28.4.2021 - Petr Václav

2021-04-27 – Pokřivená zrcadla tohoto světa s hosty Marianem Bojkem a Lubomírem Volným 164. díl – 163 min.

Dvouhodinovka s poslanci se protáhla . . . Co ukázal i odhalil kulatý stůl se subjekty, které mají potenciál spolupracovat, nebo společně kandidovat s Volným blokem? Co rozděluje současnou alternativní scénu – je to překonatelné? Miloš Zeman – správný postoj! Občanská neposlušnost – co jim dovolíme, to budou vymáhat. Ukončeme otroctví, realizujme ignoraci opatření.

Archiv pořadů / Pokřivená zrcadla světa / S-koro-na -sci-fi / Volby 2021 co dovolíme - tím budeme / covidová mafie / host Lubomír Volný / host Marian Bojko / ignorujme opatření / infikovaná společnost / infiltrovaná alternativa / kulatý stůl - odhalení / Miloš Zeman / neotročte zlu! / občanská neposlušnost / Petr Václav / pokřivená zrcadla tohoto světa / Praha 1.5.2021 / součinnost / Spolupráce / Studio Midgard / vládní vymahači / vlastizrádci / volby 2021 / vydírání živnostníků / zločinné spiknutí /

Komentáře

  • vladvit napsal:

    Stanovisko ANS k pomluvám Volnému bloku

    1. ANS navrhla písemně a veřejně dne 22. února Volnému bloku jednání o koaliční spolupráci (v souvislosti s usnesením Ústavního soudu, který snížil procento pro vznik koalic). Jen podotýkám, že koalice může být oficiální anebo neoficiální. Obdobný dopis byl zaslán několika politickým subjektům. Citace z dopisu Volnému bloku:

    „Proč požadujeme koaliční smlouvu? V rámci koaliční smlouvy je totiž nutné dohodnout pevné body programu, které obě strany dodržují, a také spravedlivé rozdělení personálního obsazení kandidátek. Takzvané „volné připojení“, které navrhujete Vy, ovšem s tímto nepočítá.

    Skutečně si přejeme s Vámi spolupracovat, pokud se dohodneme na dvou základních bodech programu, a to je zcela jednoznačně deklarovaný a ničím nepodmiňovaný požadavek na vystoupení z EU a z NATO – a při obsazování kandidátek na spolupráci rovného s rovným. Věříme ve vzájemné jednání.“ Zde: https://aliancenarodnichsil.cz/ans-navrh-koalicni-spoluprace/

    2. Volný blok ale na náš návrh (viz odkaz výše) NIKDY nereagoval, jen začal veřejně dehonestovat ANS s tím, že prý požadujeme „PARITU A TO VE VŠEM“.

    3. Volný blok od prvopočátku podmiňoval spolupráci ANS tím, že nesmíme spolupracovat s Národní demokracií, se kterou ale ANS spolupracuje již od roku 2018!

    Volný blok nám HNED na prvním jednání sdělil, že čela kandidátek ve všech krajích bude obsazovat pouze Volný blok a ANS může dodat jen jména lidí na zbytek kandidátek a voliči je pak mohou kroužkovat. Naše vyjádření k nesmyslným návrhům Volného bloku je zde: https://aliancenarodnichsil.cz/prohlaseni-ans-a-nd-k-videokonferencim-volneho-bloku/

    4. NIKDY jsme s Volným blokem nehovořili o financích a ani žádné nepožadovali!

    5. Volný blok NIKDY nepřijal nabídku ANS – jednat o programu! Na své původní tiskové konferenci sdělil, že bude podporovat referendum o vystoupení nebo setrvání v EU. Nyní s touto ideou opět veřejně operuje a jen od března má – na nátlak lidí – v programu vystoupení z EU a z NATO. NIKDE však není řečeno jakým způsobem! Program, který dlouhodobě prezentuje ANS, je ale sám o sobě referendem o vystoupení z EU a NATO! Každá strana, jež chce udělat referendum až po volbách, nemůže být vlastenecká, protože je zřejmé, že ve skutečnosti nechce opustit zničující – ale především protinárodní! – liberální kapitalismus, který je ale jediným povoleným systémem EU!!!

    6. Zásadně odmítáme veřejné a ponižující kádrování Volného bloku, kdo z vlastenců má anebo nemá tzv. dobrou mediální pověst! Volný blok má totiž dvojí metr při svém údajném sjednocování vlastenecké scény! Zavrhuje vlastence z řad Národní demokracie, Dělnické strany sociální spravedlnosti a některé další, kteří jsou mu dobří jen pro tichou podporu Volného bloku. „Česká suverenita – Volný blok“ však kandidovala ve volbách do EP před dvěma roky jako svého lídra MUDr. Davida Ratha, který byl trestně stíhán a měl z mediální ostudy kabát. A mimochodem – pověst samotného lídra Volného bloku Mgr. Lubomíra Volného mainstreamová média také nešetří.

    Toto stanovisko vydáváme na základě nepravdivých informací, které prezentovali představitelé Volného bloku již několikrát na Svobodném vysílači.

    Zde https://aliancenarodnichsil.cz/radio-jerevan-jany-volfove/ A zde https://www.svobodny-vysilac.cz/2021-04-27-pokrivena-zrcadla-tohoto-sveta-s-hosty-marianem-bojkem-a-lubomirem-volnym-164-dil-163-min/.

    PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D., předsedkyně ANS Praha 28. 4. 2021

    • Petr Václav napsal:

      Spolupráci ANS a Volného bloku jsme si asi přáli všichni – tedy na počátku. Pak jsem nechápal, proč se Karel stále navážel v pořadech na SV do Lubomíra, i když v podstatě neměl důvod, neboť Lubomír Volný držel slovo a mlčel dle vaší společné dohody. Stačilo mlčet a nekomentovat, čas k jednání jste si dohodli. Moje osobní zkušenost mi dost napověděla. Navrhl jsem paní Vítové společný rozhovor s Lubomírem Volným (to bylo z mojí hlavy), abychom uklidnili bouři, kterou víceméně rozpoutal Karel Hains svými vyjádřeními na adresu Volného bloku a Lubomíra. Vladimíra souhlasila. Než jsem dohodl termín s Lubošem, během dvou dnů vydala ANS – ND prohlášení předsednictev ANS a ND odsuzující Volný blok a nechápu proč to zveřejnili jen na webu ND.
      Za mě to vypadá tak, že jeden hledá způsob, jiný jen důvod za který se schovává. Je dohledatelné a časově snadno vyjádřitelné, kdo začal s destrukcí vztahů i spolupráce jako první a ten náskok si ANS udržela několik týdnů. Apropós, složitost dohody s některými kádry v ANS je zřejmá i v chování v pořadech SV, kdy Karel okřikl velice důrazně svého čerstvého koaličního partnera Adama B. Bartoše, protože se mu nelíbilo, jak reagoval na dotaz volajícího . . .
      Nechme šarvátek a intenzivně pracujme, ale ne na destrukci alternativy! Myslím že postoj Lubomíra Volného vůči ND pochopil pan Štědroň, Jirka Černohorský i řada jiných, kterým jde o úspěch ve volbách. Pokud se dva subjekty nedohodnou na spolupráci, neznamená to, že se z nich musí stát nepřátelé, kteří pohřbí všechny naděje. Vždyť – snad – jde o úspěch ve volbách. Přeji ho jak ANS, tak Volnému bloku a pak se mohou názorově podporovat i v politických krocích ve sněmovně.
      Více se dozvíte z kulatých stolů pořádaných Volným blokem a dostupných na Fb Lubomíra Volného.