20.11.2019 - Petr Václav

2019-11-19 – Pokřivená zrcadla tohoto světa s hostem Janíkem 100. díl – 121 min.

Malé bilancování – co jsme uvedli v předchozích pořadech a kdo a kde o tom již veřejně hovořil. I v Čechách již bylo odmávnuto informování o přicházející krizi. Faktické soudobé projevy korporátního fašismu. Očekávání a naděje – začátek roku 2020 bude přát připraveným!

Archiv pořadů / Pokřivená zrcadla světa bilancování / Čechy / efektivita / ekonomika / Evropa / Evropský superstát / Informace / Janík / korporace / Krize / Mezinárodní měnový fond / naděje / pokřivená zrcadla / politika / recese / Řecko / Slovensko 2019 / světonázor / Světové dění / ziskovost /

Komentáře

  • Dobesova napsal:

    Na prosperitu naší země existuje jediný a velmi, velmi jednoduchý recept: přestat krást. Tím myslím rozkrádat peníze poplatníků. Tento v zásadě jednoduchý recept má ovšem na druhou stranu jeden veliký háček, že o tom, jak tomu zamezit, rozhodují ti samí, kteří to rozkrádaní mají na svědomí . Tak – co s nimi?

    • Petr Václav napsal:

      Souhlas – to je ta smyčka, kterou jsme si dobrovolně nasadili a utáhli . . . důsledek lobby a korporátního fašismu. Ale nikdo tomu v 89 nevěřil . . .

    • Studio Plzeň napsal:

      To je velmi zjednodušený pohled – přestat krást! Oni vlastně ani nekradou. Banky udělali si takové zákony, že to co se vám zdá kradení je vlastně legální. Ale tuto činnost , aby byla legální, mohou dělat pouze banky. Kyž to samé uděláte vy, zavřou vás. Spíš by měla být otázka co s tímhle – a já znám odpověď – zřídit si vlastní národní banku, která začne půjčovat bezúročně…a je to! Jen pro zajímavost. Banky odčerpají (to, co se vám zdá zlodějina) zcela legálně až 500mld Kč ročně z úroků a též tím, že používáme jejich peníze!! To je minimálně 1/4 státního rozpočtu (ale spíše 1/3). ….to vše by nám jinak zůstalo!