21.1.2021 - Studio Plzeň

2021 01 21 IvA Interakce v Akci Potyčka poslanců a zamyšlení se nad dobrem a zlem

Interakce v akci

Komentáře

  • Pepa Endrych napsal:

    Zdravím tě Pavle, krásný pořad, skutečný a pravdivý. Vřele všem hledačům doporučuji.
    Ano, se zlem se nebojuje jeho zbraněmi, to umí mistrně využívat ve svůj prospěch. Ale jak na to. Ten boj, ta práce je skrze emoce. Človíček, který své emoce nemá pod kontrolou to nemá šanci pochopit. Je to stejné, jako bys tlačil rukou do zdi. Cítíš ten odpor, čím více tlačíš, tím větší odpor vyvoláváš. Přestaň tlačit a kde je ten odpor?
    Ty tím, že jsi v té situaci emočně neutrální, bereš tomu protivníkovi jeho sílu. Jak jednoduché a zároveň nesmírně obtížné. Vše totiž závisí na duchovní vyspělosti té bytosti.
    Tento systém je založen na „ rozděl a panuj“. Tam upněme svou pozornost a to „ rozděl a panuj“ nepodporujme. Je to těžké, protože výchovou to do nás dostávají od narození. Soutěživost místo spolupráce, politika, pravice – levice, sport, známkování, vyvolení – normální, bohatí – chudí, atd. Tento součet je velice dlouhý a ani si jej neuvědomujeme. Hledejme v jednáních svých a všech, kde všude je rozděl a panuj. Potom na tu hru nepřistupujme. Pěkně ji odhalíme a je to.
    Další věcí je bankovnictví. Kde máte své peníze. V jaké bance, české – nebo zahraniční. Když v zahraniční, koho tím podporujete? Kdyby jste si zrušili konta v těch zahraničních bankách, co by se stalo?
    Nyní si vezmu na pomoc Andreje Ivaška: „ Když si vytyčíme své budoucí cíle, tím formujeme a určujeme podle jakých scénářů se budou rozvíjet události. Minulost, přítomnost a budoucnost jsou neoddělitelně mezi sebou spojeny. Je možné říct, že jsou to tři části celku, vlastně představují jeden celek. Přitom minulost a budoucnost mají mezi sebou mnohem více společného, než se může na první pohled zdát. Z pohledu současnosti a minulosti se rovněž budoucnost nachází ve Věčnosti. „ Tady máte vysvětlení jak to v našem světě funguje. Nebojujme ale Tvořme svou Novou Budoucnost. V našem včerejším pořadu /24.12. Vzájemná úcta – Jak s Karmou / to vysvětlujeme trochu jinak. Když změním současnost, změním zároveň i minulost a budoucnost. Toto bylo řečeno ve smyslu rodinné Karmy. Princip je ale stejný.
    Naše Kultura / Slovanská /je založena na spolupráci, ne soutěžení, na sdílení, ne vykořisťování. Na Tvoření, ne na parazitování. To je náš cíl. Znovu ji obnovit. Na našem území to není tak dávno, co to tato „ civilizace „ změnila.
    Nás teď čeká obrovská práce to obnovit. Jak jsme se včera bavili, nepůjdeme cestou konfrontace, ale cestou znovu obnovy Tvořivé komunity a Spolupráce se všemi, kteří mají stejný cíl. A Cíl by mělo být to lepidlo Spolupráce.
    Podaří se to, čas už totiž nazrál a lidi se díky plandémii pěkně probouzejí. Pavle, děkuji ti za tento pořad, pepa