25.1.2024 - Martin Marcikán

2024-01-25 Zprávy bez cenzury

https://odysee.com/@radiosv.studiokadan:6/Zpr%C3%A1vy-bez-cenzury—25.01.2024:8

Zprávy bez cenzury 25.01.2024

Zdravím Vás a vítám,

vážené naslouchačky a vážení naslouchači, stejně jako vítám i vážené diváky na Odysee – studio Kadaň.

Zprávy, informace a komentáře, které v médiích hlavního proudu neuslyšíte a neuvidíte…

25. leden je 25. den roku podle gregoriánského kalendáře. Do konce roku zbývá 340 dní (341 v přestupném roce). Svátek má Miloš a Miloň.

Události

České země

Z domova

Ústavní soud potvrdil okradení důchodců – Kateřina Konečná

https://vk.com/video457418229_456240238

Komu chceme, pomůžeme, komu nechceme, nemůžeme,“

https://vk.com/wall707538085_3902

touto větou se podle docenta a právníka Zdeňka Koudelky řídí Ústavní soud. O nálezu Ústavního soudu v případu ústavní stížnosti hnutí ANO o neústavnosti právní úpravy valorizace penzí v pořadu Aby bylo jasno Jany Bobošíkové hovořil Koudelka spolu s právníkem Ondřejem Dostálem. K rozhodnutí Ústavního soudu se oba právníci stavějí kriticky.

Svými právy si teď nemůže být nikdo jistý ani v dalších případech,“ říká Dostál.

Bilion Kč ročně pryč. Peníze na důchody? Vím, kde jsou. Expertka Turková chce překopat ČR

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Bilion-Kc-rocne-pryc-Penize-na-duchody-Vim-kde-jsou-Expertka-Turkova-chce-prekopat-CR-749645

Podle francouzského ekonoma Thomase Pikettyho odchází z naší země na dividendách a přefakturacích až 1 bilion Kč, upozorňuje ekonomka a konzultantka Ivana Turková. Jako expertka strany PRO odmítá tezi, že neexistuje nárok na důchod. Kde peníze vzít? „V rámci spravedlivé daňové soustavy zavedeme sektorovou bankovní daň, dorovnávací a digitální daň, neboť jsme přesvědčeni, že všichni, kteří v ČR podnikají a vydělávají, musejí spravedlivě odvádět daně,“ řekla ParlamentnímListům.cz. „Nejsme ekonomicky v situaci, kdy můžeme pomáhat druhým a nemyslet na sebe. Pomohli jsme Ukrajincům a stálo nás to 45 miliard, americkému zbrojnímu průmyslu jsme pomohli s jejich F-35 za více než 100 miliard a k tomu v dalších stovkách miliard musíme vybudovat infrastrukturu, zvýšili jsme výdaje na obranu o dalších 75 miliard, takže celkově vydáme 160 miliard,“ dodává.

Paní doktorko, jste ekonomka, kromě podnikových financí se zabýváte i sociální politikou. Ve straně PRO jste garantem čtyř oblastí a připravila jste daňovou, sociální, rodinnou a hlavně důchodovou reformu. Jak na vás působí teze ekonoma Lukáše Kovandy, že člověk má mít nárok jen na základní důchodové zabezpečení, aby neskončil „pod mostem a v bídě“?

Že i mistr tesař se někdy utne nebo ještě výstižněji: Ševče, drž se svého bankovního kopyta. Oba jsme ekonomové, oba se však zabýváme jinými oblastmi a je dobré se jich držet, neboť sociální problematika a obzvláště důchodový systém je velice složitá záležitost. Zásadní rozdíl mezi námi dvěma je ten, že nejsem absolvent Aspen Institutu. V některých otázkách samozřejmě s bankovním analytikem Trinity Bank panem Kovandou souhlasím, protože mají věcný a racionální základ, např. nyní s jeho negativním postojem vůči diskutovanému nesmyslnému přijetí eura v České republice. Na tezi pana Kovandy, že člověk má mít nárok jen na základní důchodové zabezpečení, ale mohu reagovat jen cynickým ekonomickým úsměvem.

Tento liberální ideologický přístup k důchodovému zabezpečení se dnes v praxi nikde prakticky nerealizuje. Naštěstí pro nás, naneštěstí pro Kovandu.

Co se mi ale zcela příčí, je další vyjádření pana Kovandy, cituji: „Musíme odstranit představu, že důchod je něco, na co máme všichni nárok.“ Jestliže jsem předchozí vyřčené taktně označila za liberální přístup, tak toto už je za hranou obyčejné lidské slušnosti a nebála bych se říct i současné politicko-společenské hlouposti.

Je totiž více než nutné si uvědomit skutečnost, že důchodci nejsou žádná hospodářská škodná. Jejich životní úroveň je prakticky ekonomickou vizitkou státu – podívejme se například na Německo. Důchodci totiž nedostávají od vlády žádné nenárokovatelné peníze, ani milodary. Takový narativ si totiž zvykla politická garnitura poslední desítky let zneužívat pro svůj prospěch. Jsou to finance občanů, které státu za 40 let odvedli, aby s nimi stát hospodařil nebo ještě lépe, aby je zhodnotil a nyní s odloženou dobou si důchodci své peníze vybírají zpět. Tolik vysvětlení nejen pro čtenáře, ale také pro pana Kovandu, neboť máme naštěstí průběžný důchodový systém jako většina civilizované společnosti.

