4.6.2022 - Petr Václav

2022-06-04 – Řeklo se stalo se s hostem Markem 88. díl – 121 min.

Ze které jeskyně leze to zlo po staletí? Komu patří USA? Příběh německého nacismu – jaké stanovisko zaujímáme k současné rodící se nacistické hydře v lůně Evropy? Komu patří veškerá aktiva Velké Británie a kdo má oprávnění k jejich správě? Oč běží na Ukrajině? Sledujeme předávání moci v přímém přenosu. Co nového bylo objeveno v atmosféře?

Archiv pořadů / Řeklo se - stalo se / Studio MIDGARD bída / Evropa / fašismus / fialové zlo / Genocida / host Marek / hydra / III. říše / kolaborace / korupce / Krize / nacismus / národ / Německo / panevropa / Petr Václav / Řeklo se stalo se / Rusko / Studio Midgard / Ukrajina / USA / Velká Británie /

Komentáře

  • Boneland napsal:

    Jinak prosím to je zas fabulace.

    Stalin by nám přišel na pomoc ve vlastním zájmu a ten byl ten. že jsme byli jediný kontakt pro ně na západě.

    To, že by Němci neměli čím bojovat, by byla hlavně naše zásluha, ne RA. Pozvěte si do pořadu prosím jednou někoho, kdo sice je fanoušek Ruska, ale i umí dějepis. Třeba já

  • Boneland napsal:

    Hydra by neměla hlavně výzbroj pro 42 divizí, 2,5 letou produkci Německa. Nebylo by žádné Polsko 39 ani Francie 40. Němci by jaksi neměli s čím, o ztrátách od nás nemluvě.

    Na Polských hranicích stálo 43 RA divizí s rozkazem napadnout Polsko v okamžiku, kdy překročí jediný voják hranice ČSR. Domnívám se, že by je překročil, a mluvil by v reálnu česky, rusky nebo polsky. Hodilo se všem.

    Rumunsko stálo na hranicích Maďarska, opět rozkaz napadnout našeho nepřítele.

    • Petr Václav napsal:

      Díky za reakci. Až na to, že Stalin věděl, že RA není ještě „v kondici“ a potřeboval čas, stejně jako naše řapíková obrana. V tom měl Adolf výhodu, kterou mu Polsko a naservírovalo kolaborací se spojenci a jejich zájmy . . . .

      • Boneland napsal:

        Nicméně těch 43 divizí v 38 na Polských hranicích stálo, a proti nemobilizované Polské armádě by bohatě stačili. Rázem by Rundštet nevěděl kam se otočit.

        Poláci nekolaborovali, oni byli našim nepřítelem od války o Těšínsko.
        Technicky nás zradila jen Francie.

        Vyvrátím Vám mýtus, pevnosti a řopíky neměli nikdy nepřítele zastavit, ale zpomalit, aby byl čas vybrat si prostor pro generální bitvu. Naše tanky totiž kvalitou přesahovali vysoce Německé rakve. A také měli získat čas na příchod spojenců, jakýchkoliv.

        Každopádně jsme se měli bránit.