7.9.2022 - Tapin - Radio

2022-09-07 – Tomáš Vyoral: Což takhle plyn z Německa? Před 80 lety ho Říše na východ Evropy posílala také dost!

Hovory u klábosnice

Komentáře

  • Ewa napsal:

    Hoši, ,hoši, tak pěkné povídání, ale to s tím plynem od nacistů a reinkarnací gestapáka, s tím velmi patrně. Je za tím zničeno nesmírně mnoho lidských životů. Tady prosím, jen úctu k obětem. Jsem pamětník a pamatuji si vyprávění lidí, kteří válku prožili. Věřte, že není nutné si na tomto stavět humor.

    • Tapin - Radio napsal:

      Vážená paní Evo,

      Velmi se omlouváme, pokud se Vás poněkud drsnější styl humoru dotkl. Rozhodně nemáme v úmyslu rozdírat staré rány neúctou k obětem té doby. Chtěli jsme poukázat na hystorické paradoxy, jakoby Říše znovu ovládala Evropu a reinkarnace nacismu spolu s rysy korporátního fašismu znovu získávala navrch. Metafora s plynem nám k tomu poskytla jen vhodné propojení. Dnes je drsná doba, je proto čas na drsnější humor. Jsme politicky nekorektní formát, proto nejsme přáteli učesaného humoru. Počítáme s tím, že se tu a tam můžeme dotknout nějaké sociální skupiny (blondýny, cikáni, Židé, tchýně…). Pamatuji si 90. léta, kdy se mohlo svobodně žertovat o čemkoli (Zdeněk Izer, Česká soda…). Zachovejme si prosím tento nadhled. Jinak se neustálou bázní a ohlížením přes rameno staneme součástí hyperpoliticky korektní společnosti, která je rezervovaná, sterilní, postupně oproštěná jakéhokoli humoru z obav před zasažením kohokoli.

      Prosím, poslechněte si příběh paní Blanky, který jsem zpracoval. Poskytuje vhled do příběhu lidí, kteří se ze dne na den ocitli v sudetském pásmu.

      https://www.svobodny-vysilac.cz/2018-06-20-pani-blanka-pameti-strhujici-pribeh-o-zivote-ve-2-svetove-valce-z-hranicniho-pasma-okupovaneho-treti-risi/

      Hezký den