Na co čekáte?“ Veleba volá zemědělce. A občanům: Dnešní ceny? Takhle to je

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Na-co-cekate-Veleba-vola-zemedelce-A-obcanum-Dnesni-ceny-Takhle-to-je-749513

Trháme sady, vybíjíme stáda, zakládáme úhory… A nemáme důvod k odporu jako v Německu?“ Ptá se exprezident Agrární komory ČR a člen Klubu 2019 Jan Veleba a podivuje se váhání a případným protestům až na přelomu února a března. „To už je většinou technika na polích,“ vysvětluje. Mluví o klesajícím zisku zemědělců a dostává se k prezidentu Svazu obchodu a cestovního ruchu Prouzovi a cenám potravin. Cituje i prezidenta Agrární komory ČR Doležala. Agrární komoru vyzývá k mimořádnému celorepublikovému jednání. „Dříve, než se dají do pohybu zemědělci zdola,“ vzkazuje.

Po jasných signálech chceme jasné odpovědi

Trháme sady, vybíjíme stáda, zakládáme úhory – to je nepopiratelná skutečnost. A jsme v klidu, ministr Výborný do médií praví, že nemáme důvod k odporu, jaký předvedli zemědělci v Německu a jaký u nás obratem zorganizovali zemědělci na Chomutovsku. Tam stovka traktorů a náklaďáků vyrazila z Března na hraniční přechod Boží Dar a zpět. Podpory se organizátoři ze strany vedení Agrární komory ČR nedočkali, ač o to žádali. Pokud ovšem takovou podporou není ilustrační foto z této akce, totiž traktoru se státní vlajkou v čele několikakilometrové kolony protestní jízdy, kterou jsme viděli v článku Českých novin: Agrární komora zvažuje zemědělské protesty na přelomu února a března.

Řekl bych, že není co zvažovat a už vůbec ne, pokud by snad zvážili, až na přelomu února a března. To už většinou je technika na polích, protože začíná jaro. Ale zpět k věcným problémům vládní agrární politiky. Dál padají ceny zemědělských výrobců – meziročně, 2023 oproti 2022, o 19 %. Z toho v rostlinné výrobě se snížily ceny meziročně o 23,3 %, nejvíce u hlavní komodity obilovin poklesly o 37,2 %! V živočišné výrobě byl meziroční pokles o 13 %, nejvíce pak u mléka o 20 % a vajec o 18,1 % atd. Vzpomeňme si, co k cenám potravin, které naopak výrazně narostly, vyprávěl pan Prouza – prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu, viceprezident Hospodářské komory a poradce ministra průmyslu a obchodu v jedné osobě. Vždy to svedl na zemědělce. Těm ale podle šetření Zemědělského svazu ČR, největší členské organizace Agrární komory ČR, klesl zisk meziročně o 60 % – z 22 mld. Kč v roce 2022 na 8,7 mld. Kč v minulém roce a v letošním roce bude pokles díky vládnímu balíčku pokračovat!

Dříve, než se dají do pohybu zemědělci zdola…

Taková je tedy, rámcově v základních makroekonomických číslech, situace v České republice a jsme ve fázi zvažování protestů. „Definitivní rozhodnutí má padnout za týden. Jak pravděpodobné v tuto chvíli je, že za týden opravdu svoláte protivládní protesty?“ – ptá se 18. ledna v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu moderátor prezidenta AK ČR a Ing. Doležal odpovídá: „To je v tuto chvíli těžké říct. Příští týden v pátek budeme mít mimořádné jednání představenstva a tam zvážíme všechna pro i proti.“ A dál se posluchači dozvědí, že bude jednání s ministrem Výborným v Berlíně, že mu budou neřešené věci v zemědělství připomenuty. No a také k vládě, že potřebujeme „jasný signál, že se s námi počítá a že chce nějakým způsobem tu situaci řešit“.

Musím konstatovat, že vše je podáváno v budoucím čase, že jasných signálů už bylo dost a tato mluva je dobrá tak pro politickou satiru, nikoliv pro představitele Agrární komory. Naproti tomu předseda německého svazu zemědělců Joachim Rukwied chce v protestech zemědělců plošně po celé zemi pokračovat. Řekl to na zasedání Svazu německých zemědělských novinářů (VDAJ) 18. ledna v Berlíně. Upozornil, že „v odvětví panuje velký neklid“ a v souvislosti s obří demonstrací 8. ledna v Berlíně dal novinářům on sám, nikoliv neosobní tisková mluvčí, varování: „To byla předzvěst, pokud se nic nezmění, dojde k erupci.“ V Německu erupce, u nás se zvažují pro a proti…

A tak bych mohl pokračovat, Klub 2019 má denní svodku německých médií. O nějakém zvažování nemůže být řeč. A pokud přece jenom, pak bych doporučil zvážit, zda se zde někdo nestává zbytečný a že i u nás je v odvětví velký neklid a že by o tom měl rokovat celorepublikový sněm. Dříve, než se dají do pohybu zemědělci zdola. Podobně, jako se to stalo na severu republiky.

Jan Veleba, Exprezident Agrární komory ČR a člen Klubu 2019

Zdravím Vás Martine,

nevím zda si veřejnost uvědomuje, jaký obrovský úspěch se včera udál – díky spolku Tradiční rodina a i díky Vašemu Svobodnému vysílači.

