3.9.2020 - Martin Marcikán

2020-09-03 Aktuální komentáře ANS – PhDr Vítová, JUDr Hais

Témata:

1) Koronakrize – jde o naše životy

2) Praktické rady – jak odmítnout nošení roušek

3) Tchajwanec v čele českého Senátu PČR

1)

Ministr A. Vojtěch přiznal, že Covid je standardní onemocnění jako každé jiné !Nebezpečné koronavirové poměry v českém školství

PCR testy netestujú iba koronavírus, ale aj niečo oveľa zlovestnejšie

Lékařka Mudr. Miroslava Skovajsová, PhD.:

Příroda nevyrobila nic nefunkčního a polovičatého. Jsme jejím dokonalým produktem. Proti virům a dalším mikrobům, které jsou také jejím potřebným produktem, nám dala imunitu. Je to největší a nejgeniálnější dar nad všechny roušky, dezinfekce a další těžkopádné produkty, o kterých se jen můžeme dohadovat, nakolik a zda vůbec jsou účinné. Daru je třeba si vážit, pečovat o něj vhodným životním stylem, stravou, klidným spánkem, přiměřeným pohybem, nejvíce však mentálním stavem. Plátěný hadřík, jakkoli líbivý, je imunitě klackem pod nohy. Vdechujeme zpět většinu toho, co plíce usoudily vyloučit jako nezdravé. Čím rychleji se pohybujeme, tím je zpětná zátěž škodlivinami větší, neprodyšnost hadříku vše umocní. Záměrně nepoužívám slovo rouška. Roušky jsou určeny k ochraně lidí pracujících s infekčním materiálem. Nepředpokládá se u nich fyzický výkon, tedy ani chůze. Roušku odkládají po krátkém čase užití také proto, aby se nereinfikovali.

2)

Petr Novák

ROUŠKA?

Existuje někde nějaký oficiálně přesně metodicky popsaný postup, jak má taková doma ušitá rouška vypadat, co má splňovat, z jakého má být materiálu, z jak silného vlákna atd? Znáte nějaký takový materiál? A nebo se na ni vztahuje pouze běžný, lexikální význam v tomto znění: Může se jednat o menší kus látky nebo jiného materiálu (!!!) pro zahalení…?

Zákon (258/2000 sb.) říká, že se zakazuje pohyb a pobyt (na určených místech) bez ochr. prostředků dýchacích cest (nos, ústa) jako je respirátor, rouška, ústenka, šátek, šál nebo jiné prostředky, které brání šíření kapének.

To je velmi, ale velmi, velký prostor pro lidovou tvořivost. Znáte tu pohádku o té Horákyni, co byla oblečená/ne-oblečená?

Upozorňuji, že k ničemu nenabádám…pouze kladu otázku…

Klára Long Slámová

Co se mi honí hlavou? Že si nenechám vzít svobodu nějakým hadrem a zbytečnými omezeními. Hadrem to začíná, pokračuje to přes omezení shromažďovacího práva, vzdělávání a bude to končit čím? Mohli by se už představitelé států vzpamatovat a brát covidchřipku jako běžnou součást dnešní doby? Opravdu si necháme líbit neodůvodněné restrikce, které nám akorát znepříjemňují život a ekonomicky ruinují ty, kteří se podílí na vytváření zisků, ze kterých stát (tedy i my všichni) profituje?

Jak se bránit, pokud vás budou chtít pokutovat za nenošení roušky

3)

Miloš Vystrčil – další beránek v rouše vlčím

Klaunova cesta na Tchajwan: Vystrčil se nehrbí, ale leze do zadku. Kdo koho kam vlastně Vystrčil? Komentář Martina Kollera

Hosté:

Vladimíra Vítová, předsedkyně ANS

Karel Hais, 1. místopředseda ANS

Voskovec Werich Ježek – 05 – Vy nevíte, co je středověk

Suverenita aliance národních sil / ANS / coronavirus / COVID-19 / JUDr. Karel Hais / Martin Marcikán / PhDr. Vladimíra Vítová / roušková hysterie / Studio Kadaň / SVCS / Svobodný vysílač CS / Vystrčil /

Komentáře