15.9.2021 - Petr Václav

2021-09-14 – Pokřivená zrcadla tohoto světa – host Andrea Bianca Dobrodinská 184. díl – 131 min.

Kdo je Andrea Bianca Dobrodinská kandidující za Volný 3lok a proč její rodina byla v zorném poli státní bezpečnosti? Víte, že Bedřich Smetana v díle Vltava ukryl vlastenecký odkaz? Proč nezpíváme druhou sloku naší státní hymny a jak vlastně zní? Opravdu přinesou vítězství statečné ženy z venkova? Jak vysvětluje tato křehká baletka, historička a teoretička základních šest pilířů vlastenectví a národního ukotvení?

Archiv pořadů / Pokřivená zrcadla světa / Volby 2021 Bedřich Dobrodinský / Bedřich Smetana / Brunclík / host Andrea Bianca Dobrodinská / Kde domov můj / Libuše / národní ukotvení / Petr Václav / pokřivená zrcadla tohoto světa / Praha / státní hymna / Studio Midgard / venkov / vlastenectví / Vltava / volby 2021 / Volný 3lok / ženy /

Komentáře

  • janadan napsal:

    Dobrý den,
    poslouchám ze záznamu Vás, pane Petře a úžasnou bytost Andreu Blancu Dobrodinskou. Souzním s jejími slovy a Vašim komentářem.
    Já dcera a vnučka otce i dědy obce sokolské, z malé dědiny valašské. Dědeček byl vlastenec, cvičitel a šiřitel osvěty. Vychovávaná k tradici, umu našich předků, odpovědnosti za svůj život, pravdě, úctě a ochraně přírody a jejich zdrojů.
    Babičkou v plném nasazení, se snažím svým vnoučkům předávat všechnu krásu našich tradic a moudrostí. Vidím na svých některých blízkých, jak je bohužel to současné neřádstvo dokázalo přeprogramovat. Přeji oběma mnoho energie pro bytí a tvoření. Děkuji za pořad a věřím v pokračování. Jana

    • Petr Václav napsal:

      Jano děkj za hezkou a milou zprávu! Doby minulé se vytrácí v prachu současného kvapu a moudro vyprchává, stejně jako čest, vlastenectví, národní hrdost a kulturní odkaz. Budeme-li věrni pracovat na neutuchající připomínce toho všeho, nedopustíme a nenastane onen plánovaný úpadek! Jen pohodlnost a laxnost může osít naše pole cizí sklizní! Děti a vnuci jsou naše budoucnost a proto za ně musíme bojovat!
      Opatrujte se ve zdraví! PV