Dne 24.1.24 projednával Senát ČR ratifikaci Istanbulské úmluvy. Istanbulská úmluva se tváří, že chce pomoci ženám v boji proti genderově podmíněnému násilí. V podstatě ale zneužívá žen, aby stát zbavila značné části suverenity. Pravomoci státu by přešly na nikým nevolenou nadnárodní „expertní skupinu“ 10 lidí s názvem Grevio, která by rozhodovala. Stovky nevládních neziskových organizací, ženských nevládních organizací a organizací migrantů, které by se napojily na finanční toky našeho státu, by poskytovaly specializované služby všem obětem. Pro tyto oběti by byly potřebné informační letáky, tlumočníci v jazyce, kterému oběti rozumí,atd.

Spolek Tradiční rodina připravil výzvu senátorům, ke které se mohli občané připojit. Ráno, 24.1., kolem 9hod, tuto výzvu podepsalo přes 5 tisíc občanů. V době Vašeho vysílání jich bylo už přes 60 tisíc a celkově se ten den proti Istanbulské úmluvě vyjádřilo přes 144 tisíc občanů. Vyjádření každého občana bylo takto posláno na všechny senátory. Tím byl vytvořen tlak, díky němuž ratifikace neprošla. Těsně, o dva hlasy, ale neprošla.

Znamená to, že Istanbulská úmluva zůstane neratifikovaná, protože k zavedení tohoto dokumentu do praxe je zapotřebí souhlasu obou komor Parlamentu. To je svátek!!!!

Děkuji Vám mnohokrát!!

Milena

Senát neschválil Istanbulskou úmluvu proti násilí na ženách.

https://vk.com/wall295007132_13372

Senát večer těsnou většinou neschválil Úmluvu Rady Evropy o prevenci a potírání násilí na ženách a domácího násilí. Pro souhlas s její ratifikaci bylo jen 34 ze 71 přítomných senátorů, k přijetí chyběly dva hlasy. Schvalování předcházela téměř sedmihodinová debata, v níž se střetli zastánci a odpůrci úmluvy.

ČR tak bude patřit mezi menšinu zemí, které takzvanou Istanbulskou úmluvu sice podepsaly, ale neratifikovaly. O souhlasu s úmluvou, která vyvolává spory mezi liberální a konzervativní částí společnosti, měla rozhodovat také Sněmovna, s ohledem na postoj Senátu už dokument zřejmě projednávat nebude.

SVO RF na Okrajině

V ruských médiích se spekuluje, že tento sestřel má vyvolat protesty na Ukrajině a destabilizovat už tak vratkou Zelenského vládu. Ruské ministerstvo obrany totiž uveřejnilo letový manifest se jmény ukrajinských zajatců a ruští novináři již na něm identifikovali 12 jmen elitních bojovníků pluku Azov, zbytek byli běžní vojáci AFU. Kdokoliv rozhodl o sestřelu letounu se zajatci, chtěl na Ukrajině vyvolat nepokoje.

https://vk.com/video655367599_456242202

Zástupce ukrajinské hlavní rozvědky Andrij Jusov potvrdil výměnu zajatců připravenou na 24. ledna. Je možné, že zničení letounu Il-76 bylo zorganizováno kvůli Zalužného rezignaci. GUR je Budanov, který aspiruje na funkci vrchního velitele. Protivzdušnou obranou je Zalužnyj.

To znamená, že 65 ukrajinských vojáků mohlo být úmyslně zabito v zájmu politického převratu v Kyjevě. To je tvář nacistického režimu.

https://vk.com/wall295007132_13371

Podle Medveděva byla havárie letadla Il-76 výsledkem vnitropolitického boje neonacistických elit v Kyjevě:

https://vk.com/wall295007132_13370


„Válka prasat u koryta. O tom už psalo mnoho lidí… Dál už to bude jen horší: tyhle trojzubé zrůdy budou klidně zabíjet vlastní vojáky a zajatce, aby si zachovaly svou moc, čemu se naučily za 700 dnů SVO.“

Místopředseda ruské bezpečnostní rady označil ruské piloty, kteří odvedli letadlo od obce Jablonovo do pole, za hrdiny:

„Světlá památka našim pilotům. Jsou to hrdinové. Ukrajinské matky, ženy a dětí se svých zajatců z Ruska nedočkaly“.

Ruská federace

Duma připraví výzvu USA a Německu v souvislosti s katastrofou IL-76 – Volodin

https://vk.com/video-50332460_456404576

Poslanci západních vlád musí konečně vidět, komu pomáhají, a uvědomit si svou odpovědnost – Volodin

Stříleli do vzduchu po svých vojácích, po vlastních. Čekaly tam jejich matky, čekaly tam jejich manželky, čekaly tam jejich děti – Volodin

Naši piloti, kteří plnili humanitární misi, byli zastřeleni bezbranní – Volodin

Volodin dal pokyn k přípravě výzvy Státní dumy Kongresu USA a Bundestagu v souvislosti s katastrofou IL-76.

Politológ Varoli videl francúzsku stopu v havárii lietadla Il-76 s väzňami, ktoré sa zrútilo v regióne Belgorod .

https://vk.com/wall630856485_137031

Podľa amerického politológa sa na havárii lietadla môžu podieľať vysokí dôstojníci NATO. Je tiež možné, že môžu byť z Francúzska.

„Francúzsko sa zámerne pokúsilo odložiť zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN. Už samotný fakt, že Francúzsko tomuto stretnutiu zabránilo alebo sa ho snaží odložiť, naznačuje, že je nejakým spôsobom zapojené do zostrelenia tohto lietadla,“ povedal politológ.

