5.12.2018 - Studio Plzeň

2018-12-05 – Středa – Debaty je třeba_P.Hampl_I.David_E.Hrindová

2018-12-05 – Středa – Debaty je třeba_P.Hampl_I.David_E.Hrindová_123min

Středa - debaty je třeba...

Komentáře

  • PavelPetrolin napsal:

    Předem se omlouvám, po třech letech poslechu alternativy se mi stále nedaří se probudit, ale chtěl bych se zeptat: jaktože ve Francii nejde o pokus o Majdan a proč celá alternativa svorně nemluví o respektování demokraticky zvoleného prezidenta?

    • Studio Plzeň napsal:

      Každý, který připustí, že by se mohl probudit….ten se též i probudí. Bohužel u vás PavleChytroline jde patrně úplně o něco jiného. Takto uvažuji, když si přečtu všechny vaše příspěvky zde….bohužel!
      Nemá smysl tedy ani odpovídat na vaši vcelku dobře položenou otázku, neboť by jste se vůbec takto neptal, kdyby jste rovnou porovnal to, že ta druhá názorová strana dělá totéž – tzn. že též neuznává u nás třeba demokraticky v přímé volbě zvoleného prezidenta Zemana.
      Probuzení totiž spočíváv tom, že dokážete věci porovnávat a dělat si svůj náhled a posléze poznatky na kterých je pak možné se shodnout. To ale u vás opravdu zatím nehrozí…

      • PavelPetrolin napsal:

        Nevím proč jste stále tak osobní… Já nikde netvrdím a ani si nemyslím že druhá strana nedělá totéž, přijde mi tohle chování to naprosto normální. A taky kdysi bylo. Jenomže v dnešní době se začalo razit že jakýkoliv odpor proti politikům je nerespektování výsledků voleb nebo skoro pokus o státní převrat. Vám se tohle jako libí? Uvědomujete si že jednou budete muset držet hubu a krok až na Hradě a v parlamentu nebudete mít vaše favority? (tohle nemyslím na vás ale obecně). I když teď mě napadá, že se si to celé vyřešíte tím, že „tamty“ protesty platil Soros, my protestujeme spontánně lidově….. Vždyť vy, pane Hlávka, jste se před lety podílel na masových protestech proti demokraticky zvolené vládě. Pokoušel jste se o Majdan?

        • Studio Plzeň napsal:

          Nejsem osobní, jen si přečtěte všechny vaše příspěvky a pochopíte o čem mluvím. Odpor proti politikům dělají sluníčkáři, mohu-li mluvit za sebe, pak já se snažím měnit systém, nikoliv politiky a lidi. Systém a nové prostředí by pak politiky jako takové nepotřebovalo a tedy by se ani nemuselo proti nim protestovat!
          Ano před léty v roce 89 jsem skutečně tenkrát (nemaje potřebného poznání) tvrdě protestoval proti demokraticky zvolené vládě – dnes bych si ruce urazil. když jsi na to vzpomenu – ale poučení je v tom, že jsem tenkrát neměl poznání, ale jen názory vnucené jinými. A o tom všem dnes mluvím a dávám jako příklad pro ty, kteří nemají potřebné poznání dnes a dělají stejnou chybu, jako my tenkrát – dnes ještě pod mnohem sofistikovanější propagandou. rozdíl je jen v tom, že dnes na lidi 100x více politici serou, než to bylo tenkrát. Obojí je ale špatně a skutečná náprava tkví jej a jen ve změně prostředí (chcete-li systému). Ale volbami to prostě nikdy nepůjde a revolucí jako takovou též ne. Jedině práce každého sama na sobě v poznávání může vše nenásilně a ve prospěch všech změnit. Nikdy se to ale nebude líbit ovládající menšině, která ale pokud nebude mít na kom parazitovat, sama zajde na úbytě – prostě nebude mít jinou možnost, ale ta většina se nesmí stále nechávat zatahovat do jejich půtek. A v tom je to poznání!