16.3.2020 - Tapin - Radio

2020-03-16 – Markéta Volfová a Tereza Mazgajová z italské karantény: Města duchů, obchody zavřené, jako za války!

Hovory u klábosnice

Komentáře

  • jarekdc napsal:

    Terezo držte se, já jsem doma sám, bez dcerky, paní, 4h denně se věnuji očistě, mytí čemukoliv atd.
    Občas mám stihomany, že bych rád prcíčka pochoval, poňufali bycho rypáčky.
    Pak se vrátím na zem a uvědomím si, že s 8 měsíční dcerkoua mojí paní bych takovou přísnou očistu nemohl dělat, v bytě 2+KK. Tak alespoň video s prckem, telefon,jak s paní, prckem, s mým tatíkem.
    Odsud nikoho nenakazím. Za to už jsem vypral, vyleštil a umyl ledsco z menšího dvoupokojáče, času je na to dost 🙂 . Co jsem slyšel a a četl, sjme asi většinou na tom obdobně.
    Ještě i dělám (kousek rozpočtů staveb z domova), ale nemám na to moc myšlenku, ale jo, alespoň torchu zábavy.

    Roušku po domácku stará látková plenka dvojmo ložená a dovnitře strkám ještě tu „umělohmotnou plenu z nějakého echt jemného materiálu pamprs posrané 🙂 ) a po domácky vyrobený respirátor mám. Asi to moc nepomůže, ale budiž, i mám brejle na motorku, zalepené izolepou apod.
    Ven jdu minimálně a když, tak sám, bez lidí. Ale nosím tu staříkům nákupy, vím prd, kdo vyleze z nějakého bytu apod… Taky s otazníkem.

    Hubu a chřtán mám rozedraný od citronu, džusů atd. Ruce rozežraný od lihu, petroleje, úkapu od slivovice, octu se solí, mažu, bepanthenem, ale už to moc po těch 48h nepomáhá. Žeru střífdavě vitamíny, citron, horký čaj, kombinuju chlebem se solí a sádlem, minimálně promastím krk.

    Hlavu neskládám, pořád myslím v poklidu, občas paňák, ale pořád s chladnou hlavouna rychlé rozhodnutí.

    Zatím viz výše plán A. Až se to tu začne hodně srát, plán B, do lesa, ke studánce s pitnou vodou, kotlíkem, solí, pepřem a spoustou drátu na oka, čaj apod. Mám i pár semínek na zasetí máty, cibule apod. Zpátky do jeskyní. Viz predikce Einsteina „nevím, s čím se bude válčit ve třetí světové válce, ale večtvrté světové válce to bude s klackama a v jeskyních“.

    Zatím je „totální karanténa na severozápadní část okresu Olomouc a na jednu vesničku u Havlíčkova Brodu. Čekám, že to bude do pár dnů přes celou ČR. Ale informace po internetu cca 15h, možná je to jinak…

    Nedaří se mi najít svobodný kanál. už jsem našel.

    Drž se Terezo i celá itálie, nejste v tom sami, i tu čehůnci v tom lítaj taky….

    Co mi dělá trochu vrásky jsou amíci u ruských hranic. No nic.

    Tony z Pankráce, ještě před barnou věznice ve stromořadí

    Snad, pokud budete moc někde sdělit, kdokoliv čte, že tu místní lidé v okolí Pražského povstání, Pankráce apod., dosti lidí (většina kanceláří, bank apod.) zůstali doma. Ve všední den skoro nepřejdeš ulic, dnes tíško, klid, čistej vzduch.
    Krom jiného, ty krámky (minimálně ty dva nebo tři vietnamčíci ) jsou nás schopni vyzásobit chleba, jar, mýdlo, hazlpapír. Kdyby tady byli kancelářský lidi, už bychom měli těžkost. Je tu dost starých lidí, rodiny s dětmi taky… Zachování jenom místní komunity nám dává trochu jistoty, že nezdechneme hlady díky těm dvoum vietnamčíkům, fungují dva řezníci (trvanlivý salám, uzené apod, jedna pekárna. Přečkat se dá. Po ulici chodí minimum lidí, když mají lidé možnost vyhnout se obloukem, jde to.i bez roušky. Pak v krámku už jeden vyleze, další vleze a pak až zase vyleze leze další, v krámku je člověk sám s obsluhou, platíme kartou i minimální částky.
    Telefonní operátor pozdržel platbu na půlku dubna, ostatní možná na nějaký splátkový kalendář, avízované platby, co mi měli přijít uděláme na zálohovky, musím mět pár peněz na tyhle kokotiny (telefon, internet, abych alespoň trochu mohl ještě makat atd.

    Mám zkušenost z 18tileté služby u armády a kousek hasičiny, ve výjezdech, prolezl jsem dost povodní, u armády cypoviny v horoucích prdelích, přežít se dá, lidi nesmějí jančit a myslet na přísnou dezinfekci a hygienu, než vlezou do svého bytu, aby si nic nezavlekli domů.
    Není to všespásné, ale snad pomůže.
    Lidi držte se, přeji z Pankráce sposuty sil a štěstí.