Metro v Petrohradu – pojďte si s námi prohlédnout další krásné stanice

František-Karel Ladislav

Evropa

Šok z výsledků průzkumu.

https://vk.com/wall499230701_41117

V souvislosti se stávkou v Německu se nejen farmáři vyjadřovali, že jim nejde jen
o zastavení finančních pohrom, jež jim připravila vlastní vláda, ale i celkovou změnu politiky včetně té zahraniční.  

Proto si spolková vláda dala udělat průzkum veřejného mínění, aby zjistila, jak je na tom s podporou celkového směřování Německa a jeho pozicí v EU.

Z výsledků průzkumu byla německá vláda doslova v šoku. 

Proto dala ihned výsledky průzkumu, který visel na internetu jen několik hodin, odstranit!  

Z průzkumu vyplynulo, že 73 % Němců nesouhlasí se současnou zahraniční politikou Německa. 

Požadují vystoupení Německa z EU 
a nahrazení EU novým systémem spolupráce rovnoprávných
a suverénních zemí, bez otrocké podřízenosti USA.

Zastavení nesmyslných likvidačních ideologických projektů jako je Green deal.

Obnovení podpory domácí ekonomiky, včetně rozvoje jaderné energetiky. 

Okamžité zastavení dodávek zbraní 
a peněz na Ukrajinu, mimo humanitární pomoci.

Okamžité zahájení diplomatických jednání, s cílem zastavit válku na Ukrajině a obnovit dobré vztahy s Ruskou federací.  

Zastavení přílivu migrantů a repatriaci nelegálně příchozích migrantů zpět
do zemí odkud přišli.

Přehodnotit zapojení Německa v NATO s cílem odvrátil zatahování
Německa do válečných konfliktů.   

Z tohoto výsledku musí nutně současné vedení Německa bolet hlava,
protože to naopak chce přitvrdit
v ekošílenství a připravuje přímou
vojenskou konfrontaci s Ruskou federací v Pobaltí.  

Za takový výsledek nebudou pochváleni ani od Velkého protektora.  

„Evropská unie musí zemřít, aby mohla přežít Evropa,“ ozývalo se z řad demonstrujících.

Ze světa

Do Burkiny Faso dorazily první jednotky Afrika Korps ruského ministerstva obrany

http://www.infokuryr.cz/n/2024/01/25/do-burkiny-faso-dorazily-prvni-jednotky-afrika-korps-ruskeho-ministerstva-obrany/

Ve středu dorazilo prvních 100 ruských vojáků s vybavením a zbraněmi do hlavního města Burkiny Faso, Ouagadougou . V blízké budoucnosti bude v této zemi dislokován kontingent 300 vojáků ruských ozbrojených sil.

Začalo tak nasazení tzv. Afrického sboru ruského ministerstva obrany, o kterém média psali koncem loňského roku. Vzniká nová struktura, která nahradí struktury Wagner PMC působící na kontinentu. Ruské jednotky budou rozmístěny v pěti zemích sahelské oblasti: Burkina Faso, Libye, Mali, Niger a Středoafrická republika. Během cesty náměstka ministra obrany Ruské federace Yunuse-Bek Jevkurova do těchto zemí bylo dosaženo všech potřebných dohod.

Bude také dohlížet na práci Afrika Korps. Ruské síly ve skutečnosti nahrazují francouzský kontingent, který byl nucen opustit země Sahelu po změně vlád v zemích regionu.

Mezi úkoly ruských důstojníků a smluvních vojáků patří výchova a výcvik afrických kolegů a také zajišťování bezpečnosti nejvyšších představitelů států. Zejména vojáci ruských ozbrojených sil poskytnou významnou pomoc při ochraně prezidenta přechodného období Burkiny Faso Ibrahima Traoreho, na kterého již bylo spácháno několik pokusů o atentát. Zvláštní pozornost bude věnována hlídkování na dálnici Bamako-Ouagadougou spojující Burkinu Faso se sousedním Mali. Tato cesta je považována za extrémně nebezpečné místo, kde operují ozbrojenci a bandité různých skupin.

Mimochodem, sféra ruské přítomnosti v Africe se může v blízké budoucnosti rozšířit. Vladimir Putin dnes jednal v Kremlu se svým kolegou z Čadu Mahamatem Idrissem Debym. Lídři obou zemí jednali o perspektivách rozvoje rusko-čadských vztahů v různých oblastech a dohodli se také na podpisu řady dohod. Prezident Ruska upozornil na boj čadské vlády proti teroristickým skupinám a na skutečnost, že v tuto chvíli je situace v zemi stabilizovaná. Slíbil, že ruská strana „Čad bude podporovat všemi možnými způsoby“.

Duhová a zelená zóna, NWO

„Otrok, ktorý si neuvedomuje, že je v okovoch, sa nikdy nepokúsi oslobodiť.“Ursula Haverbeck

https://vk.com/video648724520_456243225

Vo svete, kde je pravda umlčovaná, bola 95-ročná nemecká babička Ursula Haverbeck odsúdená na dva roky v justičnej nemocnici. Jej zločin? Odvážila sa spochybniť židovský naratív otázkou: „Ak zomrelo šesť miliónov ľudí, kde zomreli?“.

Ursula, najstatočnejšia babička na svete.

