26.1.2022 - Tapin - Radio

2022-01-26 – Láďa z Kanady: Obří průsaky covidové agendy ve světě. Jehla pro strašení s Omikronem už nezabírá!

Hovory u klábosnice

Komentáře

  • zorgan napsal:

    Potvrzuji fakt s googlem vyhledávačem. Sám jsem nechápal jak při přesném zadání slova , či dokonce skupiny slov google nevyhledá web original tvůrce, ktery i v názvu domény obsahuje zadané slovo pro vyhledání.
    konkrétně „ipblock list utilita pro linux os“ místo ní nabízel „peerguardian“, který už nejde nainstalovat v nových Linux. úplně jiné slovo.
    Přitom před 1 měsícem jsem to našel.
    Web ipblock a zmiňovaný software je již od roku 2009 možna déle.
    Vše je tvořeno tak aby lidé ztráceli kontrolu nad vším, neměli přehled nad tím, co se skutečně děje s jejich zakoupenými systémy připojených k internetu ( pro některé korporáty spíše intranet ) . mají lidé možnost zakoupené systémy, zařízení detailně spravovat ? ne. Pár dobrých vývojářú ještě umělo dříve , vytvořit úžasné opensource projekty. Kde jsou v dnešní době ?
    Proč se většina takových projektů vytrácí ?
    Já to vidim tak, že málo lidí má ještě přehled a všeobecné znalosti k tomu takové opensource projekty tvořit.
    Komerční sféra požrala vše. Vše uzavřené, utajené.
    Např. když se pár IT adminů všimlo, že Intel zaimplementoval do svých graf. ovladačů nějaký druh služby, který posílal ven do internetu zašifrované uživatelská data. Na dotaz IT admin, Intel zdělil že nemůže zdělit účel těchto dat, který slouži k jejich vnitřním účelúm.
    To byla jediná odpověď korporace na otázku, za jakým účelem se posílají zašifrované data s pracovních stanic. Prostě odmítají zdělit jakékoliv informace o úniku dat z PC skrze ovladače iGPU Intel.
    Je to bohužel v každé sféře podnikání, ve vědě, v oborech a jiných činnostech, ve vztazích atd.
    Pokud od vás někdo stahuje data a nechce vám přiznat účel takového podnikání, budete mít pocit důvěry k takové společnosti?
    Budete slepě důvěřovat, že vám nic nehrozí ?
    Pokud někdo něco skrývá před vámi, budete věřit v jeho dobré úmysli vúči vám ?
    Pokud ňěkdo nechce nést následky za své činy, budeme slepě následovat jeho kroky ?
    A věřit takovému chování, že tak je to správné?
    Ne není to v pořádku.
    Vytvářet z lidí ovce, kterým je vše jedno, protože s tím nic nesvedou.
    Volba je v každém z nás.

    • Tapin - Radio napsal:

      Dobrý den,

      Děkuji za velmi trefní příspěvek. Na toto téma sledování korporacemi chystám za nedlouho pořad Špionáž západních rozvědek. Zde půjdu od historie už od 2. světové války až do současnosti, jakým způsobem se sjednocovaly odposlechové systémy Echelon zemí Five Eyes, korporací a dalších projektů. Vaším příspěvkem jste mě přesně potvrdil tento neskutečný trend. Mějte se hezky. Vítek SVCS