to příště více vzít na vědomí, ale občas je problém s časem. Ale s tím Zeitgeistem v zásadě nesouhlasím, co píšete. Zde byste se měl asi více zase zamyslet vy a bez křes´tanských předsudků. Víte, když jsem o Zeitgeistu slyšel poprvé, také jsem si myslel, že to je kdovíco, jen ne to, co to ve skutečnosti je. Ale později jsem zjistil, že tohle je jediná možná pozitivní budoucnost, jinak vše ostatní je cesta do pekel. A především jakékoliv náboženství je velký problém, neboť (a to si prostě musíte přiznat) nábožeství bylo nakonec ve vztahu k ostatním jiným náboženstvím to zlo, kvůli kterému se navzájem vyvraždily celé národy. A dnes je moderní náboženství zase ideologie a politika….a zase problém! A tohle vše Zeitgeist, vědom si toho, odstraňuje. A vy máte pocit jako věřící, že útočí na vaše křesťanské hodnoty. Ale on se snaží odstranit neblahý vliv všech náboženství na principu vědecké analýzy a vědeckého přístupu ke všemu, co lidi do teď „znásilňovalo“ a tím ovládalo. Pravá nestranná věda to ale může odstranit a přitom věřícím nechat svou víru. Myslím, že to opravdu lze. Díky P.H.