ZTRACENI ONLINE… CHYTRÉ TELEFONY A SOCIÁLNÍ SÍTĚ VRÁTILY AMERIKU DO DOBY KAMENNÉ

https://vk.com/wall590538215_2846

Nebývalý pokles výsledků a znalostí ve čtení, matematice a přírodních vědách mezi dospívajícími v USA

9.1.2024 Vladimir Prochvatilov

Americké Národní středisko pro statistiku vzdělávání (NCES) provedlo studii výsledků čtení a matematiky třináctiletých školáků za období od října do prosince školního roku 2022-23. V rámci této studie byly zjišťovány výsledky čtenářských a přírodovědných znalostí. Průměrné výsledky třináctiletých žáků se oproti předchozímu hodnocení provedenému ve školním roce 2019-20 snížily o 4 body ve čtení a o 9 bodů v matematice. Ve srovnání s rokem 2012 se průměrný výsledek snížil o 7 bodů ve čtení a o 14 bodů v matematice.

V porovnání s rokem 2020 se skóre ve čtení i v matematice (s výjimkou „výborných“ žáků) snížilo ve všech percentilech; přičemž v nejvyšších percentilech (“výborní a dobří“) není pokles tak drtivý jako v nižších percentilech (například v matematice se pokles pohyboval od 6-8 bodů u žáků se středními a vysokými výsledky do 12-14 bodů u žáků s nižšími výsledky).

Nejnižší propad skóre zaznamenaly děti bílých rodičů (např. v matematice 6 bodů, děti z hispánských rodin měly skóre 10 bodů, černoši 13 bodů a Indové 20 bodů).

V zahraničních statistických studiích se často používá termín „percentil“ (percentile). Percentily rozdělují celý vzorek na určité části. Například pátý percentil zahrnuje 5% velikosti vzorku. Pokud je Johnův výsledek roven pátému percentilu, znamená to, že John napsal test lépe než 5% studentů. Pokud je však Ivanův výsledek roven 90. percentilu, znamená to, že Ivan napsal test lépe než 90% studentů.

Percentily jsou potřebné k popisu velkého souboru dat pomocí jednoho čísla. Je to způsob, jak zhuštěně popsat historii pozorování do jediného čísla. Percentily jsou užitečné pro pochopení toho, jak jsou celkové zisky nebo ztráty výsledků rozloženy mezi studenty.

NAEP uvádí výsledky na pěti vybraných percentilech, aby ukázal změny v čase u žáků s nižšími (10. a 25. percentil – žáci se slabými výsledky), průměrnými (50. percentil – žáci s trojími výsledky) a vyššími (75. a 90. percentil – žáci s dobrými a výbornými výsledky) výsledky. Výsledky čtení v roce 2023 u žáků 13. ročníku na všech pěti vybraných percentilových úrovních se ve srovnání s rokem 2020 výrazně zhoršily. Pokles se pohyboval od 3-4 bodů u výborných a dobrých výsledků po 6-7 bodů u dvojek a trojek.

Výsledky matematiky v roce 2023 u žáků ve věku 13 let na všech pěti vybraných percentilových úrovních také prudce poklesly ve srovnání s rokem 2020, a to v rozmezí od 6-8 bodů u výborných a dobrých výsledků po 12-14 bodů u žáků se slabými výsledky a trojkařů.

Co je příčinou poklesu výsledků amerických školáků? Svou roli nepochybně sehrála pověstná „pandemie“, ale hlavním negativním faktorem jsou podle amerických vědců chytré telefony a sociální sítě.

Sociální psycholog Jonathan Haidt publikoval dvě studie (druhou společně s Ericem Schmidtem – bývalým generálním ředitelem společnosti Google) o škodlivých účincích, které má na děti a dospívající používání chytrých telefonů a přítomnost na sociálních sítích.

Zlomovým rokem byl rok 2012, kdy začaly klesat studijní výsledky a začala epidemie psychických problémů u dětí. Stalo se tak poté, co dospívající vyměnili své primitivní mobilní telefony za chytré telefony vybavené aplikacemi sociálních sítí.

To, že mají děti ve škole chytré telefony, dramaticky snižuje jejich pozornost věnovanou studiu, poškozuje jejich interakce s vrstevníky a ničí jejich pocit sounáležitosti ve třídě a ve škole. Přibývá důkazů, že sociální média jsou hlavní příčinou epidemie duševních onemocnění u dětí.

Jonathan Haidt provedl studii, která zjistila, že i pouhá přítomnost chytrého telefonu v kapse podkopává duševní schopnosti žáků.

„Intenzivní používání telefonu nebo sociálních médií může mít kumulativní, trvalý a škodlivý vliv na schopnost dospívajících soustředit se a pracovat na sobě. Téměř polovina amerických dospívajících uvádí, že jsou téměř neustále online, a toto neustálé poskytování drobných potěšení může vést k trvalým změnám v mozkovém systému odměňování, včetně snížení dopaminových receptorů. To posouvá celkovou náladu uživatelů směrem k podrážděnosti a úzkosti, když jsou od telefonu odděleni, a snižuje jejich schopnost soustředit se. To může být jedním z důvodů, proč mají náruživí uživatelé telefonů horší prospěch… Chytré telefony však neodvádějí pozornost studentů jen od školní práce, ale také je od sebe navzájem odtahují. Není divu, že lidé, kteří jsou na svých telefonech závislejší, jsou také nejvíce depresivní a osamělí.“
– píše Jonathan Haidt.

Nástup chatovacích robotů s umělou inteligencí na sociálních sítích dramaticky zhoršuje poruchy duševního zdraví dětí a dospívajících, zbavuje je chápání reality a provokuje agresivitu, píší Jonathan Haidt a Eric Schmidt v obsáhlé zprávě.

V roce 2017 publikovala profesorka psychologie ze Státní univerzity v San Diegu Jean Twengeová v časopise The Atlantic článek Have Smartphones Destroyed A Generation? v němž tvrdí, že chytré telefony a sociální média vedou k duševní degradaci postmileniální generace (narozené v letech 1995-2010. Jiný název pro ně je digitální domorodci, protože na střední školu už chodili s chytrými telefony.

Kolem roku 2012 jsem si všimla dramatické změny v chování a emocionálním stavu teenagerů. Mírné svahy lineárních grafů se změnily v příkré hory a srázy… Co se stalo v roce 2012, že došlo k tak dramatické změně chování…? Byl to přesně ten okamžik, kdy podíl Američanů, kteří vlastní chytrý telefon, překročil 50 procent… Příslušníci této generace, narozené v letech 1995 až 2012, vyrůstají s chytrými telefony, mají účet na Instagramu* ještě před nástupem na střední školu a nepamatují si dobu před internetem.

Nástup chytrých telefonů radikálně změnil všechny aspekty života dospívajících, od povahy jejich sociálních interakcí až po jejich duševní zdraví. Tyto změny se dotkly mladých lidí ve všech koutech země a v každém typu domácnosti. Tyto trendy jsou patrné mezi dospívajícími chudými i bohatými; ze všech etnických skupin; ve městech, na předměstích i v malých obcích. Tam, kde jsou věže mobilních telefonů, žijí teenageři své životy na chytrých telefonech.

Jsou však psychicky zranitelnější než mileniálové: počet depresí a sebevražd dospívajících od roku 2011 prudce vzrostl. Dvojí nárůst popularity chytrých telefonů a sociálních médií způsobil zemětřesení takového rozsahu, jaké jsme dlouho nezažili, pokud vůbec někdy. Existují přesvědčivé důkazy o tom, že zařízení, která jsme mladým lidem dali do rukou, mají hluboký dopad na jejich životy a činí je vážně nešťastnými.

– napsala Jean Twengeová ve svém prorockém článku, který se vzápětí setkal s nepřátelským přijetím a odmítnutím všech argumentů Jean Twengeové.

Jonathan Haidt nedávno připomněl, že: „Jean byla silně kritizována jinými výzkumníky s teoriemi ve smyslu 1) s dětmi není nic v nepořádku, je to jen další morální panika a 2) vše je jen náhoda, neexistuje žádný důkaz o příčinné souvislosti těchto jevů. Nyní, o šest let později, však není pochyb o tom, že děti jsou na tom mnohem hůře, a existuje spousta důkazů o příčinné souvislosti s chytrými telefony a sociálními médii [s poruchou duševního zdraví dětí]. Jean měla pravdu.“

Потерянные в сети… Смартфоны и соцсети вбомбили Америку в каменный век vyšel 5.1.2024 na fondsk.ru. (https://1url.cz/OuICa)

Poznámka editora
Článek se odvolává na výzkumy sahající až k roku 2012. To je v digitálním světě doba brontosaurů. Od té doby se všechno mnohonásobně zhoršilo. Pozoruji to denně. Stačí se projet v prostředcích MHD a sledovat lidi. A nejsou to jenom mladí. 9 z 10 drží v ruce mobil, ať jdou nebo sedí nebo stojí. Nezvednou oči od titěrných obrazovek, většinou nevnímají své okolí. Skutečně zombie. A velmi brzy tito zombíci převezmou nebo už přibírají otěže všech aspektů, které tvoří náš život. Jde na mě z toho deprese.

Překlad na Zvědavci: https://1url.cz/nuIC3

.Krav Magor

JAK CHTĚJÍ ELITY „ZACHRÁNIT PLANETU , KTEROU CELOU DOBU NIČÍ ? MYSLÍTE SI, ŽE JE TO KRÁSNÝ SVĚT, KTERÝ CHCETE PRO SEBE A SVÉ DĚTI?

VĚČNÉ INJEKCE
Zavést očkovací pasy, které umožní lidem účastnit se života ve společnosti pouze tehdy, pokud si budou neustále aplikovat nové posilující injekce.

SOCIÁLNÍ KREDIT
Zavedení sociálního kreditního skóre, které lidi nutí, aby se podřizovali – protože odpor snižuje jejich skóre, což vede ke ztrátě základních práv.

CHYTRÁ MĚSTA
Přesun většiny lidstva do chytrých měst, kde se neustále zaznamenávají jejich myšlenky, emoce a sny.

OMEZENÝ POHYB
Omezení vzdálenosti, na kterou mohou obyvatelé měst vyjít ze svých domovů, na 10-20 minut. K dalšímu pohybu jsou potřeba povolení.

FINANČNÍ KONTROLA
Nahrazení hotovosti digitálními měnami, které jsou přísně kontrolovány vládci. Držení a utrácení peněz bude omezeno.

CENZURA
Na internetu budou povoleny pouze informace, které podporují agendu miliardářů. Vše, co bude jejich agendu zpochybňovat nebo kritizovat, bude cenzurováno.

ŽÁDNÉ SOUKROMÉ VLASTNICTVÍ
Zrušení soukromého vlastnictví. Vše musí být pronajímáno: domy, auta, nářadí a dokonce i oblečení.

BLOKOVÁNÍ SLUNCE
Rozprašování bilionů litrů toxických chemikálií do atmosféry každý den, aby se zabránilo přístupu slunečního světla na Zemi a zabránilo se „globálnímu oteplování“.

NEDOSTATEK OSOBNÍCH PRÁV
Omezování lidských práv a osobních svobod. Například svoboda projevu musí být „překalibrována“. Osobní práva musí být opuštěna ve prospěch „vyššího dobra“.

SEXUALITA DĚTÍ
Podpora homosexuální výchovy v mateřských školách a na prvním stupni základních škol. Učit malé děti masturbovat a provozovat sex. Zajistit, aby malé děti měly sexuální partnery.

NORMALIZOVAT PEDOFILII
Propagujte pedofilii jako „přirozenou sexuální preferenci“, která má být začleněna do společnosti. Dekriminalizovat sexuální zneužívání dětí. Označovat odpůrce za „nenávistníky“.

MASOVÝ TRANSGENDERISMUS
Indoktrinace dětí školního věku k chirurgické změně jejich sexuální identity bez souhlasu rodičů.

KAŽDÝ KYBORG
Přeměna všech lidí na kyborgy s mnoha technologickými implantáty napojenými na cloud, odkud je bude umělá inteligence neustále sledovat a kontrolovat.

NADLIDSKÉ ELITY
Vytvoření třídy elitních humanoidů s nadlidskými schopnostmi, kteří budou vládnout lidstvu.

AI PŘEVEZME VĚTŠINU PROFESÍ
Nahrazení lékařů, právníků, učitelů, ministrů, řidičů, pilotů a desítek dalších profesí umělou inteligencí.

PLNÁ KONTROLA NAD AI
Umožnění AI ovládat životy lidí tím, že jim bude říkat, koho si mají vzít, co si mají koupit, koho volit atd.

TRANSPARENTNOST MOZKU
Umožňuje manažerům vidět, co se děje v mozcích jejich zaměstnanců. Úplné odstranění osobního prostoru a soukromí.

KONTROLA MYSLI
Využití 5G nejen ke čtení myšlenek a emocí lidí, ale také k umístění myšlenek a pocitů mezi populaci.

UMĚLÉ JÍDLO
Nahrazení hovězího masa ze zvířat krmených trávou geneticky modifikovaným hmyzem chovaným v továrnách a syntetickým „masem“ vypěstovaným v laboratoři.

ŽÁDNÍ STARŠÍ
Přesvědčování starších lidí, aby se rozhodli pro eutanazii, aby nezatěžovali globální zdravotnický systém. V určitém věku by měl každý uvolnit místo další generaci.

Princip je velmi jednoduchý – MY, nebo ONI.

Chorota vajrus a kočkování

Sucharit Bhakdi: Po globální očkovací tragédii globální očkovací režim? (video)

https://necenzurovanapravda.cz/2023/12/sucharit-bhakdi-po-globalni-ockovaci-tragedii-globalni-ockovaci-rezim-video/

Ve videu s českým dabingem se můžete podívat na nedávnou přednášku prof. Sucharita Bhakdiho, velkého kritika covidové diktatury a experimentálních genových injekcí.

„Je vědecky prokázáno, že tato vakcína může mít pouze negativní účinky, a to v rozsahu, který ohrožuje život,“ řekl prof. Dr. Bhakdi, který ve videu níže hovoří velmi otevřeně a předkládá jednoznačné důkazy, které odhalují rozsáhlý podvod, který byl organizován z nejvyšších míst.

Výzva všem postiženým: Chystá se společná žaloba všech evropských obětí covidových restrikcí a očkování

Patříte k obětem, kterým bylo poškozeno zdraví po aplikaci genových injekcí? Či vám snad zemřel někdo blízký po injekci nebo kvůli špatné covidové politice, která odmítala léčit? Byli jste kvůli velmi dlouhým lockdownům poškozeni finančně? Byli jste pokutováni za nenošení roušek či napadeni policií za nedodržování restrikcí, případně za účast na demonstraci? Jste obětí zvůle covidfašismu? Dovolávali jste se spravedlnosti, ale marně?

Pokud jste na některou z úvodních otázek odpověděli kladně, pak máte šanci se domáhat spravedlnosti v rámci celoevropských žalob. Na celoevropské úrovni se však nemají řešit jen oběti politické zvůle, ale také ti, kteří za touto zvůlí stáli.

Dnes již víme, že všechny tyto loutky věděly, že jen „hrají hru.“ To muselo být jasné každému, kdo viděl, jak v jedné zemi za druhou odhalovali politiky bez roušek na veřejnosti v době, kdy vlády tvrdily, že jsme ohroženi zabijáckým virem, který podle některých vyjádření neměl mít daleko k ebole.

Politici tedy věděli, že žádný zabijácký virus, který by vyhladil půlku populace, zde nekoluje. Věděli, že diskriminace neočkovaných je prováděna na základě lživých tvrzení o bezinfekčnosti očkovaných. Věděli, že konají proti zájmům drtivé většiny občanů.

Zcela vědomě porušovali ústavy a nouzové stavy využívali k bezuzdným krádežím. To a mnohé další se odehrávalo po celém světě, když  loutky ve vládách dostaly nevídanou moc a využily jí v domnění, že za své činy nikdy nebudou potrestány.

Je však otázkou, zda hromadná žaloba proti všem evropským „covidfašistům“ bude konečně tou, která přinese kýžený výsledek.

Žaloba navazuje na řadu trestních oznámení, která byla podána v Německu.

Po trestních oznámeních podaných Uwe Kranzem a Marianne Grimmensteinovou z občanské iniciativy komunitní sociální lobby proti osobám odpovědným za dohodu Pfizer by nyní měl následovat další krok, který zajistí, že oběti covidových opatření a očkování se dočkají spravedlnosti:

Marianne Grimmensteinová vyzývá všechny oběti a jejich příznivce, aby podali trestní oznámení na odpovědné osoby – po celé Evropě a  ideálně s doprovodnými demonstracemi.

V prosinci 2023 podali Uwe Kranz spolu s Marianne Grimmenstein z komunitní iniciativy komunitní sociální lobby trestní oznámení na osoby primárně odpovědné za jednání o prodeji mezi EU a BioNTech/Pfizer u Mezinárodního trestního soudu v Haagu (ICC).

Hlavní odpovědné strany v Německu podaly mezinárodní trestní oznámení podle mezinárodního práva u Spolkového státního zastupitelství  kvůli dohodě o předprodeji mezi EU a BioNTech/Pfizer.

Jako další krok se nyní plánuje v nadcházejících týdnech a měsících podat řadu obdobných trestních oznámení od postižených a jejich příznivců napříč zeměmi. 

Za tímto účelem paní Grimmensteinová formulovala přiloženou  Výzvu všem postiženým pandemií a jejich podporovatelům,“  ve které je projekt podrobněji popsán. Každý, kdo by se chtěl do této kampaně zapojit, se může zaregistrovat ve formuláři.

Výzva všem postiženým pandemií a jejich příznivcům

V posledních letech došlo v důsledku koronavirových opatření a očkování k velkému lidskému utrpení. Bezpočet lidí bylo fyzicky – i smrtelně – psychicky a ekonomicky poškozeno. 

Většina z nich nemá vůbec žádnou vyhlídku na odškodnění. Vzhledem k tomu, že celá katastrofa byla systematicky způsobena četnými byrokraty, kteří jednají jako loutky finančních a farmaceutických společností, je těžké pohnat odpovědné osoby k odpovědnosti.

Většina odpovědných, kteří celý proces bez skrupulí systematicky společně připravili a následně bezohledně provedli, je na klíčových mocenských pozicích. 

S Big Pharmou uzavřeli prodejní smlouvy na přípravky, které lidem od začátku prokazatelně škodily. Nyní se snaží popřít jakoukoli odpovědnost za způsobenou škodu, přestože smlouvy – i přes snahu utajit je – byly nyní odhalené.

Vzhledem k tomu, že právní stát již ve většině zemí řádně nefunguje, je pro poškozené jednotlivce téměř beznadějné získat odškodnění. To je důvod, proč přeshraniční aliance s oběťmi a jejich příznivci organizuje četná trestní oznámení proti odpovědným osobám.

Trestní oznámení by měla být podávána souběžně po celé Evropě, pokud možno s doprovodnými demonstracemi, aby bylo podávání četných trestních oznámení obyvatelstvem vnímáno jako veřejný soud.

Všichni lidé, kteří se cítí poškozeni opatřeními přijatými v posledních několika letech nebo kteří chtějí kampaň podpořit, jsou vyzváni, aby se kampaně zúčastnili, aby byli konečně potrestáni ti, kteří jsou zodpovědní za způsobenou škodu a aby ti, kteří byli zraněni, konečně získali právo na kompenzace.

Podání trestního oznámení je zdarma!

Všichni lidé, kteří jsou ochotni se kampaně zúčastnit, by měli zaregistrovat své kontaktní údaje zde na webu MWGFD. 

Každý registrovaný bude průběžně informován o průběhu kampaně. Se všemi zadanými údaji bude nakládáno v souladu s platnými předpisy o ochraně údajů a budou použity pouze pro tuto akci.

MWGFD a občanská iniciativa komunitní lobby doufají v četné příznivce!

K uvedenému jen dodávám, že jde o celoevropskou akci, takže přihlásit se může jakýkoli Evropan, tedy i vy…

Zprávy bez cenzury aktuality / bez cenzury / Informace / informační válka / infowars / Studio Kadaň / SVCS / Svobodný vysílač CS / Zprávy / Zprávy bez cenzury /

Komentáře

  • Vinicka Zdena napsal:

    Dobry den,mate zajimave vysilani, ale tezce poslouchatelne, protoze ta radoby hudebni kulisa, je jaksi navic, mluvene slovo zanika v hudebnich tonech a poslouchat trapne monotonni hudebni produkci po dobu hodiny a pul je trochu amaterske a neprijemne a proto vsechny takto vylepsene vysilane porady na Svob. vysilaci ignoruju a cekam, jestli se nekdo sebekriticky zamysli proc to dela, komu to ma vylepsit naladu a ZRUSI vylepseni mluveneho slova a prestane se svou hbudebni prokdukci.Pokud se tak stane, tesim se na vsechna vysilani S.V. Zdena

    • Martin Marcikán napsal:

      Dobrý večer Zdeňko, tak zkuste naslouchati dnes.
      Zkusím to bez podkresu.
      Hezký večer.